counter
Архів Повернутись назад 07 Жовтня 2017
7 Жовтня
Суспільство Ілон Маск готовий повернути електрику в Пуерто-Ріко Глава компанії Tesla Ілон Маск під час листування в соціальній мережі Twitter погодився допомогти відновити знищену систему електропостачання в Пуерто-Ріко, яке постраждало від урагану "Марія". Користувач соцмережі Скотт Стапф звернувся до Маску з проханням допомогти жителям міста. "Раніше команда Tesla робила подібне для островів по всьому світу набагато менших розмірів, але ніяких обмежень немає, так що ми можемо допомогти Пуерто-Ріко. Рішення знаходиться в руках влади Пуерто-Ріко, комерційно зацікавлених сторін і жителів острова", - відповів Маск. Could @elonmusk go in and rebuild #PuertoRico’s electricity system with independent solar & battery systems? https://t.co/BYiwBfGQPM — Scott Stapf (@stapf) 5 жовтня 2017 р. До обговорення приєднався губернатор Пуерто-Ріко Рікардо Росселлі. "Давайте обговоримо. Ви хотіли б показати світу можливості і адаптивність технологій Tesla? Пуерто-Ріко може стати таким флагманським проектом", - написав він. @elonMusk Let's talk. Do you want to show the world the power and scalability of your #TeslaTechnologies? PR could be that flagship project. https://t.co/McnHKwisqc — Ricardo Rossello (@ricardorossello) 6 жовтня 2017 р. Варто відзначити, що мільярдер Маск відповів Стапфу за 21 хвилину. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп приїхав на зустріч до жителів Пуерто-Ріко, які постраждали від двох потужних ураганів. Під час зустрічі він кидався в натовп рулонами паперових рушників. В результаті урагану в Пуерто-Ріко загинули 34 людини.
Спорт Відбір ЧС-2018 з футболу: Україна обіграла Косово Увечері 6 жовтня пройшов передостанній матч відбору на Чемпіонат світу-2018 з футболу, в якому збірна України насилу обіграла в гостях збірну Косова. Матч завершився з рахунком 2: 0, обидва голи були забиті в другому таймі. На 60-й хвилині матчу Леарт Пачарада після флангового навісу від Євгена Коноплянки зрізав м'яч у свої ворота, а на 87-й хвилині Андрій Ярмоленко встановив остаточний рахунок, забивши м'яч хльостким ударом під поперечину. В інших матчах нашої групи Хорватія і Фінляндія зіграли внічию - 1:1, а Ісландія з рахунком 3:0 у гостях розгромила Туреччину. Таким чином, Ісландія набрала 19 очок і лідирує в групі, далі йдуть Хорватія й Україна - по 17 очок. У заключному турі в групі I, який відбудеться 9 жовтня, зіграють: Україна - Хорватія, Фінляндія - Туреччина, Ісландія - Косово. Нашій збірній необхідна тільки перемога для виходу з групи.
Політика Берлін назвав важливим кроком продовження особливого статусу на Донбасі Уряд Німеччини високо оцінив продовження Верховною Радою України закону про особливий статус Донбасу. Про це, з посиланням на зовнішньополітичне відомство Німеччини, повідомляє DW. «Це був дуже важкий, проте й дуже важливий крок, який показує, що Україна віддана своїм міжнародним зобов'язанням і реалізації мінських домовленостей. Передумовою для подальших успіхів тепер є стабілізація ситуації на Донбасі в сфері безпеки і тривалий режим припинення вогню», - сказано в заяві МЗС Німеччини. Нагадаємо, 6 жовтня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект №7163 «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях України».
Політика Катастрофа МН17. ОБСЄ повідомила про передачу останків жертв Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ сприяла передачі останків жертв «Боїнга» рейсу MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines, збитого в Донецькій області 17 липня 2014 року. Про це повідомив заступник глави СММ ОБСЄ в Україні Александер Хуг. «Я можу підтвердити, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ сприяла передачі можливих людських останків після катастрофи рейсу MH-17», - сказав Александер Хуг, відповідаючи на питання журналістів. Підконтрольні бойовикам ЗМІ 6 жовтня повідомили, що сталася передача останків жертв катастрофи «Боїнга» та фрагментів уламків літака представникам Нідерландів Волку і Даалману. Літак «Боїнг» рейсу МН17 «Амстердам - ​​Куала-Лумпур» був збитий на підконтрольній бойовикам території. В результаті трагедії загинули всі 298 осіб, що перебували на борту літака.
Події Доба в АТО: 9 обстрілів, поранений боєць ЗСУ За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на сході України бойовики дев'ять разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. «За минулу добу в зоні АТО українські військові сім раз відповідали ворогові, використовуючи весь спектр зброї, яка не заборонена мирними угодами. В результаті боїв один військовослужбовець ЗСУ отримав поранення. Після шостої години вечора бойовики не застосовували міномети та інше важке озброєння, протистояння ЗСУ з окупантами збереглося тільки поблизу кількох населених пунктів. З автоматичних гранатометів і кулеметів бойовики обстрілювали позиції сил АТО на підступах до Авдіївки. На Луганському напрямку з цієї ж зброї бойовики обстрілювали позиції українських військ поблизу Кримського і Золотого», - сказано в повідомленні. На Приморському напрямку з протитанкового гранатомета і великокаліберних кулеметів бойовики обстрілювали позиції ЗСУ біля Широкиного.
Події оформление ленты  У страшній ДТП загинув віце-прем'єр Киргизії. З'явилися перші фото Віце-прем'єр Киргизстану Темір Джумакадиров загинув у результаті страшної ДТП, яка сталася рано-вранці 7 жовтня біля Бішкека. Про це повідомили в прес-службі уряду Киргизії, передає Sputnik Киргизстан. Як повідомляється, позашляховик Land Cruiser, в якому їхали 38-річний віце-прем'єр, його помічник і водій, зіткнувся з вантажівкою «КамАЗ», що везла за собою два причепи. В результаті ДТП загинули водій і два пасажири позашляховика. Водій вантажівки отримав травми і був госпіталізований. Темір Джумакадиров прямував до Таласа, щоб перевірити готовність виборчих дільниць до виборів президента республіки 15 жовтня. За фактом цієї ДТП МВС Киргизії порушило кримінальну справу, розслідування якої знаходиться на контролі глави міністерства внутрішніх справ Улана Ісраїлова.
Політика Особливий статус на Донбасі. Порошенко підписав закон про продовження Глава Української держави Петро Порошенко підписав закон «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей», повідомляє 7 жовтня прес-служба президента України. Цей закон передбачає особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу і набуває чинності після виконання всіх умов, які викладені в статті 10 закону про особливий порядок місцевого самоврядування. Зокрема в частині, що стосується виведення з території України всіх незаконних збройних формувань і їхньої військової техніки. Також закон створює необхідні умови для розгортання на Донбасі миротворчої операції ООН з урахуванням постанови Ради від 17 березня 2015 року «Про схвалення звернень України в РБ ООН і Ради Євросоюзу щодо розгортання на українській території міжнародної операції з підтримання миру і безпеки». Нагадаємо, 6 жовтня Верховна Рада підтримала законопроект №7164, який продовжує дію закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих регіонах Луганської і Донецької областей України.
Спорт ЧС-2018. Хорватія залишилася без тренера перед матчем з Україною Головний тренер збірної Хорватії з футболу Анте Чачіч незабаром залишить свій пост. Про це 7 жовтня повідомляє хорватське видання Jutarnij List. Як повідомляється, керівництво футбольного союзу Хорватії після нічиєї національної збірної зі збірною Фінляндії у відборі ЧС-2018 стурбований можливим непотраплянням на Чемпіонат світу в Росії навіть через стикові матчі, і через це вирішило відправити Анте Чачіча у відставку. На останній матч у групі проти збірної України до Києва Хорватію повезе інший тренер, однак його ім'я не розголошується. В останніх матчах відбору на ЧС-2018 хорвати буквально вирвали перемогу над аутсайдером Косово (1:0), програли турецькій збірнфй (0:2) і зіграли внічию з Фінляндією (1:1). Нагадаємо, матч Україна - Хорватія відбудеться 9 жовтня в Києві. Для потрапляння у фінал ЧС-2018 збірній України необхідно тільки перемагати, хорватам буде досить нічиєї.
Політика Президент затвердив концепцію контррозвідувального режиму в Україні Глава Української держави Петро Порошенко підписав указ №310 / 2017, яким ввів у дію рішення РНБО від 13 вересня цього року «Про Концепцію забезпечення контррозвідувального режиму в Україні». Указ набирає чинності з дня його опублікування, повідомляє прес-служба президента України. Як повідомляється, цим указом президент України доручив Кабміну спільно з СБУ, ГУР Міноборони України, Службою зовнішньої розвідки, Управлінням держохорони, Адміністрацією Державної служби спецзв'язку та захисту інформації і Національною комісією, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, за три місяці розробити і затвердити у встановленому порядку план реалізації зазначеної концепції. Контроль за виконанням цього рішення покладається на секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова.
Події оформление ленты  Поліція знайшла голову загиблої на підводному човні Nautilus журналістки Поліція Данії знайшла голову і ноги журналістки Кім Валль, яка загадково загинула на саморобному підводному човні Nautilus винахідника Петера Мадсенона, повідомляє Sky News. У поліції повідомили, що напередодні дайвери знайшли два пакети, в одному з яких знаходилися речі журналістки, в іншому - голова і ноги. Експертиза останків встановила, що ці частини тіла належали Кім Валль. У пакетах також був знайдений ніж і шматки металу, щоб змусити їх опуститися на дно біля того місця, де в серпні був знайдений безголовий торс Кім Валль. Причина смерті журналістки поки не встановлена.  Нагадаємо, про зникнення Валль стало відомо 11 серпня. Вона проводила інтерв'ю з Петером Мадсеном на борту його підводного човна і не повернулася. У вбивстві журналістки підозрюють Мадсена. Під час допиту він розповів, що Валль загинула в результаті нещасного випадку, її на човні вдарив важкий люк, а він тільки скинув тіло в море. Але в поліції повідомили, що на тулубі жінки експерти виявили 15 поранень.
Політика День народження Путіна. У РФ проходять акції на підтримку Навального По всій Росії 7 жовтня, в день народження Володимира Путіна, проходять акції протесту, які проводять прихильники опозиційного політика Олексія Навального з вимогою допустити його до участі в президентських виборах у 2018 році. Про це повідомляє «Дождь». За словами Олексія Навального, акції протесту пройдуть у 80 російських містах, а наймасовіші заплановані в Москві і Петербурзі, вони не узгоджені з владою. Організатори акцій Олексій Навальний і голова його передвиборчого штабу Олексій Волков були затримані й заарештовані на 20 діб. А в Санкт-Петербурзі поліція затримала юриста штабу Навального Дениса Михайлова. У Ростові-на-Дону до поліції доставили координатора «Відкритої Росії» Анастасію Шевченко. Акції протесту вже пройшли у Владивостоці, Хабаровську, Улан-Уде і Читі. У Владивостоку люди скандували - «Путін мурло», в тон відомої кричалки, яка з подачі футбольних фанатів України стала відома і популярна у всьому світі.
Події У Дніпропетровській області облили фарбою пам'ятник бійцям АТО У селищі Черкаське Дніпропетровської області України прихильники «русского мира» облили фарбою пам'ятник загиблим бійцям 93-й ОМБр, відкриття якого було заплановано на сьогодні. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив волонтер Роман Доник. «Сьогодні відкриття пам'ятника загиблим бійцям 93-й ОМБр. На пам'ятник збирали гроші військові та волонтери. Але вночі невідомі облили цей пам'ятник фарбою, а банер бригади порізали ножем. У селищі написали: «слава ДНР», «смерть укропам». Війна всюди, навіть у військових містечках залишилося багато ватників. Але це показник того, наскільки все правильно робиться, що розкрилися ті, хто кілька років сидів у підпіллі», - написав волонтер. Пізніше Роман Доник повідомив про те, що відкриття пам'ятника загиблим бійцям 93-й ОМБр в селищі Черкаське відбулося, а на урочистому заході були присутні британські військові.
Політика У РФ затримано десятки учасників акцій на підтримку Навального На акціях на підтримку опозиційного російського політика Олексія Навального і перед ними співробітники поліції затримали щонайменше 40 осіб. Мітинги анонсовані у 80 містах, люди вимагають допустити Навального до участі в президентських виборах у 2018 році, повідомляє проект «ОВС-Інфо». Як повідомляється, перед початком мітингів на підтримку Навального пройшли превентивні затримання координаторів штабів політика в Петербурзі, Тулі, Твері, Ставрополі, Якутську, Пермі, Краснодарі і Смоленську. У деяких містах Росії сьогодні пройшли безпосередні затримання учасників мітингів. У Самарі було затримано не менше восьми осіб. Також були затримані кілька учасників акції в Іжевську. Крім того, поліцейські проводили затримання учасників мітингів у Єкатеринбурзі, Пскові і Южно-Сахалінську.
Політика СБУ довела участь ПВК Вагнера у війні на Донбасі Українські спецслужби встановили факти участі так званої приватної військової компанії (ПВК) «Вагнера» на чолі з Дмитром Уткіним у конфліктах на Донбасі з 2014 року і пізніше в Сирії. Про це на прес-конференції 7 жовтня заявив глава Служби безпеки України Василь Грицак, пише «Інтерфакс-Україна». «Українськими спецслужбами зібрана доказова база діяльності російських військових на Донбасі і в Сирії. Діяльності так званої групи «Вагнера», керівником якої є Дмитро Уткін, М0209 - це номер його жетона. Зараз вже встановлено 1 578 членів ПВК «Вагнера» на Донбасі. Група «Вагнера» збила український військовий літак Іл-76, а також штурмувала Луганський аеропорт, Дебальцеве та інші населені пункти на сході України», - сказав Василь Грицак. За його словами, Служба безпеки України зібрала велику доказову базу злочинної діяльності російських військових на окупованій території Донбасу.

Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає 19 квітня приділити увагу здоров'ю та провести профілактичні процедури, які зміцнюють орг....
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл повідомила, що 19 квітня 2024 року надається можливість дізнатися про цінну інформацію, яка може с....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Згідно з гороскопом Тамарою Глобою на 19 квітня 2024 року, важливо проявити серйозність і уникати витрати часу....
більше матеріалів




/-0,54688096046448-/ /-pc-/
Top