counter
Архів Повернутись назад 05 Січня 2017
5 Січня
Події На Донбасі бойовики 52 рази порушили режим тиші Протягом середи, 4 січня, російсько-окупаційні війська 52 рази обстріляли позиції сил АТО на всіх напрямках на Донбасі, в результаті поранення отримав один український військовослужбовець, повідомили в прес-центрі штабу АТО. На Маріупольському напрямку бойовики з мінометів різних калібрів обстрілювали Водяне, Лебединське і Широкине. З гранатометів і стрілецької зброї - Гнутове, Широкине, Талаківку, Павлопіль. По Широкиному неодноразово вогонь вела БМП окупантів. На Луганському напрямку окупанти з 120-мм мінометів стріляли по Новозванівці і Богуславському, а по Новоолександрівці і Станиці Луганській - з гранатометів. На Донецькому напрямку з 152-мм артилерії вели вогонь по позиціях сил АТО в районі Троїцького. З 120 і 82-мм мінометів - по Троїцькому, Зайцевому і Луганському. З гранатометів і стрілецької зброї бойовики неодноразово обстрілювали Луганське, Авдіївку і Круту Балку.
Політика На Банковій відреагували на план Пінчука: «Донбасом і Кримом не торгуємо» В Адміністрації Президента України відкинули можливість компромісу з ключових пунктів, запропонованих олігархом Віктором Пінчуком для вирішення конфлікту на Донбасі. Про це йдеться в колонці заступника голови АПУ Костянтина Єлісєєва на сторінках  The Wall Street Journal, передає Європейська правда. «Не можу погодитися з його закликом до компромісу, який базується на побоюваннях. Страх і слабкість - погані радники. Вони тільки розігрівають апетити Росії», - заявив Єлісєєв у колонці, оприлюдненій під заголовком «Повага до України вкрай важлива, щоб досягти стабільного миру». У матеріалі представник Президента України перерахував три ключові позиції України. «Ні розвороту європейської та євроатлантичної інтеграції. Це було б здачею незалежності і суверенітету України. Ні торгівлі територією України, будь то Донбас чи Крим. Ці території не можуть бути предметом торгівлі за мир. Ні виборам на Донбасі, поки російські (військові) чоботи залишаються на українській землі», - заявив Єлісєєв, реагуючи на пропозицію Пінчука. На думку АПУ, «домовленості на умовах Росії - неправильна політика». Нагадаємо, що український бізнесмен Віктор Пінчук в статті для The Wall Street Journal написав, що владі України і її громадянам потрібно погодитися на низку хворобливих компромісів заради досягнення миру з Росією.
Політика Порошенко відмовився відвідувати «український ланч» Пінчука в Давосі - ЗМІ Президент України Петро Порошенко не відвідає традиційний «український ланч», який організовує фонд олігарха Віктора Пінчука в рамках Всесвітнього економічного форуму 17-20 січня в Давосі, повідомили LB.ua джерела в МЗС України. За словами співрозмовника видання, рішення прийнято після публікації в газеті The Wall Street Journal статті Віктора Пінчука з пропозицією піти на компроміс з країною-агресором РФ для врегулювання конфлікту на Донбасі і в Криму. «Президент матиме свою програму в Давосі, проте до Пінчука після статті він точно не піде», - заявив один зі співрозмовників LB.ua. Нагадаємо, що український бізнесмен Віктор Пінчук у статті для The Wall Street Journal написав, що владі України і її громадянам треба погодитися на низку хворобливих компромісів заради досягнення миру з Росією.
Економіка У «схемі Онищенка» задіяні багато українських політиків - Коболєв Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що так звана «схема Олександра Онищенка» щодо низки газодобувних компаній існувала з 2005 року і в ній фігурували імена багатьох політиків, передає Економічна правда. «Тут (у схемі) є багато політиків, які до неї завжди долучалися. Схема була побудована на одному простому елементі - різниці в ціні. Державна компанія могла продавати газ по 30 доларів, а приватна - той же газ, який йшов у ту ж трубу з тієї ж свердловини - по 500», - заявив Коболєв в інтерв'ю «5 каналу». За його словами, держкомпанії передавали старі свердловини в так звану спільну діяльність і приватна компанія отримувала право продавати газ по 500 доларів. Водночас на паперах фіксувався продаж не за ринковою ціною, а по 50 або 100 доларів, а різниця між 100 і 500 - залишалася в кишенях приватних бізнесменів.
Події Рятувальники повідомили про ліквідацію наслідків снігопаду на заході України Рятувальники ДСНС України ліквідували наслідки снігової стихії в Закарпатській, Львівській та Івано-Франківській областях, повідомили в прес-службі відомства. Станом на 08:00 четверга, 5 січня, на Закарпатті рятувальники відбуксирували 87 автомобілів, роботи з буксирування транспортних засобів тривають. Електропостачання у всіх населених пунктах відновлено. Рух легкових автомобілів забезпечено, великовантажного транспорту - залишається обмеженим. Наслідки сходження двох снігових лавин ліквідовані. У Львівській області рятувальники витягли зі снігових заметів вісім вантажівок. На території області встановлено та обладнано стаціонарний пункт обігріву, також створені два пересувних пункти обігріву. На Івано-Франківщині в напрямку Закарпатської області (Вишківський і Яблуницький перевали) забезпечено проїзд транспортних засобів. За інформацією Укравтодору, дороги перебувають у проїжджому стані.
Суспільство Дипломат пояснив, чому примусово ексгумували останки Олеся Тимчасово повірений у справах України в Чехії Зіновій Гошовський заявив, що ексгумація останків українського письменника Олександра Олеся на Ольшанському цвинтарі в Празі була вимушеною. «Ексгумація була вимушеною. І це пояснював гендиректор управління празьких кладовищ. Олександр Олесь був похований в 1944 році, його дружина в 1948, труни повністю прогнили, тому останки провалилися, коли відкрили труну - це з'ясувалося. Тому останки повинні були підняти нагору і їх перемістити», - заявив він в ефірі Еспресо.TV. Дипломат запевнив, що українській стороні вдалося домогтися, щоб на могилі Олеся не був похований Володимир Михайлішин, який займався могилою письменника і мав право на це місце. Він додав, що останки Олеся будуть збережені в спеціальному місці - депозитарії. Нагадаємо, що в Чехії примусово були ексгумовані останки відомого українського письменника Олександра Олеся, якого поховали на Ольшанському цвинтарі в Празі
Політика Тандіт розповів подробиці обміну українських заручників Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт заявив, що українська сторона готова піти на безпрецедентний крок для звільнення українських заручників, обмінявши 228 бойовиків на 48 утримуваних в «Д/ЛНР» українців, передає ЛІГА.net. «Ми готові йти навіть на такий безпрецедентний компроміс. Чим він обумовлений? Обумовлений тим, що ми живемо в правій державі. Якщо ми говоримо про всіх, то ми говоримо, що зараз можемо віддати 228, яких можемо законно передати через певну процедуру. Законну процедуру. Нам кажуть, що готові віддати 48», - сказав Тандіт. За його словами, зараз проводяться консультації і зустрічі, зокрема і з представниками церкви, з метою подальшого визначення кількості українських заручників і місць, де вони можуть перебувати на окупованих територіях Донбасу. При цьому радник голови СБУ не став уточнювати, хто є в поданих списках, посилаючись на закон про персональні дані. «У цьому списку є дуже багато відомих заручників, про яких говорять вже давно. Там є і військові, які зі зброєю в руках захищали цілісність України», - сказав Тандіт. Він додав, що офіційно українськими заручниками вважаються 110 осіб, проте відомо перебування тільки 58 осіб.
Економіка оформление ленты  Коболєв озвучив умову збереження Україною статусу транзитної країни Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що для збереження за Україною статусу транзитної країни необхідно залучити європейську компанію до управління своєю газотранспортною системою, передає Інтерфакс-Україна. «Кінцевою метою цього процесу (створення окремого оператора ГТС. - Ред.) є залучення європейської компанії... Щоб у них був свій інтерес. Ми фактично хочемо поділитися частиною свого бізнесу, щоб вони допомогли нам гарантувати, що після 2019 року транзит територією України залишиться», - сказав він ефірі «5 каналу». Коболєв пояснив, що в разі реалізації «Газпромом» проектів будівництва двох ниток «Турецького потоку» і «Північного потоку-2» Росія зможе відмовитися від транзиту газу через ГТС України. Тому, за його словами, без залучення європейської компанії до управління ГТС України, зберегти транзит російського газу територією України буде дуже важко, «оскільки з іншого боку є дуже потужний опонент, який фактично робить європейцям дуже цікаву пропозицію, кажучи: давайте ми за свої гроші побудуємо вам ще одну трубу».
За кордоном Охоронець Букінгемського палацу ледь не застрелив королеву Єлизавету II під час нічної прогулянки - ЗМІ Охоронець Букінгемського палацу ледь не застрелив королеву Єлизавету II, коли вона через безсоння вийшла у двір палацу, повідомляє  The Independent  з посиланням на The Times. Як розповів сам гвардієць, під час нічного патрулювання він побачив в темряві фігуру. Вважаючи, що перед ним потенційно небезпечний порушник, який пробрався на територію Королівській резиденції о 3 годині ночі, він крикнув: «Хто це?» але, на його подив, перед ним опинилася сама королева. «Хай йому грець, Ваша Величносте, я ледь не застрелив Вас», - наводить видання слова гвардійця, сказані під час нічного інциденту. За словами гвардійця, королева спокійно відреагувала на те, що трапилося, пообіцявши, що в подальшому буде попереджати про свої нічні прогулянки. "Все добре. Наступного разу я заздалегідь подзвоню, так що вам не доведеться стріляти в мене», - сказала Єлизавета II. Видання не уточнює, коли саме стався інцидент.
Економіка У МЕРТ розповіли, як обмеження готівкових розрахунків до 50 тис. грн вплине на детінізацію У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України очікують на активізацію процесу детінізації економіки після зниження граничної суми готівкових розрахунків до 50 тис. грн. «Детінізація відбуватиметься внаслідок зменшення можливостей легалізації доходів (сумнівних або незаконних), зокрема, шляхом операцій з придбання та продажу цінностей, нерухомості, послуг високої вартості. Крім того, таке обмеження сприятиме істотному зменшенню готівки в обігу в межах обсягів, що перевищують поточні потреби споживача», - сказано в повідомленні МЕРТ. За попередніми підрахунками МЕРТ, після введення обмеження можливе зменшення рівня тіньової економіки на початковому етапі оцінюється в межах близько 4%, що за інших рівних умов знизить інтегральний показник тіньової економіки приблизно на 2%. За словами міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, рішення не торкнеться інтересів простих людей, «оскільки більше 90% щоденних витрат українців сьогодні менше 50 тис. грн». Нагадаємо, що Національний банк України знизив граничну суму готівкових розрахунків зі 150 тис. грн до 50 тис. грн для фізичних осіб з 4 січня 2017 року.
За кордоном Російська авіакомпанія спростувала дані про зближення літака з бортом НАТО Представник російської авіакомпанії «Аврора», яка обслуговує рейси на Сахалін і Курили, спростував повідомлення ЗМІ про небезпечне зближення їхнього пасажирського судна з невідомим літаком, передає РИА Новости. «Це повна нісенітниця, яку навіть не варто коментувати. Цього не було», - сказав співрозмовник агентства. За інформацією джерел Інтерфаксу в силових структурах, в ніч на 5 січня російський пасажирський лайнер, що прямував ыз Сахаліну на Курили, екстрено знизився, щоб уникнути зіткнення з іншим літаком. «Російський пасажирський літак Bombardier минулої ночі вилетів з Сахаліну і, набравши висоту близько 6 тис. м, взяв курс на Курили. Однак диспетчери помітили непізнаний літак, який наближався до лайнера на тих же висотах і не відповідав на запити з землі», - розповів він. За інформацією джерела, сигнал літакового радіолокаційного відповідача невпізнаного літака за міжнародною класифікацією відноситься до повітряних суден блоку НАТО.
Економіка оформление ленты  У Київській області за кілька днів закрилося близько 1,5 тисячі ФОП Після введення податкових новацій, які змінюють форму оподаткування фізичних осіб-підприємців, їхня кількість почала стрімко зменшуватися. Як повідомляє сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній OpenDataBot з 27 грудня і до 4 січня закрилося 10 850 ФОП. Примітно, що найбільше закрилося ФОП за цей період в найбільших і економічно активних містах і областях країни: в Київській (1401) та Харківській області (1368). Також багато ліквідувалося ФОП в Дніпропетровській області - 980. Найменше поки закривають ФОП в Тернопільській - 206 і Волинській -217 областях, а також - в Криму - 45 ФОП. Але потрібно відзначити, що в останніх областях кількість зареєстрованих ФОП була спочатку невеликою. Засновник OpenDataBot Олексій Іванкін висловив думку, що остаточно картину із закриттям ФОП можна буде спостерігати лише через кілька місяців. Нагадаємо, станом на 2013 рік в Україні було зареєстровано 1, 280 тис. приватних підприємців. Нагадаємо, з 1 січня навіть ті ФОП, які не мають прибутку, зобов'язані сплачувати щомісяця єдиний соціальний внесок - 704 гривні.
Економіка оформление ленты  НБУ може обмежити суму розрахунків «готівкою» до 1 тис.євро Обмеження Національним банком суми готівкових розрахунків в 50000 гривень далеко не межа, НБУ і далі намагатиметься обмежувати суму готівкових розрахунків. Так може бути заборонена купівля «налом» понад еквівалент в 1000 євро. Таке припущення висловив на своїй сторінці в соцмережі економіст Олексій Дорошенко. За його словами, ця пропозиція давно обговорюється в НБУ. «Поки обговорюється крок Національного банку про введення обмеження використання готівки в розрахунках до 50 тис. грн, мало хто помічає, що НБУ хоче провести чергове обмеження. Максимальною сумою, яку дозволять використовувати готівкою, складе еквівалент 1000 євро. Ця інформація вже гуляє коридорами Нацбанку», - написав економіст. Також Дорошенко вказав, що не просто так Нацбанк на ілюстрації плюсів від запровадження обмеження готівкових розрахунків в 50 000 гривень привів в приклад країни, в яких подібне обмеження існує саме в межах близьких до 1 тис євро.
За кордоном Теракт в Туреччині: під час вибуху загинули поліцейський і працівник суду В результаті вибуху в турецькому місті Ізмір загинули працівник поліції і працівник суду, поранено п'ятеро осіб, зокрема співробітники поліції, повідомляє Анадолу. Губернатор Ізміра Ерол Айилдиз повідомив, що терористи підірвали замінований автомобіль. Після вибуху поліція ліквідувала двох терористів, вживається заходів з затримання ще одного. «Працівники поліції спробували зупинити замінований автомобіль біля будівлі суду в районі Буджа. Терористи вийшли з авто і спробували сховатися, після чого стався вибух», - сказав губернатор. За його словами, в районі теракту виявили ще один замінований автомобіль, який знешкодили представники правопорядку. «Імовірно, ця машина також належала терористам», - пояснив Айилдиз. Губернатор також зазначив, що все вказує на те, що за терактом стоїть Робоча партія Курдистану. Нагадаємо, 5 січня біля будівлі міського суду у турецькому Ізмірі прогримів вибух.
Політика НАБУ завершило розслідування «справи болтів і гайок» в «Укрзалізниці» Національне антикорупційне бюро України завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою посадових осіб ДП «Укрзалізниця» і комерційних підприємств у заволодінні коштами при проведенні тендерних закупівель (так звана «справа болтів і гайок»). Про це повідомив керівник САП Назар Холодницький. За даними слідства, чиновники «Укрзалізниці» в 2015 році навмисне акцептували завищені на суму понад 20 млн грн цінові пропозиції одного з комерційних підприємств та перерахували ці кошти на його розрахункові рахунки. Більш того, комерційне підприємство перерахувало ці кошти на рахунки фіктивних підприємств за нібито отримані послуги, ухилившись при цьому від сплати податків. У 2016 році ті ж особи продовжили діяти за цією ж схемою, проте їхні плани заволодіти понад 43 млн грн були припинені рішенням антимонопольних органів. «Зібрані детективами докази антикорупційними прокурорами визнані достатніми для складання та направлення до суду обвинувального акта. Після завершення виконання вимог ст. 290 КПК України (ознайомлення сторони захисту з матеріалами досудового розслідування) обвинувальний акт буде спрямований до суду», - заявив Холодницький.
Суспільство Київський суд заборонив будівництво офісного центру біля Батиєвої гори Господарський суд міста Києва визнав недійсною угоду про поновлення договору оренди земельної ділянки поблизу Батиєвої гори в Києві, повідомили в прокуратурі Києва. У повідомленні наголошується, що суд за клопотанням прокуратури Києва запобіг забудові земельної ділянки рекреаційного призначення, розташованої на перетині вул. Кудряшова та вул. Петра Красикова (нині вул. Людмили Проценко) поблизу Батиєвої гори. Нагадаємо, що Київська міська рада в березні 2016 року уклала угоду про поновлення договору оренди земельної ділянки площею понад 2 тис. кв. м і вартістю 15,5 млн з компанією під забудову офісно-житлового комплексу. Земельна ділянка міститься на зсувонебезпечних територіях і відноситься до території зелених насаджень загального користування (землі рекреаційного призначення).
Суспільство Радіаційний фон навколо енергоблока ЧАЕС впав у два рази Насування арки над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС знизило рівень радіації більш ніж в два рази, повідомив заступник технічного директора по об'єкту «Укриття» Сергій Кондратенко, передає прес-служба ДСП «Чорнобильська АЕС». «Хоч до завершення будівництва нового безпечного конфайнмента та введення систем у проектний режим залишається ще рік, насування арки вже вплинуло на поточну безпеку об'єкта «Укриття». Після встановлення НБК в проектне положення потужність дози навколо арки знизилась більш ніж в два рази. Це свідчить про підвищення безпеки на майданчику», - заявив він. За його словами, насування дозволило виключити потрапляння опадів всередину об'єкта «Укриття», що раніше було основним фактором деградації будівельних конструкцій об'єкта, перенесення радіоактивних речовин як всередині об'єкта, так і за його межі.

Позитивна енергетика: як зарядити себе успіхом на весь день
Позитивна енергетика: як зарядити себе успіхом на весь день
Багато хто не знає, що першорядною причиною успіху більшості людей є енергетика Хороша новина полягає в тому, ....
Колір очей і відносини: чи підходите один одному?
Колір очей і відносини: чи підходите один одному?
За кольором очей можна багато дізнатися про людину У тому числі й те, наскільки хороша його сумісність із друг....
Творчі здібності за Знаком Зодіаку
Творчі здібності за Знаком Зодіаку
Кажуть, що у світі немає бездарностей Кожен щось вміє і має певні таланти та здібності до творчості
Правила збереження внутрішньої енергії у будь-який тяжкий період
Правила збереження внутрішньої енергії у будь-який тяжкий період
На повноцінний відпочинок потрібно багато часу, тому набагато вигідніше просто не допускати появи стану змучен....
Місячний день сьогодні 28 березня 2024 року
Місячний день сьогодні 28 березня 2024 року
Кожен день приносить нам нові пригоди та випробування Про те, яким буде останній четвер березня, розкажуть аст....
більше матеріалів




/-0,79541397094727-/ /-pc-/
Top