counter
Архів Повернутись назад 07 Червня 2017
7 Червня
Суспільство Проданий український лайнер «Генерал Ватутін» з другої спроби впустили в Росію Проданий в РФ колишній український круїзний лайнер «Генерал Ватутін» пройшов прикордонний контроль. Про це повідомив прес-секретар Росморречфлота Олексій Кравченко. За словами Кравченка, напередодні, 6 червня, відбулася лоцманська проводка лайнера до виходу в Азовське море, передає ТАСС. Він також додав, що в другій половині дня в середу, 7 червня, очікується прибуття теплохода в порт Ростова-на-Дону. «Місце швартування буде визначено додатково», - додав Кравченко. Він уточнив, що теплохід був проданий російській компанії. Нагадаємо, раніше ЗМІ заявили, що судно «Генерал Ватутін» нібито 1 червня вийшло з Києва в так званий «гарячий круїз» і, не заходячи в одеський порт, попрямувало до окупованого Криму для проходження в російський порт Ростов. Однак у порт Ростова український корабель не впустили. Ця інформація викликала резонанс. Пізніше президент колишнього орендаря судна круїзної компанії «Червона рута» Юрій Соколов повідомив, що судно було перепродано, після чого новий власник відправив його в Ростов-на-Дону.
Події На Прикарпатті через сильні дощі підтопило залізницю і двори В Івано-Франківській області ввечері у вівторок, 6 червня, пройшли сильні дощі. В результаті були підтоплені ділянка залізниці і присадибні ділянки з житловими будинками. Про це повідомило місцеве видання Фirtka. Відзначається, що внаслідок засмічення водопропускних каналів в смт Делятин Надвірнянського району вода вийшла за межі русла та підтопила присадибні ділянки з 42 приватними житловими будинками (вул. Лесі Українки - 16, вул. 16 липня - 11, вул. Луги - 8, вул. Ковпака - 7), орієнтовно 5,2 га сільськогосподарських угідь і 34 приватних колодязі. Крім того, частково вода вийшла на проїжджу частину дороги Івано-Франківськ - Яремче. Також було підтоплено залізничне полотно на перегоні Надвірна - Делятин. У зв'язку з цим з 20:00 години було тимчасово призупинено рух пасажирського поїзда №605 Львів - Рахів. Затримка руху вищезазначеного поїзда склала 55 хвилин. Журналісти повідомили, що рівень води самостійно зійшов з автомобільної дороги, о 20:50 підрозділами пожежно-рятувальної служби завершені роботи з розбирання завалу гілок дерев на місцевих потічках, рівень води увійшов у свої русла.
Суспільство Алла Пугачова перенесла серцевий напад і поїхала відпочивати в Латвію Алла Пугачова перенесла серцевий напад, в зв'язку з чим співачка зверталася до лікарів НДІ Вишневського. Про це повідомила дочка примадонни Крістіна Орбакайте. Лікарі провели Пугачовоій коронарографію і відпустили відпочивати в Латвію разом з сім'єю, передає «Комсомольская правда». За словами Орбакайте, лікар прилетів із Лондона, щоб продіагностувати Пугачову.«Вирішили, що Алекян Баграт Гегамович поставить мамі ще один стент в НДІ імені Вишневського. Я дізналася вже потім, мама не хотіла мене засмучувати і хвилювати в мій день народження (я перебувала в цей час в Америці)», - розповіла Орбакайте. За словами директора НДІ імені Вишневського Амірана Шотайовича Ревішвілі, хвилюватися за артистку не варто. Пугачовій тільки зробили діагностику, вона провела у лікарів кілька годин. «У неї там все в порядку. Швидше за все, якийсь спазм був», - пояснив Ревішвілі.
Події У Миколаєві врятували собаку, якого на тиждень зачинили у квартирі без води і їжі У Миколаєві місцеві жителі звернулися в поліцію і до рятувальників, так як в одній з квартир будинку на вулиці Васляєва, 25а тиждень без води і їжі сидів собака. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомили представники КП «Центр захисту тварин». Зоозахисники відзначили, що собака тиждень вив у квартирі, і сусіди зателефонували диспетчерам центру. «Узгодивши всі правові питання, було вирішено вилучити пса. Приїхавши на місце, відразу було чути виття, ще з двору. Разом з представниками патрульної поліції і Службою порятунку відчинили квартиру. Дійсно, там на самоті проживав пес. Не було ні води, ні їжі», - розповіли зоозахисники. За їхніми словами, сусіди не знали, де господар і чому він залишив свого улюбленця на такий тривалий час на самоті. «Сусіди розповіли, що пса звуть Дана. Зараз він перебуває у КП. Будемо шукати господаря і притягати його до відповідальності за скоєне», - додали зоозахисники.
Суспільство оформление ленты  Фуру з львівським сміттям не дали розвантажити біля села на Закарпатті Між селами Сільце та Вільхівка в Іршавському районі Закарпатської області невідомі мали намір розвантажити фуру зі сміттям із Львівської області. Про це повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, передає прес-служба чиновника. Інцидент стався у вівторок, 6 червня. Розвантажити львівський сміття біля села не дали місцеві жителі. «Фура звернула з траси на бічну дорогу, очевидно, щоб непомітно скинути сміття в поле. Але, оскільки поля зайняті теплицями, вивантажити сміття ніде, розвернулася, щоб повернутися на трасу і пошукати іншого «зручного» місця. Тут її і затримали селяни, які за кілометр відчули «ароматний шлейф», - підкреслив Москаль. Коли селяни почали з'ясовувати, що тут робить фура зі сміттям, водій з напарником втекли, залишивши вантажівку в полы. На місце терміново викликали поліцію, яка з'ясувала, що сміття привезли в село Тересва приватному підприємцю, який зобов'язався утилізувати весь цей вантаж. Пояснити, яким чином фура, яка мала їхати з Львівської області в Тересву через Воловець, Міжгір'я та Хуст, опинилася на Іршавщині, водій не зміг. Москаль доручив відправити фуру зі сміттям під супроводом поліції назад до Львівської області.
Спорт Названо дату бою-реваншу між Кличком і Джошуа Бій-реванш між українцем Володимиром Кличком і британцем Ентоні Джошуа відбудеться до 2 грудня 2017 року. Про це в Twitter повідомив британський телеканал Sky Sports News. У виданні відзначили, що заради бою з 41-річним Кличком 27-річний Джошуа звільнений від обов'язкового захисту титулу Міжнародної боксерської федерації (IBF). Таким чином, IBF зробила спеціальний виняток для Джошуа. BREAKING: Anthony Joshua has been granted an exception by the IBF to fight Wladimir Klitschko but the bout must happen before December 2 — Sky Sports News HQ (@SkySportsNewsHQ) 6 июня 2017 г. Джошуа мав провести обов'язковий захист титулу IBF у поєдинку проти болгарина Кубрата Пулєва. За словами промоутера британця Едді Гірна, переговори про проведення реваншу вже ведуться. Він додав, що Кличко скоро повинен зустрітися зі своїм менеджером Берндом Бенте, щоб обговорити можливу участь у реванші і довести до відома команду Джошуа. Нагадаємо, 29 квітня в 12-раундовому бою Джошуа виграв у Кличка технічним нокаутом в 11-му раунді. У Джошуа 19 перемог і всі - нокаутом. На рахунку Кличка 64 перемоги (53 - нокаутом), п'ять поразок.
Політика У США підозрюють, що російські хакери зламали агентство новин Катару Російські хакери зламали сервери інформаційного агентства Катару і розмістили там фальшиву інформацію, що призвело до політичного скандалу на Близькому Сході. Таку думку висловили американські слідчі, знайомі з ходом розслідування, передає CNN. Джерело повідомило, що ФБР відправила групу фахівців до столиці Катару Доху, щоб допомогти уряду країни розслідувати інцидент зі зламом агентства QNA. Однак уже зараз у США відзначають, що зібрані матеріали вказують на втручання російських хакерів у роботу інформагентства. Як відомо, в кінці травня на сторінці агентства з'явилися цитати з виступу, які приписують еміру Катару Таміму бен Хамад аль Тані, в якому він нібито заявив, що «було б нерозумно мати напружені відносини з Іраном, який є сильною державою і гарантом стабільності в регіоні». Пізніше глава QNA заявив, що сайт був зламаний, а сам текст не відповідає дійсності. Після цього 9 країн розірвали дипломатичні відносини з Катаром. Серед них Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн і Єгипет. Катар є стратегічним союзником США і Туреччини. Країна має сухопутне сполучення тільки з Саудівською Аравією.
Суспільство Лікарі Запоріжжя проведуть безкоштовний прийом у лікарні Мелітополя Провідні фахівці Запорізької обласної лікарні проведуть виїзний прийом у лікарні Мелітополя. Цю ініціативу організував мер Мелітополя Сергій Мінько. Черговий виїзний прийом відбудеться з 11:00 15 червня в амбулаторіях сімейного типу №13 і 14 (вулиця Брів-ла-Гайард, 6), передає місцеве видання РІА «Мелітополь». З проблемами зв'язок, менісків, кісток у стопах і тазостегнових суглобів треба звертатися до завідувача ортопедії обласної лікарні Запоріжжя Івана Забєліна. При собі обов'язково потрібно мати свіжі рентген-знімки або МРТ. Крім того, громадян з жовчнокам'яною хворобою, грижами, захворюваннями кишечника буде приймати завідувач відділенням хірургії Запорізької обласної лікарні Тарас Гавриленко. При собі треба мати результати обстежень (УЗД, аналізи). Завідуюча відділенням кардіології Запорізької обласної лікарні Олена Литвиненко огляне хворих з ішемічною хворобою серця, гіпертонією і постінфарктним кардіосклерозом. Перед прийомом обов'язково пройти електрокардіограму, по можливості при собі мати результати УЗД серця, аналіз крові на холестерин. Проблемами катаракти, травм ока, глаукоми буде займатися офтальмолог центру мікрохірургії ока Запорізької обласної лікарні Ірина Вільхова. При собі мати результати обстежень. На прийом прийти на 15 хвилин раніше для підготовки очей до огляду.
Події Глядача на ралі під Миколаєвом збив неповнолітній водій Автомобілем Mitsubishi Lancer Evolution, який збив на смерть глядача на ралі «Кубок Лиманів» у Миколаївській області, керував неповнолітній водій. Про це місцевому виданню «Новости-N» повідомило джерело в прокуратурі. За даними прокуратури, пілотові В'ячеславу Проценку на момент змагань не виповнилося навіть 17 років. Хлопець 2000 року народження, він приїхав на змагання з Харкова. Зараз слідство з'ясовує правомірність допуску неповнолітнього до змагань, бо, за законом, в Україні посвідчення на право водіння автомобіля може бути видано тільки особі, яка досягла 18-річного віку. Нагадаємо, 4 червня на ралі «Кубок Лиманів» під Миколаєвом один з глядачів у стані алкогольного сп'яніння на спір перебігав трасу перед гоночним автомобілем. В результаті він був збитий автомобілем Mitsubishi Lancer Evolution під управлінням пілота Проценка. Чоловік загинув миттєво. Загиблим виявився 30-річний житель села Усатове Біляївського району Одеської області Віталій Танащук.
Події Поліцейські в Ужгороді стріляли по автомобілю, який намагався викрасти невідомий чоловік Працівники Ужгородського відділу поліції затримали чоловіка, який намагався втекти на викраденому автомобілі. Про це повідомило видання «Закарпатський кореспондент». Близько 4-ї години ранку в поліцію надійшло повідомлення про викрадення автомобіля в Ужгороді. За словами очевидця, його сусід відпочивав у барі місцевого готелю з двома чоловіками. Коли чоловіки вийшли на вулицю, нові знайомі ужгородця застосували проти нього газовий балончик, забрали ключі від автомобіля і золотий ланцюжок. Невідомі викрали автомобіль потерпілого Volkswagen Golf зеленого кольору. Патрульні виявили авто в селі Минай, однак на вимогу зупинитися водій додав швидкості. Поліцейські почали переслідувати автомобіль, який прямував у бік Чопа. Щоб зупинити авто, патрульні вистрілили 6 разів: два рази в повітря і чотири у корпус машини. Викрадачів вдалося затримати, за кермом краденого авто перебував 38-річний житель села Великі Лази Ужгородського району з ознаками сильного алкогольного сп'яніння. При застосуванні вогнепальної зброї працівниками патрульної поліції жертв і постраждалих немає.
Закон і Право Порошенко забракував і повернув у Раду зі своїми поправками закон про приватних детективів Президент України Петро Порошенко ветував закон про приватну детективну (розшукову) діяльність і повернув його до парламенту зі своїми пропозиціями. Глава держави, зокрема, зазначив, що перелік дозволених видів приватних детективних (розшукових) послуг сформований без урахування деяких законів України - наприклад, детективам можна збирати інформацію, але чітко не вказано, яку саме, що суперечить Кримінально-процесуальному кодексу України. Також у законі точно не вказано розмір плати за детективне свідоцтво, пояснили у Порошенка. Нагадаємо, згідно з новим законопроектом, приватний детектив не може бути службовою або посадовою особою органів державної влади, місцевого самоврядування, правоохоронних або судових органів влади. Свідоцтва детективам видаватимуть органи Міністерства юстиції України.
Події оформление ленты  Терористи атакували парламент Ірану, мавзолей і метро Як мінімум одна людина загинула, ще, за різними даними, від восьми до декількох десятків людей отримали поранення внаслідок атаки терористів, які захопили в заручники членів іранського парламенту Ірану в Тегерані, атакували мавзолей аятоли Хомейні, а також є окремі, поки точно не підтверджені відомості, про вибух та станції метро, ​​повідомляє видання Mirror. Загиблий є, за деякими даними, охоронцем меджлісу, інші джерела кажуть, що він був з числа терористів. Хто саме атакував іранський парламент, а також - кількість нападників, точно невідомо. Служби безпеки Ірану шукають злочинців. За даними інших іранських джерел, в парламенті Ірану все ще чутні постріли, а один з нападників може бути заблокований у приміщенні. За словами депутата Еліаса Хазрата, нападників було троє: двоє озброєні автоматами АК-47 і один - пістолетом.
Дозвілля оформление ленты  «Укрзалізниця» опублікувала 5 лайфхаків для безпечного сексу в поїздах Спеціальні ремені для більш безпечного сексу і вагони-салони з двоспальними ліжками. В «Укрзалізниці» дали поради, як і де краще займатися сексом під час подорожі потягом. Поради опублікували в журналі «Магістраль експрес», який є доповненням до офіційної газети «Укрзалізниці» «Магістраль» та поширюється тільки в поїздах Інтерсіті і вагонах фірмових поїздів. Про це повідомляє видання "Вести". Зокрема в статті повідомляється, що в компанії є навіть спеціальні вагони-салони з великими ліжками, «на яких можна реалізувати найсміливіші фантазії». Крім того, для більш безпечного сексу на полицях під час руху поїзда пасажирам радять прикріплювати себе спеціальними ременями до стелі і полиці. Це убезпечить пристрасну пару від падіння під час гойдання поїзда і «не допустить ні тілесних, ні душевних травм». А ось самі ремені вам мають надати провідники. Також автори статті рекомендують не обмежуватися тільки СВ-вагонами. Для любовних ігрищ, впевнені, підійдуть і плацкартні місця і навіть сидіння в електричці  
Політика Міністр юстиції США зібрався у відставку через розбіжності з Трампом Генпрокурор, міністр юстиції США Джефф Сешнс заявив про готовність піти у відставку через розбіжності з президентом країни Дональдом Трампом. Про це повідомляє видання The New York Times з посиланням на джерела. За даними джерел, Трамп і Сешнс «провели серію гарячих обмінів» думками після того, як генпрокурор «відмовився від розслідування» щодо імовірного втручання Росії в американські вибори. Представник адміністрації Трампа зазначив, що Сешнс несподівано заявив, що «буде готовий піти у відставку, якщо Трамп більше не хоче його бачити там». Цю інформацію підтвердили джерела The Washington Post і ABC News. Журналісти з'ясували, що розмови про відставку Сешнса пов'язані зі свідченнями звільненого Трампом директора ФБР Джеймса Комі у справі про втручання Росії у вибори. Свої свідчення Комі надасть у четвер, 8 червня.
Політика Гройсман: Рада дала старт медичній реформі Верховна Рада дала старт медичній реформі. Про це на засіданні Кабміну 7 червня заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Вчора в парламенті фактично було дано старт медичній реформі. Парламент вніс до порядку денного проекти законів щодо медичної реформи», - нагадав прем'єр. Гройсман подякував особисто президентові Петру Порошенку, в.о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун і всій команді коаліції за підготовку цих законопроектів. «Я впевнений, що реформа після її ухвалення буде реалізована в інтересах українських громадян і поверне повагу до медиків і в цілому медицини», - прогнозує прем'єр. Нагадаємо, раніше голова Комітету з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець розповіла, що після медреформи українці будуть доплачувати за деякі медпослуги. Так, в доопрацьованому законопроекті пропонується закріпити норми, коли держава гарантує безкоштовну медичну допомогу на первинному рівні сімейних лікарів, екстреної медичної допомоги та палеатівної допомоги. За всі інші медичні послуги доведеться платити, тобто пропонується новий механізм - співоплати за отримання медичних послуг.
Події оформление ленты  Напад на мавзолей в Ірані: одним з терористів виявилася жінка Один з терористів, які напали на мавзолей Хомейні у передмісті Тегерана, наклав на себе руки, прийнявши капсулу з ціаністим калієм. Про це в своєму мікроблозі Twitter повідомив іранський телеканал Press TV. «Один з нападників на мавзолей Хомейні вбив себе, проковтнувши ціанід», - наголошується в повідомленні. Разом з тим іранське агентство Mehr з'ясувало, що терорист-смертник у мавзолеї був жінкою. За даними журналістів, вона підірвала себе на виході зі святині в західному подвір'ї мавзолею. Відзначається, що ще двоє нападників заарештовані. One of Imam Khomeini Mausoleum attackers has reportedly killed himself by swallowing cyanide #Tehranshooting pic.twitter.com/HIiUj5nhl4 — Press TV (@PressTV) 7 июня 2017 г. Нагадаємо, одна людина загинула і ще вісім отримали поранення в результаті атаки на мавзолей імама Хомейні. Одночасно відбулася атака на парламент країни, де були захоплені заручники. Мавзолей засновника Ісламської республіки Іран імама Хомейні розташований на кладовищі Бешехте-Захра у Тегерані.
Події оформление ленты  У Китаї овочі врятували декілька десятків людей від неминучої смерті Вантажівка, що перевозила зелень, врятувала життя кількох людей в китайській провінції Хебей. Інцидент трапився в суботу, повідомляє CGTN. Інцидент трапився під час святкування весілля - коли гості сіли вечеряти, на третьому поверсі виникла пожежа. Більше 20 гостей опинилися у вогняній пастці, а через затори на на дорогах пожежні машини не змогли дістатися туди вчасно. Зате на місці виявився 39-річний водій вантажівки Цзян Фенчен, машина якого була доверху навантажена зеленню. Чоловік загнав свою вантажівку на тротуар і припаркував просто під вікнами будинку. Таким чином чоловік організував потерпілим ідеальний шлях евакуації. Відео інциденту вже стало вірусним, багато китайців жартують, що "овочі вже захищають людей краще за пожежних".
Суспільство оформление ленты  Стоматологи у Черкасах на роботі розпивали пиво з рибою Лікарі Черкаської міської стоматологічної поліклініки в робочий час пили пиво з рибою. Про це повідомив депутат міськради Максим Шадловський на сесії міськради 7 червня, передає видання vikka.ua. За його словами, лікарів поліклініки в робочому кабінеті з пивом і рибою сфотографував місцевий журналіст Вадим Комаров. «З огляду на те, що ця неординарна подія відбувається в комунальному закладі, засновником якого є Черкаська міська рада, в робочий час і цей факт отримав публічний розголос, прошу провести службову перевірку за цим фактом», - підкреслив депутат. Шадловський зазначив, що також варто було б перевірити відповідність займаним посадам головного лікаря і його заступника з медичної частини. Запит підтримав 31 депутат міськради. Якщо перевірка підтвердить факт розпивання пива у поліклініці, до лікарів застосують дисциплінарні заходи відповідно до чинного законодавства.
Політика Путін розповів американцям, чим би зайнявся з геєм у душі Президент Росії Володимир Путін розповів в інтерв'ю американському режисерові Оліверу Стоуну, що було б, якби він приймав душ з гомосексуалістом. Про це повідомляє Bloomberg. Під час зйомок нового документального фільму про російський закон 2013 року, який забороняє пропаганду гомосексуальних відносин, Стоун запитав лідера Кремля, чи буде він приймати душ на підводному човні поруч з гомосексуалістом. «Що ж, я вважаю, що краще не ходити з ним у душ. Навіщо його провокувати? Але ви знаєте, я майстер дзюдо», - поінформував Путін. Путін додав, що в Росії представників ЛГБТ-спільноти ніхто не переслідує. Нагадаємо, у травні була оприлюднена доповідь правозахисників Human Rights Watch під назвою «У них довгі руки, і вони знайдуть мене. Облава на геїв у Чечні навесні 2017 року». У ній повідомлялося, що з лютого по квітень 2017 року у Чечні силовики затримували чоловіків, які підозрюються у гомосексуальній орієнтації, після чого утримували їх у незаконних в'язницях і знущалися з них. Постраждалі, яким вдалося втекти з Чечні в інші регіони РФ, наражаються на небезпеку переслідувань.
Економіка Гройсман мріє про час, коли українські пенсіонери зможуть ходити в кафе Для зростання економіки України потрібні системні реформи. Про це на засіданні Кабміну 7 червня заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Час, коли розвалювали країну, залишився в минулому. Цей час увійде в історію нової України як час втрачених можливостей», - заявив він. За його словами, зараз люди чітко розуміють, що вони можуть розвивати економіку. «Для того, щоб економіка швидко зростала, нам потрібні системні реформи. Такі реформи проходили країни, які живуть сьогодні в десятки разів краще, люди отримують нормальну пенсію, нормальну зарплату, мають нормальну роботу, можуть дозволити собі одягнути нормальні речі, а пенсіонер може зводити дружину в кафе. Те, чого сьогодні у нас немає», - сказав прем'єр-міністр.
Суспільство оформление ленты  До активіста Віталія Шабуніна прийшли кілька людей з повісткою До голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна прийшли з повісткою. Про це він пише у себе в Facebook. Віталій Шабунін зазначив, що з 2000 року він непридатний до служби за станом здоров'я. Він заявив, що такі дії сплановані з боку деяких депутатів від БПП. «Днями БППшно-подмартиненський чиновник-невдаха Ігор Півень силою погрожував відвезти мене у військкомат. Сьогодні, в день народження моєї дочки, до мене прийшли троє офіцерів з Дніпровського військкомату вручати повістку», - пише Шабунін.  За його словами, вони не змогли пояснити, чи була повістка надіслана поштою. «Завтра о 9:00 я запрошую журналістів зі мною в Дніпровський військкомат на Лебедєва 14а. там я буду з'ясовувати, чому, за станом здоров'я я непридатний до служби з 2000 року, в 32 роки отримав повістку», - додав він.
Політика "Багатоборець" Аваков за дорученням Гройсмана викорінюватиме ще й земельну корупцію Гройсман дав особливе доручення Авакову. Про це на засіданні Кабміну 7 червня заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Я даю окреме доручення підрозділам Нацполіції, які займаються економікою, по всій країні. Щоб вони ретельно почали відпрацьовувати всі оборудки з землею", - заявив він, звертаючись до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Прем'єр зазначив, що МВС явно працює в плановому режимі. "А потрібно зробити серйозне відпрацювання, щоб перевернути там всіх, хто дозволяє собі нечесно управляти земельними ресурсами", - додав він. Нагадаємо, як повідомляла АСН раніше, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що зростання злочинності у країні пов'язане з тим, що поліція перестала закривати нерозкриті справи через доступність зброї з фронту і низький рівень достатку населення
Події оформление ленты  Терорист-смертник підірвався в будівлі парламенту Ірану Один з бойовиків, які здійснили збройний напад на будівлю парламенту Ірану, підірвав себе. Про це повідомило іранське агентство Mehr. За даними журналістів, смертник підірвався в будівлі Меджлісу на четвертому поверсі. Ще одного нападника застрелили іранські правоохоронці, інші терористи були заарештовані. Навколо будівлі парламенту розмістилися снайпери. Бойовики озброєні автоматами АК-47, у одного є пістолет. Gunshots being heard around #IranParliament #TehranShooting pic.twitter.com/18zMmPqgq9 — Press TV (@PressTV) 7 июня 2017 г. URGENT: Footage of shooting outside Parliament building in Tehran#TehranShooting pic.twitter.com/zTahtqt2CS — Press TV (@PressTV) 7 июня 2017 г. Нагадаємо, раніше група терористів влаштувала стрілянину в будівлі парламенту Ірану, загинули щонайменше 7 осіб. Друга група бойовиків напала на мавзолей імама Рухолла Мусаві Хомейні біля Тегерана. Один з нападників на мавзолей також підірвав себе, пізніше з'ясувалося, що це була жінка.
Здоров`я Встигніть народити. З 2019 року пологи в Україні офіційно стануть платними Після впровадження в Україні медичної реформи пологи стануть платними, але не для всіх. Про це заявила голова комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець, повідомляє «112 Україна». Зокрема, зі слів народного депутата, при планових пологах породіллям доведеться частково оплачувати послуги медустанови. Однак екстрені пологи оплачуватиме держава. "У закон були внесені державно-фінансові гарантії соціально незахищених верств населення. Бо якщо ми візьмемо пологи, вони можуть бути плановими, і якщо це планова процедура, то, згідно з новим законом, вони підпадають під оплату. Вони можуть бути екстреними, тоді це екстрена допомога, і вона покривається державою", - сказала Богомолець. Частково оплачувати пологи українкам доведеться вже з 2019 року, уточнила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Це за умови, що парламент проголосує за відповідні законопроекти. "Ми матимемо деякі послуги, які як пілотні будуть оплачуватись по-іншому. І ми вибрали пологи як одні з тих, які будуть оплачуватися по-іншому. Ми будемо оплачувати пологи як пакет усіх послуг, які надаються під час пологів. Це буде оплачено через державне агентство - Національну службу здоров'я", - сказала вона. Водночас уточнюється, що майбутні мами, у яких немає грошей, зможуть народжувати безкоштовно. Їм нададуть всю необхідну допомогу, але "обмежать в окремій палаті". Доопрацьований пакет законопроектів, що стосуються медичної реформи, днями був поданий до Верховної Ради. Розгляд їх очікується до завершення поточної сесії парламенту. Разом з тим зауважимо, що і зараз в Україні всі пологи платні, в різних пологових будинках - різні ціни. Від 600 гривень до кількох тисяч. У приватних клініках пологи приймають за декілька десятків тисяч гривень.
Події оформление ленты  Автоматники у балаклавах проводять обшуки в Ірпінській міськраді У середу, 7 червня, з ранку правоохоронці проводять обшуки в Ірпінській міськраді. За інформацією очевидців, правоохоронці працюють разом з підрозділом особливого призначення поліції КОРД. У прокуратурі зазначили, що обшуки були заплановані, однак подробиці не розголошують. У коридор, де проходить обшук, людей не пропускають. На другий поверх не пускають ні відвідувачів, ні депутатів Ірпінської міськради, повідомляє kyiv.depo.ua. «Громаді Приірпіння» джерела повідомили, що обшуки проходять за підозрою в розкраданні бюджетних коштів. «Обшуки ведуться на всіх комунальних підприємствах Ірпінської міської ради. Вилучаються документи в КП «Ірпіньжитлобудінвест», КП «Водоканал», відділі освіти та ЖЕК. Співробітникам комунальних підприємств інкримінують розкрадання держкоштів в особливо великих розмірах», - повідомляє співрозмовник.
Дозвілля оформление ленты  У комп'ютерні ігри грає вже третина людства З розвитком інтернет-технологій все більше людей йде у віртуальний світ, який існує в мережі. Значних обертів набирають і інтерактивні розваги. Зараз вже третина людства є гравцями інтернет-ігор. Так,за підсумками 2016 року, на планеті проживає 2,6 мільярда інтернет-гравців, при тому що в 1995 році таких було всього 100 мільйонів. Такі дані у своїй доповіді про тренди розвитку інтернету оприлюднив аналітик інвест-компанії Kleiner Perkins Caufield & Byers (KPCB) Марі Мікерена, повідомляє інтернет-видання  Techtoday. Таке різке зростання кількості геймерів дало можливість пов'язаним з цим бізнесом компаніям чимало заробити. Так за 2016 рік ігрова індустрія в мережі принесла 100 млрд доларів доходу і майже половину цієї суми забезпечили азійські гравці. За даними дослідження, саме відеоігри найдовше затримують користувача в інтернеті. В середньому за день користувач витрачає на ігри 51 хвилину свого часу. Це на 1 хвилину більше, ніж користувач проводить у Facebook і на цілих півгодини більше, ніж в Instagram.  
Економіка Гройсман чекає, коли в українських селах зародиться малий і середній бізнес Для розвитку українських сіл потрібна земельна реформа. Про це на засіданні Кабміну 7 червня заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Коли я чую, що говорять про аграрний сектор і не говорять про розвиток сільських територій, я вважаю, що це величезна несправедливість. Українське село треба розвивати», - заявив прем'єр. Він підкреслив, що для розвитку сіл потрібна земельна реформа, необхідно створити робочі місця, розвинути території. «І найголовніше, щоб на селі зародився малий і середній бізнес», - додав Гройсман.Прем'єр упевнений, що треба привнести нормальне життя на сільські території. Нагадаємо, раніше комісар ЄС з питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнес Ган заявив, що в України є близько року на впровадження основних реформ, визначених у стратегії до 2020 року.
Здоров`я Охорона, відміна: у Саратові скасували наказ лікарям повідомляти про школярок, позбавлених цноти Міністр охорони здоров'я Саратовської області Володимир Шульдяков скасував власний наказ, яким зобов'язав лікарів повідомляти правоохоронцям про школярок, позбавлених цноти. Про це повідомили в російському відомстві, передає «Медіазона». За даними міністерства, скасування пов'язане з широким суспільним резонансом і негативними відгуками. «Очевидно, документ потребує детального доопрацювання. Будуть проведені консультації з медичною громадськістю, з профільними лікарями різного рівня», - заявили чиновники. Про цей наказ ЗМІ дізналися 4 червня. Згідно з документом, лікарі мали повідомляти в поліцію факти про звернення дівчаток, які не досягли 16-річного віку і вступали у статевий зв'язок. Нагадаємо, «Укрзалізниця» опублікувала 5 лайфхаків для безпечного сексу в поїздах. У них, зокрема, повідомлялося про спеціальні ремені для більш безпечного сексу і вагони-салони з двоспальними ліжками.
Суспільство Балетмейстер Маріїнського театру Петербурга помер у стоматології - Слідком РФ Слідчий комітет РФ по Санкт-Петербургу проводить перевірку за фактом смерті балетмейстера Маріїнського театру Сергія Вихарєва. Про це повідомили в прес-службі  російського відомства. У Слідкомі відзначили, що Вихарєв помер 2 червня у віці 55 років. Балетмейстер помер в одній зі стоматологічних клінік міста під час лікування зубів. «Зараз проводиться комплекс перевірочних заходів, спрямованих на з'ясування всіх обставин події», - розповіли в СК РФ. Зокрема, в клініці вилучили документи, призначили судово-медичну експертизу. Вихарєв був одним з провідних солістів театру, близько 10 років працював педагогом-репетитором. У професійному середовищі його цінували як різнопланового класичного танцівника з яскравим артистизмом. Нагадаємо, депутат міськради Максим Шадловський на сесії міськради 7 червня повідомив, що лікарі Черкаської міської стоматологічної поліклініки у робочий час пили пиво з рибою.
Суспільство «Міністра внутрішніх справ ДНР» засудили на 12 років У вівторок, 6 червня, колегія суддів Дзержинського міськсуду Донецької області ухвалила обвинувальний вирок стосовно екс-працівника ГУМВС України в Донецькій області Дикого Олексія, який в 2014 році вступив у терористичне угрупування «ДНР», а через рік став «міністром внутрішніх справ» псевдореспубліки. Про це інформує прес-служба прокуратури Донецької області у Facebook. Суд встановив, що в травні-червні 2014 року Олексій Дикий, порушивши присягу працівника МВС України, разом з представниками терористичного угрупування «ДНР» брав участь у захопленні адміністративної будівлі обласного УБОЗ в Донецьку. Через те, що засуджений перебуває на окупованій території, його судили заочно. Суд визнав винним Олексія Дикого у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ст. 258-3 ч. 1 (участь у терористичній організації) КК України. Він був заочно засуджений до 12 років позбавлення волі.
Події Іранська розвідка повідомила, що бойовики планували ще кілька терактів у Тегерані Іранський голова міністерства розвідки повідомив, що сьогодні, 7 червня, успішно була проведена антитерористична операція, в результаті якої три терористичні угруповання намагалися скоїти напади в різних частинах Тегерана. Про це інформує місцеве агентство Fars. «Гендиректор Міністерства розвідки повідомив, що члени терористичного угрупування були арештовані в Тегерані в середу, 7 червня, перед тим, як повністю реалізувати свої плани», - сказано в повідомленні. Також він повідомив, що члени терористичного угрупування були арештовані. За останньою інформацією, в результаті терактів біля парламенту бойовики вбили чотирьох і поранили понад 10 осіб. В результаті вибуху бомби і перестрілки в мавзолеї Хомейні терористи вбили одного і поранили кількох людей. Інформація уточнюється.
Політика Гройсману не сподобались "фантазії про Насалика" Гройсман на засіданні Кабміну 7 червня попросив тих, хто "фантазує" про кадрові ротації Кабміну, перестати вживати "важкий фальсифікат". Про це, передає кореспондент АСН. "Я вчора тут почитав, вас вже, я читаю, у відставку відправляють?" - звернувся прем'єр-міністр України Володимир Гройсман до міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика. Прем'єр розповів, що вчора дізнався з преси, що він нібито відправляє у відставку очільника Мінпаливенерго. "Хочу сказати фантазерам! Або ви перестаньте щось вживати, щоб не було різних думок! Так, важкий фальсифікат, бо від нього починають розвиватися галюцинації! Якщо у мене будуть якісь претензії до когось з міністрів, я про це публічно скажу. Я не збираюся ні з ким займатися кулуарщиною. Всі доброчесності люди можуть не переживати про це, а всі, хто фантазує, - це фантазери, що я можу сказати", - прокоментував Гройсман.
Економіка Мінфін розбереться зі зловживаннями при оренді державних земель В оренді державних земель є явні зловживання. Про це на засіданні Кабміну 7 червня заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк, передає кореспондент АСН. «Всім зрозуміло, що є зловживання з державною землею. У мене враження, що ситуація схожа з ситуацією Фонду державного майна, де здається в оренду державне майно. Я пропоную зробити аналіз, ми готові підключитися до підготовки аналітичних матеріалів», - заявив він. Данилюк зазначив, що Мінфін підготує доповідь з інформацією про оренду держземлі і орендними ставками. «Ця інформація буде представлена ​​через одне засідання Кабміну», - додав він. Нагадаємо, Міністерство юстиції України підготувало пропозиції щодо передачі в оренду через електронні аукціони 45 га земель пенітенціарної служби.
Суспільство оформление ленты  Соцмережі розбурхав кортеж патріарха Кирила Глава РПЦ патріарх Кирило шокував своїм кортежем жителів Кірова (Росія). Цим патріарх викликав бурхливу реакцію користувачів у соціальних мережах. Відеоролик з кортежем патріарха Кирила розмістили на одному з каналів у Youtube. Для колони патріарха були перекриті вулиці, щоб кортеж зміг безперешкодно проїхати. Всього в кортеж патріарха увійшло 13 різних автомобілів. Дорогу для нього розчищали чотири поліцейські машини. У складі колони не було жодного представника автопрому РФ, а тільки іномарки. Так як дорога перед кортежем патріарха Кирила була порожньою, то автомобілі проносилися на високій швидкості. Після цього глава РПЦ разом з представниками служб безпеки прибув в с. Великорецьке на двох вертольотах. У соціальних мережах з іронією сприйняли цю шикарну появу патріарха. Користувачі відзначили, що скромності патріарху не позичати.
Політика Авакову доручили "знайти і витрусити душу" із забудовників Гройсман зажадав "знайти і витрусити душу" з махінаторів у сфері будівництва. На засіданні Кабміну 7 червня між прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом та міністром МВС Арсеном Аваковим відбувся кумедний діалог, передає кореспондент АСН. "Повноваження архітектурно-будівельних інспекцій перейшли на рівень органів місцевого самоврядування. А саме: в міста, і ми знаємо, що і там є зловживання у сфері будівництва. Вкрай важливо, щоб місцева влада не вступали у змови з забудовниками", - заявив Гройсман та дав доручення голові МВС Арсену Авакову. "Я прошу, щоб ви виконали таке ж доручення, як із земельних махінацій, і щодо махінацій у сфері будівництва", - сказав він. Гройсман додав: "Витрусити душу цим паразитам, щоб ніяких схем просто не було!" - сказав він. На що Аваков засумнівався: "Якщо є у них душа!". Прем'єр уточнив: "А ви тоді знайдіть і витрусіть!"
Суспільство У Києві 11 пляжів готові до купального сезону, три отримали «Блакитний прапор» У Києві 11 міських пляжів, які готували до початку купального сезону, отримали паспорти і готові приймати відпочивальників. Три пляжі ( «Дитячий», «Пуща-Водиця» та «Золотий») отримали оцінку відповідності європейським стандартам «Блакитний прапор». Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, а також гендиректор КП «Плесо» Денис Пікалов, повідомляє УНІАН. «У 2017 році паспорти готовності отримали всі 11 пляжів Києва. У Дніпровському районі вісім пляжів - «Молодіжний», «Золотий», «Венеція», «Веселка», «Дитячий», «Передмістна Слобідка», «Центральний» та «Тельбін»; в Оболонському районі - «Пуща-Водиця» та «Вербний»; в Деснянському районі - пляж «Чорторий», - заявив Пантелєєв. Пікалов зазначив, що всі пляжі столиці вже готові приймати відвідувачів. «Інформація про якість води для купання буде щотижня оновлюватися», - зазначив він.
Суспільство оформление ленты  Соцмережі вирахували висоту каблуків, на яких ходить Путін Користувачі соцмереж активно обговорюють підбори, на яких ходив президент Росії Володимир Путін. За даними деяких блогерів, спеціальне взуття збільшує зріст лідера Кремля на 12 см і більше. «Звичайне ліфт-взуття збільшує зріст до 12 см. Путіну на замовлення роблять до 15 см і більше», - відзначили в акаунті «Команда Айболата» в Twitter. У свою чергу народний депутат України Олександр Бригинець опублікував фото президента Франції Еммануеля Макрона під час зустрічі з Володимиром Путіним, на якому схематично показано, наскільки збільшився зріст російського лідера завдяки спеціальному взуттю. Автор малюнка промалював силует людини під одягом, виходячи з розташування зігнутого коліна. Достеменно невідомо, який же зріст у Путіна. За офіційною версією 172 см. Водночас зріст Дмитра Медведєва - 162 см. Але якщо подивитися на фото Путіна і Медведєва разом - то на них російський прем'єр явно вище за президента. Деякі російськи блогери стверджують, що зріст Медведєва - 1,52 см, а Путіна - і того менше. Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо на неофіційній зустрічі глав країн НАТО у Брюсселі продемонстрував присутнім свої шкарпетки з логотипом Альянсу.
Політика оформление ленты  Путін розповів американському режисерові, що він не жінка з «поганими днями» Президент Росії Володимир Путін повідомив у інтерв'ю американському режисерові Оліверу Стоуну, що він - не жінка, тому у нього не буває «поганих днів». Витяги з інтерв'ю опублікувало видання Bloomberg. Путін сказав, що за час його президентства у нього не було вихідних, бо він чоловік. «Я не жінка, тому у мене немає поганих днів», - сказав Путін Стоуну під час екскурсії в позолоченій кімнаті в Кремлі.«Я нікого не хочу ображати. Це просто природа речей. Є певні природні цикли», - додав лідер Кремля. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Стоун запитав Путіна про переслідування геїв у Росії. На що президент РФ заявив, що ЛГБТ-активістів у Росії не чіпають. Коментуючи зауваження режисера, що б він робив, якби довелося митися на підводному човні разом з геєм, Путін відповів жартом, що він добре володіє дзюдо, але не став би провокувати гомосексуаліста.
Події оформление ленты  Суд продовжив арешт харківському антимайданівцю «Топазу» Київський райсуд продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою антимайданівцю Ігнату Кромському, який також відомий на прізвисько «Топаз». Суд продовжив запобіжний захід до 6 серпня 2017 року. Про це пише 057, посилаючись на адвоката підсудного Олександра Шадріна. «Він (Ігнат Кромський. - Ред.) перебуває під вартою понад три роки. Його стан здоров'я погіршився. Незважаючи на це, суддя відхилив клопотання, а також продовжив запобіжний захід у вигляді арешту», - заявив адвокат «Топаза». Крім того, через зміну складу суддів справу Кромського заново почали розглядати. Ігната Кромського, який став популярним під час антимайдану в Києві завдяки відеоролику з «тітушками», звинувачують у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність країни.
Політика Нова посада в Кабміні: потрібен урядовий уповноважений з питань гендерної політики У Кабміні з'явилася посада урядового уповноваженого з питань гендерної політики. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабміну 7 червня, передає кореспондент АСН. Про це на засіданні Кабміну заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе. «Уповноважений працюватиме при офісі віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. І буде відповідальний за координацію гендерної політики державних органів. Відповідна штатна одиниця буде виділена шляхом перерозподілу в рамках Секретаріату Кабміну», - сказала вона. Віце-прем'єр-міністр підкреслила, що «не йдеться про жіноче питання, а про питання стабільності і безпеки розвитку як суспільства, так і держави».
Політика Швейцарія вводить безвізовий режим з Україною в один день з Євросоюзом Швейцарія введе безвізовий режим для українців в один день з Європейським Союзом - 11 червня. Про це йшлося на зустрічі президента України Петра Порошенка з главою Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтером, повідомляє прес-служба глави держави. «Під час зустрічі також було наголошено на націленість обох сторін на подальше поглиблення двостороннього співробітництва. Голова зовнішньополітичного відомства Швейцарії підтвердив, що його країна введе з 11 червня безвізовий режим для українських громадян разом з ЄС», - підкреслили в прес-службі. Крім того, Порошенко обговорив з Буркхальтером питання прискорення повернення Україні заморожених активів колишніх українських чиновників, які зберігаються у швейцарських банках. Порошенко знову запросив президента Швейцарії відвідати Україну. Нагадаємо, з 00:01 неділі, 11 червня, українці з біометричними паспортами отримують право на безвізове перебування в Європейському Союзі тривалістю не більше 90 днів на термін 180 днів.
Події В Ужгороді залізобетонна плита впала на двох людей, постраждалі у важкому стані У Мукачеві напередодні ввечері на вулиці Пряшівській близько 18:40 до рятувальників надійшло повідомлення, що на двох осіб впала залізобетонна плита. Про це пише Мукачево.net. За попередніми даними, на двох осіб, 1962 і 2001 років народження під час збору металу в аварійній будівлі на території підприємства, що не експлуатується, обвалилася залізобетонна плита перекриття. В результаті інциденту двоє жителів Мукачева отримали серйозні травми і були заблоковані. Постраждалих витягли рятувальники. Після звільнення постраждалих чоловік був госпіталізований у Мукачівську ЦРЛ, а юнак в дитячу лікарню. Лікарі повідомили, що постраждалі перебувають у вкрай важкому стані. У старшого чоловіка множинні переломи, розрив сечового міхура, він у стані коми.
Події Ще у трьох областях України зафіксовано випадки ботулізму через рибу Протягом останнього тижня у трьох областях України були зафіксовані випадки захворювання на ботулізм. Імовірно, вони були пов'язані з вживанням риби, передає Держпродспоживслужба. Згідно з повідомленням, випадки ботулізму були зареєстровані в Полтавській, Запорізькій та Сумській областях. У селі Нікольське (Полтавщина) на ботулізм захворіла жінка. Цей випадок пов'язують з вживанням продукції виробництва ФОП Сидоренко, який здійснює свою діяльність в Черкасах. В ході санітарно-епідеміологічного розслідування експерти встановили, що на підприємстві відсутні відомості щодо виробництва в'яленої риби. Згідно з письмовим поясненням бізнесмена, документи на продукцію, які були представлені в торговельній мережі Полтавської області, їм не видавалися, а підпис і печатка підроблені. В ході обстеження підприємства було виявлено низку порушень. Матеріали були передані в прокуратуру Черкаської області. Ще один випадок ботулізму був виявлений в смт Недригайлів на Сумщині. Як було встановлено, захворювання пов'язано з вживанням в'яленої риби домашнього виготовлення, яка була куплена в Київській області. У місті Дніпрорудне Запорізької області жінка захворіла на ботулізм після вживання копченої риби невідомого походження, купленої, за словами родичів потерпілої, в КП Дніпрорудненський міської ринок.
Суспільство оформление ленты  В.о. міністра охорони здоров'я втекла від журналістів, які поставили запитання про сироватку проти ботулізму Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун втекла від журналістів, які наполегливо ставили чиновниці запитання про ситуацію з сироваткою проти ботулізму. Кореспондент ТСН поставила Супрун запитання, після чого чиновниця розвернулася і пішла. Однак журналістка наполегливо переслідувала в.о. міністра. Коли Супрун наздогнали, вона відмовилася коментувати ситуацію. Як відомо, в Україні зараз не зареєстрована сироватка від ботулізму, дія сертифіката закінчилася ще в 2014 році. Разом з тим за останні тижні в країні зареєстрували не менше 9 випадків захворювання на ботулізм, один випадок був летальним. Всі постраждалі їли в'ялену рибу. Держпродспоживбслужба повідомила про те, що протягом останнього тижня у трьох областях України були зафіксовані випадки захворювання на ботулізм.
Дозвілля оформление ленты  В Україні запрацював аналог "ВКонтакте". Як зареєструватися і що можна робити в українській соцмережі 3 червня в Україні була запущена вітчизняна соціальна мережа Ukrainians, яка поки працює в тестовому режимі. Функціонал ресурсу поки обмежений, однак всі охочі вже можуть реєструватися, а АСН розповість, як це зробити. Розробники Ukrainians пропонують користувачам завести акаунт у мережі за допомогою електронної пошти або за допомогою перенесення даних з Facebook, або, як не дивно, - забороненого в Україні "ВКонтакте".  У разі реєстрації через  e-mail, потрібно буде вказати у віконці дані свого нового профілю: ім'я , прізвище, електронну пошту, стать і дату народження. Після цього на ваш e-mail прийде повідомлення про реєстрацію і підтвердження електронної пошти. Натиснувши на нього, ви знову перейдете на сторінку соцмережі, де потрібно буде ввести логін і пароль. Це прямий доступ до вашої особистої сторінці. Правда єдине, що можна зараз зробити в Ukrainians, це лише завантажити фотографію профілю. Інші сервіси стануть доступні, коли кількість зареєстрованих досягне 100 тисяч. На сьогодні у новій соціальній мережі зареєстровано близько 60 тис. користувачів. Чим же можна буде зайнятися в українській соціальній мережі? Додавати друзів, спілкуватися з ними в чаті, публікувати і переглядати новини, створювати групи і слухати музику. Останнє особливо важливо, оскільки багато користувачів переживали, що з закриттям "ВКонтакте" їм ніде буде її послухати. Планується, що повноцінно Ukrainians запрацює протягом чотирьох місяців.
Події У Львівській області судитимуть банківську працівницю за розкрадання 300 тис. грн У Львівській області працівники правоохоронних органів викрили співробітницю відділення одного з банків, яка організувала схему розкрадання банківських коштів. Як було встановлено, незаконне заволодіння коштами на суму майже 300 тис. грн. Про це інформує прес-служба обласної поліції. «Обвинувальний акт щодо жінки за вчинення кримінального злочину, передбаченого ст. 191 ч. 5 (розкрадання в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України, було направлено на розгляд суду», - сказано в повідомленні. У відділенні банку жінка надавала клієнтам окремі і касові розрахункові послуги, а також брала і видавала гроші і готувала фінансові звіти з касових операцій. Правоохоронці з'ясували, маючи доступ до готівкових коштів, працівниця банку привласнила з каси майже 300 тисяч гривень, які вона витратила на власні потреби.
Події Три комплекти російської військової форми виявила СБУ в одній з квартир Дружківки Працівники СБУ протягом дня виявили в Донецькій області дві схованки терористів зі зброєю і боєприпасами, в одній з яких було три комплекти військової форми виробництва Росії. Про це інформує прес-центр відомства. «В районі центрального сміттєзвалища Маріуполя правоохоронці виявили дві схованки, з яких вилучили гранатомет РПГ-26, три гранати Ф-1 і РГД-5, стакани з вибуховими речовинами, а також велику кількість патронів до автоматів», - передає відомство. Другу схованку оперативники знайшли в одній з квартир Дружківки. Власник приміщення є учасником одного з НВФ так званої «ДНР». «У схованці зберігалася снайперська гвинтівка СВД, два автомати Калашникова, а також три комплекти військової форми виробництва РФ», - йдеться в повідомленні.
Події Терористи активізували обстріл по ЗСУ на Луганському напрямку: сім бійців поранені, один загинув Терористи обстрілюють сили ЗСУ на Луганському напрямку, накопичують резерви і, можливо, готуються до наступу. Про це інформує прес-центр штабу АТО в Facebook. В результаті бойових дій сім військових отримали поранення, ще один загинув. Сказано, що обстріли з важкої артилерії ведуться з шостої ранку. Вогонь ведеться з артилерії калібру 152 мм, 120 мм і 82-мм мінометів. Для коригування вогню бойовики використовують безпілотники, один з яких був збитий силами ЗСУ. У штабі зазначили, що терористи активно обстрілюють позиції ЗСУ з селища Фрунзе, але у відповідь вогонь українські військові поки не відкривають. «Інтенсивність вогню по позиціях ЗСУ посилюється автоматичними гранатометами АГС-17, а також станковими гранатометами СПГ-9, ПТУР, стрілецькою зброєю і великокаліберними кулеметами», - йдеться в повідомленні.
Суспільство Жителі трьох областей скаржаться на картонну фабрику, яка труїть місцеві річки Сьогодні, 7 липня, до дверей Кабміну прийшли декілька десятків активістів з Житомирської, Рівненської та Хмельницької областей. Всі вони говорять про екологічну катастрофу в своїх регіонах і закликають припинити забруднювати річки Случ і Хомору. Ось уже другий рік у ці річки потрапляють промислові викиди, вбиваючи все живе в цих водоймах. Головний забруднювач, на думку протестувальників - Понінківська картонно-паперова фабрика, яка працює в Хмельницькій області. Місцеві жителі зверталися з заявами і скаргами як у Генпрокуратуру України, так і Мінекології. Але у відповідь реакції не послідувало. «Це остання наша така акція, - каже голова Баранівської міської об'єднаної  територіальної громади Анатолій Душко. - Після цього ми будемо повністю блокувати Понінківську паперову фабрику, яка є ймовірним забруднювачем, вона здійснює технічне забруднення води в річках в результаті своєї господарської діяльності. У фабрики немає повноцінних очисних споруд, вона не справляється з очищенням стоків. Минулого року були два скидання, коли здихали дикі качки, бобри, риба, раки вилазили на берег. Після цього було відкрито кримінальне провадження, яке було готове для передачі в суд. Наша вимога дуже проста: справу негайно передати до суду, відшкодувати збитки і очистити річки Случ та Хомору».
Політика Комітет нацбезпеки заслухає Тимошенко на предмет державної зради Комітет нацбезпеки викликав Юлію Тимошенко з питання державної зради щодо підписання газового контракту, а депутат Надія Савченко і члени "Народного фронту" навіть пересварилися під час обговорення цього питання. Про це на засіданні Комітету з питань національної безпеки і оборони розповів глава фракції БПП Артур Герасимов, передає кореспондент АСН. "Я прошу вас підтримати мою пропозицію, щоб на наступному засіданні комітету ми розглянули це питання. І публічно, прозоро заслухали Юлію Тимошенко", - заявив він. Герасимов зазначив, що рішення Стокгольмського суду ще раз довело той факт, що газовим контрактом Юлія Тимошенко здійснила державну зраду і зраду національних інтересів. "Я взагалі вважаю, що порядні політики після такого повинні закінчити свою політичну діяльність", - вважає він. Його підтримав голова Комітету Сергій Пашинський. "Я не проти того, щоб заслухати Тимошенко на наступному засіданні... Для мене очевидно, що цей контракт став підставою для здачі національних інтересів", - сказав він. Пашинський нагадав, що газовий контракт 2009 року став ще й "підставою підписання Харківських угод". При цьому нардеп Юрій Береза ​​закликав закінчити обговорення і прийняти рішення. "Я вважаю, що не потрібно тягнути, треба прийняти рішення. Для мене очевидно, що є факт державної зради. До питання треба підходити комплексно. Потрібно нарешті виконати обіцянки, дані на Майдані, і зняти депутатську недоторканність. Тому що ми всі не несемо відповідальність за свої рішення", - сказав він. Але тут несподівано для всіх позафракційний нардеп Надія Савченко виступила проти. "У мене є заперечення. Хто у нас уповноважений вішати ярлик в державній зраді?" - заявила вона. Але члени Комітету не стали слухати Савченко, підтримавши пропозицію викликати Тимошенко на наступне засідання.
Суспільство оформление ленты  Ужгородський аеропорт найближчим часом зможе приймати великі Боїнги і Аеробуси В аеропорту Ужгорода розширюють злітно-посадкову смугу для того, щоб була можливість приймати великогабаритні літаки типу Боїнг або Аеробус. Про це пише видання Мukachevo.net. За словами голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, асфальт на смузі буде замінено протягом двох днів. Крім модернізації злітно-посадкової смуги, плануються й інші заходи, які допоможуть відновити повноцінну роботу аеропорту. Відзначимо, що аеропорт Ужгорода має один термінал і одну асфальтову злітно-посадкову смугу довжиною 2038 м. І шириною 40 м. З червня 2016 року аеропорт не приймає регулярних рейсів, оскільки Державіаслужба призупинила дію сертифіката авіаційної безпеки аеропорту. Як раніше відзначали депутати Закарпатської облради, сьогодні Закарпаття - єдиний регіон України, який не має свого авіасполучення.
Суспільство У Поклонської знайшли незареєстровану квартиру в Донецьку Російське відділення Transparency International знайшло у депутата нелегітимної в Україні Держдуми Наталі Поклонської незадекларовану квартиру в окупованому Донецьку. Про це сказано в розслідуванні, яке було опубліковано на сайті організації. «Якщо цей факт підтвердиться, то Наталя Поклонська має бути позбавлена ​​мандата депутата Державної думи через недостовірність декларації доходів і майна», - зазначають автори. У розслідуванні сказано, що, згідно з Держреєстром прав на нерухоме майно, квартира була зареєстрована на прізвище Дубровської, яке, швидше за все, є дівочим прізвищем «екс-прокурора» анексованого Криму. Крім того, з'ясувалося, що депутат незаконно користується двома службовими квартирами: в Москві (депутатська) і в Сімферополі (прокурорська), хоча «прокурором» не є. Журналісти відзначили, що направили заяви голові Державної думи і в Адміністрацію Президента Росії з проханням перевірити достовірність інформації про доходи та майно, представлену Наталією Поклонською.
Події Військовий літак, який зник у М'янмі, розбився. На борту було 120 військових З середу в М'янмі з радарів зник військовий літак з 120 пасажирами на борту, інформує Reuters. Сказано, що в літаку було 106 військовослужбовців і членів їхніх сімей, а також 14 співробітників авіації. За інформацією місцевих посадових осіб, літак китайського виробництва Y-8-200F прямував з південного узбережжя М'янми в Янгон. Це був щотижневий рейс. Зараз відомо, що контакт з літаком зник через 29 хвилин після зльоту над Андаманським морем, приблизно за 43 милі на захід від міста Тавой. «Ми не знаємо, що саме сталося з літаком після втрати зв'язку», - сказав один зі співробітників авіації. Він додав, що на момент зльоту погодні умови були «нормальні». Після початку пошуково-рятувальних робіт в Андаманському морі були виявлені уламки літака міноборони М'янми, передає AFP.
Політика Уряд додатково виділить 10 млрд грн на субсидіі Уряд додатково на субсидіі виділить 10 млрд грн, бо грошей не вистачає. Про це в інтерв'ю журналістам після засідання Уряду 7 червня заявив віце-прем'єр Павло Розенко, передає кореспондент АСН.  У нас у бюджеті передбачено трохи більше 40 млрд грн на субсидіі, і я знаю, що зміни до державного бюджету готуються зараз Мінфіном. Тому не виключено, що там буде приблизно ще 10 млрд грн додаткових у цьому році. Ця проблема тягнеться з минулого року. Це стосується в тому числі і непогашених боргів. Але я думаю, що додаткові 10 млрд грн вирішать ситуацію нормально. Ці кошти потрібні для нормального, спокійного початку в опалювальний сезон", - заявив він.  За його словами, як тільки зміни до держбюджету будуть комплексно готові, то відразу Уряд внесе це рішення на розгляд депутатів. "Це абсолютно робочі питання. Якщо ви пам'ятаєте то в минулому році була аналогічна ситуація, коли ми маємо факт завершення опалювального сезону і ми за результатами опалювального сезону вносили необхідні зміни. Тому це робоча ситуація. Вона три роки так відбувається, тобто ми завжди говоримо про те, що при необхідності додаткового виділення коштів на систему субсидій ми ці кошти виділяємо. Ніякого злого умислу в цьому не було", - сказав він. 

Як очистити будинок від негативної енергетики
Як очистити будинок від негативної енергетики
Купаючи будинок, квартиру або переїжджаючи в нове орендоване житло, ми можемо зіткнутися з таким явищем як нег....
Нефрит: магічні властивості каменю
Нефрит: магічні властивості каменю
Кожен дорогоцінний або напівдорогоцінний камінь має свої магічні властивості Це стосується й нефриту
Камені-талісмани для людей різних професій: який мінерал допоможе вам у роботі
Камені-талісмани для людей різних професій: який мінерал допоможе вам у роботі
Натуральні мінерали мають виняткову силу Вони здатні посилити можливості людини та допомогти їй досягти успіху....
Як оформити робоче місце за Знаком Зодіаку, щоб досягти успіху в кар'єрі
Як оформити робоче місце за Знаком Зодіаку, щоб досягти успіху в кар'єрі
Добитися успіхів у кар'єрі здатний кожен представник зодіакального кола Візьміть на замітку корисні рекомендац....
10 знаків того, що ви зустріли людину з минулого життя
10 знаків того, що ви зустріли людину з минулого життя
1 Ви відчуваєте себе поряд з ним "як вдома"
більше матеріалів




/-1,7820999622345-/ /-pc-/
Top