counter
Архів Повернутись назад 05 Липня 2015
5 Липня
Події В.о. прокурора Києва: Реформувати потрібно всю правоохоронну систему країни Виконуючий обов'язки прокурора Києва Олег Валендюк підтримує створення в столиці нової патрульної служби поліції і сподівається, що патрульна поліція виправдає довіру киян.За його словами, дуже важливо, що реформа МВС починається саме з цього, оскільки поліцейський — це перший представник влади, з яким зустрічається громадянин.Він зазначив, що корупційні та інші порушення часто фіксуються органами прокуратури з боку співробітників правоохоронних органів, насамперед — міліції.«Найбільш поширені правопорушення — це вимагання хабарів, починаючи від ДАІ та дозвільної системи і закінчуючи дільничними міліціонерами. Розраховуємо, що вірус корупції не вразить нову структуру» — заявив Олег Валендюк.При цьому він зазначив, що в Україні необхідно реформувати всю правоохоронну систему країни, зокрема й рокуратуру.«Упевнений, що новий підхід до підбору кадрів в органах прокуратури, передбачений новим законом «Про прокуратуру» — проведення відкритих конкурсів за призначенням керівників місцевих прокуратур, а також перевірка професійних і загальних знань всіх співробітників дасть нам змогу очистити свої ряди», — сказав Валендюк.Нагадаємо, вчора ввечері у своє перше патрулювання вийшла нова патрульна поліція Києва. Зарплати в новій патрульній службі починаються від 8000 гривень, керівництво МВС розраховує, що таким чином почнеться очищення системи від корупції.
оформление ленты  Блог: 
Політика Михайло Головко Реформа просто ліквідує села Об'єднання громад може призвести до ліквідації сіл. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив народний депутат Михайло Головко.«У такому форматі, в якому запропонував уряд, це об'єднання не для громад. Це просто для рисочки,  для адміністрації, а не для людей. Ця реформа просто ліквідує села. Буде проведено колективізацію, коли всіх заженуть у великий колгосп. Не буде сільських рад, а школи, дитсадки та інша інфраструктура будуть поступово закриватися. В результаті села просто почнуть вимирати», — сказав він.За його словами, для того щоб село розвивалося, необхідно було ухвалювати рішення не про об'єднання громад, а вносити зміни до податкового та бюджетного кодексу.«Потрібно залишати гроші на місцях. Сільради могли б їх використати для ремонту доріг, розвитку інфраструктури. Бюджет повинен формуватися знизу вгору, а не навпаки, за залишковим принципом», — зазначив Головко.Крім того, парламентарій вважає, що ініціатива щодо об'єднання громад пов'язана зі зняттям мораторію на землю, яке має відбутися 1 січня 2016 року.
оформление ленты  Блог: 
Політика Юрій Чижмарь Поки не віддамо податки і повноваження на місця, говорити про об'єднання громад не має сенсу Від будь-якої реформи, яка проводиться, люди повинні відчути, що їх життя покращується. А просто зміна — це ще не реформа. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив народний депутат від фракції «Радикальна партія» Юрій Чижмарь.«Передбачається, що в країні має відбутися добровільне об'єднання громад. На жаль, на місцях серед органів виконавчої влади відбувається інша процедура. Вони по команді починають малювати карту об'єднання. І це сприймається як зобов'язання об'єднуватися саме з тієї громадою, яка намальована в обласних радах», — говорить Чижмарь.Депутат наголошує, що добровільне об'єднання не відбудеться, поки громади не матимуть самозабезпечення.«Поки не віддамо податки і повноваження на місця, говорити про об'єднання дуже складно. Не маючи грошей, ви можете хоч сто разів громаду перевертати справа наліво, але вона від цього багатшою не стане, не зможе самозабезпечуватися», — вважає парламентарій.Не менш важливо, за словами Юрія Чижмаря, проводячи адміністративну реформу, враховувати забезпеченість центру громади можливістю надавати медичні, освітні послуги, враховувати транспортну мережу, чи є під'їзні дороги до центру.

Гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам варто звернути увагу на свої комунікаційні навички Будьте ясн....
Любовний гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та рішучість можуть досягти нових висот Ви можете в....
Як заспокоїтись у складній ситуації: 3 простих техніки
Як заспокоїтись у складній ситуації: 3 простих техніки
У стресовій ситуації буває непросто взяти себе в руки та мислити об'єктивно Впоратися з таким станом вийде, як....
Три ритуали для вигнання бідності та фінансових перешкод
Три ритуали для вигнання бідності та фінансових перешкод
Впоратися з матеріальними труднощами і вигнати бідність зі свого життя під силу кожному Ефективні та прості об....
Негативна енергетика побутових приладів: комп'ютер, телевізор та ще 5 забруднювачів
Негативна енергетика побутових приладів: комп'ютер, телевізор та ще 5 забруднювачів
Ми живемо у вік технологій, але навіть не підозрюємо наскільки небезпечними можуть бути побутові прилади Щоб д....
більше матеріалів




/-0,28817391395569-/ /-pc-/
Top