counter
Архів Повернутись назад 08 Січня 2018
8 Січня
Суспільство Відомий художник заявив, що Україна не відбулася як країна Відомий український народний художник Іван Марчук заявив, що Україна як держава, можна сказати, не відбулася. Про це художник заявив в ефірі «Громадського радіо». «Україна як держава, можна сказати, не відбулася. Влада нічого не робить, щоб світ знав Україну. Так, у нас є стандарти - Шевченко і Кличко. А мистецтво, культура - це обличчя країни, якого у нас немає», - заявив Іван Марчук. На думку художника, нинішня Україна є найгіршою країною для життя в Європі. «У нас немає правди, законів і порядку. А якщо немає законів і порядку, то й країни немає. Зараз Україна - це найгірша для життя країна в Європі. Я вже кілька років сильно каюсь, що приїхав із США. Раніше я жив нормально і не знав, що таке негативні емоції. Просто в чужій країні дуже важко жити одному, якби у мене була жінка, мене б не було в Україні», - заявив Марчук.
Події "Жінка-наркоман" провезла поліцейського півкілометра на капоті у Львові Вчора, 7 січня, на Різдво у Львові жінка за кермом а/м Peugeot 208 збила співробітника патрульної поліції. Про це інформує в Facebook патрульна поліція області. Поліцейські зупинили автомобіль, який виїхав на трамвайну смугу зустрічного руху. На вимогу правоохоронців жінка-водій категорично відмовилася пред'являти документи. В ході спілкування інспектори помітили у жінки ознаки наркотичного сп'яніння. «Раптом вона несподівано почала рух і збила спочатку одного інспектора, якого від удару відкинуло в сторону, після чого, наїхала на іншого патрульного і повезла його на капоті», - сказано в повідомленні. Жінка провезла поліцейського 500 метрів, скинула його з капота і на величезній швидкості покинула місце ДТП. Поліцейського забрала швидка, у нього були діагностовані забої, садна, а також перелом руки. Автомобіль був виявлений у дворі на вул. Княгині Ольги з пошкодженням капота. Особа водія встановлена, це 26-річна жінка, яка неодноразово порушувала ПДР. Авто евакуювали на штрафмайданчик.
Культура Названо найкращі фільми та серіали за версією «Золотого глобуса» Напередодні в Лос-Анджелесі відбулася 75-а церемонія вручення кінопремії «Золотий глобус – 2018». По чотири статуетки отримали серіал «Велика маленька брехня» Жана-Марка Валле і драма «Три білборда на кордоні Еббінг, Міссурі» Мартіна Макдонаха. Про це інформує Главком. Повний список: Як ми повідомляли раніше, кращий драматичний фільм – «Три білборда на кордоні Еббінг, Міссурі», а кращий драматичний актор – Гері Олдмен «Темні часи». Премію за кращу режисуру отримав Гільєрмо Дель Торо «Форма води» Сем Рокуелл «Три білборда на кордоні Еббінг, Міссурі» – краща чоловіча роль другого плану; Еллісон Дженні «Я, Тоня» – краща жіноча роль другого плану. «На межі» Фатіха Акіна – кращий фільм іноземною мовою; «Коко» – премія за кращий повнометражний мультиплікаційний фільм; «Леді Птах» Грети Гервіг – найкраща комедія/мюзикл. «Велика маленька брехня» Жан-Марка Валле – кращий міні-серіал, Лора Дерн «Велика маленька брехня» – жіноча роль другого плану. «Розповідь служниці» – кращий драматичний серіал; «Дивовижна місіс Мейзел» – кращий комедійний серіал.
Спорт Світоліна знову стала четвертою ракеткою світу Перша ракетка України Еліна Світоліна з шостої позиції піднялася на четверту в оновленому від 8 січня рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA). Про це сказано на сайті організації. Таким чином, наша співвітчизниця отримає 4-й номер посіву на Відкритому чемпіонаті Австралії — першому великому шоломі сезону-2018, що дозволить отримати українці легку сітку. У рейтингу першим номером продовжує залишатися Сімона Халеп з Румунії. Друге місце посідає датчанка Каролін Возняцкі, яка витіснила на третю позицію іспанку Гарбінє Мугуруса. У чемпіонській гонці WTA Еліна Світоліна ділить першу позицію з швейцаркою Беліндрою Бенчіч. У ТОП-10 потрапили Олександра Сасновіч з Білорусі, Чжан Шуай (Китай), Сімона Халеп (Румунія), Юлія Гергес (Німеччина), Аріна Соболенко (Білорусь) Айла Томлянович (Австралія), Міхаела Бузернеску (Румунія) і Сє Шувей (Тайвань).
Кримінал Запобіжний захід для кримського екс-міністра охорони здоров'я обирає суд у Херсоні Колишньому "міністру охорони здоров'я" Криму Петру Михальчевському суд у Херсоні обирає запобіжний захід. Про це повідомляє 112 канал. Як повідомляють журналісти телеканалу, Михальчевський з'явився на суд разом із дружиною. Удвох вони приїхали з Києва на своєму автомобілі. Михальчевський заперечує свою провину і причетність до будь-яких злочинів. Нагадаємо, Михальчевський став "міністром охорони здоров'я" відразу після анексії Криму. Прокуратура інкримінує йому державну зраду. Також ЗМІ стверджують, що Михальчевський не тільки створив схему щодо вилучення українських паспортів у жителів півострова, а й вимагав за медичні послуги гроші. Михальчевський народився в Скадовську, закінчив Кримський державний медичний інститут, факультет лікувальна справа. Працював лікарем-ординатором спочатку в Скадовську, потім у Сімферополі. У 2003 році Михальчевський став заступником головного лікаря Республіканської клінічної лікарні ім. Семашка. З 2012 по 2014 роки був директором республіканської установи "Клінічне територіальне медичне об'єднання Університетська клініка".
Кримінал оформление ленты  Телеканал Аljazeera опублікував фільм-розслідування про угоди українських і російських олігархів Телеканал Аljazeera 7 січня опублікував 50-хвилинний фільм-розслідування про корупційні угоди українських олігархів. Телеканал стверджує, що українські олігархи торгуються за доступ до заморожених $1,5 млрд незаконних активів екс-президента-втікача  Віктора Януковича. Непідписаний контракт, отриманий слідчим відділом "Аль-Джазіри", говорить про те що газовий олігарх Олександр Онищенко та Павел Фукс, магнат, що сколотив свої статки на нерухомості в Москві, хотіли укласти незаконну оборудку. Також у рамках цієї справи журналісти згадують як "продавця" іншого олігарха - Сергія Курченка. Журналісти встановили, що йдеться про активи на загальну суму $30 млн, включаючи готівку і приватний літак. Також журналісти нагадують, що торгівля замороженими активами є незаконною як в Україні так і за кордоном: "Активи, за якими є підозра, що вони нажиті злочинним шляхом, заморожуються. Це все одно що торгувати краденими товарами, які були вилучені співробітниками поліції", - пояснює Джон Бентон, колишній директор Міжнародного підрозділу корупції у Великобританії Національне Агентство зі злочинності. Учасники вищезгаданої угоди намагалися через суддю розморозити активи. Так, у пункті 4.4 договору сказано, що покупці будуть співпрацювати і "вживати заходів, щоб зняти арешт з рахунків", стверджують журналісти. Нагадаємо, українська влада заморозила активи в червні 2014 року. Йшлося про велику кількість активів, які значилися на Кіпрі, у Великобританії, Панамі, Белізі і Британських Віргінських островах, на загальну суму в $1,5 млрд. У той же час передбачається, що Янукович і його поплічники вкрали набагато більше. У той же час ім'я Януковича ніколи не з'являлося на будь-яких документах. Глава Національного антикорупційного Бюро України Артем Ситник каже іноземним журналістам, наскільки великий опір боротьбі з корупцією в Україні: "Опір дуже великий, скажімо так, еліта, яка зараз знаходиться при владі. І чим більше ми проводимо розслідувань, тим більше ми відчуваємо цей опір" , - глава НАБУ. Він також згадав, що парламент "робить кроки, щоб взяти під контроль його відомство". Сам же Онищенко заявив журналсітам "що немає нічого поганого з купівлею компанії холдингу активів": "Ви можете купити дешеві активи і намагаєтеся усунути проблему, щоб заробити гроші", сказав він у коментарі Аль-Джазіра. Онищенко підтвердив, що угода повинна була відбутися, але не відбулася. Проте результати журналістського розслідування говорять про те, що компанія Quickpace все-таки була продана і перейшла у власність російського олігарха Фукса.
Суспільство оформление ленты  Синоптики попередили про похолодання в Україні Відсьогодні, 8 січня в Україні почнеться похолодання, повідомляє Український Гідрометцентр. Все тому, що в країну почне надходити арктичне повітря. Так, у понеділок незважаючи на ясний сонячний день, вже вночі температура почне значно опускатися, можливі заморозки. Нагадаємо, майже весь минулий тиждень в більшості областей України спостерігалася плюсова до +7 температура. У центральній частині від 2 до 5 градусів тепла вдень, вночі - близько нуля. По всій країні, крім Прикарпаття і Закарпаття, - від -1 до 1 градусів вдень, вночі - до трьох морозу. А ось на Закарпатті - вдень 7-9 тепла, а 1-3 - вночі. У Києві найближчим днями буде без опадів, протягом доби температура коливатиметься від 1 до -3 градусів. А вже у вівторок нічні морози поширяться по всій Украіне.В західних областях очікується дощ зі снігом і мокрий сніг. Найтепліше буде на півдні - 6-8 градусів тепла вдень і 3-5 вище нуля вночі. В горах збережеться лавинонебезпечна ситуація.
Політика Військові керівники РФ і НАТО зустрінуться вперше після анексії Криму Військове керівництво НАТО і РФ збирається на початку цього року зустрітися для переговорів. Це буде перша зустріч після окупації Криму, інформує видання BuzzFeed News. Йдеться, зокрема, про можливість першої з початку агресії РФ на Донбасі зустрічі між Верховним головнокомандувачем Об'єднаних збройних сил Північноатлантичного Альянсу в Європі Куртісом Скапарротті і главою генерального штабу армії Росії Валерієм Герасимовим. Як повідомляється, зустріч повинна пройти цього місяця, в січні 2018 року. За інформацією видання США, у січні-лютому запланована також зустріч між помічником російського президента Володимира Путіна Владиславом Сурковим і спецпосланцем Білого дому по Україні Куртом Волкером. Раніше генсек НАТО Йенс Столтенберг повідомляв, що Альянс цього року має намір активізувати діалог з Російською Федерацією.
Події оформление ленты  В Івано-Франківську три дні рятували лебедя, який застряг в рибальській блешні В Івано-Франківську завершилася триденна епопея з порятунку лебедя, який дзьобом зачепився за рибальську блешню. Про це в Facebook заявляє рятувальник «Муніципальної варти» Андрій Кижовський. Шия лебедя заплуталася у ліску. Його помітили в п'ятницю, 5 січня, на Німецькому озері. До чергової частини заявили, що тварина потребує допомоги і самостійно злетіти не може. Представники Муніципальної варти кілька днів намагалися зловити лебедя, щоб звільнити його з полону. Але на звичайному човні його наздогнати було неможливо, оскільки він швидко плаває. «Переляканий лебідь не давав наблизитися до нього і тільки через три дні його вдалося заманити в сітку. Весь цей час птицю чекала його половинка і їхній син. Надавши допомогу лебедю, ми відпустили його на волю. Там до нього відразу ж приєдналася його сім'я», - написав рятувальник.
Події Біля берегів Китаю дві доби горить танкер з нафтою Більше двох діб біля берегів Китаю палає величезний іранський танкер, навантажений нафтою. Оскільки погасити пожежу не вдається, температура на судні піднімається і висока ймовірність вибуху і затоплення танкера. 31 моряк з танкера вважається зниклим безвісти. Живим знайшли тільки одного члена екіпажу. Пожежа почалася через те, що танкер зіткнувся з вантажним судном. Корпус танкера пробитий, пальне з нього випливає прямо в воду, корабель охоплений полум'ям, повідомляють шанхайські рятувальники. Місцева влада вже попередила, що випаровування при горінні і ризик вибуху представляють величезну небезпеку для рятувальників. Рух кораблів у 10 милях від аварії заборонено. Державне управління з безпеки на морі Китаю вже заборонило рух кораблів у радіусі 10 морських миль від місця події. Exclusive video shows the ongoing search and rescue operation for missing crew members after a Panama-registered oil taker and a Hong Kong cargo ship collided off the east China coast pic.twitter.com/foIIetkgw5 — CGTN (@CGTNOfficial) 8 января 2018 г.
Події оформление ленты  П'яна львів'янка півкілометра їхала з поліцейським на капоті У Львові п'яна жителька міста скоїла наїзд на двох поліцейських, після чого одного з них провезлf на капоті. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-служба Нацполіціі Львівської області. Інцидент стався в неділю, 7 січня. Правоохоронці зупинили автомобіль Peugeot 208, який виїхав на трамвайну смугу зустрічного руху. Жінка-водій в стані наркотичного сп'яніння відмовилася пред'являти документи, після чого здійснила наїзд на поліцейських. Проїхавши з поліцейським на капоті по вулиці Генерала Чупринки, жінка звернула на вулицю Захаревича, а потім на Котляревського, де на великій швидкості скинула патрульного з капота і покинула місце події. У правоохоронця удари, садна і перелом руки. Його терміново госпіталізували, а автомобіль львів'янки знайшли у дворі на вулиці Княгині Ольги з пошкодженням капота і лівого дзеркала. З'ясувалося, що 26-річна власниця авто неодноразово порушувала ПДР. Її автомобіль евакуювали. Разом з тим жителі міста закликають поліцію в подібних випадках поводитися суворіше. «Ганебна» подія багатьох шокувала.
Кримінал Затримано вбивцю правозахисниці Ірини Ноздровської - журналіст Правоохоронці затримали вбивцю юристки Ірини Ноздровської. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Айдер Муждабаєв. «Як мені повідомили люди, обізнані про хід слідства, вбивця викритий. Ним виявився близький родич злочинця, який збив на автомобілі її сестру і потім завдяки наполегливості Ірини засуджений до кримінального покарання», - поділився Муждабаєв. Він уточнив, що не знає подробиць затримання. За словами джерела, підозрюваний зізнався у вбивстві увечері 7 грудня «під тиском доказів, зібраних оперативною слідчою групою Нацполіціі протягом останніх днів». Нагадаємо, похорон убитої в Київській області правозахисниці Ірини Ноздровської відбудеться у вівторок, 9 січня. Як повідомила дочка покійної Анастасія, прощання з її матір'ю відбудеться вранці в селі Демидів під Києвом. При цьому точного часу Анастасія не назвала.
Політика оформление ленты  Миколаївський губернатор здивував ностальгією за СРСР "без сексу" Губернатор Миколаївщини Олексій Савченко своїм вітальним постом у соцмережі викликав неоднозначну реакцію користувачів. Чиновник звернувся до своїх передплатників із загальним привітанням із зимовими святами і несподівано доповнив привітання віршем, з ностальгічними нотками за СРСР. "Всім привіт! Сподіваюся, що кількість свят і вільного часу дозволили "перезавантажити" себе. За ці дні побачив величезну кількість роликів і постів на тему свят, і хто як відпочиває. Що сказати - Ви Круті, і я радий, що ви у мене є. З Новим 2018 роком! Бережіть себе, любіть. Не забувайте про своїх батьків, близьких і рідних. Навіть якщо вони мовчать, ви потрібні їм найбільше. Цініть і бережіть дружбу, в якій не важливо кількість лайків і репост, адже головне - щирість душі. Сил нам у новому році", - написав Савченко. У прикріпленому до привітання відео він зачитує вірш української поетеси Ірини Самаріної-Лабіринт, які називаються "А сексу не було у нас в СРСР...". При цьому багато користувачів під постом написали, що вірші їм сподобалися.   Наводимо текст вірша словами його автора: А секса не было у нас в СССРИ потому рождались дети от любви.Они старались показать другим пример.Они хотели стать достойными людьми… И становились, и росли в большой стране,Где свежий хлеб вкусней казался, чем икра,Где на картошку мчались дружно по весне,Где пели песни под гитару у костра…Нет, мы не лайкали посты по вечерам,Не оставляли новый коммент на стене.И борщ не фоткали, чтоб хвастать в инстаграм…Но дружба та – она намного ближе мне.Друзья сегодня наблюдают за стеной,За обновлением каких-то новых тем…Они в реале не здоровались со мнойИ есть у каждого полно своих проблем.Вот потому мне не хватает тех времён,Где измерялись не количеством друзья…Где кто-то был не в фотографии влюблён,А в сердце то, что форматировать нельзя.Мы в чёрный список не умели заноситьИ потому всегда мирились после ссор.Сейчас прощать сложней, чем просто удалить.Сейчас свернул окно и кончен разговор.Духовность пала, снят для пошлости барьер…И расползлись грехи людские, как ужи.Да… секса не было у нас в СССР…Теперь он есть, но без любви и без души…
Суспільство У «ДНР» російського бойовика видали за «укрофашиста» У сепаратистському виданні «Новоросія», яке видається терористами так званої «ДНР», у статті «збуваються мрії укронаціоналізму» показали фото російського націоналіста Антона Раєвського. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст і блогер Денис Казанський. Він уточнив, що матеріал «шизофренічний», яких безліч на російських сайтах. «Цікава в даному випадку фотографія, якою проілюстрований матеріал. На фото зображений не український, а російський націоналіст Антон Раєвський із Орла, який воював за «ДНР» ще в 2014 році в Слов'янську в складі угруповання Стрєлкова», - розповів Казанський. За словами журналіста, смішно те, що в 2014 році Раєвський фотографувався з тієї самої газетою «Новоросія», яка тепер записала його в «укрофашисти». «Сам Антон Раєвський теж побачив у газеті статтю зі своєю фотографією і написав з такої нагоди обурений пост, в якому зажадав роз'яснень. Насувається скандал», - додав Казанський.
Кримінал оформление ленты  Аброськін лютує: На Херсонщині співмешканець ґвалтував трирічну падчерку На Херсонщині співмешканець ґвалтував трирічну дитину своєї партнерки. Остання ймовірно, маючи намір приховати цей факт, відправила дитину до своїх батьків. Жахливий факт педофілії опублікував на своїй сторінці в соцмережі заступник глави Нацполіціі В'ячеслав Аброськін. За його словами, в поліцію звернулися бабуся і дідусь трирічної дівчинки, яку мати привезла до них. Дочка нічого не розповіла батькам, однак бабуся купаючи дитину, побачила ознаки статевого насильства, повідомив Аброськін. "Дитина проживає з матір'ю в Херсонській області. Вже встановлено, що трирічну дівчинку гвалтував співмешканець доньки. Проводяться необхідні слідчі дії. Цей жах триває щодня, тому що ці покидьки вчиняють такі злочини через впевненість у безкарності. Вчора жертвою педофіла стала трирічна дитина, чия дитина постраждає сьогодні?"  - гнівно написав полісмен. Він закликав народних депутатів підтримати законопроект # 6607, який має посилити відповідальність за статеві злочини проти малолітніх і запустити в роботу відкритий реєстр педофілів.
Події оформление ленты  Пожежа в башті Трампа: Троє людей отримали поранення Департамент поліції Нью-Йорка повідомив, що загоряння електричної проводки, яке виникло близько 7:20 ранку в районі даху будівлі Trump Tower було локалізовано. Пожежні відреагували практично моментально і швидко взяли полум'я під контроль, повідомляє Нью-Йорк Таймс. У Твіттері пожежної служби Нью-Йорка повідомили, що пожежа сталася в приміщенні опалення, вентиляції та кондиціонування повітря. Trump Tower має два дахи - та, що вище, покриває це обладнання і задимілася. В результаті пожежі троє людей отримали незначні травми: пожежний постраждав від падаючих уламків і двоє цивільних отримали поранення. У Твіттері син президента США Ерік Трамп подякував пожежникам за їхню швидку роботу. "У Нью-Йорку пожежники приїхали через кілька хвилин і зробили неймовірну роботу", - написав він. "Чоловіки і жінки # пожежні-справжні герої і заслуговують нашої найщирішої подяки і похвали!".
Кримінал Росіянин підірвав автобус «Боруссії», щоб заробити на падінні акцій клубу У Німеччині в ході другого засідання суду у справі про підрив автобуса футбольного клубу «Боруссія» 11. квітня 2017 року Сергій В. частково визнав свою провину. Про це повідомляє сайт sports.ru. У 28-річного Сергія є німецьке і російське громадянство. Чоловіка звинувачують у замаху на життя 28 осіб й організації вибуху, в результаті якого тілесні ушкодження отримали кілька людей. Зокрема, був поранений захисник Марк Бартра і поліцейський. У суді росіянин прочитав свою заяву і публічно покаявся. «Я глибоко шкодую про те, що я зробив», - заявив чоловік. Він приніс вибачення футболістам «Боруссії» і заявив, що не хотів вбивати. «Я просто хотів підготувати серйозну атаку. Вибухові речовини були прикріплені так, щоб не було ніяких травм», - зізнався росіянин. Адвокат повідомив суду, що обвинувачений перебував у пригніченому стані через те, що його кинула дівчина. Однак, як зазначив криміналіст, вибухові пристрої мали смертоносний ефект і були начинені металевими болтами. «Для смертоносного вибуху необхідна енергія в 79 джоулів. Згідно з реконструкцією, у цих зарядів була енергія 135 джоулів. Шрапнель розлетілася на 206 метрів», - додав експерт.
Суспільство оформление ленты  Під Лаврою в Києві проходить акція «Геть ФСБ» Близько 30 осіб у балаклавах з організації націоналістів С14 заблокували в'їзд в печери Києво-Печерської лаври і перекрили шлагбаум. Про це повідомляє «Громадське ТБ». Активісти тримають банер «Геть ФСБ». Між ними і правовірними, а також духовенством московського патріархату УПЦ відбулися словесні перепалки і невелика бійка. Зазначається, що протестувальники пропустили кілька автомобілів, які не належать священикам лаври. Однак активісти почали бити по капоту автомобіль Range Rover, який намагався проїхати. Нагадаємо, в Запоріжжі священики московського патріархату УПЦ відмовилися відспівувати загиблого 2-річного хлопчика. Мати дитини падала на коліна перед священиком - той категорично відмовився. Пізніше архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука похвалив священика, який зробив цей жорстокий вчинок. Після цього, по всій Україні почалася акція проти московських попів. Під усі церкви УПЦ МП почали приносити ляльок, в пам'ять про те, що зробив священик. Однак у Запоріжжі був побитий учасник АТО, який приніс під церкву ляльку.
Суспільство оформление ленты  Найкрутіша мавпа в джунглях. H&М опинився в центрі расового скандалу Критики в соцмережах закликають до бойкоту бренду H&М, рекламу якого вони вважають расистською. Йдеться про рекламу зеленої толстовки з написом "найкрутіша мавпа в джунглях", яку демонструє темношкірий хлопчик. Від такого видовища покупці розлютилися і зажадали видалити рекламу. Клієнти в Twitter закидали сторінку шведського бренду критикою і питаннями. Багатьох хвилює - чи було це випадковістю чи умисним образою, інші критикують і намагаються присоромити бренд за неуважність до таких аспектів. Адже давно порівняння темношкірих людей і мавп тлумачиться як жорстока образа. Так, лейборист Кейт Осмур у Твіттері написав: "Я був абсолютно приголомшений, стривожений, м'яко кажучи, знайшовши таке в мережі: А ви впевнені, що цей образ є підходящим зображенням молодого темношкірого хлопчика?". Інші користувачі Twitter запідозрили, що можливо це було зроблено спеціально, щоб збільшити згадуваність марки в мережі. Незважаючи на скандал, на сайті бренду як і раніше доступна для купівлі ця толстовка, але фото темношкірого хлопчика вже немає. Прес-секретар H & М розповів, що зображення було видалено зі всіх H & M каналів і бренд просить вибачення, у всіх, кого воно зачепило, повідомляє Дейлі Мейл.
Кримінал оформление ленты  Київська ОЗУ «перевертнів у погонах» продає українців до Білорусі - журналіст Організоване злочинне угруповання «перевертнів у погонах» в Києві займається продажем українців до Білорусі. Про це на своїй сторінці в Facebook пише журналіст Євген Плінський. За словами Плінського, у нього є відеодокази того, як співробітники Голосіївського управління Нацполіціі у змові з працівниками прокуратури №1 Києва Голосіївського ж району незаконно заарештували громадянина України з метою його перекидання через кордон до Білорусі. Злочинці мають намір отримати викуп з українця у розмірі $300 тисяч. Плінський опублікував відео того, як «правоохоронці» підкидають у будинок українця Тимофія Кохновича боєприпаси, фальсифікують протокол його затримання та 1 січня 2018 року мали намір отримати санкцію суду на його екстрадицію як громадянина Білорусі.
Економіка оформление ленты  За 200 гривень: Перевантажені фури розбили вщент автобан Київ-Одеса Перевантажені фури знищили практично повністю колись новенький автобан "Київ-Одеса". Користувачі соцмереж викладають відео розбитих вщент доріг з величезними ямами в правому ряду. Так, два відео виклала користувач Оксана Мазур. "Автобан Київ-Одеса... без слів... не вживаю нецензурну лексику, але сьогодні це повний ....... п ...«Слуги народу», що скажете? - запитала жінка. Також блогер Сергій Наумович прокоментував її відео, заявивши, що за 200 гривень перевантаження фур не помічають контролюючі органи. Нагадаємо, автобан Київ-Одеса був відкритий тільки в 2004 році. "Наші зерновози з величезним перевантаженням здатні за короткий термін знищити будь-які дороги! Навіть ті, які ще недавно планували зробити платними))) Даєш всього 200 грн на кожному посту людям у погонах і рухайся далі, знищуючи витрачені мільярди гривень на ремонт дорожнього покриття! Так було, так є і є таке відчуття, що так буде завжди", - написав він.
Суспільство оформление ленты  Раптово помер колишній зять Юлії Тимошенко Сьогодні, 8 січня, стало відомо про те, що 49-річний музикант і мотоцикліст Шон Карр помер. Нагадаємо, Карр в 2005 році одружився з дочкою тодішнього прем'єра України Юлії Тимошенко - Євгенією. Про смерть колишнього зятя Тимошенко у себе в Facebook повідомив український байкер Олександр Сирота. Нагадаємо, вони обидва є учасниками клубу байкерів "Падонки". Шон Карр - лідер групи Death Valley Screamers. «Сегодня умер наш одноклубник Шон Карр. Светлый Человек и настоящий Падонок. RIP. Покойся с Миром, Брат», - написав Сирота. У той же час він не назвав причину раптової смерті музиканта.  У той же час на запитання користувачів про обставини смерті байкера Сирота лише відповів: "Життя така штука". Інші користувачі разом зі співчуттям публікують відео його старих концертів. Нагадаємо, Євгенія Тимошенко була другою дружиною Карра. У 1995 році у Шона вже народилася дочка від цивільної дружини Емму. У березні 2012 року музикант розлучився і з Євгенією Тимошенко. Наша преса писала, що причиною розлучення послужив арешт матері Юлії Тимошенко. Шон і Євгенія ділили майно в українському суді. Тоді дочка Тимошенко отримала у володіння ресторан у Києві і половину будинку в Дніпропетровську. Уже через рік Карр одружився втретє на 31-річній британці. Наразі немає офіційних підтверджень смерті Шона Карра.
Кримінал оформление ленты  У Слов'янську затримали посібницю терористів «ДНР», яка з 17 років чергувала на блокпостах Поліція Донецької області затримала в Слов'янську 20-річну жительку міста за причетність до терористів так званої «ДНР». Про це повідомили в прес-службі Нацполіціі. За інформацією правоохоронців, місцева мешканка 1997 року народження до недавнього часу була терористкою. Зазначається, що у квітні 2014 року його прийшла до своїх друзів, які «чергували» на блокпості біля пожежної частини в мікрорайоні Артема. «Поспілкувавшись з прихильниками «русского мира» і їхніми кураторами, дівчина активно долучилася до «роботи»: вона перевіряла документи водіїв і пасажирів, оглядала салони автомобілів, які рухаються в місто», - розповіли в поліції. Зі Слов'янська посібниця бойовиків разом із співмешканцем поїхала в Донецьк. «Коли її приятель загинув під Дебальцевим, дівчина ще деякий час попрацювала на так звану «ДНР», але з часом зрозуміла, що «нікому не потрібна». Тоді жителька Слов'янська й вирішила повернутися додому», - додали в поліції.
Кримінал Озвучений мотив вбивства юриста Ноздровської Юриста Ірину Ноздровську вбили, помстившись за її правозахисну діяльність. Про це написав на своїй сторінці в соцмережі народний депутат з фракції «Народний фронт» Антон Геращенко. "Слідство відтворило всю картину цього жахливого злочину по хвилинах. Доказів для суду, починаючи від знаряддя злочину і закінчуючи щирим зізнанням підозрюваного із зазначенням всіх деталей вбивства — більш ніж достатньо. Тепер на підозрюваного чекає суд і тривале тюремне ув'язнення", - написав Геращенко. Він також припустив, що за мотивами жахливої ​​трагедії згодом буде написана книга і знятий фільм. На початку поста Геращенко досить невтішно відгукнувся про тих, хто завзято вимагав розслідування. "Не дивлячись на весь цей ярмарок марнославства, піару і самопіару окремих громадян, які прагнуть використовувати людську трагедію в своїх корисливих цілях. Злочини розкривають не народ, не піар-активісти і не народні депутати. Злочини розкривають прості українські поліцейські", - написав Геращенко. Нагадаємо, раніше директор телеканалу ATR Муждабаєв повідомив, що вбивця Ноздровської - близький родич злочинця, який збив на автомобілі її сестру. Сьогодні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пообіцяв завтра, 9 січня дати прес-конференцію у справі.
Події У лікарні Запоріжжя надзвичайна ситуація: димом огорнуло приміщення з немовлятами У дитячій лікарні №5 Хортицького району Запоріжжя сталася надзвичайна ситуація, в результаті якої димом затягнуло приміщення з 11 немовлятами. Про це повідомили в прес-службі місцевого управління ДСНС. Рятувальники повідомили, що задимлення сталося вночі 8 січня в результаті короткого замикання. Горіння не було, але їдкий дим потрапив в приміщення. В дитячу лікарню відразу направили 14 одиниць пожежної техніки та 58 людей особового складу. Евакуація з приміщення, де перебували новонароджені, не проводилася, оскільки вони знаходилися в спеціальних інкубаторах під вакуумом і їхньому життю нічого не загрожувало. «Рятувальники відключили електроенергію в приміщенні, що не вплинуло на роботу апаратів, так як кожен має свій блок живлення і звільнили приміщення від диму шляхом провітрювання», - розповіли в ДСНС. Зараз за фактом подій відповідні органи проводять розслідування.
Суспільство оформление ленты  Стали відомі подробиці смерті колишнього зятя Тимошенко Шон Карр помер уві сні в 10 ранку 8 січня 2018 року. Його дочка Чарлі була з ним. Про це повідомляється на сторінці в соціальній мережі його групи —"Death Valley Screamers". "З важким серцем повідомляємо, що пан Шон Карр помер в 10 ранку 8/1/2018 уві сні в Празі, Чарлі — його дочка була з ним.Його життя від початку до кінця було на 100% повним. Його любов до вечірок і мотоциклів, музики була всім його життям. Якось вночі в барі після репетицій, він розповідав про свою любов до своєї дочки і сина. І в цей момент його очі особливо блищали. У нього була велика любов до України, і він нещодавно повернувся зі своїми братами-байкерами з клубу "Падонки" і відкрив клуб в Празі. Нехай Господь благословить вас і дякуємо вам від імені Шона і його сім'ї за вашу любов і підтримку за свою мрію", - йдеться на сторінці.  
Політика На заводі в Польщі українців змусили носити форму жовто-блакитну форму На підприємстві міжнародної компанії Lindab під Варшавою українців змусили носити одяг іншого кольору, ніж у робітників-поляків. Про це повідомляє видання Wolnosc24. Компанія Lindab виготовляє покрівлю, вентиляційні труби, жолоби тощо. Всього на заводі близько 200 співробітників, 40 з яких – українці. Журналісти повідомили, що всі співробітники одягнені в блакитні штани, проте носять футболки різного кольору. Українці носять жовті, а поляки – помаранчеві. На цю особливість звернули увагу в асоціації «Ніколи знову», яка виступає проти проявів будь-якого роду дискримінації. Правозахисники засудила такі дії на підприємстві. До критики приєдналася і газета Wyborczа. У той же час керівник цієї компанії пояснив, що різна форма була введена нібито для «полегшення спілкування між співробітниками». «Якщо бригадир хоче щось сказати українцю, який не говорить польською, він може попросити допомоги у свого земляка в помаранчевій сорочці. У Lindab до них ставляться так само, як і до поляків з точки зору заробітної плати, бонусів або свят», - сказав керівник підприємства.
Суспільство оформление ленты  Під єпархію Московського патріархату у Вінниці принесли труну та іграшки У Вінниці біля місцевої єпархії УПЦ Московського патріархату активісти провели акцію протесту. Про це повідомляє місцеве видання "20 минут". В акції брали участь приблизно десять чоловік. На паркані вони розвісили плакати, виклали дитячі іграшки. Акція була присвячена трагічним подіям, які відбулися 31 грудня в Запоріжжі. Охоронець єпархії взяв у активістів велику іграшку і обіцяв передати владиці. «Цією акцією ми хотіли показати, що ситуація, яка склалася в Запоріжжі, не влазить ні в які рамки. Як може бути, що перебуваючи вже на цвинтарі священик відмовляється відспівувати маленьке янголятко?»- заявила одна з організаторів акції Юлія Піскунова. У Московському патріархаті також заявили, що ситуація «неприємна і страшна». «Я б вчинив інакше, ніж запорізький священик. Інакше б вчинили ще кілька вінницьких священиків, з якими я обговорював цю подію», - зазначив протодиякон і секретар Вінницької єпархії УПЦ МП Владислав Демченко. Нагадаємо, в Запоріжжі попи московського патріархату УПЦ відмовилися відспівувати загиблого 2-річного хлопчика. Мати дитини падала на коліна перед священиком – той категорично відмовився. Пізніше архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука похвалив священика, який зробив цей жорстокий вчинок.
Події оформление ленты  На ралі «Дакар» у гонщиці повністю згорів автомобіль На третьому етапі ралі-марафону «Дакар» у гонщиці з Аргентини Алісії Рейни повністю згорів автомобіль Toyota. Про це повідомляє видання Motorsport. Відзначається, що гонщиця вийшла з автомобіля, намагалася загасити полум'я, але нічого не вийшло і машина згоріла вщент. Поки неясно, що стало причиною займання. Також гонщиця зізналася, що перебуває в шоці після події, проте вона рада, що всі залишилися живі. Рейна і ще 13 жінок брали участь в ралі в 2018 році. Аргентинка вже вп'яте брала участь в ралі, тричі вона доїжджала до фінішу, а в 2017 році показала кращий результат у своїй кар'єрі, зайнявши 40-е місце в загальному заліку. Третій етап стартував в перуанському місті Піско і фінішував в місті Сан Хуан. Перемогу на автомобілях здобув катарський гонщик Нассер Аль-Аттія на Toyota. У загальному заліку лідирує Петерансель. "Aparentemente venían perdiendo nafta y dejando una línea de fuego en la arena cuando Dante se da cuenta. No pudieron sacar el mata fuego" 
Кримінал Затриманому у справі про вбивство Ноздровської оголошено підозру – Луценко Поліція оголосила про підозру затриманому у справі про вбивство правозахисниці Ірини Ноздровської. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко. «Тільки що слідчий Вишгородського відділу поліції оголосив підозру у вбивстві Ірини Ноздровської», - повідомив він. Разом з тим, джерело видання Insider повідомив, що у вбивстві підозрюють Юрія Россошанського, 1954 року народження. Він є батьком Дмитра Россошанського – водія, який у вересні 2015 року збив на смерть сестру Ноздровської – Світлану Сапатинську. Юристка Ірина домоглася засудження Дмитра Россошанського, якого пізніше мало не випустили за амністією. Нагадаємо, 1 січня було знайдено тіло 38-річної правозахисниці Ірини Ноздровської, яка зникла 29 грудня. За фактом умисного вбивства відкрито кримінальне провадження. Пізніше в поліції заявили, що за результатами попередньої експертизи, Ноздровська померла від численних колото-різаних поранень.
Суспільство Поліція Чехії розслідує участь громадян країни у війні на Донбасі Правоохоронці Чехії розслідують випадки участі громадян країни у війні на Донбасі на стороні російських терористів. Про це сказано в розслідуванні видання Respekt. Відомо про понад 10 випадків участі чехів в угрупованнях бойовиків. Двоє з них загинули на Донбасі. Крім того, розслідуються два випадки участі громадян Чехії у війні в Сирії на боці джихадистів. Чеські спецслужби вважають, що повернення найманців в Чехію може становити значний ризик для безпеки. Окремо наголошується, що правоохоронці вийшли на чехів, які могли воювати в ОРДЛО, через соціальні мережі. Журнал "Респект" досліджує тему чеських найманців, які воюють на боці росії на Донбасі. За даними журналіста, правоохоронці розслідують понад 10 випадків. Наразі одному бойовику висунуто обвинувачення за статтею підготовка теракту. 2 - раніше були знищені українськими військовими pic.twitter.com/jJRskTWrrV — Yevhen Perebyinis (@YPerebyinis) 8 января 2018 г.
Суспільство оформление ленты  Акція під лаврою в Києві закінчилася: «православні» кидалися на активістів Біля Києво-Печерської лаври завершилася акція націоналістичної організації С14. Про це повідомили на сторінці організації в Facebook. В організації підкреслили, що ситуація дуже напружена. «Православні» кидаються, б'ються і неадекватно поводяться. Кажуть, що Нацгвардія на Донбасі вбиває дітей», - повідомили в С14. Захід охороняли кілька екіпажів патрульної поліції. Відзначається, що в протесті брали участь близько 30 активістів, вони заблокували в'їзд на територію Києво-Печерської лаври. Учасники акції нагадали, що попи московського патріархату, які служать в лаврі в Києві, відмовляються відспівувати загиблих воїнів АТО, а також хрещених не в церкві цього патріархату. Через деякий час після початку акції до протестуючих вийшов настоятель Києво-Печерської Лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло. Однак конструктивного діалогу між ним і учасниками акції не відбулося. Як зазначив учасник акції Євген Карась, протестуючі цікавилися «чи покаялися грішні ФСБ за те, що митрополит Павло без остраху Господа розкрадає гроші з ремонтних і реставраційних робіт у Лаврі; владика Павло був депутатом від Партії регіонів в 2008 році, а до того сам говорив, що має наміру балотуватися від комуністів; їздить на мерседесі S-класу в свій маєток під Києвом; в 2014 році порівняв Януковича з Ісусом Христом». Він також уточнив, що десятки членів охоронних структур Московського патріархату і лаври стали бойовиками. До представників праворадикальної організації С14 вийшов настоятель Києво-Печерської лаври — сталися словесні перепалки pic.twitter.com/9VwClUtZmj — Hromadske.UA (@HromadskeUA) 8 января 2018 г. Учасники акції під Києво-Печерчькою лаврою били по капоту Range Rover, який намагався проїхати pic.twitter.com/zPLoQQJP1w — Hromadske.UA (@HromadskeUA) 8 января 2018 г.

Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Усім нам не подобається бути ошуканими Якщо у вас є підозри про те, що вам брешуть, ви можете перевірити це за....
Віщий сон: як його побачити?
Віщий сон: як його побачити?
Считается, что вещие сны – прерогатива избранных С этим утверждением можно поспорить
Що означає побачити себе уві сні
Що означає побачити себе уві сні
Кожен хоча б раз у житті бачив у своїх снах незрозумілі та загадкові події Ми вже не раз писали про те, до чог....
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Запам'ятовувати сновидіння може кожен із нас, навіть якщо здається, що це неможливо Проста методика допоможе з....
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Згадайте, яка у дитинстві у вас була найулюбленіша іграшка? Це важливо! Психологи стверджують, що ті чи інші з....
більше матеріалів




/-1,1997299194336-/ /-pc-/
Top