counter
Архів Повернутись назад 03 Грудня 2015
3 Грудня
Події Встановлено особи стрільців у Каліфорнії, які вбили 14 осіб Поліція встановила особи двох людей, котрі влаштували стрілянину в центрі допомоги людям з порушеннями розвитку у Сан-Бернардіно, штат Каліфорнія. За даними правоохоронних органів, ідеться про 28-річного Сієда Фарука та 27-річну Ташфін Малік, пише Медуза. Фарука та Малік було застрелено поліцією після погоні. За попередніми відомостями, вони були заручені або одружені. Раніше повідомлялося, що Фарук працював у департаменті охорони здоров'я округу Сан-Бернардіно. Він разом з Малік відкрив вогонь на святковому заході департаменту, який відбувався у приміщенні центру допомоги людям з порушеннями розвитку. Читайте також: На вулицях Каліфорнії стрілянина, кількість жертв може досягати 20 За неофіційними даними, на вечірці у Фарука стався конфлікт, після чого він залишив будівлю і повернувся вже зі зброєю.
Політика Нардеп: Вплив Президента на Шокіна дуже перебільшено Вплив Президента на генерального прокурора надто перебільшено. Про це в інтерв'ю «Аналітичній службі новин» (АСН) заявив перший заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка», народний депутат Ігор Кононенко. За його словами, на сьогоднішній день у Генпрокуратури зовсім інші повноваження, ніж були раніше, а навколо персони генерального прокурора штучно формується негативний образ. «Зараз ключове питання - це боротьба з корупцією. Уже три сотні справ передають до Антикорупційного бюро. З часом слідство перейде до Державного бюро розслідувань. Що стосується реформи прокуратури знизу - то вона проводиться, до того ж незалежними комісіями. А генеральному прокурору лише подаються кандидатури на затвердження. Тому вплив генпрокурора на систему, як і Президента на генпрокурора, вважаю, значно перебільшено», - сказав Кононенко.
За кордоном Британія завдала перших ударів по ІДІЛ Великобританія завдала перших ударів по бойовиках у Сирії. Авіаудари здійснили винищувачі Королівських військово-повітряних сил. Про це повідомляє міноборони країни, передає ВВС. «Чотири винищувачі-бомбардувальники Tornado піднялися в повітря з військової авіабази Акротірі на Кіпрі незабаром після того, як британський парламент офіційно підтримав бомбардування. У середу парламентарії більшістю голосів проголосували за рішення почати авіаудари по позиціях ІД у Сирії. За таке рішення висловилися 397 членів парламенту, а проти бомбардувань - 223», - пише видання. Парламентарії дискутували на цю тему перед голосуванням близько 10 годин. Нагадаємо, що Великобританія більше року бере участь у бомбардуваннях позицій ІД в Іраку, але тепер країна розширила свою участь і на територію Сирії.
Політика Фірташ переконаний, що на початку 2016 року Кабмін піде у відставку Український олігарх Дмитро Фірташ заявив, що уряд України піде у відставку на початку 2016 року. Такий прогноз він зробив у коментарі агентству Reuters. «Якщо уряд не піде сьогодні, то це, ймовірно, станеться навесні. Нинішній уряд є політичним банкрутом. Що швидше вони залишать влада, то краще для народу», - сказав Фірташ. Крім того, він заявив, що необхідно підтримувати зміни у країні. Нагадаємо, що голову ради групи компаній Group DF Дмитра Фірташа заарештували в Австрії в 2014 році за запитом влади США. У Штатах Фірташа звинуватили у створенні міжнародної корупційної схеми. Олігарх обіцяв повернутися до України 2 грудня. Глава МВС Арсен Аваков у свою чергу пообіцяв, що Фірташа буде затримано, щойно він перетне український кордон. Бізнесмен відклав своє повернення до України.
Суспільство На Закарпатті прикордонникам погрожували Близько 10 осіб напали на прикордонників на Закарпатті. Про це повідомили у прес-службі ДПСУ. Останнім часом охорону держкордону посилили, а прикордонники неодноразово затримували великі партії контрабандних цигарок і групи незаконних мігрантів. Через це прикордонникам погрожували. «Чергові погрози були вчора. На Закарпатті чотирьох прикордонників намагалися оточити близько 10 осіб. Інцидент стався в населеному пункті Великий Березний. Мобільна група якраз їхала до місця несення служби, а коли зупинилася біля магазину, то до прикордонників під'їхали два автомобілі - «Мерседес» і «Опель», які заблокували службовий автомобіль. Далі з них вийшли близько 10 цивільних осіб і почали погрожувати охоронцям кордону. Прикордонники спробували заспокоїти молодих людей. У свою чергу порушники продовжували провокувати конфлікт», - сказано в повідомленні. Молодики завдали тілесних ушкоджень одному з військових. Тому прикордонникам довелося стріляти вгору з попередженням. Після цього молоді люди втекли. Наразі правоохоронці встановлюють, хто погрожував співробітникам ДПСУ.
Події На адміністративному кордоні з Кримом українські військові відкрили вогонь Увечері 1 грудня на адміністративному кордоні з Кримом російські військові запустили у бік українських військовослужбовців на пункті пропуску «Чонгар» сигнальні ракети. Про це заявив голова Генічеської районної державної адміністрації Олександр Воробйов, повідомляє Тиждень.ua. За його словами, на це українські військові відповіли автоматною чергою в повітря. «Постріл відбувся біля залізниці, біля Чонгара. Українські військові відповіли кулеметною чергою, спрямованою вгору. Після цього російські війська знову здійснили постріл з сигнальної зброї, і стрілянина припинилася», - повідомив Воробйов. Читайте також: ДПС: Росія здійснює передислокацію військ у Криму За словами голови ГРДА, зараз збройні сили РФ перебувають за кілька кілометрів від українських прикордонників.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Джудіт Гоф Україна має виконувати висунуті їй умови Великобританія підтримає проведення реформ у нашій країні, при цьому Україна в реформуванні може скористатися досвідом зарубіжних країн. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила надзвичайний і повноважний посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф. «На мою думку, країна, яка йде шляхом реформ, може переймати досвід у всіх країн світу. Це те, що ми робимо, коли хочемо реформувати країну, - ми дивимося на інші країни, аби краще зрозуміти, що потрібно і чого не потрібно робити. У мій час у Грузії (Джудіт Гоф була послом Великобританії в Грузії. - Ред.) був значний прогрес. Але у грузинів це зайняло багато часу, а Україні ми можемо надати допомогу в реформах», - розповіла посол. За її словами, Україні необхідно залучати інтернаціональну допомогу. Водночас Гоф зазначила, що для підтримки від МВФ Україна повинна виконувати низку умов. «Я не казатиму, що вам треба чи не треба ухвалити. Але будь-яка реформа має бути обумовлена ​​вимогами МВФ, тому що Україна залежить від програми фонду. Україна, щоб ми могли її підтримувати, має виконувати висунуті їй умови», - резюмувала Гоф.
Політика Порошенко: Судову владу очистять, оцінюючи кожного суддю Очищення та оновлення суддівського корпусу має відбутися шляхом персонального оцінювання кожного судді. Про це сказано у зверненні Президента Петра Порошенка до учасників конференції «Конституційна реформа в Україні: здобутки та перспективи», яку зачитав представник глави держави у Верховній Раді Степан Кубів. Крім того, в повідомленні йдеться про завершення формування комплексу нових антикорупційних інститутів. «Україна завершує формування комплексу нових інститутів, які покликані ефективно боротися з корупцією. Обрання за підсумками прозорого конкурсу антикорупційного прокурора, директора Національного антикорупційного бюро викликає у суспільства довіру до цих правоохоронних органів і дає надію на отримання швидких результатів. Однак системного реформування потребує вся система, яка відповідає за дотримання норм права, захист прав і свобод громадян, і основною реформою в цій сфері є судова реформа», - сказано в повідомленні. Також глава держави зазначив у зверненні, що шляхом персонального оцінювання кожного судді має відбутися очищення та оновлення суддівського корпусу. «Жорсткий контроль за витратами суддів та їхньою відповідністю доходам, скасування необмеженої суддівської недоторканності, незалежність суддів від політичних впливів - наріжні камені судової реформи», - сказано в повідомленні Порошенка.
Суспільство оформление ленты  СБУ опублікувала порцію доказів агресії Росії проти України Служба безпеки України оприлюднила нові докази участі Росії в конфлікті на Донбасі. За інформацією прес-служби СБУ, на озброєнні бойовиків «ДНР» перебуває два танки Т-72, вироблені в Російській Федерації. У спецслужбі зазначили, що розміщення окремих вузлів і агрегатів у цих танках не відповідає вітчизняним стандартам. По-перше, повітряний клапан розташований у трансмісійному відділенні, тоді як в українських танках - у бойовому відділенні (у башті); по-друге, є лічильник мотогодин під навантаженням (в українських танках не встановлювався); по-третє, на робочих місцях екіпажу є вентилятори типу «ДВ-3» (в українських танках після капітального ремонту встановлено вентилятори іноземного виробництва); по-четверте, в танках є система підігріву пального (на танках типу Т-72, ​​що перебувають на озброєнні ЗС України, таку систему під час капітального ремонту демонтовано). Як зазначили в СБУ, на всіх агрегатах і вузлах зазначених бойових машин є заводське пломбування, тоді як танки типу Т-72, ​​що перебувають на озброєнні в українських військах, пройшли капітальний ремонт на бронетанкових заводах (Львів та Київ), тому не можуть мати заводського пломбування заводу-виробника. Крім того, на одному з танків виявлено чотири акумулятори типу 6СТ-140ТМ виробництва РФ (ЗАТ «Електротяга») з адресою та телефонами виробника у м. Санкт-Петербург, а також серією і роком випуску - 2013.
Суспільство На Львівщині злочинці зробили врізку у нафтопровід, аби красти пальне Біля села Тисовиця Старосамбірського району Львівської області правоохоронці знайшли несанкціоновану врізку в нафтопровід. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції України в області. Завдяки цій врізці злочинці крали дизельне пальне. «Врізка, яку виявили 2 грудня, була розташована на глибині 15 сантиметрів. Двадцятиметровий шланг, закопаний у землю і протягнутий на 20 метрів від центральної труби, закінчувався прикріпленим до нього кульовим краном. Поліцейські встановлюють особи зловмисників, які періодично приїжджали до врізки з ємністю, відкривали кран і таким чином крали дизпальне», - сказано в повідомленні. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 292 (пошкодження об'єктів магістральних чи промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів і нафтопродуктопроводів) КК України. Тепер злодіям загрожує штраф або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на той самий строк.
Суспільство У Генштабі розповіли, що в зоні АТО повернули під контроль два населених пункти У Генштабі ЗСУ заявили про те, що повернули контроль за Павлополем та Харчовиком (Донецька область), які перебували в «сірій зоні». Про це розповів спікер Генштабу Владислав Волошин, передає «112 Україна». «Ці два населених пункти - і Павлопіль, і Харчовик - перебували в так званій сірій зоні. Тобто це смуга, яка йде вздовж лінії розмежування сторін. І біля населеного пункту Гнутове, по дорозі від Павлополя до Маріуполя, був контрольний пункт в'їзду-виїзду «Гнутове». Тепер цей контрольний пункт буде перенесено в район Харчовика, трохи ближче до сірої зони. Ці два населених пункти не були під контролем банд незаконних формувань, там просто не було ні адміністрації, ні законної української влади», - розповів Волошин. Він зазначив, що тепер там буде військова комендатура, представники МВС, ДСНС і військово-цивільна адміністрація. А в Павлополі відновлять автобусні маршрути до Маріуполя.
Події У Кривому Розі поліцейських оббризкали з газового балончика У Кривому Розі на співробітників правоохоронних органів, які прибули до будівлі міськвиконкому після інформації про її мінування, напав чоловік із газовим балончиком. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровського обласного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, близько опівночі до будівлі міськвиконкому під'їхав невідомий чоловік, який намагався потрапити до міськради. «Правоохоронці зупинили громадянина і пояснили, що заходити в будівлю заборонено. Чоловік почав сперечатися з працівниками поліції, після чого дістав з кишені газовий балончик і розпорошив його в бік правоохоронців», - йдеться в повідомленні. Внаслідок інциденту правоохоронці дістали хімічні опіки обличчя та слизових очей. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (загроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.
оформление ленты  Блог: 
Політика Віталій Бала Підтримка народом уряду впала до нуля Кабмін за рік спрацював незадовільно. Діяльністю уряду залишилися незадоволеними й громадяни, оскільки він не зовсім розуміє, що треба робити. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Агентства моделювання ситуацій, політолог Віталій Бала. «Я оцінюю діяльність уряду за цей рік негативно. Бо, по-перше, були великі сподівання, які не справдилися. Фракція «Народний фронт» навіть сенсаційно посіла перше місце, тому що обирали таки народного прем’єра. Люди хотіли побачити реальні рішення щодо змін у країні, щодо реформ, про які казали, кажуть і казатимуть. Понад те, коли Арсеній Яценюк був прем’єр-міністром уперше, можна ще пояснити і зрозуміти, чому нічого не робилося, бо треба було стабілізувати ситуацію. В принципі, йому це нібито вдалося. Але цей рік після парламентських виборів показує, що підтримка людей, яка дуже близько і швидко наблизилась до нуля, – це справжня оцінка. Це не моя особиста оцінка, це оцінка громадян, це результати опитувань. Хай би що там казали експерти-політологи, політтехнологи, комуністи і фінансисти, саме громадяни України на виборах дають оцінку. Недарма «Народний фронт» не пішов на вибори самостійно», - пояснив політолог. Віталій Бала наголошує, що в уряді немає розуміння того, що слід робити. «Таке враження, що ми справді маємо в уряді переважно вчорашніх політиків. За великим рахунком (як сказав один хороший канадієць), нам політики нині пропонують учорашні відповіді на сьогоднішні запитання. Вчорашні політики не можуть забезпечити наше завтра. Ці алгоритми, які нам зараз пропонують, це пропозиції вчорашнього дня і мирного часу. Втім, не факт, що вони б і в мирний час працювали. Є якесь нерозуміння. Це крім того, що я не бачу великого бажання і за їхнім зовнішнім виглядом не бачу, щоб вони багато працювали на благо громадян», - дійшов висновку експерт.
Політика Турчинов хоче ввести візовий режим з Росією Україна має ввести візовий режим з Російською Федерацією після Нового року. Про це в інтерв'ю «5 каналу» заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов. За його словами, цим питанням зараз займається уряд і, зокрема, Міністерство закордонних справ. При цьому він зазначив, що причина, з якої Кабмін не прискорює запровадження візового режиму, - це велика кількість українських мігрантів у Росії. «Ще у 2014 році РНБО ухвалила рішення про введення візового режиму з РФ і доручила Кабінету Міністрів реалізувати це завдання. Перший етап цього завдання вже реалізовано. Ви знаєте, на територію України громадянин Росії може потрапити лише за закордонним паспортом. Але я переконаний, у новому році ми повинні ввести реальний і досить жорсткий візовий контроль, візовий режим з РФ», - наголосив Турчинов.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Насиб Рагімов Країні необхідна відставка нинішнього уряду Кабмін не виконав своїх обіцянок, довів країну до жахливого економічного стану, тому має піти у відставку. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова правління громадської організації «Всеукраїнське об'єднання «Захист нації» Насиб Рагімов. «Питання відставки вирішуватиметься на рівні Верховної Ради, і я дуже сподіваюся, що депутати на благо нації приймуть правильне рішення. На жаль, Президент підтримує сьогоднішній уряд і прем'єра Арсенія Яценюка, керуючись особистими інтересами. Річ у тім, що падіння рейтингу Яценюка влаштовує Петра Порошенка більше, ніж будь-який інший кандидат, який прийде до влади», - пояснив експерт. За його словами, з поставленими завданнями команда Яценюка не впоралася. Понад те, Насиб Рагімов зазначає, що зупинився розвиток бізнесу та погіршився його стан, зросли ціни. Відбулося падіння національної валюти, і уряд із цим абсолютно нічого не може вдіяти. «Подивіться на стан ЖКГ, на те, що коїться з тарифами. Вже одного цього достатньо, щоб відправити цих людей у ​​відставку. А якщо врахувати всі результати діяльності нинішнього Кабміну, його відставка - це вже необхідність», - вважає Рагімов.
Суспільство Порошенко пропонує відмовитися від слова «інвалід» Президент Петро Порошенко запропонував відмовитися від слова «інвалід» і дотримуватися міжнародних стандартів, закріплених у Конвенції ООН про права людей з інвалідністю. Про це повідомляє прес-служба глави держави. «Я не хочу, щоб у відношенні людей з інвалідністю використовували слово «інвалід» або словосполучення «особа з обмеженими можливостями». Українські громадяни мають бути рівноправними, навіть маючи інвалідність», - сказав Порошенко. При цьому він зазначив, що держава разом із суспільством має ліквідувати всі бар'єри, які заважають повній та ефективній участі людей з інвалідністю в житті суспільства. «Жодна людина з інвалідністю - будь то учасник антитерористичної операції, внутрішньо переміщена особа чи просто людина, доля якої обтяжена інвалідністю, - не повинна відчувати на собі порушення прав, а тим паче дискримінацію за ознакою інвалідності», - сказав Порошенко.
За кордоном Ложкін та Насіров вирушили до Азербайджану Українська делегація у складі голови Адміністрації Президента Бориса Ложкіна, віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, голови Державної фіскальної служби Романа Насірова і заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово комунального господарства Романа Чуприненка здійснила візит до Азербайджанської Республіки. У рамках візиту делегацію України прийняв президент Азербайджану Ільхам Алієв. Під час зустрічі учасники переговорів сказали на необхідність врегулювання конфліктів на територіях обох країн на основі принципу, заснованого на повазі до територіальної цілісності обох держав у їхніх міжнародно визнаних кордонах. Українська делегація також провела зустрічі з першим заступником прем'єр-міністра Аербайджана Я. Єюбовим, головою Адміністрації президента Азербайджану Р. Мехтієвим і першим віце-спікером Міллі меджлісу (парламенту) АР З. Аскеровим. Під час зустрічей також було підтверджено готовність до активізації політичного діалогу на найвищому та високому рівнях і узгоджено алгоритм спільних двосторонніх заходів на найближчу перспективу. Зокрема, обговорювалася підготовка до проведення в Баку чергового засідання Міжурядової українсько-азербайджанської комісії з питань економічної співпраці.
Суспільство У зруйнованому будинку на Червонозоряному проспекті дали воду У житловому будинку на Червонозоряному проспекті, в якому обвалився фасад, відновили холодне і гаряче водопостачання. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації. Наразі мешканців під'їзду, розташованого найближче до зруйнованої підпірної стінки, з міркувань безпеки тимчасово переселено до столичного готелю «Київ». Таким чином заселеним залишається лише один під'їзд. Читайте також: Будинок зі зруйнованим фасадом - зйомка з квадрокоптера Крім того, за будинком ведеться електронне спостереження за допомогою системи «Циклоп». Завдання цієї системи - фіксувати будь-які зміни будинку, зокрема, зміни його конструктивних елементів, руйнувань тощо. За перші два дні спостереження такі зміни не було зафіксовано.
Суспільство У Хмельницькій області засудять слідчого-хабарника У Хмельницькій області судитимуть слідчого органів внутрішніх справ за хабарництво. Про це повідомили в прес-службі прокуратури області. Правоохоронець отримав 7 тисяч гривень хабара. «Капітан міліції отримав від керівника приватного підприємства 7 тис. грн. хабара. За цю суму він зобов'язався не опечатувати складські приміщення підприємства, не вилучати документацію про господарську діяльність, що могло б призвести до зупинки роботи підприємства. Під час одержання зазначених коштів біля міськвідділу слідчого затримали та вилучили гроші», - сказано в повідомленні. Обвинувальний акт відправили до суду. Слідчого звинувачують за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди посадовою особою, яка займає відповідальну посаду) КК України. Зараз капітан під вартою, йому призначили заставу в розмірі 60 тисяч гривень, яку він сплатив.
Економіка Нардеп: Україна втрачає активну і прогресивну частину населення Україна втрачає активну і прогресивну частину нашого населення, яка перереєструє бізнес, пов'язаний з інтелектуальною працею, у Польщі, країнах Балтії, Словаччині та Словенії. Про це в інтерв'ю «Аналітичній службі новин» (АСН) заявив перший заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка», народний депутат Ігор Кононенко. За його словами, зараз необхідно дати чіткі сигнали від парламенту й уряду, що про середній клас у нас не забувають. «Безумовно, турбота про незахищені верстви населення - це дуже важливо. Але якщо не дозволяти бізнесу генерувати додану вартість, платити з неї податки, то звідки взяти можливість для забезпечення захисту малозабезпечених? Підприємці - це та рушійна сила, яка витягне економіку з кризи», - вважає Кононенко. Він також зазначив, що за гроші великого бізнесу робляться популістські речі, лунають заяви в розрізі «підтримка малозабезпечених». А про середній клас, розвиток підприємництва не йдеться.
Суспільство Президент присвоїв звання «Мати-героїня» майже тисячі українок Президент Петро Порошенко присвоїв почесне звання «Мати-героїня» 940 українкам. Відповідний указ він підписав сьогодні, 3 грудня, повідомляє прес-служба глави держави. Звання присвоєно багатодітним матерям, які виховали до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей, надали їм належне виховання і створили умови для їх інтелектуального, духовного та фізичного розвитку. Як повідомляється, серед представлених до нагороди мешканки Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Чернівецької, Чернігівської областей та міста Києва.

Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овни можуть відчувати потребу в пригодах та нових враженнях Будьте ....
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
15 травня 2024 року обіцяє бути днем, коли можуть виникнути різні труднощі, тому важливо зосередитися на справ....
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія може бути спрямована на вирішення спільних завдань із ....
Побутова езотерика: 9 предметів, які не можна зберігати на кухні
Побутова езотерика: 9 предметів, які не можна зберігати на кухні
Кухня вважається сакральним місцем, в якому важливо підтримувати порядок та затишок За старих часів до цієї ча....
Жартівливий гороскоп: яка ти мультяшка за Знаком Зодіаку
Жартівливий гороскоп: яка ти мультяшка за Знаком Зодіаку
Астрологи нерідко порівнюють Знаки Зодіаку чи то з побутовою технікою, чи то з літературними персонажами, чи т....
більше матеріалів




/-1,2404370307922-/ /-pc-/
Top