counter
Архів Повернутись назад 05 Грудня 2017
5 Грудня
Політика Росіянці, яка воювала в АТО на стороні України, відмовляють у громадянстві Державна міграційна служба вже тричі відмовила російському добровольцю Юлії Толопі, яка воювала в АТО на Донбасі на боці України. Про це вона розповіла на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. За словами дівчини, її шукає ФСБ Росії. "Завтра я вимушено повертаюся в Росію! Це вимога української міграційної служби. Втретє вони відмовили мені на підставі того, що у мене немає довідки про несудимість з РФ. У Росії мене розшукує ФСБ. За те, що я приїхала добровольцем протидіяти російській окупації", — розповіла волонтер. "Мені не дають громадянство. Мене посилають на територію РФ, в російське консульство просити довідку про несудимість", — пояснює вона. На думку добровольця, там її викрадуть спецслужби Росії. Нагадаємо, раніше главу фракції "Радикальної партії" Олега Ляшка Юлія Толопа облила томатним соком в кулуарах Верховної Ради України.
Події Терористи накрили Врубівку вогнем з забороненої зброї У зоні проведення АТО на Донбасі бойовики терористичної організації "ЛНР" обстріляли населений пункт Врубівку (Луганська область) з забороненої мінськими домовленостями ствольної артилерії. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО на сторінці в соціальній мережі Facebook. Відзначається, що обстріл був небезпечний для цивільного населення. "Російсько-окупаційні війська підступно обстріляли з ствольної артилерії калібру 152 мм, забороненої мінськими домовленостями, населений пункт Врубівку, наражаючи на небезпеку цивільних жителів", — йдеться в повідомленні. Прес-центр зазначив, що сили АТО відповіли на вогонь бойовиків. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Збройні сили України відбили атаку бойовиків на Світлодарській дузі (Донецька область). В результаті атаки один терорист убитий, ще двоє отримали поранення.
Кримінал оформление ленты  Іноземець поглумився над киянкою прямо в під'їзді житлового будинку У під'їзді однієї з багатоповерхівок Деснянського району Києва іноземець зґвалтував тридцятидворічна жінку. Про це повідомляє прес-служба Нацполіціі Києва. Як повідомила потерпіла, вона познайомилася з гвалтівником в кафе. Після того як заклад зачинився, чоловік запропонував провести дівчину додому, але коли вони зайшли в під'їзд, зловмисник почав її душити через це вона втратила свідомість. Коли вона прокинулася, то зрозуміла, що її згвалтували, так як вона лежала на підлозі без білизни і з численними травмами. Правоохоронці змогли впізнати 25-річного злочинця по відео з камер відеоспостереження з кафе. Ним виявився іноземець, раніше не судимий. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що медичний працівник протягом семи років ґвалтував пацієнток в лікарні Німеччини.
Події ЗМІ дізналися, скільки військовослужбовців Росії померло в 2014 році У період з 2012 по 2016 рік в РФ загинуло більше 3 тис. військовослужбовців, пік смертей припав саме на 2014-й рік, коли почалася військова агресія Росії проти України. Ці дані містяться в документах тендеру на страхування військових в 2018-2019 роках, які виграла компанія «Согаз», передає російська газета «Ведомости». За документації тендеру, в 2012 році загинуло 630 військовослужбовців Росії, в 2013 році — 596, у 2014 році — 790 військовослужбовців, у 2015 році — 626 бійців армії агресора і в 2016 році — 393. Всього загинуло 3035 військовослужбовців. Причини смерті в документах не вказуються. За інформацією екс-офіцера російського Міноборони, страхуються всі військові — і призовники, і військовослужбовці-контрактники, в тому числі офіцери. Зазначені в документах цифри повинні стосуватися всіх категорій військових. Як зазначає видання, пік смертей російських військових припав на 2014 рік, коли армія агресора активно брала участь в бойових діях на українській території.
Події Троє бійців ВСУ поранені за добу на Донбасі У зоні проведення бойових дій на Донбасі за минулу добу було зафіксовано 21 порушення режиму припинення вогню з боку терористів, троє військових ЗСУ отримали поранення. Про це передає прес-центр штабу АТО в Facebook. «На Луганському напрямку найбільш нестабільним місцем протистояння залишилася Світлодарська дуга. Там, біля н.п. Луганське, інтенсивність обстрілів з мінометів різних калібрів і всього спектра піхотного озброєння тривала майже протягом усієї доби», — сказано в повідомленні. У цьому районі сталося також бойове зіткнення, яке тривало майже п'ять годин, крім цього противник обстрілював захисників Новолуганського з великокаліберних кулеметів. У штабі відзначають, що понад два десятки мін калібру 120 мм терористи випустили по оборонним укріпленням військових ЗСУ біля Причепилівки і Кримського. На Донецькому напрямку окупанти з піхотного озброєння і 82-мм мінометів неодноразово обстрілювали опорні пункти біля Кам'янки і Пєсків.
Події оформление ленты  Останки жінки і двох її дітей знайшли в Одеській області В Одеській області в лісосмузі Ананьївського району вчора, 4 грудня, виявили скелетовані останки трьох тіл — дорослої людини і двох дітей. Жахливу знахідку виявив місцевий мисливець, який втратив напередодні свою собаку і повернувся за нею наступного дня. Тіла були серед дерев. Про побачене він розповів поліції, передає видання «Думская». На місце виїхала слідчо-оперативна група, експерти-біологи, керівництво обласної поліції, судмедексперти, а також співробітники прокуратури. Тіла загиблих були направлені на експертизу. У прес-службі поліції повідомили, що є підстави вважати, що тіла належать жінці і двом її дітям, які пішли з дому в березні 2017 року, і їх місцезнаходження було невідоме досі. Про зникнення 25-річної жительки с. Коханівка Ананьївського району в поліцію повідомляла її мати. Жінка сказала, що її дочка зникла разом з двома дітьми 6 і 8 років. За добу до цього жінка розповідала своєму знайомому, що хоче вчинити суїцид і забрати з собою дітей.
Політика оформление ленты  Під Радою тиша: депутати готові приступити до питання ратифікації Депутати 4 грудня, відповідно до порядку денного, розпочнуть роботу з питань ратифікації. Про це передає кореспондент АСН.  Зокрема, парламентарі розглянуть першим Проект Закону про ратифікацію Гарантійної угоди (Проект доступу до довготермінового фінансування) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку.  Також на порядку денному: Проект Закону про приєднання України до Статуту Міжнародного агентства з відновлювальних джерел енергії (IRENA) та Проект Закону про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2018 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року .  Далі парламентарі планують перейти до блоку питань національної безпеки та оборони. Зокрема, розглянуть Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції та прикордонних районах України (друге читання)  На вечірньому засіданні у вівторок нардепи мають голосувати за законопроекти паливно-енергетичного комплексу. А саме: за Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення деяких аспектів нафтогазової галузі та інші законопроекти.  Слід зазначити, що ситуація під парламентом спокійна. В наметовому містечку на площі Конституції залишаються намети. Але багато людей на площі на спостерігається.
Політика Луценка викликали в Раду для сенсаційної заяви щодо "МіхоМайдану" У Раду терміново викликають Луценка для сенсаційної інформації про причини обшуку Саакашвілі. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив заступник голови фракції БПП Сергій Березенко, передає кореспондент АСН. "Сьогодні БПП звернувся до генерального прокурора, щоб він о 16:00 прибув до парламенту і розповів про ситуацію. Ви почуєте сенсаційні заяви", - заявив він. Березенко зазначив, що Юрій Луценко розповість насамперед сенсаційну інформацію щодо фінансування "МіхоМайдана" представниками колишньої влади. Нардеп зазначив, що Саакашвілі інкримінують ст. 256 і 110 - "державна зрада і пособництво цього". Заступник голови фракції додав, що після обіду нардепи почують не тільки багато скандальних фактів, а й побачать підтверджуюче відео. "Безумовно, для нас також важливо, що відбувається в приміщенні, де проживає пан Саакашвілі. Перфоманс і пан Саакашвілі - єдине ціле, для нас вкрай важливо, щоб були дані тверезі і абсолютно прозорі оцінки", - зазначив він.
Політика Ляшко про спробу стрибка з даху Саакашвілі: «Або хворий, або під наркотою» Голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко у кулуарах Верховної Ради заявив, що правоохоронцям не варто стримувати пориви екс-президента Грузії, екс-голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі і дати йому зістрибнути з даху будинку. Про це Ляшко заявив перед початком засідання парламенту, передає кореспондент АСН. Головний радикал вважає, що не варто обговорювати «спробу кожного шизофреніка вистрибнути з вікна». «Я не розумію, навіщо платять зарплату «Альфі»? Навіщо вони його стримували? Хотів стрибнути, нехай би стрибав! Ви тільки уявіть: колишній президент Грузії намагається зістрибнути з даху! Хто на таке може піти? На це здатний або психічно хворий або під наркотою! Так, я з першого поверху або балкона стрибнути не зможу... Тому людина однозначно неврівноважена», - сказав Ляшко. Він також уточнив, що не стежить за тим, що відбувається «навколо грузинського гастролера». «Ми говоримо, що всі мають бути рівними перед законом. Знайшли причини для обшуку, нехай його проводять», - заявив Ляшко. Нагадаємо, у вівторок, 5 грудня, Саакашвілі  заліз на дах будинку по вул. Костьольніый біля Майдану Незалежності у Києві після того, як до нього з обшуками прийшли правоохоронні органи. Саакашвілі погрожував зістрибнути. На дах будинку пожежною драбиною також піднялися рятувальники.
Події оформление ленты  Поліція намагається відтіснити активістів і вивезти Саакашвілі в автозаку На вулиці Трьохсвятительській у Києві правоохоронці намагаються відтіснити активістів і розблокувати виїзд для автобуса, в якому перебуває затриманий екс-президент Грузії, екс-голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі. Про це передає «Громадське ТБ». Бійці Нацгвардії оточили автобус із затриманим політиком, частина правоохоронців попрямувала вниз вулицею Трьохсвятительською з метою відтіснити активістів і звільнити дорогу для проїзду транспорту. Відзначається, що вже був застосований газ. У соцмережах деякі активісти закликають киян мобілізуватися і виходити на протест. Звучать вигуки: «Києве, вставай!»Адвокат Маркіян Галабала розповів, що прибули слідчі ГПУ, вони не надали постанову, але повідомили, що Саакашвілі затримали за «сприяння злочинній організації» (стаття 256 КК). Ще один адвокат Павло Богомазов повідомив, що політика підозрюють у «сприянні поваленню державного режиму». Нагадаємо, вранці 5 грудня до Саакашвілі прийшли з обшуками. В СБУ повідомили, що силовики відомства надають оперативний супровід у межах кримінального провадження, яким займається Генеральна прокуратура.
Події оформление ленты  Парасюк побив поліцейських у суді Маріуполя: порушено справу Поліція відкрила кримінальну справу за фактом побиття співробітника поліції народним депутатом Володимиром Парасюком в Апеляційному суді Маріуполя напередодні, 4 грудня. Про це передає прес-служба поліції області. Інцидент стався після завершення засідання щодо зміни запобіжного заходу екс-командиру батальйону «Донбас» Анатолію Виногродському на прізвисько «Гал» і колишньому бійцеві батальйону «ОУН» Леоніду Литвиненку. Як повідомляється, Парасюк вдарив одного співробітника поліції і пошкодив техніку іншому. «Обидва поліцейських були при виконанні службових обов'язків і здійснювали відеозйомку засідання суду для фіксації можливих порушень громадського порядку», - відзначили в поліції. У одного з правоохоронців лікарі діагностували забій і струс головного мозку. За цим фактом відомості були внесені до ЄРДР за ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України. Проводиться досудове розслідування.
Політика Затримання Саакашвілі: Рада викликала Луценка, Грицака і Ситника За пропозицію фракції БПП про те, щоб запросити до парламенту на 16:00 голів Генеральної прокуратури, СБУ і НАБУ, проголосували 217 нардепів, передає кореспондент АСН. "На вечірньому засіданні ми заслухаємо генерального прокурора, голову СБУ та директора НАБУ", - сказав спікер Андрій Парубій. Водночас голова Комітету з питань закордонних справ Ганна Гопко повідомила, що Артем Ситник перебуває у США у робочому відрядженні. Тому фізично не зможе бути присутнім на засіданні Ради. Нагадаємо, заступник голови фракції БПП Сергій Березенко анонсував виступ Луценка з сенсаційними фактами про фінансування «МіхоМайдану» колишніми представниками влади. А голова БПП Артур Герасимов додав, що йдеться про опального олігарха Курченка, який нібито фінансував акції протесту Саакашвілі. Відзначимо, що звіту силовиків вимагала також фракція "Батьківщини".
Кримінал оформление ленты  Іноземець у Києві двічі пограбував бутик одягу Правоохоронці в Києві затримали іноземця, який двічі обікрав магазин одягу. Про це повідомили в прес-службі Нацполіціі столиці. Інцидент стався в Дніпровському районі столиці. Злодія затримали з викраденими речами біля виходу з бутика одягу. Злочинцем виявився 25-річний іноземець, який працює на київській продуктовій базі. Як встановили правоохоронці, зловмисник розривав руками магнітні кліпси і виносив неоплачений товар у сумці. Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні крадіжки, його відпустили під особисте зобов'язання. Чоловікові загрожує до 3 років позбавлення волі. Нагадаємо, 4 грудня серед білого дня в Миколаєві зі стріляниною пограбували ювелірний магазин. Грабіжники вдерлися в магазин, забрали ювелірні прикраси і на виході влаштували стрілянину з автомата. Злочинці стріляли в повітря, щоб відлякати перехожих, які намагалися перешкодити їм втекти.
Політика Нардепи Тимошенко знову влаштували перформанс у Раді Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання парламенту. На засіданні зареєструвалися 339 нардепів, передає кореспондент АСН. Нардепи фракції «Батьківщина» відразу ж після початку засідання підійшли до трибуни і президії, почавши клеїти скотчем на нього плакати з написом: «Не дозволимо продаж української землі!» У відповідь спікер нагадав, що, згідно з регламентом, «не можна в сесійній залі розміщувати плакати» . Парубій просив зняти плакат з президії, однак нардепи фракції Юлії Тимошенко не відреагували. Нагадаємо, напередодні, 4 грудня, Юлія Тимошенко та її соратники намагалися зірвати погоджувальну раду, вимагаючи внести до порядку денного законопроект про продовження мораторію на продаж землі сільгосппризначення. В результаті вимоги Тимошенко були змушені підтримати інші голови фракцій. Пізніше Парубій заявив, що мораторій однозначно буде Радою ухвалено.
Суспільство Україна ввела в оману ООН, заявивши, що впровадила іпотечне кредитування для переселенців Україна відзвітувала перед Організацією об'єднаних націй (ООН) за іпотечне кредитування, яке так і не запрацювало. Про це повідомила голова правління громадської організації "Мій.Дім.UA" Юлія Дрюк-Ільяшенко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Держава відзвітувала перед Генасамблеєю ООН, що вона іпотеку для нас зробила робочою вже цього року. Як ви розумієте, іпотеки немає", - зазначила експерт. За її словами, цільова допомога західних партнерів Україні заходить у країну, однак на ці кошти ремонтуються будинки в зоні бойових дій, де немає роботи і практично ніхто не живе. "Люди самі розводять руками і не розуміють, навіщо це роблять. На кордоні немає роботи, в "сірій зоні" немає роботи, люди не хочуть туди повертатися, там житло не потрібно, воно потрібно тут", - додала активіст. Нагадаємо, Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву відновляє програму доступного житла, заявив голова фонду Сергій Комнатний.
Здоров`я Рівненський агрохолдинг пестицидами знищує дерева навіть у центрі міста - Спілка бджолярів Агрохолдинг у Рівному незаконним внесенням пестицидів знищує дерева навіть у центрі міста. Про це повідомив голова Спілки бджолярів м. Рівного, Рівненської області Богдан Лимар на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "У травні 2015 року агрохолдинг, який прийшов на Рівненщину, вніс пестицид навколо міста Рівного та взагалі в Рівненській області, після якого листя на деревах все побіліло, навіть у центрі міста, масово висохли овочі і масово почали хворіти люди, особливо діти", - зазначив експерт. За його словами, в розпорядженні спілки навіть є підтвердження масових хвороб з фельдшерсько-акушерських пунктів. При цьому він додав, що бджоли є індикатором безпеки середовища проживання людини, проте зараз по всій Україні через безконтрольну діяльність агрохолдингів у бджолярів гине по кілька сотень бджолиних сімей. Нагадаємо, згідно з дослідженням ФАО (продовольча і сільськогосподарська організація ООН/FAO), при вирощуванні одного з найпопулярніших продуктів - бананів - використовується в 10 разів більше пестицидів, ніж при виробництві інших сільськогосподарських культур у розвинених країнах.
Культура оформление ленты  Супермодель Міранда Керр вперше вийшла в світ після новини про вагітність Австралійська супермодель Міранда Керр вперше вийшла на публічний захід після оголошення про свою вагітність. Про це пише видання Hello. Керр чекає дитину від мільярдера Евана Шпігеля, за якого вийшла заміж у травні 2017 року. Вагітність зірки протікає спокійно, токсикоз Міранду не мучить, і вона поки що активно зайнята роботою. Керр побувала на презентації власної лінійки органічної косметики KORA Organics. На захід модель прийшла в короткій білій сукні вільного крою, що приховала фігуру зірки. Образ доповнила джинсівка, накинута на плечі, і витончені босоніжки з пластиковим верхом. У подробиці вагітності Міранда не вдавалася. Вона зазначила, що давно хотіли дітей зі Шпігелем, однак зважилися на вагітність тільки після весілля. «Еван дуже консервативний!» - розповіла Керр. Майбутній малюк стане першою спільною дитиною подружжя: у 34-річної Керр є шестирічний син Флінн від першого шлюбу з голлівудським актором Орландо Блумом, а ось у 27-річного засновника Snapchat Шпігеля дітей не було.
Політика Бойко: Затримання Саакашвілі - це шоу і цирк Затримання екс-президента Грузії, екс-голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі - чергове шоу і цирк. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив співголова фракції «Опозиційний блок» Юрій Бойко, передає кореспондент АСН. «Це президент дав Саакашвілі українське громадянство, призначивши главою обладміністрації. Потім вони посварилися і сталося те, що сталося. Ми вважаємо, що це ганьба для країни!» - заявив він. Бойко зазначив, що в «Опоблоці» вважають затримання екс-президента Грузії «цирком і черговим шоу». За словами політика, Саакашвілі треба було затримувати, коли він порушив законодавство України, перетнувши кордон. «А сьогодні - це цирк і шоу», - сказав він. Нагадаємо, вранці 5 грудня до Саакашвілі прийшли з обшуками. В СБУ повідомили, що силовики відомства здійснюють оперативний супровід у межах кримінального провадження, яким займається Генеральна прокуратура. Політик виліз на дах, однак його звідти зняли правоохоронці. Зараз автозак із Саакашвілі на вулиці Трьохсвятительській у Києві заблокували активісти.
Дозвілля оформление ленты  Які проблеми можна розв'язати за допомогою оперативної доставки квітів Життя в сучасному світі настільки активне, що за день хочеться встигнути якомога більше. Часом бувають ситуації, коли немає вільного часу навіть на зайву чашку кави, а хвилини очікування чогось тягнуться, ніби вічність. Мабуть, найцінніше, що є у сучасної людини, - час. Тому найкращим помічником у питаннях квітів і подарунків стане компанія UFL.  Немає часу пояснювати! Потрібні квіти! Терміново! Така послуга, як термінова доставка квітів у Києві www.u-f-l.net, мало не з кожним днем ​​користується все більшим попитом. Ось кілька прикладів з життя, коли оперативна робота служби доставки квітів і подарунків - на вагу золота. 1. Забути про день народження тещі - гірше, ніж вийти на роботу без смартфона! У всіх календарях дата «Х» відзначена, нагадування стоять скрізь, де тільки можна, а ось голова забита зовсім іншими речами, і якщо не привітати - довічної образи не уникнути. У вас ще є можливість зберегти свій статус хорошого зятя. Звернувшись в UFL, дорога «мама» отримає ароматний презент від вашого імені. 2. Не прийти на весілля друзів, звичайно, можна, але букет відправити ви зобов'язані. Масштабне свято єднання двох закоханих сердець. Цього дня все навколо потопає в квітах, і ви, як справжня близька людина, не можете залишити настільки значущу подію без уваги. Думаємо, ви знаєте, що робити далі. 3. Завинили перед дружиною і думаєте, на чому б зекономити, щоб на знак вибачення піднести їй новенький iPhone? Спробуйте відбутися менш дорогим презентом. Сучасні, стильні авторські квіткові композиції розтоплять навіть найбільш холодне серце. Звичайно, ви можете вибрати супутній подарунок на будь-який смак у відповідному розділі магазину UFL. І дружину порадуєте, і покупку смартфона відкладете на більш вигідний (важкий) випадок. Компанія UFL працює в режимі нон-стоп, 24/7, цілодобово. А це означає, що ви можете зателефонувати в будь-який час дня і ночі, оформити замовлення і в найкоротші терміни отримати презент. Також ви можете оформляти замовлення завчасно. Наприклад, ви хочете піднести своїм близьким новорічні композиції: вибираєте їх тут https://www.u-f-l.net/new-year/novogodnie-kompozicii, зв'язуєтеся з менеджером, оформляєте замовлення, оплачуєте і далі можете взагалі не перейматися. У зазначені дату, час і місце кур'єр компанії доставить ваш подарунок адресату. Так само ви можете вчинити і з будь-якою іншою подією і не нервуватися, що у найвідповідальніший момент у ваших руках не буде такого необхідного букета. Поводов, по которым цветы могут понадобиться срочно – очень много. И чаще всего они связаны с тем, что кто-то запамятовал или банально не знал о том, что они могут пригодиться. Внезапно повысили любимую коллегу по работе и хочется ее поздравить. Подруга родила малыша (согласитесь, это всегда неожиданность). Главное в такой ситуации – не паниковать и сразу звонить в UFL, где опытные специалисты подскажут, какую композицию лучше заказать по тому или иному поводу, выполнят заказ на максимально высоком уровне и, разумеется, доставят своевременно!  
Суспільство оформление ленты  У Росії розіслали повістки до військкомату учням молодших класів У російському Уссурійську трьом учням молодших класів прийшли повістки до військкомату. Про це пише «Медіазона». У військовому відомстві РФ заявили про помилку, що повістки склали на підставі списків юнаків 2001 року народження, які надала Уссурійська міська центральна лікарня. Однак через неправильні дані виклики до військкомату помилково отримали троє хлопчиків 2010 року народження. Однак поки неясно, чи потрібно дітям прийти до комісаріату. Дідусь одного з хлопчиків опублікував у соціальних мережах фотографію повістки і пожартував, що піде до військкомату з онуком-другокласником. «А то запишуть в ухильники», - пояснив він. Нагадаємо, в період з 2012 по 2016 рік в РФ загинуло більше 3 тисяч військовослужбовців, пік смертей припав саме на 2014 рік, коли почалася військова агресія Росії проти України. Ці дані містяться в документах тендеру на страхування військових у 2018-2019 роках, які виграла компанія «Согаз».
Кримінал оформление ленты  ГПУ стверджує, що акції Саакашвілі фінансували Янукович і Курченко Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що спецслужби попередили спробу державного перевороту в Україні, який намагалися організувати з території Росії, передає кореспондент АСН. "Я сьогодні оприлюдню першу частину операції СБУ і ГПУ щодо зриву плану реваншу прокремлівських сил в Україні. Що стосується співпраці деяких політиків, зокрема Міхеїла Саакашвілі, з членами злочинного угруповання Януковича, насамперед  - Сергія Курченка. За гроші яких Міхеїл Саакашвілі і наближені до нього особи проводили фінансування ініційованих ними акцій протесту. Їхньою метою було захоплення державної влади в Україні та сприяння членам організованого злочинного угруповання Януковича - Курченка у припиненні їх кримінального переслідування і відновлення контролю над активами, які вони отримали свого часу в Україні кримінальним шляхом", - повідомив Луценко. За словами генпрокурора, наближений до Саакашвілі громадянин України Дангадзе, за погодженням з самим Саакашвілі, звернувся через посередника до олігарха Сергія Курченка, який перебуває зараз у Москві з пропозицією фінансування діяльності Саакашвілі в обмін на лобіювання його інтересів в Україні. ГПУ зафіксувала отримання з російського боку 500 тисяч доларів США, половину яких вручили посереднику Саакашвілі під контролем українських спецслужб - з переписування номерів купюр і фіксацією моменту передачі. За словами Луценка, операції допомагали українці, які перебувають на території Росії і дали закриті покази в рамках слідства. Зараз генпрокурор демонструє пресі півгодинне відео із записами телефонних розмов при спецоперації.  
Політика Тимошенко побачила повернення репресій у затриманні Саакашвілі Голови фракцій «Батьківщина» і «Самопоміч» Юлія Тимошенко та Олег Березюк провели термінову нараду за фактом затримання екс-президента Грузії, екс-голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив народний депутат Олексій Рябчин, передає кореспондент АСН. «З арештом Саакашвілі ми бачимо повернення репресивних дій і репресивного режиму. Саме тому голови фракцій Юлія Тимошенко і Олег Березюк зараз радяться, що робити для недопущення повернення режиму Януковича, який, по суті, вже повернувся», - заявив він. За словами парламентарія, частина фракції «Самопоміч» вже поїхала з Ради, а частина нардепів «Батьківщини» перебуває в залі. «Ми вважаємо, що потрібно заслухати силовиків, голову СБУ, генпрокурора про те, які повноваження мала «Альфа» під час затримання. Адже вони навіть не називалися, коли затримували Саакашвілі», - сказав він.
Політика Депутати продовжили строк розслідування обставин катастрофи МН17 За Закон України «Про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2018 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року» проголосували 257 нардепів, передає кореспондент АСН.  "Це дуже відповідальна міжнародна угода", - сказав спікер Андрій Парубій.  Схвалення Закону України дозволить ратифікувати Угоду (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до      1 серпня 2018 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року, що сприятиме подальшому практичному залученню нідерландської сторони до розслідування причин авіаційної катастрофи рейсу МН17 авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», яка сталася на території України 17 липня 2014 року. Відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між міністрами закордонних справ України та Королівства Нідерландів від 24 липня 2014 року, українська сторона передала Нідерландам повноваження на проведення розслідування причин та наслідків авіаційної катастрофи, яка сталася на території України 17 липня 2014 року.
Політика оформление ленты  У центрі Києва сталися нові зіткнення між прихильниками Саакашвілі і Нацгвардією У центрі Києва, в районі Європейської площі і Українського дому, триває протистояння між прихильниками затриманого Міхеїла Саакашвілі, автобус з яким заблокували протестувальники, і Нацгвардією, передає кореспондент АСН. Так у автобуса, в якому тримають Саакашвілі, проколоті колеса, а протестувальники почали будувати біля нього барикади з каміння.  Сам Саакашвілі перебуває в автомобілі СБУ, який заблокували протестувальники. Цьому автобусу перекрив дорогу автомобіль таксі, який нацгвардійці намагаються зрушити з місця. Спроба відтіснити прихильників опального політика переросла в нову бійку. Нагадаємо, хвилинами раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Міхеїл Саакашвілі за гроші соратників Януковича фінансував акції протесту для захоплення влади. За його словами, соратники Саакашвілі отримали близько 500 тис. дол. від Курченка.
Події оформление ленты  В результаті ДТП на Закарпатті загинула жінка, її діти в лікарні У Закарпатській області в селі Мірча сталася ДТП, в результаті якої загинула 40-річна жінка-водій, її двоє дітей, а також ще один пасажир іномарки опинилися в лікарні. Про це інформує відділ комунікації поліції Закарпатської області в Facebook. «Жінка-водій, 40-річна жителька с. Великий Березний, керуючи своїм авто, при в'їзді в с. Мірча не впоралася з керуванням, з'їхала в кювет і зіткнулася з деревом. В результаті ДТП вона загинула на місці. У машині також перебували її діти - 19-річний молодий чоловік і 12-річна дівчинка, і ще один 19-річний пасажир. Вони отримали різні травми і були доставлені в районну лікарню», - сказано в повідомленні поліції. За фактом ДТП було порушено кримінальну справу за ст. 286 ч. 2 (порушення правил дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого) КК України.
Економіка Нардепи ганебно провалили документ про фінансування України Світовим банком Народні депутати України ганебно провалили ратифікацію договору про довгострокове фінансування країни Світовим банком. Спікер парламенту Андрій Парубій на ранковому засіданні парламенту кілька разів ставив на голосування проект Закону про ратифікацію Гарантійної угоди між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку. Однак за законопроект кілька разів голосували тільки 217 нардепів при мінімально необхідних 226, передає кореспондент АСН. Екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник назвав таку позицію парламенту ганебною. За словами парламентарія, ця угода «відкриває дорогу подальшого фінансування Світовим банком, організацією, яка не перше десятиліття співпрацює з Україною». Однак нардепи все одно не ухвалили закон, який в підсумку був відправлений на доопрацювання суб'єкту законодавчої ініціативи.
Події оформление ленты  Опубліковано запис розмови Саакашвілі з Курченком Генпрокурор України Юрій Луценко опублікував аудіоперехват розмови екс-голови Одеської області Михайла Саакашвілі і олігарха Сергія Курченка. Видання LB.ua розшифрувало їхню розмову: Саакашвілі (С): Сергію, добрий день! Як там у вас? Курченко (К): Добрий! У нас добре, а як у вас справи? С: Ну... все... рухаємося в правильному напрямку, я вважаю... К: Ясно. Угу. С: Мені б ... я б ... мені мій друг передавав, що з вами спілкувався, і він дуже задоволений, дякував. К: Ясно. Дивіться, фундаментально що хотів обговорити. В Україні у мене є бізнес-інтереси, є фінансові ресурси і у мене є в РФ можливість заходити в різні кабінети. Я зацікавлений, щоб побудувати якусь таку історію довгу з вами. Можливо, це розвиток подій? С: Думаю, що просто треба вам з нашим другом поспілкуватися на цю тему. В принципі, це окрема розмова, і потрібно поговорити, обговорити це з ним... К: У вас є довірена людина, яка може приїжджати сюди, де я, щоб ми через неї комунікували? С: Я вважаю, що людей можна знайти завжди, але просто потрібно обговорити з ними і ретельно пройтися по пунктах. К: Добре, така людина, яку ви можете надіслати до нас, у вас є? З: Абсолютно. К: Ми чекаємо, скажіть коли. І ми знайдемо якусь модель точно. С: Домовилися. К: Добре, тоді ми чекаємо від нашого спільного знайомого контакт вашої людини і чекаємо її. С: Добре, до побачення. Юрій Луценко також повідомив, що слідчі знайшли український паспорт Саакашвілі у його соратника Северіона Дангадзе. Нагадаємо, сьогодні генпрокурор Юрій Луценко заявив, що мітинги і діяльність Саакашвілі фінансувало з Росії угруповання Курченка - Януковича.
Культура Білик вразила шанувальників надривним віршем про щастя Українська співачка Ірина Білик написала новий вірш. Запис вона опублікувала на своїй сторінці в Instagram. Раніше Білик прочитала романтичний вірш про любов «Кукла Барби», а кілька годин тому новий під назвою «Счастье во взгляде…». Судячи з коментарів, шанувальникам дуже подобається творчість співачки, її назвали генієм і «просто розумницею». «Я еду, куда не знаю«Я еду, куда не знаю,Я еду, дорога снова,Любимый, всегда скучаюИ только хочу полсловаО дне, о зиме, о вьюге,О счастье быть снова вместе,О том, что ты встретил друга,А я лишь твоя невеста.Не надо ничего мне и сувенир не надо,Не надо ничего мне, лишь только ты был рядом.Красивые наряды давай наденем просто,Достаточно лишь взгляда, зачем для счастья гости».    Публикация от Ирина Билык (@bilyk_iryna) Дек 4 2017 в 1:41 PST
Політика У Гаазі опублікували результати розслідування щодо Криму і Донбасу Фату Бенсуда, прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС), опублікувала щорічну доповідь за результатами розслідування подій в Україні часів Революції Гідності, окупації Криму, а також початку російської агресії на Донбасі. Про це інформує Укрінформ. У доповіді містяться результати розслідування за період з 1 жовтня минулого року по 30 листопада нинішнього року. «27 лютого 2014 року збройні люди у військовій формі без розпізнавальних знаків у Сімферополі захопили урядові будівлі, зокрема будівлю парламенту Криму. Росія пізніше визнала факт, що у встановленні контролю над півостровом брав участь її військовий персонал», - сказано в тексті в описі періоду, який стосується анексії Криму. У документі зазначено, що «тією мірою, якою в Севастополі і Криму буде фактично зберігатися стан окупації», на території поширюється «право міжнародних збройних конфліктів». У висновку щодо кваліфікації конфлікту на Донбасі, який у Кремлі намагаються представити як внутрішній, сказано: «Канцелярія прокурора навела додаткові дані, які вказують на факт скоєння прямого військового протистояння між збройними силами Росії і України, з чого випливає, що найпізніше з 14 липня 2014 року, разом з неміжнародним збройним конфліктом, на Донбасі мав місце міжнародний збройний конфлікт». З «імовірних злочинів» в окупованому Криму в документі згадуються вбивства і зникнення, примусовий призов жителів півострова на службу в збройних силах Росії, жорстоке поводження, а також порушення права на справедливе і нормальне судочинство. Частину злочинів на сході України вже доведено - «зафіксовано понад 1 200 випадків можливого вчинення злочинів після 20 лютого 2014 року», зокрема вбивства, утримання під вартою, тортури/жорстоке поводження, руйнування цивільних об'єктів, гендерні та сексуальні злочини, зникнення.
Політика Тимошенко: Затримання Саакашвілі - це політична розправа Затримання екс-президента Грузії, екс-глави Одеської ОДА Михайла Саакашвілі є політичною розправою. Про це після перерви з трибуни Верховної Ради України заявила голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко, передає кореспондент АСН. «На вимогу «Батьківщини» було проведено нараду, де обговорювалася ситуація навколо затримання Михайла Саакашвілі... Ніхто не має права в європейській і демократичній країні після двох революцій і політичних репресій здійснювати розправу над президентом Грузії. А те, що сталося, - це розправа. Адже до нього не допустили адвоката і захист», - заявила вона. Тимошенко закликала парламент ухвалити політичну заяву про неприпустимість політичних репресій. «Ми також закликаємо на 16:00 запросити до парламенту всіх керівників силових структур: генерального прокурора і СБУ та інших органів виконавчої влади», - сказала вона. Відзначимо, вранці 5 грудня бійці СБУ і слідчі ГПУ прибули до квартири, де живе Саакашвілі, і спробували його затримати. Їм довелося ламати двері, а в цей час політик вліз на дах свого будинку і погрожував звідти зістрибнути. У його квартирі провели обшук. Після того, як Саакашвілі вивели на вулицю, його прихильники заблокували автозак і не давали правоохоронцям його відвезти.
Політика оформление ленты  Саакашвілі вибрався з автобуса СБУ і прямує до Ради Опальний політик Міхеїл Саакашвілі, якого сьогодні вранці затримали спецслужби за співпрацю за підозрою в державній зраді, вибрався з автобуса, в якому його утримували силовики. Прихильники політика перед цим кілька годин блокували автобус, передає кореспондент АСН. Зараз він з прихильниками направляється в бік Майдану Незалежності. Попри спроби силовиків відтіснити протестувальників їм це не вдалося. Активісти вибили скло і двері автобуса і витягли політика назовні. В оточенні прихильників і преси він пробрався на підвищення до костелу і закликав мітингувальників до боротьби.  Нагадаємо, кілька днів тому Саакашвілі заявив, що готується його арешт на підставі нібито фальшивих аудіозаписів. Сьогодні, 5 листопада, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що опальний політик отримав від проросійських сил близько півмільйона доларів на свою діяльність в Україні. Також були опубліковані відповідні аудіозаписи телефонних переговорів.  
Кримінал З'ясувалися причини, чому в Києві обстріляли автомобіль футболіста «Динамо» Автомобіль півзахисника «Динамо» Дениса Гармаша могли обстріляти через борги футболіста. Про це пише Insider, посилаючись на джерела в правоохоронних органах. Журналісти з'ясували, що причиною нападу на елітне авто 27-річного півзахисника стали його борги за гру на тоталізаторі. Гармаш є уродженцем Луганської області. У «Динамо» він виступає протягом 10 років, його дебют відбувся ще в 2007 році. Слідчим відділом управління поліції в Дарницькому районі розпочато кримінальне провадження за ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу. Зловмиснику загрожує до 5 років за ґратами. Нагадаємо, 5 грудня машину розстріляли з автомата на паркінгу будинку, де живе спортсмен. Загалом у машину влучили 14 разів, правоохоронці знайшли 18 гільз. Відзначається, що цілилися приблизно в місце, де розташований бак з пальним. Під час стрілянини на парковці нікого не було, ніхто не постраждав.
Події У Львові сокирою розгромили термінал, але гроші так і не дістали У Львові сьогодні вночі розбили сокирою платіжний термінал, працівники патрульної поліції затримали підозрюваних по гарячих слідах. Про це інформує поліція міста повідомляє в Facebook. Сьогодні близько 2:00 очевидець побачив, як двоє невідомих розбили термінал поповнення рахунку мобільного зв'язку. На одному зі злочинців була балаклава. На місці зловмисники залишили сокиру. Перехожий повідомив про це в поліцію і розповів прикмети зловмисників. На вул. Пекарській патрульні знайшли людину з відповідними прикметами. Вони також з'ясували, що залишені на місці інциденту сліди збігаються з взуттям затриманого. Це 26-річний чоловік, який раніше вже притягувався до відповідальності за крадіжки і наркотики. Оскільки відсік з грошима вкрасти не встигли, то попередня кваліфікація правопорушення - хуліганство.
Культура оформление ленты  Фільм не про війну, а про мир. У Києві відбувся передпоказ фільму "Кіборги" У столичному кінотеатрі при заповненій залі відбувся допрем'єрний показ фільму «Кіборги». У ньому - п'ять головних героїв - бійці з позивними Серпень, Мажор, Гід, Суббота, Старий - і кілька другорядних. У кожного своя історія. Кожен з них - збірний образ різних бійців, які бували у різний час в Донецькому аеропорту. Тому зовсім не важливо, в який час відбувається дія фільму і якою буде наступна ротація. У стрічці герої багато розмовляють - про життя, смерть, війну, будують плани на майбутнє і бережуть своїх рідних. Вони обговорюють усі спірні питання: обмін полоненими, Мінські угоди, режим тиші, дії командування. «Це не критика, а спроба підняти те, що болить», - пояснює режисер фільму Ахтем Сеїтаблаєв. «Ми намагалися зняти чесне кіно, кіно про те, що ми так важко і так боляче звільняємося від цього наросту на дні корабля, який десятиліттями до себе притягували», - говорить автор фільму. У ньому немає висновків, а лише голі думки. Висновки глядач може робити самостійно. То сміючись, то плачучи. Автори стрічки часто повторюють: цей фільм - не про війну, він про мир. Фільм виходять у прокат 7 грудня. Організатори нагадують: кожні 5 гривень з квитка через фонд «Повернися живим» будуть передані сім'ям загиблих кіборгів.  
Політика оформление ленты  Навколо парламенту посилюються заходи безпеки у зв'язку з "наближенням Саакашвілі" Спікер Верховної Ради Андрій Парубій закрив ранкове засідання Верховної Ради. Депутати масово кинулися до виходів із сесійної зали, перешіптуючись, що прихильники Міхеїла Саакашвілі йдуть під будівлю Ради. Нардепи повинні зібратися на вечірнє засідання о 16:00, передає кореспондент АСН. Нагадаємо в Раду для доповіді про ситуацію, яка склалася навколо затримання Міхеїла Саакашвілі, і загальну ситуацію в правоохоронних органах, викликали генпрокурора, голову СБУ і директора НАБУ. Втім, вже відомо, що Артема Ситника в Раді не буде. Як повідомляє кореспондент АСН, Саакашвілі зайшов до себе в офіс, розташований у Музейному провулку, переодягнувся і швидко вийшов. Зараз він в оточенні прихильників йде на площу Конституції перед парламентом.
Політика Суд Іспанії відкликав ордер на арешт екс-лідера Каталонії Верховний суд Іспанії відкликав міжнародний ордер на арешт екс-лідера Каталонії Карлеса Пучдемона. Також скасовано ордери щодо 4 членів каталонського парламенту, передає Reuters. Пучдемон і його соратники в Бельгії продемонстрували готовність повернутися в Іспанію, щоб взяти участь у регіональних виборах у Каталонії 21 грудня. Журналісти припускають, що в момент повернення в Іспанію Пучдемон, швидше за все, буде затриманий до проведення розслідувань. Відзначається, що в Каталонії вже почалася передвиборна кампанія, яку організував Мадрид, намагаючись розв'язати кризу. Нагадаємо, суд Бельгії 14 грудня ухвалить рішення, чи задовольняти запит Іспанії про екстрадицію Пучдемона і його соратників. Пучдемон і 4 міністри втекли з Іспанії після того, як уряд Каталонії було звільнено за односторонню заяву про незалежність регіону. Іспанія видала ордер на їхній арешт за звинуваченням у заколоті і сепаратизмі.
Кримінал Заборонені в Росії пестициди контрабандою завозять в Україну Українські аграрії труять населення власної країни, безконтрольно і без міри вносячи контрабандні пестициди, завезені в країну з Росії. Про це повідомив голова Спілки бджолярів м. Рівного, Рівненської області Богдан Лимар на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Ми не виключаємо, а скоріше навіть стверджуємо, що контрабандні пестициди з Росії, які можуть бути в Росії вже заборонені до використання - зокрема, це ацітохлор, відправили в Україну, де наші агропідприємства купили його за півціни", - зазначив експерт.За його словами, в 2015 році масове отруєння дітей на Рівненщині збіглося з повідомленнями про те, що в складі гуманітарного конвою, який зайшов на Донбас з боку РФ, були 6 фур з пестицидами. При цьому активіст додав, що, відповідно до неофіційної інформації, власниками агрохолдингу в Рівненській області є "дуже шановні народні депутати", тому поліція нічого не робить для того, щоб перешкодити такій практиці і покарати винних.Більше того, за останні кілька років у правоохоронні органи надійшло 52 звернення стосовно отруєнь з боку цього агрохолдингу, однак кримінальне провадження було відкрито тільки після активного втручання журналістів. Також  Лимар додав, що Держекоінспекція проводила перевірки на цьому підприємстві, але не знайшла там порушень - вони були знайдені Укрпродспоживслужбою, проте керівництво агрохолдингу зуміло домогтися заборони на проведення перевірок. Нагадаємо, згідно з дослідженням ФАО (продовольча і сільськогосподарська організація ООН/FAO), при вирощуванні одного з найпопулярніших продуктів - бананів - використовується в 10 разів більше пестицидів, ніж при виробництві інших сільськогосподарських культур у розвинених країнах.
Політика Аваков закликав Саакашвілі здатися Екс-президент Грузії, екс-голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі зобов'язаний підкоритися вимогам закону. Про це в своєму мікроблозі Twitter  написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Він закликав Саакашвілі не провокувати кров і зіткнення. «Будь-який конфлікт має тільки законний шлях розв'язання - поки не буде рішення суду - все те, що відбувається, не знайде рішення. Саакашвілі зобов'язаний підкориться вимогам закону, пройти законну процедуру і відповісти на висунуті звинувачення, а не провокувати кров і зіткнення!» - написав він. Нагадаємо, вранці  5 грудня бійці СБУ і слідчі ГПУ прибули до квартири, де живе Саакашвілі, і спробували його затримати. Їм довелося ламати двері, а в цей час політик зліз на дах свого будинку і погрожував звідти зістрибнути. У його квартирі провели обшук. Після того, як Саакашвілі вивели на вулицю, його прихильники заблокували автозак і не давали правоохоронцям його відвезти. Пізніше прихильники звільнили Саакашвілі з автозаку, він прямує до Верховної Ради, де вже готують шини. Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що Саакашвілі затримали за підозрою в сприянні учасникам злочинної організації та підтримці злочинної діяльності.
Суспільство Жителям Донбасу критично не вистачає українських новин - волонтер Серед російськомовних на Донбасі з'явився запит на об'єктивні новини про Україну, але джерел інформації у них дуже мало. Про це повідомила російська журналістка, волонтер Анна Домбровська на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Я почала розвезення газет на Донбас років зо два тому. Тоді ситуація була набагато гіршою, зараз вже з'являються 1-2 українські канали, радіо, але все одно цього не достатньо", - зазначила експерт. За її словами, охочі можуть підключити супутникові канали, однак більшість тих, хто живе на лінії фронту, - це пенсіонери, тому для них якісний український контент залишається недоступним. При цьому Домбровська додала, що вона особисто возить більше десятка тисяч примірників різних газет на Донбас і роздає їх місцевим жителям, які вже знають її і чекають пресу, оскільки цікавляться новинами, позбавленими російської пропаганди. Зокрема, волонтер роздає газети продавцям у магазинах, оскільки ті є лідерами громадської думки і особливо потребують неангажованої преси. Також журналіст додала, що газети вона поширює безкоштовно, а гроші на тираж їй надсилають усі небайдужі жителі України, Росії, ЄС, США, Канади і навіть Ізраїлю. За її інформацією, зараз найбільш активно гроші на пресу шлють з Росії - приблизно 50% всіх отриманих коштів приходить у рублях, ще 40% - в гривнях, решта - євро і долари. Нагадаємо, незаконні збройні формування мінують територію Донбасу боєприпасами виробництва Росії. Про це повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).
Політика За рівноправність: у Раді зрівняли жінок-військових з чоловіками Верховна Рада України підтримала за основу законопроект № 6109 про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби в Збройних Силах України та інших військових формуваннях, за що на ранковому засіданні проголосували 230 народних депутатів. Про це передає кореспондент АСН. Так, народний депутат "Народного фронту" Тетяна Чорновіл зазначила, проект закону виключає зі статуту внутрішньої служби ЗСУ норму, згідно з якою жінок-військовослужбовців не призначають у добовий наряд. У законі "Про військовий обов'язок і військову службу" мають намір прописати, що жінки проходять військову службу на рівних з чоловіками. Зокрема, "йдеться про службу за контрактом, призначення на посади, отримання військових звань, виконання завдань військової служби, направлення у відрядження, притягнення до відповідальності за порушення військової дисципліни, проходження військової служби у військовому резерві, виконання військового обов'язку в запасі тощо", - наголошується в записці. Слід зазначити, що в ході розгляду законопроекту за пропозицією Чорновіл депутати вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблого ветерана АТО Аміни Окуєвої. Також слід зазначити, що закон, в разі його ухвалення в цілому, надасть право жінкам служити до досягнення граничного віку перебування на військовій службі. Скасовуються обмеження щодо служби жінок у військовому запасі. Від проходження зборів мають намір звільняти не всіх жінок-військовослужбовців, а тільки вагітних.
Політика Конфлікт НАБУ і ГПУ був закладений від початку - політолог Конфлікт між Національним антикорупційним бюро України (НАБУ) і Генеральною прокуратурою України (ГПУ) було закладено  від початку, оскільки за корупцію в Україні повинні сісти практично всі представники влади. Таку думку висловив керівник аналітичного Центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Цей конфлікт був запрограмований  від початку. Уявіть, до яких тектонічних змін антикорупційна боротьба могла б привести в Україні. Могла б бути ситуація, коли сісти могли б практично всі", - зазначив експерт. За його словами, очевидно, що поява в Україні НАБУ зіткнулася з протидією всіх підконтрольних різним політичним силам органів. При цьому він додав, що США ініціювали створення антикорупційних органів в Україні за прикладом Румунії, де поява подібних відомств призвела до того, що за корупцію і конфлікт інтересів було заарештовано і засуджено 3 000 чиновників. При цьому політолог підкреслив, що власне за корупцію в Румунії посадили менше 20% від усієї кількості засуджених, а решта 80% сіла за конфлікт інтересів. Нагадаємо, в опублікованій на сайті Держдепартаменту США заяві йдеться, що в зв'язку з війною українських антикорупційних відомств між собою у Державного департаменту США з'явилися сумніви щодо бажання України побороти корупцію.
Суспільство В Україну заборонили ввозити з РФ казки про богатирів і книжки Акуніна В Україну заборонили ввозити 20 книжок про російських богатирів, які були видані в країні-агресорі. Про це повідомили на сайті Державного комітету з телебачення і радіомовлення. Видані в РФ книжки з билинами заборонили в зв'язку з перекручуванням історії, спотворенням відомих фактів, невідповідністю змісту книжки критеріям видавничої продукції, дозволеної до поширення в Україні. Під заборону потрапили, зокрема, «Ілля Муромець і Соловей-розбійник: казки про російських богатирів», «Богатирські російські казки». Крім того, заборонені 2 твори Бориса Акуніна про історію Росії. Нагадаємо, у квітні Фіскальна служба заборонили 74 книжки. Більшість стосувалася російської інтерпретації Революції Гідності, анексії Криму та війни на Донбасі.
Здоров`я Гірше за Чорнобиль: люди, які живуть поблизу агрохолдингів, хворіють на онкологію вдвічі частіше - активіст Люди, які живуть недалеко від оброблюваних пестицидами полів агрохолдингів, страждають від онкологічних захворювань у кілька разів частіше. Про це повідомив голова Спілки бджолярів м. Рівного, Рівненської області Богдан Лимар на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Відсутність контролю над внесенням пестицидів, над дотриманням законодавства при внесенні пестицидів, контролю по всьому ланцюжку - ввезення-транспортування, зберігання-продаж", - зазначив експерт. За його словами, первинна захворюваність на онкологію в тих районах, які не обробляються масово і де не вносяться пестициди, - приблизно 39 осіб на 10 тис. жителів у 2015 році, 54 - у 2016 році, тоді як Здолбунівський район, де багато полів агрохолдингів, - 91 і 116, відповідно, Млинівський район - 139 і 136, місто Рівне, поля навколо якого також обробляються пестицидами - 165 і 194 людини з новоутвореннями за ці роки. Логіка свідчить, що це вплив пестицидів. При цьому Лимар додав, що якщо раніше вважалися найбільш забрудненими в Україні землі північних областей, розташовані поблизу ЧАЕС, то тепер, згідно зі статистикою онкозахворювань, найгірша екологічна ситуація спостерігається в південних областях.
Політика Політолог дав прогноз, якою буде політична зима в країні До Хрещення політичне життя в Україні замре, проте вже в лютому-березні владі варто очікувати серйозних потрясінь. Таку думку висловив керівник аналітичного Центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Ситуація така, що десь числа 20-го - війна війною, революція революцією, а Мальдіви за розкладом, і до Водохреща, 19 січня, життя завмре. Ну а потім... У депутатів Верховної Ради є таке тривожне відчуття на весну, лютий-березень, а чуйка у них є", - зазначив експерт. За його словами, згідно з соцдослідженнями, виходити проти влади зі зброєю готові 10%, тоді як напередодні Євромайдану цей показник становив менше 3%. "Це вкрай багато, бо всі революції, потрясіння відбуваються через активну меншість. А така активна меншість у нас є", - пояснив політолог. При цьому Золотарьов додав, що зараз в українській владі відбувається активна внутрішня боротьба, яка її поступово руйнує, а будь-яке зовнішнє потрясіння з легкістю може "добити" і без того крихке керівництво країни. Нагадаємо, в опублікованій на сайті Держдепартаменту США заяві зазначається, що в зв'язку з війною українських антикорупційних відомств між собою у Державного департаменту США з'явилися сумніви щодо бажання України побороти корупцію.
Економіка До 100-річчя НАНУ уряд скоротив її бюджет на 300 мільйонів гривень - профспілка "На честь" століття Національної академії наук України (НАНУ) 7 листопада 2018 року уряд скоротив її бюджет майже на 300 мільйонів гривень. Таку думку висловив голова профспілки працівників НАН України Анатолій Широков на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Витрати на науку різко скоротилися ще під час відомого "камікадзе" Арсенія Яценюка. Ми скорочувалися - за два роки НАН України скоротилася на 20% - і вводили режим неповного робочого дня", - зазначив експерт. За його словами, багато працівників були переведені на півставки і навіть чверть ставки, були відправлені у відпустку за власний рахунок тощо. При нинішньому уряді ситуація з фінансуванням Академії наук, за словами голови профспілки, трохи покращилася, однак у проекті бюджету на наступний рік вже намічена істотна нестача коштів. При цьому Широков додав, що в 2018 році НАНУ відзначить 100-річчя свого створення, однак уряд підготував неприємний подарунок вченим, недозапланував на їхню діяльність 270 мільйонів гривень. Голова профспілки також нагадав про необхідність будь-якої держави вкладати в науку, яка є двигуном прогресу будь-якої країни. Нагадаємо, згідно з інформацією в ЗМІ, більшість депутатів Верховної Ради готові підтримати ухвалення урядового проекту державного бюджету на 2018 рік у другому читанні 7 грудня.
Політика У Раді сидить найбільша кількість корупціонерів - політолог Антикорупційні заходи в Україні спрямовані виключно на боротьбу з політичними опонентами. Таку думку висловив політичний експерт Валентин Гладких на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "В Україні боротьба з корупцією перетворилася на таке собі ідейне оформлення, яке дозволяє боротися з політичними опонентами. Корупція у нас - це діяльність, в якій беруть участь виключно твої опоненти, а політичні партнери і союзники до корупції не мають стосунку", - зазначив експерт . За його словами, за допомогою боротьби з корупцією представники влади домагаються своїх корисливих цілей, про якісь інтереси держави, захист закону і права в таких випадках не йдеться. При цьому Гладких додав, що бажання народних депутатів заслухати керівників антикорупційних органів виглядає щонайменше дивним, оскільки "саме в будівлі Верховної Ради перебуває найбільше скупчення корупціонерів". Нагадаємо, в опублікованій на сайті Держдепартаменту США заяві йдеться, що у зв'язку з війною українських антикорупційних відомств між собою у Державного департаменту США з'явилися сумніви стосовно бажання України побороти корупцію. Водночас 5 грудня народні депутати України на засіданні парламенту хочуть заслухати керівників Генеральної прокуратури, СБУ, НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.
Політика Провокація хабара чиновнику свідчить про непрофесіоналізм працівників НАБУ - юрист Застосована розсекреченими агентом Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) провокація  хабара чиновнику свідчить про його непрофесіоналізм. Таку думку висловив адвокат Ростислав Кравець на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "З часів СРСР ще залишилося багато старих слідчих, ніхто ніколи не йшов на провокацію хабара, бо це дуже слизький шлях, дуже важко довести і обґрунтувати звинувачення в суді", - зазначив експерт. За його словами, масове використання цього прийому, зокрема антикорупційними органами, свідчить про зараження їх "вірусом популізму", що неприпустимо. "У мене взагалі виникають великі сумніви в тому, що дії цих агентів і спецслужб спрямовані на захист інтересів України", - додав юрист. Він також уточнив, що США, які курирують роботу НАБУ, використовують у своїй роботі інші, не європейські методи, розкритиковані ЄСПЛ, позицію якого повинні також враховувати українські правоохоронні органи. При цьому професор криміналістики Віктор Бояров додав, що провокація хабара посадовій особі може використовуватися в оперативній роботі тільки для виявлення потенційного корупціонера, але назвати його таким можна тільки після збору доказів про систематичні корупційні діяння. Нагадаємо, в опублікованій на сайті Держдепартаменту США заяві йдеться, що у зв'язку з війною українських антикорупційних відомств між собою у Державного департаменту США з'явилися сумніви стосовно бажання України побороти корупцію.
Кримінал Російські куратори наказали бойовикам «ЛНР» обстріляти Первомайськ Російське окупаційне командування наказало бойовикам так званої «ЛНР» провести мінометний обстріл житлових кварталів Первомайська. Про це на брифінгу повідомив прес-секретар Міноборони щодо АТО Олександр Мотузяник, пославшись на дані розвідки. Мотузяник розповів, що одній з частин 2 АК російсько-окупаційних військ було дано розпорядження провести «провокаційний мінометний обстріл житлового району в Первомайську, щоб звинуватити сили АТО і посилити антиукраїнські настрої серед місцевого населення». За його словами, бойовики приховано облаштували вогневі позиції мінометної батареї на території однієї з шахт поблизу цього населеного пункту. Нагадаємо, в зоні проведення АТО на Донбасі бойовики терористичної організації «ЛНР» обстріляли населений пункт Врубівку (Луганська область) з забороненої мінськими домовленостями ствольної артилерії. ЗСУ відповіли на обстріл терористів.
Політика Порошенко перебуває «над ситуацією» з Саакашвілі - Луценко Президент України Петро Порошенко перебуває «над ситуацією» із затриманням екс-президента Грузії, екс-голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявила представник президента в парламенті Ірина Луценко, передає кореспондент АСН. «По телебаченню ми бачимо онлайн-трансляцію тільки з одного боку. Тому ми запросили силовиків, щоб вони надали факти і позицію іншої сторони. Ми за те, щоб все відбувалося законним шляхом, а парламенту були надані незаперечні докази тих звинувачень, які були висунуті (Михайлу Саакашвілі. - Ред.)», - заявила вона. Луценко зазначила, що президент України однозначно займає відсторонену позицію щодо Саакашвілі. «Петро Олексійович повністю спирається на висновки силових структур, у повноваженнях яких і є кваліфікація цього злочину, якщо він є... Президент жодним чином не може впливати на силові органи. Президент стоїть над ситуацією, він гарант Конституції», - підкреслила вона. Луценко додала, що всі силові органи повинні бути незалежні. Тому «президент - однозначно над процесом».
Економіка Лише 8 мільйонів українців мають офіційно оформлене робоче місце - профспілка Добробут 42 мільйонів людей в Україні забезпечують менше 8 мільйонів офіційно працюючих. Таку думку висловив голова Федерації професійних спілок України Григорій Осовий на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "На сьогодні з 26 мільйонів людей працездатного віку гарантоване робоче місце має менше 8 мільйонів. Немає жодного аналога в світі, коли б 7 мільйонів забезпечили б життя 42 мільйонів населення", - зазначив експерт. За його словами, цю ситуацію треба терміново подолати шляхом створення високопродуктивних робочих місць всередині країни, що є в сфері відповідальності влади. При цьому Осовий додав, що трудова міграція українців в ЄС, яка набула масового характеру за останні кілька років, "знекровлює" країну. До цього додаються ще й негативні демографічні тенденції. Так, якщо на початку 90-х в Україні було 16 млн дітей, то зараз цей показник становить всього 5 млн, що говорить про втрату "золотого фонду" держави - людського ресурсу. Нагадаємо, більшість депутатів Верховної Ради готові підтримати ухвалення урядового проекту державного бюджету на 2018 рік у другому читанні 7 грудня.
Політика Саакашвілі пояснив, навіщо лазив на дах свого будинку Опальний політик Міхеїл Саакашвілі пояснив, навіщо зліз на дах будинку, коли до нього прийшли працівники Служби безпеки України. Про це він розповів журналістам на площі Конституції перед Верховною Радою України. Політик виглядав стривоженим, говорив, хитаючись з боку в бік. "Я вийшов на дах, щоб виграти час, щоб зібралося більше людей. Тисячі і тисячі. Я закликаю своїх улюблених киян, я вдячний вам, це моє місто, я люблю кожного з вас, я хочу, щоб ви прийшли і сказали - ми хочемо відправити брехливого генпрокурора у відставку, керівництво СБУ... і ми повинні змусити парламент почати процедуру імпічменту Порошенка", - сказав політик. Звинувачення, висунуті проти нього правоохоронцями, Саакашвілі назвав неправдивими. "Абсолютно брехливі, фейкові звинувачення, огидні. ОЗУ захопило владу в Україні", - сказав він. Зараз на площі перед парламентом спокійна обстановка. Мітингувальники слухають виступ зі сцени. Всього їх близько 500 осіб.
Суспільство Іменем Ріанни назвали вулицю, де співачка прожила 16 років Вулицю в місті Сент-Майкл в Барбадосі назвали ім'ям знаменитої співачки Ріанни. Про це пише Daily Mail. Співачка 16 років проживала на вулиці Вестбері Нью-Роуд. Вона покинула батьківщину і виїхала в США, де стала знаменитою виконавицею. Земляки Робін Ріанни Фенті вирішили віддячити їй за її творчість. 30 листопада Ріанна приїжджала до рідного міста і була свідком перейменування вулиці в Ріанна-Драйв. Артистка виголосила промову перед присутніми, мотивувавши їх «вірити у свою мрію». «20 лютого 1988 року народилася Ріанна, Барбадос змінився соціально, політично та економічно. Ріанна стала однією з найбільш культових співачок 21 століття», - в свою чергу заявив прем'єр Барбадосу. Пізніше співачка в соцмережі написала, що з рідним містом її пов'язують теплі спогади. «День, який я і мої люди ніколи не забудуть! Всі уроки, біганина навколо босих, цікавих сусідів, заплітання волосся на сходинках, ігри на кладовищі, походи на пляж, караоке-бар, який не давав спати всій вулиці до 4-ї ранку, крадіжка гранатів з дерева Семмі, благання мами відпустити в магазин Яна, бо там продавали американські снеки, продаж пластикових та скляних пляшок Пітеру, щоб я змогла купити ті самі снеки, виконання уроків на сходах, поки Міс Гайсінт кричить зі свого ґанку: «У тебе болітиме живіт після цих холодних сходів», бігти мити посуд , коли мамині підбори застукають по тротуару, якщо вона повертається на автобусі з роботи! Вестбері - більше ніж співтовариство, ми родина!!! Спасибі всім вам, що вплинули на моє життя і на мене!» - зазначила вона.
Політика У Раду прибув Луценко і заступники Грицака і Холодницького Спікер Верховної Ради Андрій Парубій відкрив вечірнє засідання, де зареєструвалися 336 народних депутатів, передає кореспондент АСН. «У Верховну Раду України приїхав генеральний прокурор України Юрій Луценко, заступник керівника САП Володимир Володимирович Кривенко і начальник департаменту СБУ Сергій Олексійович Семочко», - заявив Парубій. Першим слово взяв генпрокурор Юрій Луценко. Він вийшов на трибуну і почав звернення до парламентаріїв з заперечення будь-якого протистояння чи конкуренції всередині правоохоронних органів. Нагадаємо, 5 грудня бійці СБУ і слідчі ГПУ прибули до квартири, де живе Саакашвілі, і спробували його затримати. Їм довелося ламати двері, а в цей час політик вbліз на дах свого будинку і погрожував звідти зістрибнути. Коли Саакашвілі вивели на вулицю, його прихильники заблокували автозак і не давали правоохоронцям його відвезти. Пізніше прихильники визволили Саакашвілі з автозаку, він направляється до Верховної Ради, де вже готують шини.
Політика До суду подали позов про незаконність призначення Ситника директором НАБУ На розгляді в Окружному адміністративному суді Києва перебуває позов до Державної фіскальної службі України щодо перевірки декларації кандидата на посаду директора НАБУ Артема Ситника. Про це повідомили в прес-службі суду. Відзначається, що суд залучив Ситника як третю особу. У позові зазначається, що 31 березня 2015 року, в день подачі Ситником уточненої декларації, втратив чинність Порядок здійснення логічного та арифметичного контролю декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру, затверджений Мінфіном. Новий Порядок набрав чинності тільки з 30 квітня 2015 року. Однак Ситника визнали таким, що пройшов спецперевірку, і Указом від 16 квітня 2016 року призначили директором Національного антикорупційного бюро України. Тепер же позивач просить суд визнати неправомірними дії ДФС і зобов'язати їх направити повідомлення про спростування інформації про достовірність відомостей у декларації Артема Ситника за 2014 рік.
Економіка Заощадить на поїздах: наступного року "Укрзалізниця" збільшить протяжність маршрутів З наступного року ПАТ "Укрзалізниця" має намір збільшити протяжність маршрутів, щоб тією ж кількістю рухомого складу перевозити більшу кількість пасажирів. Про це повідомив виконувач обов'язків голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Ми переходимо до нової моделі перевезення пасажирів - ми збільшуємо плечі обслуговування і збільшуємо протяжність маршрутів. Це необхідно перш за все для того, щоб забезпечити більшу кількість перевезень тією самою кількістю рухомого складу", - зазначив експерт. За його словами, одним з таких маршрутів стане зразковий за рівнем сервісу склад №1 сполученням Івано-Франківськ - Костянтинівка, який пройде через Львів, Київ, Полтаву, Харків, Слов'янськ і з'єднає захід, північ, центр і схід країни. Також чиновник анонсував запуск поїзда по найдовшому маршруту (1664 км) Ужгород - Лисичанськ, який пройде через 10 областей України. Також буде додатковий потяг сполученням Одеса - Харків (він пройде також Знам'янку, Кременчук, Полтаву). Крім того, буде додатковий поїзд Львів - Одеса, який з'єднає міста, між якими немає авіасполучення і погане автомобільне сполучення. При цьому Кравцов додав, що на нові маршрути будуть спрямовуватися оновлені вагони, щоб забезпечити максимальний комфорт пасажирів. Нагадаємо, через рік "Укрзалізниця" отримає 30 нових локомотивів. Кабмін починає оновлювати рухомий склад держпідприємства і вже домовився з американською компанією про стратегічне партнерство. Програма розрахована на 7 років, згідно з нею, локомотиви будуть збирати з українських запчастин за американськими стандартами.
Кримінал Плівки Міхо: На "прорив" Саакашвілі через кордон витратили 300 тис. дол Народні депутати, яким генпрокурор в парламенті демонструє аудіоплівки прослуховування телефонів в рамках "справи Саакашвілі", окремі місця супроводжують то реготом, то обуренням, передає кореспондент АСН. Найбільше емоцій у нардепів викликав момент на аудіозаписі, де "довірена особа Курченка" запитує у правої руки Михайла Саакашвілі - Северіона Дангадзе про можливість повернення опального олігарха в Україну. "Тут Ку (Курченко. - Ред.) запитує: коли можна перетнути кордон?.. Тільки я теж так хочу красиво!" - запитує "довірена особа". На що Дангадзе відповідає, що "нехай спробує". При цьому додавши, що в перспективі Курченко зможе перетнути кордон України. "Нехай не втрачає надії!" - сказав він. Потім учасники діалогу обговорили, скільки витратили на "прорив" Саакашвілі, - 300 тисяч доларів, зокрема - 8 тисяч доларів на ПТСку (телевізійний передавальний комплекс). Такий діалог народні депутати в сесійній залі супроводжували відвертим сміхом. Так, емоції не приховувала нардеп БПП Тетяна Ричкова. А син президента і нардеп Порошенко сидів на робочому місці, похитуючи головою і демонструючи явне обурення. На якомусь етапі Парубій зажадав вимкнути звук з нецензурною лексикою. "Вимкнути звук! Нас слухає вся країна! Читайте уважніше! Там є текст", - зажадав Парубій вимкнути звуковий супровід переговорів з нецензурною лексикою. Після чого нардепи "захоплено" продовжили читати розшифровки переговорів.
Політика Прокуратура відкрила справу через перешкоджання затриманню Саакашвілі Прокуратурою міста Києва розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання народними депутатами України діям правоохоронців, які проводили затримання Михайла Саакашвілі. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прес-секретар ГПУ. «Відомості внесені до Єдиного реєстру за ч. 2 ст. 343 КК України. Проведення досудового розслідування доручено ГУ СБУ у м.Києві та Київській області», - написав Лисенко. У свою чергу спікер прокуратури Києва Надія Максимець зазначила, що в ході досудового слідства і за результатами аналізу відеозаписів будуть встановлені учасники цих подій і, відповідно, їхнім діям буде дано правову оціну.Нагадаємо, раніше прес-секретар поліції Києва Оксана Блищик повідомила, що поліція затримала 9 осіб під час зіткнень між прихильниками Саакашвілі і правоохоронцями. Як відомо, сьогодні Саакашвілі намагалися затримати в його квартирі на Трьохсвятительській вулиці в Києві. Однак політик виліз на дах, погрожував зістрибнути. У правоохоронців його відбили прихильники. В результаті він збирає людей і має намір влаштувати мітинг під Радою.
Економіка "Укрзалізниця" запускає новий поїзд на Черкаси "Укрзалізниця" має намір запустити потяг сполученням Київ - Черкаси, який прямуватиме за маршрутом понад три години. Про це повідомив виконувач обов'язків голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Київ - Черкаси - це щоденне залізничне сполучення, яке ми плануємо як альтернативу автомобільному транспорту", - зазначив чиновник. За його словами, маршрут стане експериментальним для вивчення попиту з боку пасажирів на проїзд у міста, які є сусідами з Києвом, проте не мають належного автомобільного сполучення. Як пояснив чиновник, поїзд курсуватиме трохи більше троьх годин. При цьому Кравцов додав, що також в УЗ розглядають можливість налагодити залізничне сполучення між Києвом і Черніговом, а також Житомиром. Нагадаємо, через рік "Укрзалізниця" отримає 30 нових локомотивів. Кабмін починає оновлювати рухомий склад держпідприємства і вже домовився з американською компанією про стратегічне партнерство. Програма розрахована на 7 років, згідно з нею, локомотиви будуть збирати з українських запчастин за американськими стандартами.
Політика У Трампа закликали уникати насильства в ситуації з Саакашвілі Посольство США в Україні закликало сторони конфлікту навколо екс-президента Грузії, екс-голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі розрядити напруженість і уникнути насильства. Про це повідомили в прес-службі посольства в своєму мікроблозі Twitter. «Ми знаємо, що пан Саакашвілі був затриманий, і в центрі Києва тривають протести. Ми закликаємо сторони розрядити напругу й уникати насильства. Ми пильно стежимо за ситуацією і очікуємо, що слідство буде проведено оперативно і відповідно до законодавства України», - підкреслили в посольстві. Нагадаємо, 5 грудня вранці Саакашвілі намагалися затримати в його квартирі на Трьохсвятительській вулиці в Києві. Однак політик вліз на дах, погрожував зістрибнути. Коли його зняли і завантажили в автозак, його у правоохоронців відбили прихильники. В результаті він збирає людей і має намір влаштувати мітинг під Радою. Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що оточення Саакашвілі отримало з Росії близько $500 тис. на фінансування мітингів з метою повалення влади в Україні. За словами Луценка, метою акцій лідера «Руху Нових сил» було припинення кримінального переслідування стосовно бізнесмена-втікача Сергія Курченка і відновлення його контролю над активами в Україні.
Кримінал Харківський продавець горілки, який отруїв на смерть 57 осіб, відбувся дрібним штрафом Московський райсуд Харкова засудив до штрафу чоловіка, який продавав горілку з метиловим спиртом. Про це передає місцеве видання kh.vgorode.ua. За даними слідства, у вересні 2016 року 31-річний житель Вовчанського району купив 43 тетрапаки з алкоголем загальним обсягом 430 літрів. Після цього він продав 24 з них в селах Кутузовка і Покотилівка Харківського району, а також Варварівка і Охрімівка Вовчанського району області. У горілку був подмішаний метиловий спирт, що призвело до отруєння і загибелі людей. Посередник визнав свою провину, і суд засудив його до штрафу в 34 тисяч гривень і звільнив від покарання згідно із Законом України «Про амністію в 2016 році». Зараз вирок не набрав чинності, йде термін апеляційного оскарження. Жертвами сурогатного алкоголю в Харківській області стали 57 осіб. Більшість людей загинули в Вовчанському районі. У Миколаївській, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій і Житомирській областях від горілки померли 16 людей.
Політика оформление ленты  Луценко назвав прізвища нардепів, яких викличуть на допит у межах справи Саакашвілі Кількох народних депутатів незабаром викличуть до Генеральної прокуратури для надання свідчень у справі Саакашвілі - Курченка. Про це у Верховній Раді України заявив Генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент АСН. "Затримання Саакашвілі закінчилося його втечею, що само по собі є кримінальним злочином. І вже зареєстровано кримінальне провадження, що дії всіх осіб, які чинили опір законним діям влади щодо захисту кордону Української держави", - заявив він. Луценко назвав серед таких осіб чинних народних депутатів Ігоря Луценка, Юрія Дерев'янка, Світлану Заліщук, Мустафу Найєма, Олега Петренка, Юрія Левченка, Сергія Лещенка та Віктора Чумака. "Я не можу говорити про підозри, але слідство обов'язково запросити цих депутатів на допит. Адже їхні дії призвели до того, що людина втекла з-під варти", - сказав він. При цьому перераховані депутати перебували в залі. Їхні обличчя були похмурими.
Суспільство оформление ленты  Могила кумира комуністів у Харкові виявилася порожньою Могила більшовика-революціонера Миколи Руднєва в Харкові виявилася комуністичним фейком. Про це на своїй сторінці в Facebook написав директор Департаменту з питань інформації та зв'язків з громадськістю в Харківській міськраді Юрій Сидоренко. «В ході шурфування місця, де нібито спочивав Руднєв, крім сміття під могильною плитою, нічого не знайшли. Тепер буде складено відповідний акт, на підставі якого Мінкульт повинен змінити статус цього «поховання». Плита на цьому місці не залишиться однозначно. Що з нею робити - поки питання, яке, впевнений, буде вирішене найближчим часом», - уточнив Сидоренко. Як відомо, Руднєв був більшовиком і революціонером, командував харківською Червоної гвардією в 1917-1918 роках. У бою під Царициним був смертельно поранений і похований спочатку в Царицині, а потім в 1919 році «на прохання трудящих» перепохований на Михайлівській площі в Харкові, яка отримала його ім'я. Пам'ятник Руднєву стояв на площі, поки в 2015 році його не звалитися активісти. У 2015 році в рамках декомунізації площу Руднєва перейменували на площу Героїв Небесної сотні.
Політика Луценко пообіцяв нові подання на позбавлення недоторканності нардепів Скоро будуть нові подання на позбавлення недоторканності нардепів у сценарії "Російська зима в Києві". Про це у Верховній Раді України заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент АСН. "Ми не допустили плану "Російська зима в Києві". І це тільки перший етап, про який ми вже знаємо", - заявив він. Луценко анонсував нові подання на позбавлення недоторканності нардепів, які також замішані в цьому плані державного перевороту. "І я не сумніваюся, що прийду до Верховної Ради з інформацією і, можливо, з новими поданнями на наступних українських політичних діячів, які за гроші Москви намагаються здійснити реванш влади Януковича", - сказав він. Луценко нагадав, що доказів для висування підозри Саакашвілі достатньо. Зокрема, за ст. 256 ККУ - "сприяння злочинним організаціям і їх приховування".
Політика Генпрокурор розповів, що робитимуть з наметовим містечком перед Радою Силового розгону наметового містечка під Радою не буде. Про це у Верховній Раді України заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент АСН. "Я залишаюся на позиціях гуманізму. Ніяких силових акцій не буде! Чого чекають організатори цього шабашу вже кілька місяців, ми будемо намагатися не допустити", - заявив він. Луценко звернувся до протестувальників під Радою в наметах, щоб вони ухвалили для себе рішення. "Через 24 години вся правоохоронна система України вживати всіх необхідних заходів, щоб "цей апартеїд був закінчений", а Саакашвілі постав перед слідством", - сказав він. Луценко зазначив, що після сьогоднішньої втечі Саакашвілі "домашній арешт" - вже занадто м'який запобіжний захід. Також генпрокурор закликав Саакашвілі добровільно з'явитися завтра на допит. Прокуратура планувала як запобіжний захід вимагати для політика домашнього арешту.
Суспільство оформление ленты  Власова зі сльозами подякувала шанувальникам за підтримку Відома співачка Євгенія Власова записала відеозвернення, в якому подякувала шанувальникам за підтримку і турботу про її здоров'я. Відео опублікував на своїй сторінці в Facebook Юрій Левченко. «Хочу сказати особисто кожному величезне спасибі. Мені дуже важко стримувати сльози. Серце і душа переповнені величезною вдячністю вам за те, що ви настільки за мене хвилюєтеся. Спасибі вам величезне за те, що ви у мене є. Я вас дуже люблю», - сказала артистка. Вона не змогла стримати сліз під час відео. Євгенія підкреслила, що схвильована такою підтримкою людей. Про своє лікування Власова нічого не повідомила. Нагадаємо, в листопаді співачці зробили 4 операції, тому через наслідки хірургічного втручання і хіміотерапії вона потрапила в реанімацію. Як зазначала мама Євгенії, її дочка перебувала два тижні в украй важкому стані.
Економіка "Укрзалізниця" скасувала потяг Суми - Зернове, який у 2015 запустив Порошенко "Укрзалізниця" вкотре скасувала залізничний маршрут Суми - Зернове, який вже тричі відновлювали - від міністра інфраструктури до президента країни. Про це повідомив позафракційний народний депутат Андрій Деркач на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Телефонував губернатор, зверталися люди. Була спроба перекрити рух. У 2015 році президент особисто відновлював цей паровоз, і питання комерційного прибутку не має бути пріоритетом", - зазначив чиновник. За його словами, квитки на поїзд № 327-328 Суми - Зернове - Суми ще можна купити, але тільки до 10 грудня, коли набирає чинності оновлений графік руху поїздів УЗ, і цей рейс буде відмінено. При цьому Деркач додав, що цей потяг користується успіхом у пенсіонерів і студентів, для яких він є єдиним доступним транспортом з центру області на її околиці. Він також зазначив, що нерентабельний, але дуже потрібний маршрут відновлювали тричі, останній раз - колишній міністр інфраструктури Андрій Пивоварський. У свою чергу, виконувач обов'язків голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов запевнив, що керівництво УЗ розглядає можливості відновлення маршруту. Нагадаємо, через рік "Укрзалізниця" отримає 30 нових локомотивів. Кабмін починає оновлювати рухомий склад держпідприємства і вже домовився з американською компанією про стратегічне партнерство. Програма розрахована на 7 років, згідно з нею локомотиви збиратимуть з українських запчастин за американськими стандартами.
Політика оформление ленты  Рада аплодувала Луценку за "плівки Саакашвілі" Після виступу генпрокурора Юрія Луценка в парламенті і оприлюднення фактів про змову команди Михайла Саакашвілі і опального олігарха Курченка нардепи аплодували йому і кричали: "Браво!", передає кореспондент АСН. Зокрема, Луценко прокоментував один із записів, який показали просто в сесійній залі: "Права рука Саакашвілі отримав 220 тис. євро і частину суми в доларах для відновлення протестних акцій. Також ви, народні депутати, бачили передачу спецтелефону для зв'язку з Курченком, який нібито захищений від прослуховування українських спецслужб", - заявив він. Генпрокурор попросив поставити аудіозапис переговорів безпосередньо Саакашвілі і Курченка, який просить "побудувати довгу історію відносин". На що Саакашвілі стверджує, що цю тему потрібно обговорити з його довіреною особою. "Ми знайдемо спільну модель", - говорить Курченко. На що Саакашвілі відповідає: "Добре! Домовилися".
Політика оформление ленты  Соратник Саакашвілі на гроші Курченка купив Bentley - нардеп Спільник екс-президента Грузії, екс-голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі на гроші олігарха Сергія Курченка купив автомобіль Bentley. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив народний депутат Антон Геращенко. «На гроші, отримані від довіреної особи Курченка на організацію масових протестів, довірена особа Саакашвілі - Северіон Дангадзе, купив б/в автомобіль Bentley, номерний знак АА0400ХІ, для організації постачання наметового містечка, підвезення води, дров і продуктів», - розповів Геращенко. Автомобіль зареєстрували на голову Бориспільської партійної організації «Руху нових сил» Ярослава Сарафинюка. «Поки одні учасники мітингу мерзли в наметах, інші на гроші Сергія Курченка купували собі Bentley, як справжні українські борці з корупцією», - додав Геращенко. Нагадаємо, вранці 5 грудня співробітники СБУ прибули до квартири Саакашвілі на вулиці Трьохсвятительській у Києві і намагалися затримати політика. Однак він поліз на дах, погрожував зістрибнути. Його зняли і вивели в автозак. Однак активісти не дали забрати політика в СІЗО. Згодом генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що, за даними правоохоронців, Саакашвілі домовлявся з соратником Віктора Януковича Сергієм Курченком про співпрацю і фінансування акції протесту. Генпрокурор навіть продемонстрував записи розмов.
Суспільство В "Укрзалізниці" розповіли, коли з'являться квитки на новорічні свята Для задоволення передноворічного ажіотажу серед пасажирів у напряміЗахідної України в "Укрзалізниці" планово запустять ще кілька додаткових поїздів. Про це повідомив виконувач обов'язків голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Ми констатуємо, що важко придбати квитки на 28-29-30 грудня. Це традиційно пікові дні, і квитки розкуповуються протягом кількох днів. Для того, щоб дати більший комфорт пасажирам, ми надаємо додаткові поїзди - не одночасно, а щотижня", - зазначив чиновник. За його словами, на поточному тижні УЗ запустила додаткові потяги в напрямі Київ - Івано-Франківськ, Київ - Ужгород. Наступного тижня з'явиться ще один додатковий поїзд у західному напрямі. При цьому Кравцов додав, що вартість квитків на додаткові потяги не підвищувалися. Нагадаємо, через рік "Укрзалізниця" отримає 30 нових локомотивів. Кабмін починає оновлювати рухомий склад держпідприємства і вже домовився з американською компанією про стратегічне партнерство. Програма розрахована на 7 років, згідно з нею, локомотиви збиратимуть з українських запчастин за американськими стандартами.
Політика Саакашвілі оголосили в розшук Генеральна прокуратура доручила поліції розшукати і затримати екс-президента Грузії, екс-голову Одеської ОДА Михайла Саакашвілі. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко. «ГПУ підготувала і передала голові Нацполіції України Сергію Князеву постанову про оголошення в розшук Саакашвілі, який втік з-під варти під час транспортування до слідчого СБУ», - розповів Лисенко. Раніше генпрокурор Юрій Луценко закликав Саакашвілі з'явитися до слідчого СБУ вранці 6 грудня на 9-ту ранку. Нагадаємо, вранці 5 грудня співробітники СБУ прибули до квартири Саакашвілі на вулиці Трьохсвятительській у Києві і намагалися затримати політика. Однак він поліз на дах, погрожував зістрибнути. Його зняли і вивели в автозак. Однак активісти не дали забрати політика в СІЗО. Після цього правоохоронці Києва затримали 9 осіб.
Економіка Залізниця з'єднає Україну з 7 країнами Європи, квитки подешевшають - УЗ "Укрзалізниця" поєднала Україну з 7 країнами Європи, причому квитки на деякі з поїздів міжнародного сполучення подешевшають. Про це повідомив виконувач обов'язків голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Укрзалізниця" дає можливість залізничного сполучення з сімома країнами ЄС - це Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина, Австрія, Румунія і Болгарія", - зазначив чиновник. За його словами, УЗ призначила другу пару поїздів до міста Холм, у напрямі Ковель - Холм , і, крім того, вводить новий поїзд без пересадки з Києва до Відня, також призначили додатковий поїзд Львів - Чоп для поліпшення логістики для сполучення із західними країнами. При цьому Кравцов додав, що зниження вартості перевезень дозволило збільшити пасажиропотік поїздів, що прямують, зокрема, в польські міста. Також чиновник уточнив, що в УЗ розглядається можливість зниження вартості проїзду в поїзді сполученням Одеса - Перемишль з 1300 грн до 1066 грн за 1 квиток. Нагадаємо, через рік "Укрзалізниця" отримає 30 нових локомотивів. Кабмін починає оновлювати рухомий склад держпідприємства і вже домовився з американською компанією про стратегічне партнерство. Програма розрахована на 7 років, згідно з нею, локомотиви будуть збирати
Суспільство Італійський бренд Moschino створив сукню з фірмових пакетів Відомий італійський бренд Moschino створив сукню з чорного та білого фірмових пакетів. Свій продукт у підсумку вони оцінили в 1234 євро. Фото сукні опубліковані на сайті онлайн-магазину компанії. Згідно з дизайнерським рішенням, тканинні ручки пакетів з фірмовими логотипами марки виконують роль лямок на плечах, а на талії міститься лакований ремінець. Як заявив креативний директор Moschino Джеремі Скотт, раніше він створив сукню-дощовик з написом We love our custоmers («Ми любимо наших покупців») за 730 доларів. Нагадаємо, раніше американська актриса і зірка Playboy Памела Андерсон написала відкритого листа телезірці Кім Кардашьян із закликом відмовитися від хутра. До листа вона доклала шубу зі штучного хутра коралового кольору. Андерсон вже давно виступає за відмову від натурального хутра.
Кримінал оформление ленты  Саакашвілі напідпитку спалив будинок колишньому соратнику Януковича Опальний політик Михайло Саакашвілі напідпитку спалив будинок одного з колишніх соратників Віктора Януковича - Михайла Костюка. Про це стало відомо з записаної спецслужбами розмови соратника політика - Северіона Дангадзе з посередником від олігарха Сергія Курченка. Нагадаємо, плівки сьогодні оприлюднив для преси і перед парламентом генпрокурор Юрій Луценко. На плівках Дангаде зізнався, що Саакашвілі разом зі своїм водієм пили кілька днів і, розтоплюючи лазню, спалили будинок у Львові дотла. При цьому його співрозмовник пропонує заплатити за втрачене майно "200 тисяч". Єдиною людиною, яка поєднувала коли-небудь посади губернатора Львівщини та керівника "Укрзалізниці", є Михайло Костюк. За деякими даними, може йтися про двоповерховий особняк у Львівській області.
Суспільство На навчання в Польщу виїхало вже 60 тисяч українських студентів В одній тільки Польщі навчається понад 60 тисяч українських студентів, тоді як аудиторії навчальних закладів всередині країни пустують. Про це повідомив заступник керівника профспілки працівників освіти і науки України Сергій Романюк на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Роботодавці скаржаться, що кращі кадри виїжджають з України, але ми говоримо про те, що і молодь виїжджає. Наші вищі навчальні заклади сьогодні недоотримують абітурієнтів. Більше 60 тисяч студентів вже вчаться тільки в Польщі", — зазначив експерт. За його словами, також багато студентів з України навчається в Чехії, Словаччині та інших країнах Східної та Західної Європи, і їх повернення на Батьківщину для подальшої роботи малоймовірно. При цьому він додав, що найчастіше люди з вищою освітою в Україні заробляють менше представників низько кваліфікованих професій, які отримують доплати за шкідливість або за особливі умови праці, тоді як завідувач аспірантури працює за мінімальну зарплату. Нагадаємо, згідно з інформацією в ЗМІ, більшість депутатів Верховної Ради готові підтримати прийняття урядового проекту державного бюджету на 2018 рік у другому читанні 7 грудня.
Суспільство Медреформа скасовується: молоді лікарі масово їдуть в ЄС, пенсіонерів звільняють Медичну реформу незабаром не буде з ким реалізовувати, оскільки молоді лікарі масово виїжджають з України за кордон, а медиків пенсійного віку збираються звільняти указом Міністерства охорони здоров'я. Про це повідомила голова профспілки працівників охорони здоров'я України Вікторія Коваль на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Рівень заробітних плат у нас залишається дуже низьким, і тому у нас відбувається відтік наших працівників за кордон. Причому беруть не тільки досвідчених фахівців, а й лікарів початківців — забирають відразу після закінчення вузу. Так у нас сталося в кількох регіонах", — зазначила експерт. За її словами, диплом українських медиків визнається в більшості країн Європи, причому від багатьох медиків не вимагають навіть знання мови. Зарплата, яка пропонується українським медикам за кордоном, починається з 1000 доларів. При цьому В. Коваль додала, що в таких умовах незрозуміло, з ким МОЗ збирається проводити реформу, особливо зважаючи на недавню заяву заступника міністра з приводу майбутнього звільнення "пенсіонерів і городників". Нагадаємо, згідно з інформацією в ЗМІ, більшість депутатів Верховної Ради готові підтримати прийняття урядового проекту державного бюджету на 2018 рік у другому читанні 7 грудня.
Культура У Парижі закривають останній порнокінотеатр У Парижі (Франція) припиняє роботу еротичний кінотеатр "Беверлі", який був відкритий ще в 60-х роках минулого століття. Про це повідомляє видання Daily Mail. 74-річний господар закладу Моріс Ларош звинувачує в зниженні популярності кінотеатру Інтернет. Останній порнокінотеатр Парижа припинить роботу в кінці цього року через падіння продажів. При цьому основна частина відвідувачів це постійні клієнти, але їх набирається не більше ніж 600 чоловік в тиждень. Річний оборот кінотеатру "Беверлі" навряд чи перевищує 300 тисяч євро. "Сьогодні, коли ми продаємо 600 квитків на тиждень, ми щасливі. Двадцять років тому ми продавали 1500-1600", — Моріс Ларош. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 64-річний порноактор Рон Джеремі, який знявся більш ніж в 1900 фільмах для дорослих, поскаржився на те, що кращі дні жанру залишилися позаду, і індустрія фільмів для дорослих йде на спад.
Кримінал Шість тонн кокаїну провезли в бананах в Іспанію В Іспанії правоохоронці вилучили майже шість тонн кокаїну в андалуському місті Альхесірас. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Іспанії Хуан Ігнасіо Зоідо на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter. Відзначається, що вилучили майже шість тонн кокаїну, ринкова вартість якого становить 210 млн євро (250 млн доларів). За інформацією ЗМІ, кокаїн перевозився в контейнерах з бананами з Колумбії. Вантаж був упакований в брикети по одному кілограму і вже з позначками — в залежності від пункту призначення, де повинен був опинитися в результаті. Правоохоронці заарештували три особи, в тому числі главу транспортної компанії, чиї контейнери використовувалися під час перевезення. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Іспанію ввезли тонну кокаїну під виглядом будматеріалів.
Політика оформление ленты  Саакашвілі прокоментував "переговори з Курченко" Екс-губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі спростовує свій зв'язок з українським олігархом-втікачем Сергієм Курченко і стверджує, що запис, оприлюднений генпрокурором Юрієм Луценком, підроблений. Про це він заявив на площі біля Верховної Ради журналістам. "Я взагалі не знаю, хто такий Курченко. Я з ним не спілкувався, я не знаю як він виглядає і у мене немає нічого спільного (з ним — Ред.). Я знаю Путіна, могли б зробити моє аудіо з Путіним", — розповів він. За його словами, генеральний прокурор України Юрій Луценко "безсовісне брехло". Нагадаємо, раніше повідомлялося, що народні депутати, яким генпрокурор в парламенті демонстрував аудіоплівки прослуховування телефонів в рамках "справи Саакашвілі", окремі місця супроводжували то реготом, то обуренням.
Культура Поп-співачка звинуватила колегу у збоченому зґвалтуванні Поп-співачка Тімоті Хеллер заявила, що її подруга і колега по сцені Мелані Мартінес зґвалтувала її з використанням сексуальної іграшки. Про це вона зізналася на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter. За словами Хеллер, це сталося, коли Мартінес залишилася у неї переночувати. Спочатку подруга наполегливо цікавилася сексуальними уподобаннями артистки, а потім запропонувала співачці вступити в статевий зв'язок. Поп-співачка уточнює, що Мартінес була в курсі того, що у неї є хлопець. When I wrote this story about my assault, I initially wasn’t going to make the abuser. But I think it’s important for you all to know this is about Melanie Martinez pic.twitter.com/4PQ5oNI2s9 — Timothy Heller (@timethyheller) 4 грудня 2017 р. Мартінес почала торкатися її грудей, а потім "вчинила по відношенні до неї акт орального сексу і проникнення секс-іграшкою". Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вокаліста Backstreet Boys Ніка Картера в зґвалтуванні звинуватила американська співачка і актриса Мелісса Шуман.
Політика Скандальний Кулик "отримав стусанів" під час затримання Саакашвілі Прокурор Генеральної прокуратури Костянтин Кулик, звинувачений в незаконному збагаченні, постраждав під час затримання екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі. Про це повідомив Центр протидії корупції на сторінці в соціальній мережі Facebook. "Екс-військовий прокурор, а нині — заступник начальника департаменту міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури Костянтин Кулик не з'явився на судове засідання у справі про незаконне збагачення через те, що постраждав під час затримання екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі", — йдеться в повідомленні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава генеральної прокуратури України Юрій Луценко назвав обвинуваченого в незаконному збагаченні прокурора Костянтина Кулика ефективним працівником. Раніше повідомлялося, що учасники блокування автомобіля з Саакашвілі не зверталися за медичною допомогою, після бійки з правоохоронцями.
Наука і технології Названа небезпека постільної білизни Вчені Нью-Йоркського Університету (США) дійшли висновку, що в постільній білизні є кілька видів мікроскопічних грибів, які можуть бути патогенними для людини. Про це повідомляє видання Science Alert. Щороку в ліжку люди виділяють приблизно 26 галонів поту. У спекотні дні вологе простирадло стає сприятливим середовищем для зростання і розмноження мікроорганізмів. Таким чином в ліжку можуть мешкати не тільки ті гриби, які живуть на людському тілі, а й ті, що потрапляють туди з пилком, шерстю тварин, часточками пилу і грунту. Фахівці рекомендують прати постільну білизну раз на тиждень. Це дасть можливість уникнути негативних наслідків для здоров'я. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поганий сон або недосипання вкрай негативно впливають на метаболізм, а також підвищують ризик розвитку ожиріння та цукрового діабету.

П'ять ефективних технік очищення від негативу
П'ять ефективних технік очищення від негативу
Кожен з нас може вийти з себе, розладнатися, почати переживати і так далі Все це — негативні емоції, яких необ....
Прості та дієві обряди від скандалів, сварок та зрад у сім'ї
Прості та дієві обряди від скандалів, сварок та зрад у сім'ї
Сімейні стосунки не завжди благополучні, і скандали між близькими людьми не рідкість Впоратися зі сварками та ....
Корисні звички на удачу у справах та роботі: 7 порад, які допоможуть їх розвинути
Корисні звички на удачу у справах та роботі: 7 порад, які допоможуть їх розвинути
Корисні звички потрібні всім людям Проблема в тому, що розвинути їх у собі часом дуже нелегко
Страсна п'ятниця. Що робити в цей день. Прикмети і заборони
Страсна п'ятниця. Що робити в цей день. Прикмети і заборони
Перед Великоднем триває Страсний тиждень А ось п'ятниця, суворий день цього тижня, який має безліч обмежень, з....
Гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше почуття ініціативи та рішучості допоможе ....
більше матеріалів




/-2,7427940368652-/ /-pc-/
Top