counter
Архів Повернутись назад 06 Березня 2016
6 Березня
оформление ленты  Блог: 
Політика Богдана Бабич оформление ленты  Ми не можемо йти в Європу зі своїми правилами Українські народні обранці, на жаль, не продемонстрували європейським парламентаріям результат, на який ті сподівалися два роки. Тому євродепутати розчаровані. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич. «Насправді європейці чекають від України лише одного - щоб ми показали результат. Тому вони сподівалися два роки, що ми цей результат покажемо і вони зможуть залучити нас до єврозони. Цього не сталося. Я нещодавно спілкувалася з німцями, які були дуже розчаровані. Вони сказали, що «ми самі корумпуємо українських політиків, надаючи кошти, бо ці гроші зникають як у чорну діру. І чим більше ми підтримуємо українську владу, тим більше ми допомагаємо утримувати цю корупційну систему». Я знаю, що фінансування буде дещо перенаправлено, і я знаю, що йдеться про те, що потрібно надати певні проекти, які конкретно допомагатимуть розвивати громадянське суспільство», - розповіла політолог. На думку Бабич, такі проекти будуть запорукою того, що у нас з'являтися нові політики замість старих, які показали свою неспроможність рухатися в європейському напрямку і приймати правила гри європейців. «Я насправді дуже розчарована, що наші політики виявилися досить низького рівня, адже вони не ухвалили необхідні законопроекти. Особливо обурює відмова від електронного декларування своїх доходів, це говорить про те, що вони бояться їх відкривати. Одразу виникає підозра в чесності отримання таких доходів. Якщо чиновник цього боїться, то це автоматично означає, що він винен. Апріорі той депутат, який не проголосував за це, показав, що він винен. Також вони показали свою нездатність іти в Європу і приймати ті правила гри, які європейці пропонують. Але ми не можемо піти в Європу зі своїми правилами. Ми можемо лише приєднатися до їхніх правил і вже змінювати правила європейські, будучи однією з країн - членів ЄС», - зазначила експерт. Вона переконана, що цей процес затягнеться, однак у цьому Бабич бачить як позитивні, так і негативні боки. «З одного боку, на жаль, цей процес затягнеться, а з іншого - це для нас перша наука. Звіт уряду був явно недостатнім. Я вважаю, що уряду можна ставити двійку і відправляти його доучуватися. Потрібно формувати зовсім інший уряд за іншими принципами, в першу чергу, не персоналії пропонувати, а пропонувати інші принципи формування уряду. Дуже сподіваюся, що ми отримаємо у найближчі два тижні той уряд, про який принаймні політики кажуть. Перевибори зняли б існуюче недовіру. Прийшли б нові сили, які і сформували б новий уряд. Я думаю, що перевибори, але в умовах нового виборчого закону, могли б допомогти трохи заспокоїти ситуацію в суспільстві», - підсумувала експерт.
Події Бойовики продовжують обстріл Авдіївки з мінометів Бойовики продовжують порушувати умови Мінських домовленостей і обстріляли позиції українських військових біля Авдіївки. Про це повідомляє прес-служба штабу АТО. «О 9:15 поблизу населеного пункту Авдіївка окупаційні війська відкрили вогонь із заборонених видів важкого озброєння калібром 122 мм», - йдеться у повідомленні. Після обстрілу до українських позицій висунулася диверсійно-розвідувальна група російських найманців, метою якої було здійснення провокації - вони відкрили вогонь у бік своїх позицій і обстріляли транспортні засоби цивільного населення. Щоб зафіксувати обстріл і звинуватити в ньому ЗСУ, на позиції бойовиків прибули знімальні групи російських ЗМІ. «Терористи не бажають повністю припиняти вогонь і відводити важку артилерію від лінії бойового зіткнення. Адже розуміють, що з приходом миру на землю Донбасу будь-який сенс у діяльності російських окупаційних військ зникне і вони залишаться без роботи. А за свою криваву роботу вони готові боротися, вбиваючи мирних громадян і воїнів - захисників України», - резюмується в повідомленні.
Події На шахті у Дніпропетровській області постраждали троє гірників У Першотравенську (Дніпропетровська область) на шахті «Ювілейна», яка належить енергетичному холдингу ДПЕК Ріната Ахметова, сталася аварія, внаслідок якої постраждали три людини. Про це повідомляє прес-служба Донецької паливно-енергетичної компанії (ДПЕК). «На горизонті 370 метрів стався спалах метану без подальшого горіння. Троє гірників дістали легкі опіки 1-го ступеня. Потерпілі самостійно виїхали на поверхню. У медпункті їм надали необхідну медичну допомогу і доправили до міської лікарні №4», - зазначили у прес-службі. У свою чергу в обласному управлінні Держслужби з надзвичайних ситуацій повідомили, що в момент вибуху метану на шахті перебувало 173 шахтарі. Всіх їх було успішно виведено на поверхню. За інформацією компанії, вміст метану в гірничих виробках відповідає нормі. Повідомляється, що на місце аварії прибули рятувальники. Після обстеження шахта продовжить роботу у звичайному режимі.
Політика Слідство у справі Лукаш тимчасово зупинено Генеральна прокуратура України тимчасово зупинила слідство у кримінальному провадженні екс-міністра юстиції України Олени Лукаш. Про це Лукаш заявила в ефірі телеканала «112 Україна». «Це означає, що Генеральна прокуратура України вичерпала себе, не може передати справу до суду, але й закрити справу ніяк не може», - сказала вона, коментуючи призупинення слідства у власній справі. 6 березня набирають чинності санкції Євросоюзу проти колишнього президента Віктора Януковича і його соратників. У цьому списку є й ім'я Олени Лукаш. Однак сама вона назвала це рішення «безглуздим і нещадним», бо у неї, за її словами, є активи в країнах ЄС. Лукаш заявила про плани подати скаргу до Європейського суду з прав людини. Нагадаємо, що в листопаді 2015 року Лукаш затримали за звинуваченням у розтраті та перевищенні службових повноважень. 28 грудня Солом'янський районний суд Києва відпустив Лукаш додому з поверненням закордонних паспортів і заставної суми.
Суспільство В Україні кількість зареєстрованих внутрішніх переселенців перевищила один мільйон Державна служба з надзвичайних ситуацій заявляє про реєстрацію 1,018 мільйона внутрішньо переміщених осіб. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДСНС. З початку проведення на сході України антитерористичної операції з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО до інших регіонів переселено 1 млн. 18 тис. 484 людини, в тому числі з Донецької та Луганської областей 996,553 тис. осіб, з Автономної Республіки Крим і Севастополя - 21,931 тис. осіб, з яких 168,545 тис. дітей, 491,374 тис. інвалідів та осіб похилого віку. Психологи ДержНС разом з представниками громадських організацій провели роботу з надання психологічної допомоги майже 167 тис. переселенців, в тому числі 46 тис. дітей. Місцевими органами виконавчої влади постійно здійснюється пошук приміщень, придатних для розміщення внутрішньо переміщених осіб.
Суспільство Минулої доби в зоні АТО загинули двоє українських військових У зоні проведення антитерористичної операції минулої доби загинули двоє українських військових. Про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузянік. «За минулу добу внаслідок бойових дій двоє наших військових загинули», - сказав він. Мотузянік також зазначив, що на луганському напрямку противник п'ять разів порушував режим тиші в Попаснянському районі. Зокрема, незаконні збройні формування застосували 82-мм міномети. На донецькому напрямку загострилася обстановка на південь і на схід від Авдіївки, де протягом доби бойовики випустили по позиціях сил АТО понад 60 мін різних калібрів. Також в Авдіївці противник вів вогонь з 122-мм САУ «Гвоздика», в смт Зайцеве бойовики двічі застосовували 82-мм міномети. «Крім цього, обстріли та збройні провокації окупантів було зафіксовано й на інших ділянках фронту. На Світлодарській дузі, в Майорську, в районі Донецького аеропорту. Загалом за минулу добу було 37 ворожих обстрілів на донецькому напрямку», - розповів Мотузянік. На маріупольському напрямку, в Мар'їнці, противник вів снайперський вогонь по контрольному пункту на автодорозі Донецьк - Запоріжжя. У Старогнатівці позиції українських військ обстрілював снайпер, а також БМП.
Суспільство СБУ заарештувала терориста угруповання «ДНР» Співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією затримали на підконтрольній українській владі території бойовика терористичної організації «ДНР». Про це повідомляє прес-центр СБУ. «Зловмисник з червня і до кінця 2014 року відбував бойові чергування в Авдіївці та селі Спартак, де вів вогонь по силах антитерористичної операції. Він також «служив» на базі незаконного збройного формування «Схід». Після виходу зі складу злочинного угруповання бойовик залишився жити в Донецьку», - повідомили в СБУ. Сам затриманий також зізнався, що був свідком того, як представників «ополчення» відправляли на навчання до Ростовської області Росії. Проти терориста порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їхній діяльності) КК України. Терористові загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.
Суспільство Адвокат Савченко: Кремль готовий обміняти Савченко на ГРУшників Надію Савченко можуть обміняти на двох затриманих в Україні російських ГРУшників Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, але тільки після закінчення суду над ними. Про це в інтерв'ю «Новому времени» заявив адвокат української льотчиці Марк Фейгін. За його словами, відповідних домовленостей уже досягнуто в Кремлі. «Наскільки я знаю, це не буде прямий обмін, тому що для цього немає підстав. Савченко відправлять відбувати покарання до Києва, а Александрова і Єрофєєва - до Москви», - розповів Фейгін. Шанси на обмін Савченко можуть значно зрости за рахунок ослаблення санкцій США і ЄС щодо російської влади, зазначив адвокат. У такому випадку існує велика ймовірність, що Савченко повернеться в Україну вже наприкінці березня - на початку квітня.
За кордоном Міноборони Австрії: Ми не хочемо брати участь у розподілі мігрантів за квотами Австрія не хоче брати участь у розподілі мігрантів за квотами. Про це заявив міністр оборони країни Ганс Петер Доскозіл, передає видання Reuters. За його словами, країна і так робить свою роботу і приймає багато біженців. «Ми забираємо левову частку (мігрантів) і приймаємо 37500 прохачів притулку лише цього року», - зазначив австрійський міністр. «Зараз ми закликаємо інших зробити свою роботу. Навіщо Австрії приймати біженців з Греції? Це дало б неправильний сигнал», - переконаний Доскозіл. Як зазначив міністр, інші країни, які отримують кошти з фондів ЄС, повинні також виконати свою роль і допомогти вирішити складну ситуацію в Греції, де тисячі біженців перебувають на кордоні з Македонією. Нагадаємо, раніше канцлер Австрії Вернер Файман заявив, що сирійських біженців має бути відправлено безпосередньо до Німеччини, минаючи інші країни на європейському міграційному шляху.
Події На Житомирщині затримали копачів бурштину Трьох киян було затримано співробітниками поліції, УСБУ та прокуратури під час незаконного видобутку бурштину в Коростенському районі. Про це повідомляє ГУ Національної поліції в Житомирській області. 6 березня члени міжвідомчої рейдової групи під час оперативно-профілактичного відпрацювання виявили в лісовому масиві біля станції Ушиця трьох чоловіків, які здійснювали видобуток бурштину. Як з'ясувалося, нелегальними старателями є жителі м.Києва у віці 23, 32 і 36 років. На місці події працювала слідчо-оперативна група Коростенського відділу поліції. Правоохоронці вилучили мотопомпу, пожежні рукави, прожектор, акумулятор і 5 сачків. Наразі за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Затриманим може загрожувати покарання від штрафу (від 6800 гривень) до обмеження або позбавлення волі на строк до 3 років.
Події На Дніпропетровщині виявили автомобіль із 70 гранатами На Дніпропетровщині затримали водія, який віз у Донецьку область 70 гранат та іншу несанкціоновану зброю. Про це повідомили у відділі комунікації ГУ НП у Дніпропетровській області. «Під час несення служби на блокпосту біля села Гаврилівка Покровського району Дніпропетровської області співробітники Синельниківського відділу поліції зупинили для перевірки автомобіль «Фольксваген Амарок», який прямував до Курахового Донецької області. Під час огляду транспортного засобу поліцейські знайшли дві цинкові коробки, в яких було 70 дульнозарядних гранат ВОГ-25 до підствольних гранатометів ГП-25 і коробка до кулемета Калашникова на 200 патронів без куль», - ідеться в повідомленні. Відповідні документи на засоби ураження були відсутні. 36-річного водія, жителя м. Дніпропетровська, затримано. Вибухові пристрої відправлено на експертизу до Дніпропетровська. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.
Суспільство Поліція Києва відкрила провадження за фактом пошкодження майна посольства РФ Поліцейські Києва розслідують обставини пошкодження майна дипломатичного представництва РФ, розташованого в Солом'янському районі столиці. За даним фактом розпочато кримінальне провадження, передає прес-служба Головного управління Національної поліції в м.Києві. Зазначається, що до чергової частини управління поліції надійшло повідомлення про те, що невідомі напали на посольство. За словами охорони, до будівлі підійшли близько десяти осіб, які були одягнені в темний одяг, а в руках тримали фаєри. Невідомі почали бити припарковані автомобілі, внаслідок чого було пошкоджено три транспортних засоби (розбиті вікна і дзеркала). «Після прибуття на місце пригоди правоохоронці знайшли та вилучили молоток, що лежав неподалік. Опитано свідків та очевидців пригоди. Розпочато кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією «Хуліганство». Санкція статті передбачає покарання - до чотирьох років позбавлення волі», - додали в поліції. Нагадаємо, що 6 березня учасники акції на підтримку Надії Савченко закидали яйцями посольство Росії в Києві.
За кордоном У Північній Ірландії в парку знайшли схованку з вибухівкою Британська поліція знайшла велику схованку з вибухівкою та матеріалами для створення вибухових пристроїв у парку Карнфаннок у Північній Ірландії. Парк тимчасово закрито для відвідування. Про це повідомляє ВВС. Матеріали було зарито в невеликих пластикових бочках у лісі. «Поки що зарано встановлювати зв'язок між цими предметами і будь-якими конкретними угрупованнями, але у нас є кілька версій», - заявила представник місцевої поліції Джилліан Кірні. Всі знайдені предмети, в тому числі складові частини вибухових пристроїв, передано на експертизу. Територію парку тимчасово закрито для відвідування. Раніше повідомлялося, що в суботу поліція Північної Ірландії виявила вибуховий пристрій на заході Белфаста. У п'ятницю в місті стався вибух пристрою, встановленого під автомобілем співробітника однієї з в'язниць, одну людину було госпіталізовано.
За кордоном В Ірані до страти засудили мільярдера Японського бізнесмена Бабака Занджані засудили до смертної кари у справі про корупцію. Про це повідомляє ВВС із посиланням на владу країни. Бабака Занджані, статки якого оцінюються в 13,5 млрд. доларів, було заарештовано у грудні 2013 року за звинуваченням у приховуванні доходів своїх нафтових промислів. Сам він свою провину заперечував. Суд визнав бізнесмена винним у шахрайстві та інших економічних злочинах, повідомили журналістам на спеціальному брифінгу за підсумками розгляду справи. У США та Євросоюзі Занджані було внесено до чорного списку за те, що він допомагав іранській владі уникати нафтових санкцій, введених проти Тегерана міжнародним співтовариством. Водночас бізнесмен визнавав, що використовував мережу компаній в ОАЕ, Туреччині та Малайзії для продажу мільйонів барелів іранської нафти за дорученням іранської влади.
Політика Ляшко заявив про готовність зайняти місце прем'єр-міністра Лідер Радикальної партії Олег Ляшко готовий очолити уряд. Про це він заявив в ефірі телеканала 112 Україна, відповідаючи на запитання про те, кого він бачить новим прем'єром. «Я готовий і сам піти. Але у нас всього 20 депутатів, хоча у нас є програма, яку наша фракція запропонувала. Якщо потенційні партнери по коаліції готові підтримати нашу програму, ми готові піднімати українську економіку, і ключове - це відновлення робочих місць, підвищення рівня життя людей. Ось наші умови участі в коаліції», - сказав Ляшко. Він зазначив, що Радикальна партія претендує на «набагато більше, ніж крісло спікера». Крім того, він висловився проти проведення дострокових парламентських виборів в Україні. «Я вважаю, що у нас є можливість сьогодні сформувати іншу коаліцію в парламенті та інший уряд», - наголосив Ляшко.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-0,694500207901-/ /-pc-/
Top