counter
Архів Повернутись назад 04 Березня 2015
4 Березня
Політика Мінфін допускає відстрочку рішення МВФ за новою програмою для України Ключовою попередньою умовою МВФ є ухвалення парламентом низки вже узгоджених законів, заявив перший заступник міністра фінансів України Ігор Уманський. Міністерство фінансів України розраховує на позитивне рішення Ради директорів ключового кредитора країни — Міжнародного валютного фонду щодо нової, чотирирічної програми співпраці з Україною, але допускає, що засідання Ради директорів МВФ буде перенесено у зв'язку з невиконанням Україною низки попередніх умов, а саме — несвоєчасним ухваленням парламентом змін до податкового, пенсійного законодавства і закону про оздоровлення НАК «Нафтогаз України». «Ми розраховуємо на те, що українське питання буде вирішено позитивно. Але це станеться, як тільки ми виконаємо ряд попередніх умов. Виносити це рішення раніше немає сенсу», — сказав Уманський. Він підкреслив, що ключовою попередньою умовою МВФ є ухвалення парламентом низки вже узгоджених законів. «Щодо лінії уряду ми можемо все зробити без Верховної Ради, але щодо тих рішень, які треба прийняти на законодавчому рівні — вони внесені до порядку денного роботи парламенту, вони обговорювалися з фракціями. Ми хотіли, щоб це було зроблено ще на цьому тижні. Але тепер все виглядає так, що до вівторка, 3 березня, засідання Верховної Ради не буде. Хоча ситуація, особливо на валютному ринку, критична».
За кордоном оформление ленты  Розлючені шахтарі вимагають розігнати «некомпетентне» Міненерго України Кілька сотень шахтарів провели акцію під стінами парламенту з вимогою відставки міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина. Шахтарі прийшли на акцію з вимогами виплати заборгованості по зарплаті за останні два місяці, підтримки розвитку вуглевидобувної галузі, збільшення фінансування та використання вітчизняних потужностей для забезпечення України енергоносіями. Також гірники незадоволені тим фактом, що наша країна купує вугілля за кордоном, зокрема у Росії. Шахтарі стукали касками по бруківці і вигукували гасла: «Поверніть борги!», «Податок на шахтарські пенсії - ганьба уряду!», «Купіть вугілля - нам його нікуди подіти!». За словами голови Незалежної профспілки гірників Михайла Волинця, галузь очолює некомпетентна, далека від енергетичної галузі людина, яка зруйнувала все, що тільки можна. «Його команда - теж некомпетентні люди. Одні разом з ним прийшли з фінансового сектора, других він узяв з «Макдональдса», треті прийшли з торгового центру «Білла», - сказав Волинець.
Політика Парламент обратился к Савченко с просьбой Парламент принял обращение к народному депутату, украинской летчице Надежде Савченко, которая находится в российской тюрьме, с просьбой прекратить голодовку. «За» принятие данного обращения проголосовали 329 народных депутатов. В обращении содержится призыв к Савченко прекратить голодовку, чтобы сохранить свою жизнь «для дальнейшей борьбы». «Надя, ты нужна нам живой, здесь, в парламенте, в европарламенте», - заявил с трибуны глава фракции «Блока Петра Порошенко» Юрий Луценко. Напомним, 2 марта президент Украины Петр Порошенко присовил Надежде Савченко звание «Герой Украины». Савченко находится в российской тюрьме с июля 2014 года. Она обвиняется в причастности к гибели российских журналистов летом на Донбассе.  Сама Савченко все обвинения отвергает и в знак протеста начала голодовку, которая продолжается уже 80 дней. В последние дни состояние украинской летчиц ы  ухудшилось.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Олексій Плотніков Уряду може бути вигідна знецінена гривня Дорога інвалюта може бути вигідна урядові України в розрізі надходження коштів від Міжнародного валютного фонду (МВФ). Таку думку, як передає кореспондент «Аналітичної Служби Новин» (АСН), під час прес-конференції висловив доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України Олексій Плотніков. «Ситуація вкрай критична. Справді, є великі надії на надходження коштів від МВФ... І те, що уряд сподівається частину цих коштів завести до держбюджету, свідчить, що це майже остання надія, що хтось якось допоможе країні», - пояснив він. Крім того, Плотніков додав, що логічним є той факт, що урядові вигідно конвертувати інвалюту в гривню так, щоб до бюджету надійшло більше коштів у нацвалюті. «Якщо уряд буде заводити зовнішні гроші до держбюджету, йому дуже вигідно, щоб курс був аж ніяк не 20 грн./дол., а 40-50 грн./дол.», - вважає економіст.
За кордоном Україна розриває договір із Росією про прикордонний рух З 16 березня Україна в односторонньому порядку припиняє дію Угоди про малий прикордонний рух із Російською Федерацією. Про це в ході засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. За його словами, з 16 березня потрапити в Україну можна буде тільки через міжнародні пункти пропуску, які перебувають під повним контролем української сторони. Яценюк зазначив, що це є питанням національної безпеки. «Це питання національної безпеки та контролю за переміщенням громадян, у першу чергу Російської Федерації, які, на жаль, сюди не для туризму приїжджають. У них «туристичні автомобілі» — російські танки. А квитки — російських військовослужбовців. Туристичне агентство — Міністерство оборони Російської Федерації і ГРУ ГШ Російської Федерації», — сказав прем'єр. Нагадаємо, Угода про малий прикордонний рух дозволяє жителям прикордонних районів України та РФ здійснювати перетин кордону за спрощеною процедурою. З 1 березня громадянам Російської Федерації заборонено в'їзд на територію України за внутрішніми паспортами.  

Гороскоп на 16 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 16 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам варто зосередитися на своїх цілях та амбіціях Будьте наполегл....
Сон у ніч з 15 на 16 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 15 на 16 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
16 травня о 12:11 розпочнеться дев'ятий місячний день Фаза Місяця – зростаюча
Любовний гороскоп на 16 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 16 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути себе особливо владними та енергійними у стосунках....
Гороскоп від Павла Глоби на 16 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 16 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 16 травня 2024 року прокладе шлях до продуктивного вівторка, наповненого змістом т....
Гороскоп на 16 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 16 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
6 травня 2024 року варто уважно підходити до справ та не відкладати їх на потім Тамара Глоба зазначає, що ранк....
більше матеріалів




/-0,31073904037476-/ /-pc-/
Top