counter
Архів Повернутись назад 04 Січня 2021
4 Січня
Дозвілля Ранковий мотиватор від ГАРНОЇ людини Його кинув батько в 3 роки, і він виріс з 3 різними вітчимами. Він дислексик. Його мрію стати хокеїстом розбила серйозна аварія. Його дочка померла при народженні. Його дружина загинула в автокатастрофі. Його кращий друг Рівер Фенікс померла від передозування. Його сестра хвора на лейкоз. І з усім, що сталося, Кіану Рівз не упускає можливості допомогти нужденним. Коли він знімався у фільмі «Будинок біля озера», він підслухав розмову двох костюмерів; Один плакав, бо втратив би свій будинок, якщо б не заплатив 20 000 доларів, і в той же день Кіану поклав необхідну суму на банківський рахунок жінки; Він також жертвував стратосферні суми лікарням. У 2010 році, в свій день народження, Кіану зайшов в пекарню і купив булочку з єдиною свічкою, з'їв її перед пекарнею і запропонував каву людям, які зупинялися, щоб поговорити з ним. Вигравши астрономічні суми для трилогії «Матриця», актор пожертвував понад 50 мільйонів доларів персоналу, який займався створенням костюмів і спецефектів: справжніми героями трилогії, як він їх називав. Він також дав Харлей-Девідсон кожному з дублерів. Загальний витрата більше 75 мільйонів доларів. І для багатьох популярних фільмів; Він навіть відмовився від 90% своєї зарплати, щоб дозволити зйомок наймати інших зірок. У 1997 році деякі папараці навіть застали його проводять ранок в компанії бездомного в Лос-Анджелесі, слухаючи його й розділяючи його життя протягом кількох годин. Більшість зірок, роблячи благодійний жест, заявляють про це всім ЗМІ. Кіану Рівз ніколи не стверджував, що займається благодійністю, просто з моральних принципів і не для того, щоб виглядати краще в очах інших. Ця людина могла купити все, а замість цього кожен день він встає і вибирає одну річ, яку не можна купити: БУТИ ХОРОШИМ ЛЮДИНОЮ!
Коронавірус За останній новорічний святковий день в Україні діагностовано 4158 нових випадків СOVID-19 В Україні за минулу добу зафіксовано 4 158 нових випадків СOVID-19. Найбільше випадків підтверджено в Запорізькій області і Києві. Про це свідчать дані Ради національної безпеки і оборони на своєму сайті з загальнодоступною системою моніторингу поширення епідемії коронавируса. Так само про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на своїй мандрівниці Facebook. Зокрема, захворіли 170 дітей і 163 медпрацівника. За минулу добу померли 73 людини, одужали 4 693 пацієнтів. За весь час пандемії в Україні підтвердили 1 078 251 випадок COVID-19. Всього за добу було вироблено 13 128 тестувань: методом ПЛР - 11 021 методом ІФА - 2 107. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано в Запорізькій області (528), місті Київ (504), Львівській (352), Миколаївській (314) та Київській (301) областях.
Суспільство МОЗ виключив можливість реєстрації російської вакцини в Україні Російська вакцина від коронавірусу "Супутник V" не має шансів отримати дозвіл в Україні. Третя фаза її випробувань далека від завершення. Про це написав головний санітарний лікар Віктор Ляшко у Facebook. Він знову зазначив, що в Україні будуть дозволені вакцини, які отримали схвалення в країнах з жорсткою регуляторною політикою, а також підкреслив, що третя фаза випробувань російського зразка завершиться лише в грудні цього року. "Україна ухвалила рішення про можливість реєстрації вакцин, зареєстрованих у країнах з жорсткою регуляторною політикою. Підкреслюю, тільки при зазначених умовах будемо допускати вакцини до використання. Згідно інформації розміщеної на сайті clinicaltrials.gov, завершення третьої фази клінічних випробувань вакцини "Супутник V" заплановано на грудень 2021", - написав Ляшко.
Кримінал У Туреччині українку знайшли мертвою з пакетом на голові та в наручниках У Туреччині у власному будинку виявили тіло мертвої громадянки України Христини Новицької. На голові у дівчини 1990 року народження був поліетиленовий пакет, а руки - скуті за спиною в наручниках. За даними поліції, вона померла за кілька днів до того, як її знайшли. Інцидент стався в турецькому містечку Мугла під Бодрумом. Про це повідомляє місцеве видання Sabah. Христина з 30 грудня не виходила на зв'язок з матір'ю, і та почала переживати за дочку, тому попросила сусідів дівчини 2 січня провідати її. Коли вони не достукалися до Христини, то викликали поліцію, а ті вже знайшли її мертвою. На місці злочину були виявлені мотузки, шарф і деревне вугілля. Також було встановлено, що вікна в будинку були зачинені і в хаті не було видно слідів боротьби. Тіло Христини Новицької було відправлено в Інститут судової медицини Мугла для встановлення точної причини смерті. Українка проживала одна в районі Эскичешме біля Бодрума, де влітку часто відпочивають знаменитості, але взимку в цих краях досить безлюдно. Поряд з українкою в Мугле живе відомий турецький актор і телеведучий Альп Кірсан. Саме він написав у Twitter про трагедію з дівчиною. Турецькі ЗМІ пишуть, що поліція розглядає версію вбивства, яке міг зробити її хлопець.  
Суспільство Чутки про скасування карантину з 8 січня залишаються чутками. До яких обмежень готуватися Як заявив на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов, МОЗ не планує скасовувати локдаун в січні. Як повідомив чиновник - не дивлячись на зниження темпів зростання зараження, за прогнозами Міністерства охорони здоров'я після новорічних свят відбудеться зростання кількості хворих COVID-19. «Що стосується проведення жорсткого карантину з 8 січня по 24 січня, ми не збираємося як Міністерство охорони здоров'я вносити відповідні зміни про його скасування», - сказав Степанов. Степанов нагадав, що в січні-лютому відбувається традиційне зростання кількості хворих на грип і ГРВІ. «У хворих на грип бувають такі ж ускладнення, як і у хворих COVID-19, і для нас дуже важливо підійти до цього збільшення кількості хворих на грип з максимальним зниженням навантаження на медичну систему, з мінімальною кількістю хворих COVID-19», - заявив Степанов. За його словами, це дуже важливо, оскільки медична система повинна завжди надавати всім необхідну медичну допомогу і не працювати в наднапруженому режимі, в якому вона працювала. Міністр закликав громадян обов'язково дотримуватися запобіжних епідемічної безпеки, а органи місцевого самоврядування - організовувати процес святкування з дотриманням протиепідемічних правил. З 8 по 24 січня включно в Україні будуть посилені карантинні обмеження. Карантин передбачатиме заборону роботи кафе, ресторанів, барів, крім доставки і замовлень на винос, магазинів непродовольчих товарів, кінотеатрів, фітнес-клубів, спортзалів, театрів, а також ТРЦ. Дане рішення прийняв Кабмін на початку грудня. Що буде заборонено з 8 по 24 січня: робота кафе, барів, ресторанів (крім доставки і роботи на винос); проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів; робота ТРЦ (крім роботи в них суб'єктів певних як "дозволені"); прийняття відвідувачів культурними установами і проведення масових культурних заходів; робота господарських суб'єктів у сфері торговельного та побутового обслуговування населення (крім тих, що визначені як "дозволені"); робота непродовольчих ринків (робота продовольчих ринків буде дозволена з обмеженнями); робота різдвяних ярмарків; відвідування навчальних закладів, крім дошкільної освіти та спеціальних закладів. У той же час під час дії жорстких карантинних обмежень в Україні дозволяється: робота громадського транспорту, міжміське і міжнародне авто-, авіа- і залізничне сполучення; торгівля продовольчими товарами; торгівля лікарськими препаратами, виробами медичного призначення та ветпрепаратами; торгівля засобами гігієни, засобів і зв'язку та кормом для тварин; технічне обслуговування та ремонт авто; робота АЗС (без зони харчування); робота фінансових установ (банків); робота поштових операторів; робота готелів (зони громадського харчування будуть працювати в них з 06:00 до 11:00); спортивні заходи професійних клубів без глядачів.    
Суспільство Директор інституту соціології прокоментував зміни в рейтингах Зеленського і "Слуги народу" Генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто заявив, що рейтинги президента України Володимира Зеленського непогані, а у "Слуги народу" - гірше як для партії. При цьому рейтинг президента залишається на тому ж рівні, що і під час першого туру виборів. Про це Паніотто розповів в інтерв'ю РБК-Україна. "Якщо порівнювати з тим, що було у інших команд у владі, то у Володимира Зеленського рейтинги взагалі непогані, а в "Слуги народу" - гірше як для партії", - заявив він. За його словами, відсоток довіри до Зеленського впав дуже сильно. "Річ у тому, що є різні питання, які ми ставимо: це питання підтримки політика, питання довіри, питання схвалення або несхвалення. І ось відсоток довіри (Зеленського, - ред.) дуже сильно впав. А електоральний рейтинг кардинально відрізняється від показників схвалення діяльності, підтримки діяльності, довіри", - зазначив соціолог. При цьому він додав, що електоральний рейтинг президента залишається таким же, як було спочатку, під час першого туру виборів. "Якщо порівнювати з результатами другого туру, то Зеленський, дійсно, упав, Порошенко підвищився. І співвідношення вже не 73 на 25, а приблизно 60 на 30, в залежності від похибки опитування", - зазначив Паніотто. Нагадаємо, Паніотто заявив, що Зеленський залишається лідером електоральних симпатій з-за відсутності альтернативи, попри падіння довіри до нього.
Суспільство У Полтавській області люди перекрили трасу Харків-Київ, протестуючи проти високого тарифу за транспортування газу Сьогодні поблизу с. Засулля Лубенського району Полтавської області близько 300 громадян перекрили трасу Харків-Київ, вимагаючи зменшення тарифу за транспортування природного газу. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Головного управління Національної поліції в Полтавській області. «На автомобільній дорозі Київ - Харків, поблизу с. Засулля, триває акція протесту, в якій беруть участь близько 300 осіб. Акцію почали о 10:15. Учасники заходу, серед яких жителі с. Засулля, а також сусідніх сіл Оржицького та Пирятинського районів, вимагають зменшення вартості розподілу природного газу », - говориться в повідомленні. Відзначається, що люди ходять по пішохідному переходу. Правопорядок на місці забезпечують поліцейські.Протестуючі повідомили, що у них виникають словесні конфлікти з водіями і пасажирами автомобілів і автобусів, які їдуть в бік столиці. Водії транспортних засобів заявляють, що вони істотно вибиваються з графіка руху. На місці перекриття руху знаходяться близько сотні автомобілів, які чекають припинення акції.
Події ВВС США завдали два авіаудари по терористах в Сомалі. ВІДЕО Африканське командування Збройних сил США (AFRICOM) завдало два авіаудари на півдні Сомалі по об'єктах терористичного угрупування «Аш-Шабаб». «Аш-Шабаб» залишається загрозою для майбутнього Сомалі і для інтересів США, і ми продовжимо зривати їх плани по терористичній діяльності. Наші удари виводять цих терористів з рівноваги, що допомагає нашим партнерам вирішувати більш глибокі проблеми, що стосуються управління і розвитку », - заявив генерал-майор Дегвін Андерсон, чиї слова наводяться в прес-релізі, опублікованому командуванням.   NEWS: AFRICOM conducts strikes on #alShabaab compound---“Al-Shabaab remains a threat to #Somalia’s future & U.S. interests, & we will continue to disrupt their efforts to terrorize civilians.”-@usairforce Maj. Gen. Dagvin Anderson, JTF-QuartzMore: https://t.co/3FJW0uHvtC pic.twitter.com/Zdixt7QXKw — US AFRICOM (@USAfricaCommand) January 2, 2021 Відомо, що обидва удари були нанесені неподалік від міста Куньо-Барроу. За попередніми оцінками, мети досягнуто, об'єкти терористів знищені. Ніхто з мирних жителів не постраждав. Також опубліковано відео авіаудару з використанням боєприпасів з лазерним наведенням.     #Somalia, U.S. target #alShabaab compound---“Our strikes help keep these terrorists off balance to help our partners then address deeper problems such as governance and development.”-@usairforce Maj. Gen. Dagvin Anderson, JTF-QuartzUpdated release: https://t.co/5FiuuBbT4o pic.twitter.com/aVBV7y2pFr — US AFRICOM (@USAfricaCommand) January 3, 2021   джерело
Суспільство Голова Львівської діагностичного центру поділився позитивним прогнозом по коронавірус Голова Львівського діагностичного центру Тарас Жиравецький розповів українцям про ситуацію з коронавірусом в Україні. Медик на своїй сторінці в Facebook поділився з українцями гарною новиною про те, що кількість хворих у країні зменшується. "Плюс в тому, що зменшується кількість пацієнтів, у яких ми діагностуємо COVID. Тобто кількість таких пацієнтів у нас різко зменшується в країні. Пов'язано це з тестуванням, з бажанням людей йти тестуватися або з можливістю тестуватися. Але, дійсно, кількість зменшується", - каже Жиравецький. Але ось кількість госпіталізацій як і раніше залишається значним, і воно "скаче". При цьому такий показник нестабільний - то більше, то менше. Тому говорити, що все добре, поки що рано. Позитивні новини є і в іншому. Зокрема, він зайшов в аптеку, і виявив, що більшість препаратів, якими лікують наслідки COVID-19, там є. "Це вже радує. Тому що люди можуть піти і вже більше не бігати по десяти аптеках, шукати, як було місяць-два тому", - додав він. Ще з позитивних новин Жиравецький виділив, що Україна вже пройшла пік другої хвилі коронавірусу, а можливо це вже спад. "Враховуючи, що вакцинація розпочнеться пізніше, думаю, що кількість пацієнтів і кількість випадків почне спадати за рахунок того, що багато пацієнтів вже перехворіло. Зараз ще багато перехворіє на спаді другої хвилі. І в принципі вакцинація не буде, ймовірно, критичною для нашої країни", - говорить медик. Також Жиравецький похвалив сімейну медицину України. На його думку, вона реагує краще, ніж в країнах Євросоюзу і США. Він стверджує, що наші сімейні лікарі спілкуються більше, приділяючи більше часу кожному пацієнту Лікар застеріг українців не приймати фуфломіцини, адже вони абсолютно не працюють. Мова йде про імуностимулятори, імуномодулятори і т. д. А також застосовувати різні ноу-хау типу, дихати горілкою через марлю. Жиравецький також нагадав, що хворобу запускати не можна сидячи вдома по 10 днів з високою температурою. При серйозних симптомах медик радить звертатися до лікаря. Він порекомендував на новорічні свята уникати великого скупчення людей. За його словами, у 25-30% українців є багато шансів взагалі не захворіти на коронавірус.
Здоров`я Стали дратівливі? Акуратніше - лікар описав нетипові симптоми коронавируса. Симптомами, що вказують на зараження коронавірусом, можуть бути безсоння, сильна пітливість і навіть дратівливість. Пов'язано це з тим, що вірус вражає не тільки легені, але також мозок і серце. Про нетипові ознаки коронавірусу розповів керівник першої міської клінічної лікарні Івано-Франківська Тарас Василик, пише "Укрінформ". На думку медика, появу нових симптомів часто пов'язують з мутацією вірусу. Буває, що ознаки, які лікарі раніше не брали до уваги, тепер виявляються більш виражено. Медик каже, що вірус може крім легень вражати мозок, серце, кишківник. "У когось тиск підскочив, в інших - болять ноги, можуть бути проноси. Коли людина здає ПЛР-діагностику і виявиться, що вона позитивна, тоді ми розцінюємо ці симптоми як інфікування. Втім, на початку епідемії, багато людей з такими симптомами навіть не зверталися до лікаря. Наприклад, буває, що люди спостерігають катар верхніх дихальних шляхів (виділення з носа, набряк слизової, частий кашель. - Ред.) У кого такого немає протягом року? А це теж можуть бути банальні прояви COVID-19. Як і безсоння, і підвищена пітливість, і сильне роздратування... Мікровраження судин, що викликає коронавірус, може бути не лише в легенях, але і в головному мозку, в області серця, кишківника", - розповідає Тарас Василик. Раніше епідеміолог заявила про необхідність прийняття термінових заходів через новий британський коронавірус, який мутував.
Суспільство Запуск е-квитків у маршрутках Києва відклали ще на пів року Обов’язкове впровадження електронної системи обліку оплати проїзду в міському транспорті Києва відклали ще на пів року. Його планують запустити у липні 2021-го. Про це йдеться в розпорядженні КМДА № 2079 від 30 грудня 2020 року. Відповідно до наказу Департаменту транспортної інфраструктури, всі перевізники, незалежно від форми власності, які працюють у Києві на міських автобусних маршрутах, мали впровадити е-квитки з 1 липня 2020 року. Потім це відтермінували до кінця 2020 року. Тепер впровадження обов’язкового електронного квитка у маршрутках перенесли з 1 січня 2021 року на 1 липня цього ж року. Запровадження електронного квитка аргументують тим, що це допоможе уникнути нецільового використання бюджетних коштів, зменшить обіг готівки на транспортних підприємствах, облік пасажирів, зокрема пільгових категорій, допоможе організувати трафік та краще визначить суми компенсацій перевізникам. Планується, що за проїзд у громадському транспорті можна буде розрахуватися: KyivSmartCard; карткою метро (в метрополітені, до 31 березня 2021 року); безконтактною банківською картою будь-якої платіжної системи (на жовтих турнікетах метро); мобільних додатків Google Pay, Apple Pay або KyivSmartCard; паперовим або електронним разовим квитком з QR-кодом. Купити електронний квиток можна в мобільному додатку за цим посиланням; у Т-кіосках на зупинках громадського транспорту.      
Політика Можливий радник Байдена зазначив, що бачить в Росії ворога розповів про плани спілкування з нею Нова адміністрація США має намір домовлятися з Росією з питання продовження СНО-3, однак Білий дім також хоче покарати тих, кого вважає винним і в кібератаці на американські урядові затвердження. Про це заявив Джейк Салліван, якого обраний президент США Джо Байден має намір призначити радником з національної безпеки. У своїх висловлюваннях член команди нового президента США дав зрозуміти, що розглядають Росію як противника: спілкуючись з журналістами CNN Салліван нагадав, що навіть під час холодної війни протиборчі країни прагнули до співпраці з питань, пов'язаних з ядерною зброєю. "Упевнений, що сьогодні Сполучені Штати і Росія можуть діяти в рамках своїх національних інтересів, просунутися в питаннях контролю над озброєннями та стратегічної стабільності, розібратися із загрозою, яку несе для всього світу ядерну зброю", - сказав Салліван в інтерв'ю CNN. Чиновник вважає, що продовження СНО-3 в інтересах Штатів. На думку Саллівана, адміністрації обраного президента США також важливо покарати організаторів "найбільшої кібератаки", за якою, як стверджує він, "з великою ймовірністю стоїть Росія". У той же час член команди Байдена вказав, що офіційних звинувачень Москві не пред'являли. Договір СНО-3, який набрав чинності 5 лютого 2011 року, передбачає, що Москва і Вашингтон скорочують свої ядерні арсенали таким чином, щоб через сім років і в подальшому сумарні кількості озброєнь не перевищували 700 міжконтинентальних балістичних ракет, балістичних ракет на підводних човнах і важких бомбардувальниках, а також 1550 боєголовок і 800 розгорнутих і нерозгорнутих пускових установок. В даний час СНО-3 - єдиний діючий договір між Росією і США про обмеження озброєнь, він вичерпується 5 лютого 2021 року.

Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
На думку астролога Тамари Глоби, важливо уникати прийняття ключових рішень у першій половині 20 квітня 2024 ро....
більше матеріалів




/-0,35229301452637-/ /-pc-/
Top