counter
Архів Повернутись назад 04 Січня 2017
4 Січня
Суспільство Доба на Донбасі: 39 обстрілів, двоє поранених Контрольовані РФ терористи за минулу добу 39 разів обстріляли позиції сил АТО, двоє українських військовослужбовців були поранені. Про це передає прес-центр штабу АТО в Facebook. «На Маріупольському напрямку з мінометів бойовики обстрілювали Широкине. З озброєння БМП і гранатометів вели вогонь по Павлополю, Широкиному, Мар'їнці та Водяному. По Талаківці і Широкиному стріляли снайпери», - сказано в повідомленні. Зі стрілецької зброї і гранатометів російсько-окупаційні війська протягом доби неодноразово обстрілювали на Луганському напрямку Новозванівку. На Донецькому напрямку з 82-міліметрових мінометів вели стрілянину по Луганському, а з гранатометів і стрілецької зброї обстрілювали українські позиції в районі Майорська, Луганського, Зайцевого, Авдіївки і Пісков.
Події Потужний вибух у Сумах: одна людина загинула, 10 отримали травми Рятувальники ДСНС повідомили подробиці вибуху в десятиповерховому житловому будинку в Сумах. Про це йдеться на сайті ДСНС України. В результаті вибуху на 7-му поверсі в будинку по вул. Металургів, 24 зруйновано перекриття між 6 і 7 поверхом і 7 ​​і 8 поверхами в межах однієї кімнати (близько 20 кв.м.), зруйновані міжкімнатні перегородки і стіни в двох квартирах, пошкоджені вікна з 5 по 8 поверх. Загалом пошкодження різного характеру отримали 5 квартир. Загинула одна людина - жінка похилого віку, двоє людей врятовано з-під завалів. За медичною допомогою звернулися 10 осіб (3 дітей, 7 дорослих). До лікувальних закладів госпіталізовано 2 людини. 33 мешканці були евакуйовані з подальшим розселенням. Всього в будинку проживає 432 особи. Розселення потребував 101 з них: 48 осіб відселені в готелі, інші 53 мешканці самостійно переселилися до родичів.
За кордоном Титанік затонув не через айсберг: нова версія аварії корабля Причиною аварії Титаніка могло стати не тільки зіткнення з айсбергом, а й пожежа на борту, яка сталася ще до виходу судна з порту. Цю версію висунув журналіст Шенан Молоні, інформує The Independent.  Молоні понад 30 років досліджує причини найбільш серйозної корабельної аварії минулого століття. Після вивчення фотографій, знятих до того, як Титанік вийшов із суднобудівного заводу в Белфасті, він помітив чорні мітки уздовж правої частини корпусу судна - якраз там, де його пробив айсберг. Експерти підтвердили, що це швидше за все сажа, що доводить факт пожежі в паливному відсіку. Команда з дванадцяти осіб намагалася загасити полум'я, але воно було дуже потужним і досягало температури до 1000 градусів за Цельсієм. В результаті корпус зі сталі став дуже крихким і слабким. Офіцери на борту отримали інструкції не розповідати про пожежу пасажирам. «Це ідеальний збіг незвичайних чинників: льоду, вогню і кримінальної халатності. Ніхто не розслідував ці мітки до цього, що повністю змінює історію», - сказав Молоні.
Політика Печерський суд втретє ухвалив заарештувати Сергія Курченка В ніч з 3 на 4 грудня суддя Печерського райсуду Києва Володимир Карабань виніс рішення про обрання запобіжного заходу для Сергія Курченка у вигляді утримання під вартою, про це АСН повідомив адвокат Курченка Юрій Сухов. Він також додав, що захист обов'язково оскаржить це рішення в Апеляційному суді Києва. Нагадаємо, до цього Печерський суд вже двічі обирав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою Курченка і двічі цей захід був скасований в Апеляційному суді. Сам же Курченко перебуває за межами України. Нагадаємо, запобіжний захід власнику "Східно-європейської паливно-енергетичної компанії" Сергію Курченку обирається за клопотанням прокуратури. 22 березня Генеральний прокурор Юрій Луценко оголосив українському олігарху-втікачеві Сергію Курченку підозру за вчинення злочинів у банківській сфері. Також до цього йому було оголошено підозру в розкраданні майна державного підприємства ПАТ "Укргазвидобування". У травні суд вже заарештував майно Курченка.
За кордоном Хілларі Клінтон відвідає інавгурацію Трампа На інавгурації 45-го президента Сполучених Штатів планують бути присутніми декілька екс-президентів Америки з дружинами. За інформацією АР, захід відвідає і подружжя Клінтонів: Білл і Хілларі. Вони погодилися відвідати інавгурацію Дональда Трампа, яку заплановано на 11 січня 2017 року, після того, як про готовність прийти заявили Джордж Буш і його дружина Лора. У повідомленні на офіційному сайті Джорджа Буша сказано, що «Буші із задоволенням спостерігатимуть за мирним переходом влади - характерною ознакою демократії США». Як у Джорджа Буша, так і у Хілларі Клінтон спостерігаються важкі стосунки з Дональдом Трампом - брат Джорджа Джебб програв Трампу на праймеріз «республіканців» щодо кандидата в президенти США, а Клінтон уперше з'явиться на публіці після поразки на виборах.
Події Закарпаття замітає снігом, рух на трасах перекривають Через сильний снігопад і снігові замети в Закарпатській області в середу, 4 січня, було обмежено рух великовантажного і пасажирського транспорту через перевали і по міжнародних і державних трасах. Це рішення прийняв оперативний штаб регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Закарпатської області в обласній державній адміністрації. У зв'язку з важкими погодними умовами (сильний сніг, хуртовини) рух вантажного транспорту обмежується не тільки через чотири перевали на адмінкордоні області, а й по трасах міжнародного і державного значення «Мукачево - Рогатин», «Київ - Чоп», «Хуст - Долина» і «Ужгород - Самбір». Обмеження діятиме до поліпшення погодних умов. Транспорт, який рухається у цих напрямках, направляється до місць тимчасової стоянки транзитного транспорту, передає ДСНС.
Події Вибух у Сумах: пенсіонер після сварки відкрив газ і запалив сигарету Співробітники поліції встановили, що вибух у багатоповерховому житловому будинку в Сумах влаштував пенсіонер. Він навмисно відкрив вентилі газової плити і запалив цигарку. Про це інформує прес-служба управління Нацполіціі в Сумській області. Один із мешканців будинку, власник квартири на 7-му поверсі, 59-річний чоловік, який перебував на обліку у психіатра з відповідним діагнозом, після сімейної сварки навмисно відкрив на кухні вентилі газової плити і підпалив сигарету. «В результаті вибуху газоповітряної суміші загинула 64-річна пенсіонерка, яка проживала в квартирі поверхом нижче, сам пенсіонер із травмами голови і термічними опіками доставлений до реанімації. До лікарів за допомогою звернулася сім'я, яка проживала по сусідству - дві жінки і двоє малолітніх хлопчиків», - сказано в повідомленні.
Суспільство оформление ленты  Порошенко дозволив військовослужбовцям достроково розривати контракт із ЗСУ Президент України Петро Порошенко підписав закон, яким військовослужбовцям, що проходять військову службу з різних видів контрактів протягом особливого періоду, надається можливість за бажанням продовжити військову службу за новим контрактом або звільнитися з військової служби. Як повідомили в прес-службі Глави держави, громадянам України, які уклали фактично безстроковий контракт під час особливого періоду, буде надана можливість звільнитися за власним бажанням. Законом встановлюється, що право на звільнення від військової служби отримують військовослужбовці-контрактники, дію контракту яких було продовжено понад встановлені строки на період до оголошення демобілізації, і які служили не менше ніж 18 місяців з дати його продовження. Також звільнитися матимуть право військові, які уклали контракт на термін до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію і відслужили не менше ніж 24 місяців військової служби за контрактом. «Це дає вам можливість завершити контракт із тими, хто вирішив повернутися додому, але разом з тим - ні на йоту не знизити боєздатність і боєготовність частин і підрозділів, насамперед тих, які знаходяться в зоні проведення АТО, бойових операцій по захисту нашої держави», - наводяться слова Порошенка.
Суспільство ГПУ направила до суду звинувачення проти екс-начальника департаменту МВС Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України направив до Печерського районного суду м.Києва обвинувальний акт стосовно колишнього керівника управління громадської безпеки ГУ МВС України в м.Києві. Як повідомили в прес-службі ГПУ, за даними слідства, екс-чиновник з метою перешкоджання проведенню мітингів і зібрань 30 листопада 2013 року підписав завідомо незаконний наказ про силовий розгін «Беркутом» учасників акції протесту на Майдані Незалежності в Києві. Також цій особі інкримінується віддання 1 грудня 2013 року на вул. Банковій свідомо незаконного наказу «Беркуту» та військовослужбовцям внутрішніх військ МВС України на застосування фізичної сили і спеціальних засобів до учасників акції протесту і журналістів. Крім того, щодо подій 1 грудня 2013 року керівнику управління громадської безпеки ГУ МВС України в м.Києві інкримінується неналежне виконання своїх службових обов'язків, в результаті чого отримали тілесні ушкодження 26 бійців внутрішніх військ і патрульно-постової служби.
Політика МЗС України висловив протест після заяв Марін Ле Пен про анексію Криму Міністерство закордонних справ України висловило протест після заяви президента французького «Національного фронту» Марін Ле Пен про нібито «законність» російської окупації Криму. «МЗС України висловлює обурення у зв'язку з тим, що одна з кандидатів передвиборної кампанії у Франції Марін Ле Пен дозволила собі заяви на підтримку тимчасової окупації і спроби анексії Росією Автономної Республіки Крим та м.Севастополь», - йдеться в повідомленні МЗС України. У повідомленні наголошується, що своїми заявами про анексію Криму французький політик виявила неповагу до суверенітету і територіальної цілісності України і повністю проігнорувала фундаментальні принципи міжнародного права. У МЗС України нагадали, що подібні заяви обов'язково матимуть наслідки, як це вже траплялося із окремими французькимих політиками, яким заборонений в'їзд в Україну. «В Україні розраховують, що французька громадськість дасть принципову оцінку такій безвідповідальній риториці однією з претенденток на вищий пост Франції», - додали у відомстві. Нагадаємо, що лідер правої партії «Національний фронт» Марін Ле Пен повідомила, що анексія Криму з боку Росії була законною. В СБУ заявили, що можуть заборонити в'їзд на територію України Марін Ле Пен.
За кордоном У Міноборони РФ відреагували на звинувачення ЦРУ щодо Сирії У Міністерстві оборони РФ заявили, що заява голови ЦРУ США Джона Бреннана про використання Росією в Сирії тактики «випаленої землі» є «лебединою піснею адміністрації США, що йде», передає Інтерфакс. «Чим менше часу залишається до відходу нинішньої американської адміністрації, тим більше в «лебединих піснях» багатьох її представників проступає злісний хрип русофобів-невдах», - сказав офіційний представник військового відомства генерал-майор Ігор Конашенков. У Міноборони РФ також звинуватили міжнародну коаліцію в «методичному і послідовному руйнуванні економічної інфраструктури Сирії». «Дивним чином під бомбардування США і коаліції не потрапляли тільки вже захоплені ІДІЛ об'єкти нафтовидобутку, що дозволяли бойовикам заробляти на незаконному продажі нафти десятки мільйонів доларів щомісяця і вербувати з їх допомогою до своїх лав найманців з усього світу», - повідомив Конашенков. Раніше директор ЦРУ Джон Бреннан заявив, що Росія в Сирії застосовує тактику «випаленої землі», яка призводить до масових жертв серед мирного населення.
Суспільство В Україні на Різдво прогнозують 20-градусні морози На різдвяні свята по всій Україні прогнозуються сильні морози, місцями до -20-26°С, і сильні снігопади, повідомили в Українському гідрометцентрі. «6-7 січня у зв'язку із вторгненням арктичного повітря очікується різке зниження температури: вночі до 13-19°С морозу (в західних, північних і центральних областях місцями до 20-26°С морозу), вдень до 11-17°С морозу, в Донецькій, Луганській, Запорізькій, Херсонській областях вночі і вдень до 7-13°С морозу, в Криму та Приазов'ї до 0-6°С морозу», - йдеться в повідомленні Гідрометцентру у Facebook. За даними синоптиків, в Луганській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській, Одеській областях та в Криму очікується часом сніг (у Криму та Приазов'ї з дощем), місцями сильні снігопади, хуртовини, посилення вітру до 15-22 м/с. 8-9 січня в Україні збережеться холодна погода, опади на півдні і сході країни ослабнуть і припиняться. Докладний прогноз погоди на тиждень дивіться на сайті АСН.
За кордоном У Нью-Йорку в годину пік зійшов з рейок пасажирський поїзд, 37 травмованих У Нью-Йорку вранці в середу, 4 січня, зійшов з рейок пасажирський поїзд, в результаті як мінімум 37 осіб отримали травми, повідомляє Reuters. За даними агентства, аварія сталася на станції Atlantic Terminal в районі Бруклін приблизно о 8:30 ранку за місцевим часом під час пікового навантаження. У поліції поки не повідомляють про причини аварії. Atlantic Terminal є однією з найжвавіших станцій Нью-Йорка.   BREAKING: Early Reports Of 18 Injured In Brooklyn After #LIRR Train Derails At #AtlanticTerminalhttps://t.co/C5mVXako7d #Brooklyn pic.twitter.com/kWY7yBa9l2 — DeplorableRāzərbak (@MediaJuggernaut) 4 января 2017 г. The injured being brought out on stretchers after @LIRR train derailed at #AtlanticTerminal @fox5ny pic.twitter.com/MqpRGnyyP3 — Liz Dahlem (@lizdahlem) 4 января 2017 г. BREAKING: Anticipate delays A, C, 4, 5, 6 subway lines due to #LIRRderailment Brooklyn #AtlanticTerminal STORY: https://t.co/kPWc4xr9ck pic.twitter.com/2DMnyb9VP8 — Fox5NY (@fox5ny) 4 января 2017 г. .@NYPDnews & @FDNY respond to the scene of an #LIRR train derailment at #AtlanticTerminal in #Brooklyn where dozens are reportedly injured. pic.twitter.com/GUVRwPqtqj — Fox News (@FoxNews) 4 января 2017 г. Photos from #lirr crash at #AtlanticTerminal on track 6, dozens injured. For @WNYC pic.twitter.com/nkXa3oc9N0 — Stephen Nessen (@s_nessen) 4 января 2017 г.
Події оформление ленты  На Закарпаття обрушився снігопад, жителі змінюють автомобілі на лижі - фото і відео На Закарпаття в середу, 4 січня, обрушився сильний снігопад, в результаті велика частина головних доріг області виявилася паралізована. У Мукачеві за півдня випало до 50 см снігу, найвідважніші пересуваються по місту на лижах. За інформацією синоптиків, снігопад у Закарпатській області триватиме протягом ночі і припиниться вранці у четвер, 5 січня. Раніше повідомлялося, що через сильний снігопад і снігові замети в Закарпатській області було обмежено рух великовантажного і пасажирського транспорту через перевали і по міжнародних і державних трасах.     Закарпатські надзвичайники протистоять негоді#МВС #ДСНС #Закарпаття #негода #новиниhttps://t.co/HqS93Eld80 pic.twitter.com/FHZrFb8SiH — МВС України (@MVS_UA) 4 січня 2017 р. Засніжені дороги паралізували рух автівок на трасах Київ – Чоп та Мукачево – Рогатин. ФО ... … pic.twitter.com/bCw2nHocSE — #ЄСВОЄ (@ECVOE) 4 січня 2017 р.
Події В Одесі затримали вбивцю двох людей В Одесі в середу, 4 січня, поліцейські затримали чоловіка, який убив у новорічну ніч в селі Прилиманське Овідіопольського району двох осіб, повідомили в поліції області. За даними правоохоронців, раніше неодноразово судимий 42-річний громадянин сусідньої держави в ніч на 1 січня в одній із садиб села Прилиманське Овідіопольського району убив чоловіка і жінку. «В ході допиту підозрюваний повідомив, що злочин скоїв на ґрунті ревнощів під час спільного вживання алкогольних напоїв», - повідомили в поліції. Правоохоронці зазначили, що особистість злочинця була встановлена ​​в лічені години після вбивства, проте пошуки досвідченого рецидивіста тривали три дні. Для його затримання було розгорнуто оперативний штаб поліції, залучені всі сили і засоби одеського гарнізону поліції. Серед населення були поширені фото та відеозаписи із зображенням підозрюваного. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).
Політика Порошенко написав українським в'язням Кремля Президент України Петро Порошенко приєднався до новорічного марафону «Ми сильніші за кремлівські ґрати» і написав листа українцям, незаконно утримуваним в окупованому Криму і на території РФ, повідомила Укрінформу представник марафону Олександра Матвійчук. За її словами, Президент написав листа всім громадянам України, включеним до списку політв'язнів у рамках кампанії LetMyPeopleGo. «І сьогодні, коли Ви відірвані від сім'ї і близьких, хотів би, щоб Ви вступили в Новий рік з міцною вірою в силу єдності, яка не знає меж і перешкод. Ваші співгромадяни - морально з Вами, поруч. За вас переживає вся країна», - цитує агентство текст листа Президента. За даними ініціатора марафону проекту «Євромайдан SOS», на сьогоднішній день в Росії і в окупованому Криму утримуються за політичними мотивами щонайменше 36 громадян України.
Події Через снігопад на Закарпатті сталося сходження двох лавин У Закарпатській області в середу, 4 січня, в результаті снігопаду сталося сходження двох снігових лавин, жертв і травмованих немає, повідомили в управлінні ДСНС України в Закарпатській області. «У першому випадку снігові маси зійшли на автодорогу місцевого значення між населеними пунктами Нересниця і Ш. Луг Тячівського району. В результаті рух транспорту частково обмежено», - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в Facebook. За даними рятувальників, друга лавина зійшла на автодорогу місцевого значення Колочава-Хуст, між населеними пунктами с. Вільшани Хустського району та с. Мерешор Міжгірського району. В результаті заблокованими виявилися чотири автомобілі, в яких перебувало близько 10 осіб, вони покинули авто самостійно. Станом на 17:00 в області ускладнено рух транспорту на автодорогах державного значення М06 Київ - Чоп, Н13 Львів - Самбір - Ужгород, Н09 Мукачево - Рогатин - Львів, Р21 Долина-Хуст. За інформацією ВАТ ЕК «Закарпаттяобленерго», електропостачання у всіх населених пунктах відновлено.
Суспільство В Україні дев'ять із десяти компаній організували новорічні корпоративи В Україні 89% компаній організовували новорічні корпоративи для своїх співробітників, свідчать результати дослідження міжнародного кадрового порталу hh.ua. Згідно з результатами опитування, у третині компаній гуляння пройшли за рахунок роботодавця. Для інших передноворічна вечірка в середньому обійшлася від 200 до 500 грн. До Нового 2017 року подарунок від роботодавця отримали троє з п'яти офісних співробітників. Найчастіше співробітники отримували в якості подарунка цукерки й алкоголь, рідше - премію, сувенірну продукцію і ще рідше - продукцію компанії, предмети домашнього вжитку і подарункові сертифікати. Майже половина опитаних відповіли, що провели вечір традиційно у вигляді застілля з алкоголем, танцями і конкурсами. Практично в кожному десятому офісі дотримувалися «сухого закону». Ще 7% співробітників відзначали свято з офіційними промовами та привітаннями.

5 переконань, які допоможуть подолати будь-які труднощі
5 переконань, які допоможуть подолати будь-які труднощі
У кожного з нас бувають життєві труднощі, але всі ми по-різному з долаємо Хтось йде безстрашно їм назустріч, а....
Місячний день сьогодні 18 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 18 квітня 2024 року
Кожен новий день — це чудові можливості для особистого зростання та розвитку Астрологи підкажуть, що саме прин....
Харчування за астрологічним принципом
Харчування за астрологічним принципом
Як відомо, планети здатні впливати на організм людини Щоб підтримувати тонус організму та імунітет, необхідно ....
Як режим дня впливає на біополе та настрій людини
Як режим дня впливає на біополе та настрій людини
Часто ранок починається з занепаду сил і дратівливості Це наслідки неправильного режиму дня
Гороскоп на 18 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 18 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія буде на високому рівні, і ви будете готові приймати ви....
більше матеріалів




/-0,64216208457947-/ /-pc-/
Top