counter
Архів Повернутись назад 05 Грудня 2015
5 Грудня
Суспільство ЗМІ: У Росії пенсіонера засудили до восьми років суворого режиму за шпигунство на користь України Міський суд Санкт-Петербурга визнав винним у шпигунстві на користь України екс-співробітника ВАТ «51-й Центральний конструкторсько-технологічний інститут судноремонту», капітана першого рангу у відставці Владислава Нікольського. Про це пише «Комерсант». Як встановив суд, офіцер передав українській стороні технічну документацію щодо десантних кораблів на повітряній подушці «Зубр». Крім того, військового пенсіонера було визнано винним у контрабанді та підбурюванні до зловживання повноваженнями. За сукупністю підсудному призначили вісім років суворого режиму, що задовольнило його захист. За неофіційними даними, серед матеріалів, переданих Україною, був і каталог найменувань стандартів військових кораблів СРСР, який було засекречено в 2006 році. Після процесу адвокат Нікольського заявив, що його підзахисний задоволений результатом судового розгляду і оскаржувати вирок не буде.
Суспільство У Польщі затримали хакера з України У Кракові затримали українського хакера, якого підозрюють у крадіжці 80 мільйонів доларів. Про це повідомляє «Польське радіо». Зазначається, що міжнародні спецслужби його розшукували протягом восьми років. Його підозрюють у т. зв. фішингу - розкраданні конфіденційних даних. Українець потрапив до рук поліції 3 грудня. Окружний суд у Кракові на прохання США розпорядився заарештувати його на 40 днів. Українець приїхав до Польщі зі своєю сім'єю і зняв квартиру в центрі Кракова. За даними поліції, підозрюваний не очікував візиту поліції і не чинив опору під час затримання. Поліцейські конфіскували техніку чоловіка. За інформацією ФБР, хакер міг вкрасти з різних банківських рахунків близько 80 млн. дол. Слідство у цій справі стосується злочинного угруповання, яке займається фішингом та відмиванням грошей. Наразі очікується, що ФБР почне процес екстрадиції українця до США. Це означає, що хакер постане перед американським судом.
Суспільство У Києві поліція затримала здирника Поліцейські затримали 27-річного киянина, який вимагав у батьків 30 тис. доларів, погрожуючи розправою над їхнім сином. Про це повідомили у відділі комунікацій ГУ Національної поліції України в Києві. «До управління поліції Дніпровського району звернулося подружжя: на їхні мобільні телефони з різних номерів надходили SМS-повідомлення з вимогами віддати 30 тис. доларів. У разі невиконання умов невідомий погрожував розправитися з 10-річним сином заявників», - йдеться в повідомленні. За інформацією правоохоронців, одного разу зловмисник підстеріг хлопчика на вулиці і, підійшовши ззаду, сильно вдарив у спину. Зловмисник дотримувався усіх можливих запобіжних заходів, навіть кілька разів змінював місця для залишення грошей, зазначили в поліції. Однак оперативники затримали його, коли він діставав зі схованки пакет з грошима. При огляді місця події на землі знайшли мобільний телефон, якого намагався позбутися підозрюваний. До цього інциденту чоловік проблем із законом не мав. Слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за статтею 189 (здирство) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує до 10 років в'язниці з конфіскацією майна. Затриманому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.
Суспільство Порошенко: Темпи забезпечення житлом військових дуже повільні Президент України Петро Порошенко на врученні ордерів на квартири військовослужбовцям у Василькові Київської області закликав прискорити темпи забезпечення військових житлом, передає «112 Україна». «На тлі 40 тис. військовослужбовців та військових пенсіонерів без квартир темпи забезпечення надзвичайно малі. Ми реформуємо систему забезпечення житлом військових, аби прискорити отримання житла. Необхідно оперативно шукати шляхи розв’язання житлової проблеми, щоб вона не розтягувалася на десятиліття», - заявив Порошенко. Він також зазначив, що цього року для військових закупили і побудували понад 1 тис. квартир. «Крім того, понад 200 сімей-черговиків отримають фінансовий ресурс, який дозволить забезпечити компенсацію для одержання житла», - додав Порошенко.
Суспільство До Києва привезли головну ялинку країни У суботу, 5 грудня, на Софійську площу в Києві привезли головну ялинку країни, повідомляє Радіо «Свобода». Ялиця біла висотою 26 метрів, вона на метр вища за свою попередницю. Ялинку привезли до столиці на спеціальній платформі з Івано-Франківської області. Новорічному дереву 81 рік. Головну ялинку зустрічали під звуки трембіт. Киянам уже показали перші зразки іграшок у вигляді імбирних пряників. Виготовити їх коштувало 29 тисяч гривень. Саме такі прикраси кияни обрали під час опитування. Ялинка стане центральним об'єктом новорічно-різдвяних святкувань у рамках програми «Новий рік між двома дзвіницями», які відбудуться між Михайлівським собором та Софією Київською. Вогні на ялинці запалять 19 грудня, у День святого Миколая. Також повідомляється, що цього року новорічні та різдвяні свята проводитимуть у Києві одразу на п'яти площах - Софійській, Михайлівській, Поштовій, Троїцькій та Контрактовій.
Події У Маріуполі виявлено контрабанду цигарок на 2 мільйони гривень У Маріуполі Донецької області прикордонники виявили понад 200 коробок із контрабандними тютюновими виробами на суму близько 2 млн. гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України. Зазначається, що в однієї громадянки під час обшуку знайдено 77 коробок із цигарками без акцизного збору виробництва різних країн. «У другому випадку у 50-річної жінки в двох гаражних приміщеннях виявлено 159 коробок цигарок з акцизним та без акцизного збору. Крім того, правоохоронці виявили понад 22 тисячі доларів, близько 300 тисяч рублів і понад 500 тисяч гривень і звітну документацію з продажу цигарок, так звану чорну бухгалтерію», - йдеться в повідомленні. Попередня оцінка вартості знайденої контрафактної продукції становить близько 2 млн. гривень.

Гороскоп Павла Глоби на тиждень з 20 по 26 травня 2024 року
Гороскоп Павла Глоби на тиждень з 20 по 26 травня 2024 року
Настає новий тиждень, а разом з ним прийдуть нові очікування, нові злети та падіння Не варто думати, що все вж....
Гороскоп на тиждень з 20 по 26 травня 2024 року
Гороскоп на тиждень з 20 по 26 травня 2024 року
Май та весна плавно підходять до свого завершення, але йдуть він на не найсприятливішій ноті Астрологи розпові....
Гороскоп на 19 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овни можуть відчувати внутрішню невпевненість та сумніви Намагайтес....
Любовний гороскоп на 19 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути себе особливо пристрасними та енергійними у стосу....
Гороскоп від Анжели Перл на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл зазначила, що 18 травня 2024 року буде досить продуктивним днем Цього дня можливе досягнення перши....
більше матеріалів




/-0,54860281944275-/ /-pc-/
Top