counter
Архів Повернутись назад 04 Березня 2016
4 Березня
Події оформление ленты  Бойовики знову застосували зенітки, загалом зафіксовано 57 обстрілів Минулої доби зафіксовано 57 обстрілів позицій сил антитерористичної операції. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, позиції українських силовиків біля Зайцевого, Лозового, Майорська, Луганського, Троїцького та Пісків бойовики обстріляли з гранатометів різних калібрів та великокаліберних кулеметів. З зенітної установки ЗУ-23 терористи вели вогонь по українських позиціях поруч із Луганським. «По опорних пунктах українських військ у районі Мар'їнки, Лебединського та Павлополя бойовики вели вогонь з гранатометів різних калібрів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї», - йдеться в повідомленні. Близько 20:00 бойовики відкрили неприцільний вогонь з мінометів і випустили по українським опорним пунктам поблизу Опитного 6 мін. По позиціях на шахті «Бутівка» і в районі Авдіївки та Пісків терористи вели вогонь зі зброї різних калібрів та великокаліберних кулеметів.
Економіка Україна очікує від Японії транш у розмірі $300 мільйонів Міністр фінансів України Наталія Яресько зазначає, що українська сторона чекає на отримання чергової суми траншу від японського уряду в розмірі $300 мільйонів. Про це вона розповіла журналістам під час брифінгу, передає РБК-Україна. За словами Яресько, угода на кредитування розрахована на 20 років. «Україна та Японія ратифікували кредитну угоду. Це дозволяє залучити довгострокову пільгову позику обсягом 300 мільйонів доларів», - наголосила глава Мінфіну. За її словами, кредитна угода розрахована на 20 років, з яких 6 років - пільгові, протягом яких не здійснюватимуться платежі з повернення кредиту. Ставка кредиту - менше 1%. Як зазначила міністр фінансів, гроші буде спрямовано до загального фонду держбюджету. Угода має набути чинності вже наприкінці березня, а у квітні уряд сподівається отримати зазначені 300 млн. доларів.
За кордоном Ізраїль звинувачує палестинця в підготовці терактів в Україні Прокуратура Південного округу Ізраїлю подала до окружного суду в Беер-Шеві обвинувальний висновок проти уродженця Гази Самі Хамад Хабіба, який жив з 2010 року в Україні і планував скоїти теракти проти ізраїльських та українських громадян. Про це пише видання IzRus із посиланням на прес-службу міністерства юстиції Ізраїлю. Стверджують також, що обвинувачений надавав послуги терористичній організації ХАМАС у будівництві тунелів під час військової операції ЦАХАЛ «Литий свинець». Хабібу висунуто звинувачення у змові з метою скоєння злочину, надання послуг незаконній організації та шпигунстві. В обвинувальному висновку сказано, що палестинець розробляв три різних плани здійснення теракту. Відповідно до першого з них, обвинувачений планував вдатися до послуг української дівчини легкої поведінки. Вона мала спокусити високопоставленого офіцера ЦАХАЛа й умовити його приїхати в Табу, щоб звідти військовослужбовця викрали і перевезли до сектора Газа. У разі відмови офіцера приїхати на Синай нібито планувалося викрасти його в Україні і вбити там, а потім відправити його документи до сектора Газа для ведення переговорів щодо нього. За другим планом, стверджує слідство, Хабіб збирався обстріляти автобус з ізраїльськими туристами, які приїхали в Україну, або приховати вибуховий пристрій у сумці і занести його в транспортний засіб. Палестинець вибрав для здійснення цього теракту Одесу, вважаючи, що туди приїжджає багато туристів з Ізраїлю. За третім сценарієм обвинувачений нібито збирався постачати зброю ізраїльським арабам, які вступили до лав ІДІЛ, для того, щоб вони здійснювали в Ізраїлі теракти з використанням терористів-смертників. Хабіб нібито планував встановити зв'язок з активістами і в діловій сфері серед ізраїльських арабів, які проживають в Україні, і через них передавати зброю за допомогою радіокерованого літака. За даними ізраїльтян, обвинувачений збирав інформацію про ізраїльських туристів, які прибувають в Україну, та їхнє пересування країною. Також він нібито дізнавався про вартість радіокерованих літаків в Україні і вагу, яку вони можуть піднімати.
Суспільство Ситник: НАБУ веде п'ять проваджень проти суддів, ще 40 - у зоні ризику Національне антикорупційне бюро розслідує справи проти п'ятьох суддів, а ще 40 суддів зі 100 перевірених перебувають у зоні можливого ризику розслідування. Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник в інтерв'ю виданню Дзеркало Тижня. «Для нас орієнтир - не затримання, порушення справи, а вирок суду, який набрав чинності. Зараз у нас п'ять суддів перебувають під слідством. Матеріали майже готові для передання до суду. Безумовно, ми очікуємо опору. Але це наш сигнал системі. Так, як було, вже не буде. Судіть справедливо, живіть чесно - і у вас не буде проблем», - сказав Ситник. Директор НАБУ зазначив, що в процентному співвідношенні близько 40 зі 100 вже перевірених суддів (районного рівня) опинилися в зоні ризику. «Є просто шокуючі історії, коли в одній сім'ї у власності 20 автомобілів і до десятка об'єктів нерухомості. Жирних об'єктів. Коли суми задекларованого майна досягають десятків, а іноді й сотень мільйонів гривень. Коли для детектива картина життя, що відкривається перед очима, не вписується у жодні, навіть найбільш умовні моральні рамки. На жаль, я, виконуючи норми закону про нерозголошення персональних даних, не можу назвати прізвища», - сказав Ситник.
Політика Луценко: вибори на окупованій території - це легалізація терористів Народний депутат України і голова фракції «Блок Петра Порошенка» в парламенті Юрій Луценко вважає, що проведення виборів на тимчасово окупованій території Донбасу легалізує терористів. Про це політик написав на своїй сторінці в Facebook. «Хоч би що там вигадували умиротворителі Путіна, є лише один прийнятний шлях для реінтеграції Донбасу», - зауважив Луценко. На його думку, сценарій виглядає таким чином: 1. Взяття кордону України під контроль військовою місією ОБСЄ; 2. Виведення окупаційних військ і роззброєння бойовиків; 3. Забезпечення поліцейської місії ОБСЄ на цих територіях. Проведення амністії для тих, хто не скоїв тяжких злочинів і розкаявся перед Україною; 4. Відновлення українського правового, соціального і гуманітарного простору; 5. Вибори до місцевих рад за українськими законами. Зазначимо, що вчора політики Заходу заявили, що вибори на окупованій території Донбасу мають відбутися не пізніше літа 2016 року.
Суспільство СБУ перекрила канал виїзду за кордон фахівців оборонно-промислового комплексу Співробітники контррозвідки Служби безпеки України перекрили в Києві канал виїзду за кордон вітчизняних фахівців оборонно-промислового комплексу для незаконного надання послуг військового призначення. Як повідомляє прес-служба СБУ, організували канал українець і громадянин однієї з країн Близького Сходу. Фахівці з українських бронетанкових заводів їздили у «відрядження» під час офіційних відпусток на українських підприємствах, без отримання відповідного дозволу Державної служби експортного контролю України. На території іноземної військової бази вітчизняні фахівці ремонтували військову техніку. Співробітники СБУ затримали шістьох українських фахівців, котрі повернулися після здійснення ремонту 25 одиниць бронетехніки. Правоохоронці встановили особи організаторів каналу і задокументували «закордонні візити» більш ніж 20 вітчизняних фахівців. Перевіряється інформація про причетність до виїзду фахівців за кордон керівництва заводів оборонно-промислового комплексу.
Суспільство Відомі спортсмени нелегально ввозили до країни анаболіки Співробітники Служби безпеки України поклали край діяльності угруповання, до якого належали відомі українські спортсмени, що налагодили контрабанду анаболічних стероїдів в Україні з подальшим переправленням препаратів, зокрема, до країн Євросоюзу. Як повідомляє прес-служба СБУ, зловмисники отримували контрабандний товар з країн Східної Азії. Препарати із вмістом заборонених до вільного обігу в Україні метандієнону і нандролону надходили до України через міжнародні відправлення і доставлялися кур'єрами. За інформацією спецслужби, частину продукції реалізовували в Україні через мережу посередників-спортсменів, які займаються важкою атлетикою і бодібілдінгом. Решту препаратів контрабандою переправляли замовникам до країн Євросоюзу і колишнього пострадянського простору. «За попередньою інформацією, щомісячний обіг коштів становив не менше 50 тисяч доларів США», - йдеться в повідомленні. Одного з організаторів контрабандного каналу було затримано в Полтаві під час пересилання до ЄС чергового міжнародного поштового відправлення з прихованою серед речей партією препаратів. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 і ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу України.
Суспільство оформление ленты  Сироїд не прийняла дорогий подарунок від глави ДФС Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров збирався привітати заступника голови Верховної Ради Оксану Сироїд з 8 Березня дорогим подарунком у вигляді парфумів Coco Chanel. Про це Сироїд написала на своїй сторінці у Facebook. «Вчора знайшла у приймальні таке «явище» і листівку з привітаннями від голови Державної фіскальної служби України. Проблема не лише в тому, що це несучасно та неетично, тим більше в умовах війни, але є ще й Закон України «Про запобігання корупції», який забороняє мені приймати подарунки, вартість яких перевищує встановлену законом межу», - написала Сироїд, опублікувавши відповідне фото. При цьому вона висловила надію, що глава ДФС просто не знає про те, яким чином від його імені вітають жінок із 8 Березня. «Цю радянську практику «подарунків» потрібно викорінювати в першу чергу зі свідомості держслужбовців, може навіть з підсвідомості, тому що мені невідомо, де саме народжується ідея робити презенти вартістю понад 3000 грн.», - зазначила вона. Сироїд також наголосила, що відповідно до закону вона має здати «подарунок» на зберігання.
Події У Києві СБУ ліквідувала канал постачання екстазі Служба безпеки України виявила канал постачання синтетичного наркотику «екстазі» з європейської країни до Києва. Про це повідомляє прес-центр СБУ. «Співробітники СБ України виявили дві закордонні посилки з 200 таблетками «екстазі» і встановили двох киян, причетних до контрабанди наркотиків», - йдеться в повідомленні. Крім вилучення, під час огляду помешкань затриманих правоохоронці знайшли велику кількість інших наркотичних речовин. Серед знайденого були один кілограм марихуани, велика кількість амфетаміну та приладдя для фасування наркотиків. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 305 (контрабанда наркотиків) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії із встановлення всього кола причетних до контрабанди наркотиків.
За кордоном Фінляндія заборонила продаж землі громадянам РФ через загрозу гібридної війни Комітет національної безпеки уряду Фінляндії оновив список дій, які вважає загрозливими і можливими способами гібридної війни. Серед них і заборона продажу земель сільськогосподарського призначення для громадян РФ. Про це пише аналітик консалтингової компанії Control Risks Стена Хартікайнен, передає Forbes. Раніше фінські військові вважали найбільшими загрозами національній безпеці тероризм та війну з іншими країнами. Однак тепер у списку загроз також опинилися продаж нерухомості іноземцям, інформаційна війна і «стратегічне використання міграції». Автор статті зазначає, що після початку війни на сході України російсько-фінські відносини загострилися. Незважаючи на те, що ймовірність прямої війни між країнами зараз невисока, але побоювання в питаннях безпеки значно зросли. Саме ці страхи можуть стати причиною обмеження права власності на землю для іноземців у Фінляндії. Автор наголошує, що незважаючи на те, що у списку потенційних загроз не вказано чітко, що йдеться про небезпеку від Росії, очевидно, що саме РФ лякає Гельсінкі. З 2000 року дедалі більше росіян і російських компаній купували землю у Фінляндії. Але тепер влада країни боїться наслідків для національної безпеки, якщо росіяни володітимуть нерухомістю поблизу стратегічних об'єктів. Водночас Стена Хартікайнен зауважує, що ці страхи з'явилися не вчора і міністерство юстиції Фінляндії вже не перший рік працює над правом уряду перешкоджати укладанню угод купівлі-продажу землі біля стратегічно важливих місць. Однак зараз, якщо такий закон нарешті з'явиться, він стосуватиметься лише угод, пов'язаних із покупцями з країн за межами ЄС. І на практиці, швидше за все, його застосовуватимуть тільки проти клієнтів з Росії.
Політика оформление ленты  Порошенко, зателефонуй Путіну! З вимогою звільнити українську льотчицю Надію Савченко під стіни Адміністрації Президента вийшли українські журналісти. Наші колеги кажуть: написано вже достатньо — необхідно діяти. Тим більше сама Савченко згадала про гаранта Конституції в тексті свого останнього, так і не сказаного слова в донецькому суді: «Я чула про досить непогані здібності Петра Олексійовича Порошенка в дипломатії. Я сподіваюся, що його дипломатичних здібностей вистачить для того, щоб домовитися в Росії з одним ідіотом, адже він обіцяв моїй матері, що я ще на травневі свята 2015 року буду вдома». Щоправда, на заклик до полудня прийти до будівлі на Банковій відгукнувся мало хто - трохи більше десяти представників ЗМІ. Серед них були кореспондент російської «Нової газети» Ольга Мусафірова і редактор газети «День» Лариса Івшина. «Президент Порошенко - на хвилиночку - головнокомандувач, а Надія - його офіцер. І їй, як підлеглій, немає до кого більше звертатися, окрім свого Президента. Ми тут на підтримку рішучості Президента», - каже Лариса Івшина. Вона зазначає, що сил мовчати більше немає. Тому головний редактор «Дня» вийшла на подібну акцію - вперше у своєму житті. «Ми хочемо вселити в Президента більше впевненості, показати, що частина мислячого активного українського суспільства вимагає від української влади дій, - продовжує вона. - Важливі всі форми активності. І протест з плакатом, і в футболці з зображенням Савченко, і пікет біля російського посольства. І якщо вони не реагують, то ми повинні реагувати. Сьогодні ми маємо показувати, що ми - живі люди, які відчувають на відстані, передають Надії свою енергію, підтримку. І ми всі разом з нею. І не лише у своїх квартирах, хоча і там теж...» «Савченко звернулася до Президента Порошенка із закликом застосувати свої дипломатичні здібності, щоб один ідіот у Росії прийняв рішення. Йдеться про президента Путіна, - каже під час акції Ольга Мусафірова. - Україна з Росією не переривала ані дипломатичні відносини, ані торговельні. Тому абсолютно логічно, щоб Президент України скористався своїм правом і звернувся до Путіна. Не знаю, в якій формі має бути це звернення. Але я думаю, що нормально, якщо він йому зателефонує і скаже те, що він думає з приводу Надії Савченко». Тим часом до журналістів підійшла охорона АП, поцікавилася, чому ті вийшли з плакатами, мовляв, суд же не сьогодні - його перенесли на 9 березня. До речі, раніше деяких журналістів навіть не хотіли пускати на Банкову. Поки журналісти протестували, до Адміністрації Порошенка раз у раз заходили люди з букетами й пакетами. Вони байдуже проходили повз плакати із зображенням голодуючої Надії Савченко і розчинялися десь на поверхах президентського офісу.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,0117230415344-/ /-pc-/
Top