counter
Архів Повернутись назад 02 Березня 2018
2 Березня
Культура оформление ленты  Причиною розлучення Еністон і Теру стала знаменита актриса Однією з головних причин розлучення Дженніфер Еністон і Джастіна Теру стала голлівудська актриса Наомі Воттс. Про це пише Daily Mail. Інсайдери повідомили журналістам, що тріщина у стосунках подружжя пішла в січні 2017 року, коли Дженніфер побачила фото з однієї вечірки у Нью-Йорку, на якій побували Теру і Воттс. 49-річна Наомі Воттс протягом 16 років дружить із Джастіном, вони познайомилися ще в 2001 році на зйомках фільму "Малхолланд Драйв". Але цього разу Еністон збентежило близьке спілкування чоловіка з колегою. Проблема полягала і в тому, що Воттс на той момент розлучилася зі своїм коханим Лівом Шрайбером і була вільна. Інсайдер уточнив, що Теру поводився як вільний і неодружений чоловік. Нагадаємо, 16 лютого Дженніфер Еністон і Джастін Теру офіційно оголосили про розлучення.
Суспільство Україна заборонила ввезення ще чотирьох книжок із РФ Держкомітет телебачення і радіомовлення відмовив ввозити на територію нашої країни ще чотири видання РФ, серед яких книжки про віщого Олега і княгиню Ольгу. Про це інформує прес-служба Держкомтелерадіо. «Держкомтелерадіо відмовило ТОВ «Форс Україна» у видачі дозволу на ввезення на територію держави з Росії книжки Валентина Гнатюка, Михайла Задорнова, Юлії Гнатюк "Руни Віщого Олега" в кількості двох тисяч примірників, ТОВ Якаб Трейд - на ввезення книжки Андрія Десницького "Християнство. Сучасність. Росія, XXI століття" в кількості 10 тис. примірників і ТОВ Форс Україна - на ввезення книжок Єлизавети Дворецької "Ольга, княгиня військової удачі", Олексія Макєєва, Миколи Леонова, "Небезпечна масть" у кількості по дві тисячі примірників кожна», - сказано в повідомленні. У Держкомтелерадіо відзначили, що наказ про відмову було видано на підставі рішення експертної ради з питань оцінки та аналізу видавничої продукції. Більшість членів ради визнали, що ці видання мають невідповідність критеріям оцінки видавничої продукції, яка дозволена до поширення на території нашої країни.
Кримінал Порошенко помилував жінку, яку засудили до довічного ув'язнення Президент України Петро Порошенко помилував Любов Кушинську, яку засудили до довічного ув'язнення за вбивство двох чоловіків. Про це повідомив заступник міністра юстиції Денис Чернишов на своїй сторінці в Facebook. За словами міністра, Кушинська зможе вийти з Качанівської колонії в квітні 2018 року. У цій в'язниці вона пробула більше 20 років. Вона стала першою жінкою, що отримала довічне ув'язнення. Любов Кушинська була бізнесменом і керувала власною фірмою. Правоохоронці в 1997 році з'ясували, що вона вбила 2 чоловіків, щоб отримати квартиру одного з них. Жінка ніколи не визнавала свою провину, за її словами, її підставили високопоставлені працівники правоохоронних органів, щоб не віддавати їй борг в кілька сотень тисяч доларів. До довічного ув'язнення її засудили в 2005 році, а її спільника Андрія Манька – до 15 років позбавлення волі.
Спорт Ломаченко влаштував «тренування» на свіжому повітрі з лопатою Чемпіон світу у другій напівлегкій вазі за версією WBC і дворазовий олімпійський чемпіон Василь Ломаченко у четвер, 1 березня, влаштував прибирання снігу біля будинку. Ролик, як він прибирає сніг боксер виклав у своєму акаунті в Instagram. За 20 годин відео переглянули 220 тисяч разів, воно зібрало три сотні коментарів. Користувачі відзначають, що з лопатою вийшла непогана розминка на свіжому повітрі. «Це частина секретних тренувань Ломаченка», «Як приємно дивитися на Ломаченка не тільки в рингу, а й за клопотами», «Відпрацювання аперкоту», «Василь, якщо не накидались, то приїжджайте на Оболонь допомагати зі снігом боротися», - пишуть коментатори . Нагадаємо, раніше чемпіон WBA в легкій вазі Хорхе Лінарес закликав Ломаченка домовитися про бій. Промоутер Ломаченка Боб Арум заявляв, що ведуться переговори з командою Лінареса про бій, і навіть назвав приблизну дату проведення поєдинку – в травні 2018 року.   Публикация от LOMAchenko Vasiliy (@lomachenkovasiliy) Мар 1, 2018 в 12:26 PST
Політика Угорщині не сподобалося скасування скандального закону «Колесніченка-Ківалова» В Україні проводять «грубу атаку» проти нацменшин, про що говорить і рішення КСУ про неконституційність закону «Про засади державної мовної політики». Таку думку висловив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто, передає «Радіо Свобода». «Український уряд поставив перед собою два націоналістичні завдання – перше: щоб нацменшини не могли вчитися, друге: щоб не мали можливості говорити рідною мовою», - стверджує Сийярто. Він також пов'язав воєдино підпали офісу Товариства угорської культури на Закарпатті та рішення КСУ щодо мовного закону. Це зроблено не дивлячись на те, що правоохоронці з'ясували, що перший підпал угорського центру здійснили двоє поляків-провокаторів. «А зараз скасовують закон, який забезпечує можливість, щоб нацменшини могли вживати власну мову», - розповів Сийярто. Політик почав погрожувати, що Угорщина не підтримуватиме євроатлантичні прагнення України. Нагадаємо, КСУ визнав неконституційним закон 2012 року «Про засади державної мовної політики», більш відомий за прізвищами його авторів – закон «Колесніченка-Ківалова».
Політика Пентагон: Путін не здивував новими російськими ракетами Пентагон має інформацію про ракетно-ядерні та інші військові розробки Росії, які в ході послання до Федеральних зборів РФ заявив президент країни-агресора Володимир Путін. Про це передає «Голос Америки». За словами прес-секретаря Оборонного відомства США Дейни Уайт, американці «не здивовані цими заявами, і американський народ може бути впевнений, що ми повністю підготовлені». Він уточнив, що системи ПРО США ніколи не направлялися проти РФ, а тільки проти країн-ізгоїв. «Ми готові захищати країну незалежно від загроз», - підкреслила Уайт. Вона додала, що США врахували загрози, які виходять від РФ в своїй ядерній доктрині. Нагадаємо, 1 березня Путін заявив про новий арсенал ядерної зброї РФ, який нібито збільшує військовий потенціал країни-агресора. Він повідомив про МБР «Сармат», гіперзвуковий комплекс, крилату ракету з ядерною енергоустановкою і ядерний підводний дрон.
Культура оформление ленты  Росіяни масово дивляться піратську версію «Кіборгів» - Сеітаблаєв Серед жителів країни-агресора популярний український фільм «Кіборги». Про це заявив режисер стрічки Ахтем Сеітаблаєв, передає «5 канал». «Мені як раз написали, що дуже багато переглядів піратської версії в Росії», - розповів Сеітаблаєв. За його словами, не варто перебільшувати вплив фільму на свідомість пересічних громадян РФ. «Я б не перебільшував і не говорив, що фільм може змінити чийсь світогляд, але якщо людина, що живе в Росії, побачивши фільм «Кіборги», почне ставити собі якісь питання, то це вже дуже круто», - додав Сеітаблаєв. Нагадаємо, в грудні 2017 року «Кіборги» встановили рекорд касових зборів за перший вікенд, зібравши понад 8 млн гривень. Через тиждень касові збори стрічки подвоїлися і склали 15,7 млн ​​гривень. У зв'язку з цим «Кіборги» увійшли в топ-7 найкасовіших фільмів України 2017 року.
Суспільство оформление ленты  Психологи стверджують, що невістки двох британських принців не люблять одна одну 28-го лютого на офіційному заході вперше з'явилася разом британські принци Вільям і Гаррі зі своїми половинками, Кейт Міддлтон і Меган Маркл. Про це пише The Daily Mail. Як відзначили психологи і фахівці з мови тіла, в майбутньому слід очікувати «дружньої конфронтації між двома сильними жінками». Зокрема, експерти вважають, що обидві уникають сигналів пов'язаності, характерних для невісток, обміну посмішками або репліками. Також наголошується, що між Меган і Кейт не було зорового контакту, хоча і було присутнє «поверхневе відображення» жестів один одного. Нагадаємо, 19 травня 2018 року в Британії одружуються п'ятий за рахунком спадкоємець престолу, онук королеви Єлизавети принц Гаррі і його наречена Меган Маркл. Передбачається, що весілля принца Гаррі збагатить бюджет Британії на 500 млн фунтів стерлінгів.
Суспільство У Vodafone розповіли новини про відновлення зв'язку на окупованому Донбасі Учасники Тристоронньої контактної групи в четвер, 1 березня, домовилися розробити план заходів щодо забезпечення зв'язком жителів окупованих територій Донбасу. Про це повідомили в прес-службі мобільного оператора Vodafone-Україна, передає «Донпресс». «Ми поінформували учасників контактної групи в Мінську про реальний стан речей, щоб внести ясність і покласти край інформаційним маніпуляціям. Також поінформували про заходи, які можуть бути прийняті для поліпшення ситуації», - відзначили в Vodafone. Разом з тим, в компанії розповіли, що в окупованому російськими терористами Луганську мережа працює, але дуже нестабільно. Це пов'язано зі зношеністю 50% обладнання. Компанія домовилася з бойовиками про передачу запчастин для ремонту пошкоджених базових станцій. Однак в Донецькій області переговори з ватажками терористів проходять складно. «Ми не побачили бажання представників іншої сторони вести діалог, тому поки важко говорити про будь-який прогрес», - додали в Vodafone.
Суспільство оформление ленты  У Польщі продають шкарпетки з Гітлером У Польщі місцеві підприємці створили серію шкарпеток із зображенням Адольфа Гітлера. Про це передає Sputnik Polska. На носках стилістично зображені характерні вусики і чубчик фюрера. Носкам вже дали назву «гітлерки». Щоб ніхто не сумнівався, що зображений саме Гітлер, серію назвали «Адольф». В описі моделі сказано, що зображений «майстерний стратег і природжений лідер», який стежить «за порядком в шафі зі шкарпетками». В описі з'являються також наступні характеристики: «у вільний час обмірковує і малює план підкорення світу», «страшно подумати, що їх могло б бути двоє». Разом з тим шкарпетки викликали обурення музею Auschwitz та «Адольф» на носках перетворився в «Патрика», бізнесмена і філантропа, який «має потяг до швидких автомобілів, хороших костюмах і прекрасної Мерилін».  
Суспільство оформление ленты  Ні футболу, ні концертів, навіть качки відлетіли: Донеччани обговорюють нові фото Донбас Арени Колись сама "наворочена" в Європі Донбас Арена нині зяє порожніми потрісканими вікнами, стоїть темною самотньою брилою посеред Донецька. Жителі окупованого міста постять нові фото арени, шкодуючи про минулі часи, коли навколо вирувало життя і веселощі. Користувачі в соціальних мережах відзначають, що стан Донбас Арени, яку рік тому «націоналізували» бойовики, з кожним днем ​​стає все трагічнішим, пише "Донпресс". "Наша красуня "Донбас Арена" в Донецьку. Стоїть самотня, нікого там немає, навіть качки відлетіли зі ставка. Шкода, правда? Пам'ятайте, там був і футбол, і концерти, потім наші бабусі-дідусі звідти приносили продукти, які Ахметов роздавав? Ні футболу, ні концертів, ні продуктів...Зараз ніби морок якийсь, аж до сліз», - пише одна з користувачів соцмережі.
Суспільство ГСЧС перерахувала області, які повторно накриє потужний холодний циклон В Україні в суботу, 3 березня, погода буде складною через наближення циклону. Про це повідомили в прес-службі ДСНС. Зокрема, сильний сніг та хуртовини пройдуть в Черкаській, Полтавській, Харківській і Сумській областях. На півдні і сході сніг буде йти разом з дощем. Крім того, очікується сильний поривчастий вітер. Подібна погода може порушити транспортне сполучення і привести і проблем з подачею електрики. У зв'язку з цим у ДСНС просять українців без потреби з дому нікуди не виїжджати, особливо на далекі відстані. Також слід брати з собою необхідні речі, якщо раптом автомобіль застрягне в заметі або на трасі. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що циклон з Балкан прийде в Україну вдень 2 березня і буде вирувати на нашій території також 3 березня. Очікуються сильні опади і ожеледиця. Температура буде триматися в районі -15 ... -20˚ морозу. Потепління можливо з 5 березня.
Політика У Раді вимагають від Європи і США зупинити "скаженого карлика" У Верховній Раді зажадали від Європи і США зупинити Путіна - "скаженого карлика" і нового Гітлера. Про це в інтерв'ю журналістам в кулуарах Верховної Ради України заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Ігор Лапін, передає кореспондент АСН. "Європа повинна зрозуміти, що їй не вдасться відсидітися, коли Росія продовжує доїдати Україну. Весь світ нарешті повинен зрозуміти: це скажений карлик! І це ганьба для всієї планети і загроза для всіх людей на планеті Земля", - заявив він. Лапін зазначив, що Європа повинна зрозуміти: тільки кардинальні дії можуть зупинити Росію. "В іншому випадку, вони отримають зруйновану Європу, як свого часу було при ще одному карлику - Гітлері", - додав він. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що в Польщі виник скандал через шкарпеток у вигляді Гітлера.
Події На трасі Київ - Чоп зіткнулися автобус і маршрутка, утворилася величезна пробка На трасі Київ - Чоп сталася ДТП, в якому зіткнулися автобус і маршрутка. В результаті автомобілі перегородили дорогу і в бік столиці утворилася величезна пробка. Як повідомляє «Київ Оперативний» на своїй сторінці в Facebook, зіткнення сталося на 17 км траси. «Автобус, здійснюючи розворот, не пропустив маршрутне таксі. Постраждало двоє людей. Величезна пробка в бік Києва», - йдеться в повідомленні. Разом з тим у Києві 2 березня продовжили заборону на в'їзд вантажівок у зв'язку зі сніговими заметами та утрудненим рухом на дорогах. У КМДА розповіли, що до прибирання снігу в столиці залучили 494 одиниці снігоприбиральної техніки. Щоб уникнути ожеледі, дороги обробляють посипковими матеріалами. Вже з вечора 2 березня передбачається, що в Україну прийде новий циклон і погода знову погіршиться. Очікуються снігопади, ожеледь і сильний вітер.
Економіка Україна переходить на жорсткий режим економії газу і тепла до 6 березня Україна переходить на мазут через обмеження поставок газу. Про це з трибуни Верховної Ради України заявив міністр енергетики Ігор Насалик. "За інформацією голови НАК "Нафтогаз" України, яка була озвучена вчора, у зв'язку з невиконанням Газпромом контрактних зобов'язань, визначених Стокгольмським судом, і поверненням передоплати НАК стикнулася з дисбалансом близько 15-20 млн куб газу. Вчора це питання було піднято президентом нашої держави на РНБО. Спільно з урядом пройшло засідання кризового штабу, який очолював Степан Кубів. За результатами засідання і згідно зі ст.6 "Закону про ринок газу", на виконання Указу Мінпаливенерго, був введений у дію національний план дій", - заявив він. Сьогодні з 9:00 до 10:00 міністр провів селектор з усіма главами обладміністрацій: "Хочу сказати, що ми працюємо всі без винятку в штатному режимі. План дій передбачає переведення генеруючих компаній із газу на мазут. Це дасть нам можливість заощадити близько 15-20 куб. м газу. Щоб ввести це рішення, Міністерство о 9:30 звернулося в європейський секретаріат і поінформувало, що протягом п'яти днів у нас буде введено план дій. І протягом цього часу ми будемо використовувати мазут". Також Насалик повідомив, що Кабмін ввів від сьогодні рекомендацію зупинити роботу в дошкільних навчальних закладах, школах та вишаз до 6 березня включно. "Перевірити, щоб температурний режим був у мінімально допустимих температурних нормах. Ми звернулися також до виробничих об'єктів, щоб вони переглянули плани роботи для економії газових ресурсів. Так ми будемо працювати до 5-6 березня. Думаю, що до цього часу ми нівелюємо всі загрози і далі будемо працювати в штатному режимі", - сказав міністр.
Суспільство оформление ленты  Американці висміяли ракети Путіна, «несправжні», як «груди Меланії» Посольство Росії у Вашингтоні попросило в мікроблозі Twitter придумати назву для нових російських ракет, про які президент РФ Володимир Путін розповів у посланні Федеральним зборам 1 березня. Однак у користувачів соцмереж пропозиція викликала тільки сміх. Блогер Дуглас Гіггінс запропонував назвати ракети «Груди Меланії», бо і ракети, як, власне, і груди, «несправжні». Надійшли також пропозиції назвати ракети «Трамп», «Kursk», «Huylo-1», «Argentina». Багато користувачів сприйняли новину про нове озброєння з недовірою, назвавши заяви лідера Кремля fake news. Нагадаємо, напередодні Путін оголосив про початок випробувань нових міжконтинентальних ракет «Сармат», які замінять вироблені в Дніпрі радянські ракети «Воєвода». У Пентагоні ж у відповідь заявили, що слова Путіна не стали для них новиною і ПРО США готові до будь-яких атак.
Суспільство оформление ленты  На батьківщину повернулися викрадені Росією українські прикордонники У п'ятницю, 2 березня, на нейтральній смузі українсько-російського кордону в районі пункту пропуску «Гоптівка» Харківської області України повернули викрадених спецслужбами РФ двох прикордонників. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко. «Тільки що СБУ і глава прикордонної служби доповіли Президенту України про звільнення з російської в'язниці наших прикордонників Богдана Марцоня і Ігоря Дзюбака, викрадених ФСБшниками 3 жовтня минулого року», - підкреслила Геращенко. Як відомо, прикордонників Богдана Марцоня і Ігоря Дзюбака викрали біля держкордону в Сумській області в жовтні 2017 року. Україні довелося віддати росіянам затриманих влітку 2017 року в Херсонській області військовослужбовців Прикордонної служби ФСБ Росії Володимира Кузнєцова і Аскара Кулуба.
Політика Янукович "придумав" план, як закінчити війну на Донбасі Четвертий президент України Віктор Янукович хоче запропонувати свої шляхи врегулювання війни на Донбасі. Про це заявив сам четвертий президент України Віктор Янукович на прес-конференції в Москві, передав кореспондент АСН. "Зі свого боку, я планую найближчим часом звернутися до держав - гарантів підписання угоди від 21 лютого 2014 року і держав, які відіграють ключову роль у розв'язанні конфлікту на Донбасі - США і Росії. Предметом мого звернення стануть пропозиції щодо пошуку шляхів припинення війни на Донбасі та початку ліквідації наслідків події, надання всебічної допомоги постраждалим", - зазначив екс-чиновник. За його словами, єдиний шлях у пошуку миру в Україні полягає в проведенні мирних переговорів з "представниками Донбасу" під наглядом представників ЄС, РФ, США і ООН. При цьому він додав, що за 4 роки війни ніхто з нинішньої української влади нічого не зробив для того, щоб почати переговори з людьми, що проживають на території, непідконтрольній Києву. Всю провину за це Янукович поклав на президента Петра Порошенка. Нагадаємо, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження стосовно четвертого президента України Віктора Януковича. За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.
Суспільство 600 тисяч українських дітей живуть із розлученими батьками і повинні отримувати аліменти Мін'юст створив дошку ганьби неплатників аліментів. Про це з трибуни Верховної Ради України в ході години запитань до уряду заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент АСН. "Закон про посилення відповідальності злісних неплатників аліментів діє трохи більше одного місяця. І ми вже бачимо величезний крок уперед і великі результати. Ті діти, які були жертвами безвідповідальності своїх батьків, почали отримувати мінімальну допомогу у вигляді аліментів. Йдеться про 600 тис. українських дітей , які не отримували гроші на їжу, на одяг і нормальне життя", - заявив він. Петренко зазначив, що на основі нового закону вже знято 1,5 млрд грн зі злісних неплатників і йдеться про 441 тис. дітей, які отримали допомогу з початку дії закону. "Тільки за останні три тижні знято 160 млн грн з таких неплатників. Ми також відкрили дошку ганьби таких батьків, які забули про своїх дітей! Незалежно від їхнього статусу, посад і доходів. Незалежно, депутат це, чиновник або підприємець! Діти кажуть за це "спасибі", - сказав він. Петренко розповів про кричущі приклади. Коли горе-батько, депутат облради Київської області, влаштувався водієм до свого друга, щоб не платити аліменти. Але після набрання законом чинності його змогли змусити заплатити майже півмільйона грн аліментів. Також міністр закликав парламент не зупинятися в ініціативі "чужих дітей не буває". Відповідні ініціативи будуть внесені в парламент найближчим часом.
Політика Янукович заявив, що живе в достатку, але "дуже страждає" Попри матеріальний достаток четвертому президенту України не дає спокою ситуація на Донбасі. Про це заявив сам четвертий президент України Віктор Янукович на прес-конференції в Москві, передав кореспондент АСН. "Мені ніхто не заздрить сьогодні. Грошей Януковича в жодному банку світу немає, і це не вимагає особливих доказів", - зазначив політик-утікач. За його словами, відсутність "грошей Януковича" підтвердили ГПУ і Євросоюз. При цьому він додав, що у нього є сім'я, зокрема "досить молодий син". "Я ваші гроші не рахую, ви не рахуйте мої. Я живу, і мені вистачає на життя, і я не можу сказати, що всім задоволений", - додав екс-президент. Також Янукович підкреслив, що дуже страждає у зв'язку з тими стражданнями, які терплять жителі Донбасу. Нагадаємо, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження стосовно четвертого президента України Віктора Януковича. За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.
Політика У Раді скандал: Супрун обізвали "американською парашутисткою" Міністра охорони здоров'я Уляну Супрун у Верховній Раді публічно обізвали "американською парашутисткою". В ході години запитань до уряду у Верховній Раді України сталася перепалка між нардепом фракції "Батьківщина" і в.о. міністра охорони здоров'я, передає кореспондент АСН. Так, соратниця Юлії Тимошенко, парламентарій Олександра Кужель звернулася до Уляні Супрун: "Коли ви здасте своє американське громадянство? Бо у нас одного разу вже така одна парашутистка була! Пані Яресько. Яка довела ситуацію з реформованим боргом". В.о. міністра охорони здоров'я спростувала інформацію про наявність у неї американського громадянства. "Я громадянка України! І з моїм громадянством усе зроблено в межах законодавства. Спасибі!" - явно роздратовано крикнула Супрун. При цьому в залі нардепи почали невдоволено коментувати цю відповідь. На що віце-спікер Ірина Геращенко, яка вела засідання, закликала дотримуватися порядку і "підбирати слова під час постановки запитань". "Через цей гамір, що ви тут влаштували в залі, ми втратили час, коли могли поставити ще кілька запитань", - дорікнула Геращенко.
Політика Янукович сказав, скільки платив Манафорту і навіщо з ним зустрічався Екс-глава виборчого штабу Трампа і політичний радник Януковича Пол Манафорт працював із ним на громадських засадах. Про це заявив сам четвертий президент України Віктор Янукович на прес-конференції в Москві, передав кореспондент АСН. "Весь час Пол Манафорт мав справу з апаратом Партії регіонів. Я особисто не підписував з ним ніяких угод, я особисто не встановлював ніяких сум оплат, і ця тема ніколи у мене з ним не обговорювалася", - зазначив екс-президент. За його словами, співпрацю з П. Манафортом почав навесні 2006 року в ході низки виборів, а після обрання президентом у 2010 році американець був його радником на "громадських засадах". Як таких, особистих контактів із ним у колишнього чиновника не було, оскільки американський політик працював із ним через Адміністрацію президента України. При цьому Янукович додав, що з Володимиром Путіним за 4 роки зустрічався лічені рази і ніколи не говорив про Манафорта. Нагадаємо, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження стосовно четвертого президента України Віктора Януковича. За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України). Також йому висунуті звинувачення за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.
Політика У Вірменії обрано нового президента, який був послом у Британії Національні збори Вірменії обрали новим президентом країни кандидата від правлячої Республіканської партії Армена Саркісяна. Про це пише «Взгляд». Президента обирав парламент країни. За Саркісяна проголосували 90 депутатів, проти - 10, один бюлетень визнано недійсним. Нагадаємо, 19 січня президент Вірменії Серж Саргсян, президентський термін якого підійшов до кінця, представив Армена Саркісяна. Він раніше був послом країни у Великій Британії і Північній Ірландії. Також Саркісян був прем'єром Вірменії. Саркісян був єдиним кандидатом. Підписи на його підтримку поставили 65 депутатів фракцій правлячої коаліції.  Нового президента Вірменії введе в посаду парламент, на спеціальному засіданні. На вимогу нової Конституції цієї країни, засідання має пройти в день закінчення повноважень чинного президента Сержа Саргсяна, тобто 9 квітня.
Політика оформление ленты  У присутності Порошенка склали присягу нові судді Конституційного суду Сьогодні, 2 березня, в присутності президента України Петра Порошенка присягу склали двоє нових суддів Конституційного Суду. Як зауважив Порошенко, це вперше відбувається через відкритий, прозорий конкурс. Глава держави на 10 хвилин запізнився на церемонію, оскільки спілкувався зі звільненими з російського полону українськими прикордонниками, передає АСН. Порошенко перед присягою суддів заявив, що вони - не тільки відомі юристи, а ще й визнані в Україні та за кордоном конституціоналісти. "У 2014 році, коли виносили зміни до Конституції, всі ставили за мету мати сильний незалежний авторитетний КСУ. Так само як і сильний авторитетний і незалежний ВСУ. Ми повинні мати прозорі правила відбору суддів, щоб підвищити захист конституційних прав і свобод громадян України. У нас є для цього всі необхідні інструменти", - заявив Порошенко.    
Політика Порошенко: Росія не хоче виконувати рішення Стокгольмського арбітражу, але ми змусимо Росія не бажає виконувати судове рішення Стокгольмського арбітражу, але їй доведеться це зробити. Про це президент України Петро Порошенко заявив на церемонії складання присяги двома суддями Конституційного суду Сергієм Головатим і Василем Лемаком, передає АСН. "Позавчора відбулося ще одне дуже важливе для України судове рішення - рішення Стокгольмського арбітражу, де Україна виграла газовий принципова суперечка. Закінчилися, нарешті, кабальні умови контрактів. Україна з повагою і шаною ставиться до будь-якого судового рішення. Але подивіться ставлення країни-агресора! Вони не хочуть виконувати рішення суду. Зневага і неповага", - сказав Порошенко. При цьому він повідомив, що напередодні, 1 березня, на засіданні РНБО пообіцяв, що Україна забезпечить виконання судового рішення і 4,6 млрд дол надійде до держбюджету.
Політика Політолог розповів, чого не вистачає Тимошенко і Садовому, щоб створити нову коаліцію Нинішня парламентська коаліція настільки слабка, що вихід із неї хоча б 10 депутатів дозволить лідеру "Батьківщини" Юлії Тимошенко або фракції "Самопоміч" сформувати свою парламентську антипрезидентську більшість. Таку думку висловив політолог Руслан Бортник на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Якщо з нинішньої коаліції вийде 10-20 депутатів, тоді у Тимошенко, у Садового з'явиться шанс сформувати ситуативну контркоаліцію, обрати свій уряд або як мінімум відправити у відставку існуючий уряд - тобто створити кризу для президента під час виборчої кампанії, що в зрештою його і приб'є", - зазначив політолог. За його словами, влада буде намагатися всіма можливими і неможливими методами не допустити створення контр коаліції. На його думку, зараз виникла гостра необхідність у консолідації опозиції, без якої неминучий програш і другий термін Порошенка. При цьому політолог додав, що як такої коаліції в парламенті вже давно немає, оскільки вона не нараховує необхідних 226 народних депутатів, а після заявленого виходу з неї ще 6 народних обранців - не буде й поготів. При цьому політичний і громадський діяч Олесь Доній додав, що поки опозиційні сили не виявляють ініціативи опору і протестів з боку опозиційних сил. "Поки що стратегію шукає тільки партія влади", - підсумував Доній. Нагадаємо, дострокові вибори в Раду - це сценарій "ззовні". Про це на погоджувальній раді парламенту заявив спікер Андрій Парубій. Крім того, згідно з даними у ЗМІ 26 лютого відбувся черговий раунд переговорів з питання об'єднання "Блоку Петра Порошенка" (БПП) і "Народного фронту" (НФ). За словами декількох джерел у владних групах, нібито домовленість передбачає поділ спільного проекту в таких пропорціях - 50% у Порошенка, 30% у "Народного фронту", 20% у Володимира Гройсмана. Більше того, за квотним принципом нібито має бути поділена політрада майбутньої партії, а також керівництво регіональних осередків.
Суспільство оформление ленты  Lacoste замінить логотип крокодила на зникаючих тварин Французький бренд Lacoste разом із Міжнародним союзом охорони природи для створення лімітованої колекції на підтримку зникаючих видів тварин. Про це повідомили в прес-службі компанії. Традиційний логотип бренду - зелений крокодил - замінений зображеннями тварин, які перебувають на межі зникнення. Всього випущено 1775  поло. Дизайнери випустили ту кількість кожного виду сорочки, що відповідає популяції вимираючої тварини. Так, північних тонкотілих лемурів залишилося 50 особин, таким же тиражем випущено поло із зображенням цього виду. Є також суматранський тигр, каліфорнійський кондор, анегадська ігуана, саола, східний чорний номаскус, яванський носоріг, какапо, бірманська покрівельна черепаха і каліфорнійська морська свиня. Гроші від продажу поло підуть на захист тварин.
Економіка НБУ знову підвищив облікову ставку: інфляція зростає через тотальне подорожчання Національний банк України в черговий раз підвищив облікову ставку до 17% річних. Про це повідомляє прес-служба регулятора. Рішення набирає чинності з 2 березня 2018 року. У НБУ заявили, що четверте поспіль підвищення ключової процентної ставки є доцільним, враховуючи, що інфляційні ризики в країні не зменшилися. Метою рішення є зниження споживчої інфляції. У січні 2018 року вона прискорилася до 14,1% в річному вимірі. Все тому, пояснили в Нацбанку, що темпи зростання цін на продукти харчування і послуги значно перевищують прогнозні. Також до цього призвело підвищення цін на пальне через істотне подорожчання нафти на світових ринках і ослаблення гривні в попередні місяці. У НБУ вважають, що долар в Україні подешевшав через ослаблення останнього на світових валютних ринках. Також у НБУ помітили, що можуть вдатися до подальшого посилення монетарної політики для повернення інфляції встановлених середньострокових цілей.
Суспільство оформление ленты  У Миколаєві відмовилися закривати школи через брак газу У п'ятницю, 2 березня, на нараді в Миколаївській ОДА було ухвалено рішення не закривати школи міста та області через НП з нестачею газу і сильними морозами. Про це повідомив губернатор області Олексій Савченко, передає місцеве видання «Новости N». В ОДА відбулася нарада з керівниками навчальних закладів Миколаєва, в якій брали участь директори шкіл, середньоспеціальних навчальних закладів, ректори вишів. Голова ОДА звернувся до присутніх керівників навчальних закладів з питанням, чи закривати школи. У відповідь на це присутні в залі йому дружно відповіли: «Ні». «Все, ми вирішили. Слава Україні!» - сказав Савченко і вийшов із зали. Таким чином, оголошеного в рамках надзвичайної ситуації в Україні переривання навчального процесу з метою економії газу з 2 по 7 березня включно в Миколаєві і області не буде.
Суспільство Частину наметів з-під Ради вже забрали Активісти вже прибрали частину наметів, розгорнутих на території Маріїнського парку в Києві, а ще частину планують прибрати в найближчі дні. Про це передає Укрінформ. Також учасники протесту пересунули паркан, який захищав намети в Маріїнському парку, далі від пам'ятника Ватутіну та ближче до Верховної Ради. За словами нардепа Єгора Соболєва, частину наметів згорнули, а частину прибрати не вдалося, бо вони примерзли. «В залежності від погоди планується, що намети будуть згорнуті протягом 3-4 днів, але ми не будемо прибирати всі намети з Маріїнського парку. Ми збережемо намети, які йдуть по лінії площі Конституції і туди, далі за паркан», - зазначив Соболєв. Парламентарій додав, що намети на вулиці Грушевського приберуть, «як тільки буде ухвалений закон в цілому про Антикорупційний суд». Нагадаємо, протест розпочався 17 жовтня 2017 року. Від Президента вимагали внести в парламент законопроект про Антикорупційний суд. 1 березня 2018 року парламент ухвалив цей законопроект у першому читанні.
Політика Клімкін запропонував Польщі заборонити свою Армію Крайову Поляки намагаються прирівняти національно-визвольну боротьбу українців до злочинів проти цивільного польського населення. Про це у своїй колонці на сайті видання «Новое время» написав міністр закордонних справ України Павло Клімкін. У той же час він зауважив, що ОУН і УПА боролися за незалежність України і саме це є головним фактором, за яким сучасні українці оцінюють їхню діяльність. «Кожен злочин індивідуальний і має своїх виконавців, які і повинні нести відповідальність. Приписування ж злочину всій нації або всьому визвольному руху є неприпустимою пропагандистською маніпуляцією», - заявив Клімкін. Він також запропонував у разі, якщо польські політики будуть наполягати на забороні в Україні Степана Бандери та УПА, їм почати з себе - і заборонити Юзефа Пілсудського, який намагався "пацифікувати" Галичину, а також - Армію Крайову, чиї загони здійснювали криваві каральні акції проти українських сіл.
Економіка "Нафтогаз" "забув" підписати додаткову угоду з "Газпромом", а тепер пропонує українцям мерзнути Керівництво НАК "Нафтогазу" не змогло підписати додаткову угоду з "Газпромом" ще з кінця 2017 року, і тепер пропонує жителям України сидіти в холоді, щоб заощадити газ, якого бракує. Таку думку висловив експерт з питань енергетики Валентин Землянський на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Що заважало керівникам НАК "Нафтогаз-України" підписати додаткову угоду з 22 грудня 2017 року, коли прозвучало рішення Стокгольмського арбітражу за першим контрактом - за контрактом на поставку. Чому "Нафтогаз" не підписав угоду до 1 березня, чому він перерахував гроші на підставі старого контракту? А тепер "Газпром" у нас винен", - зазначив експерт. За його словами, вперше за всі роки Незалежності України керівництво НАК "Нафтогаз" дозволяє собі заяви в дусі "давайте економити і зупиняти навчальний процес" в зв'язку з нестачею газу. При цьому Землянський додав, що подібної некомпетентності керівництва НАК "Нафтогаз" незалежна Україна не знала, і навіть у періоди "газових криз" в 2005-2006 рр. або в 2009-2010 рр. населення не страждало від холоду. Нагадаємо, Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги НАК "Нафтогаз України" про компенсацію за недопостачання російським "Газпромом" обсягів газу для транзиту. Про це повідомляє прес-служба компанії. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі "Газпром" повинен сплатити $2,56 млрд дол. США на користь "Нафтогазу". У свою чергу, російська сторона повернула передоплату НАКу за поставки газу і відмовилася продавати енергоресурс, посилаючись на відсутність додаткової угоди.
Політика оформление ленты  У Держдепі відмовилися відповідати пропагандистам РФ про «ракети Путіна» Прес-секретар Держдепу США Гізер Науерт відмовилася спілкуватися з пропагандистом телеканалу «Россия 1» на брифінгу відомства. Йшлося про послання президента країни-агресора Володимира Путіна до Федеральних зборів РФ, в ході якого показували кадри нової російської зброї. Науерт відповідала на запитання телеканалу Russia Today і заявила, що США стурбовані демонстрацією відео, де показана атака РФ на США. «Це дійсно нас турбує, і я не думаю, що це конструктивно», - сказала вона. В цей час в розмову влізла журналістка «России 1», але Науерт парирувала: «Ви з Росії? Другий канал, російське телебачення. Досить слів, йдемо далі». Американські журналісти заступилися за росіянку, зазначивши, що вона лише поставила запитання, і вона не є представником влади. На це Науерт відповіла, що RT та «інші російські ЗМІ або так звані ЗМІ безпосередньо спонсоруються і управляються російським урядом».
Кримінал Янукович стверджує, що кликав до України путінську "поліцейську місію", а не війська Президент-утікач Віктор Янукович, який ховається від українського правосуддя в Росії, заявив, що скандальним листом просив президента Росії про введення військ в Україну на початку 2014 року, де йшлося про поліцейських миротворців. "Я пропонував розглянути питання про введення поліцейської миротворчої місії", - досить різко відповів Янукович на запитання журналіста. Промову Януковича продовжив його адвокат Віталій Сердюк. Той заявив, що скоро опублікує це звернення. "Можна буде опублікувати текст звернення до Путіна, з яким Віктор Федорович звернувся в березні 2014 року, його ж передамо і в суд. Сподіваємося, що тоді звинувачення будуть зняті", - сказав він. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що Віктор Янукович, сидячи в Росії, придумав шляхи врегулювання війни на Донбасі. Також він сподівається, що незабаром зможе поговорити про це з Путіним.
Суспільство оформление ленты  Опубліковано відео, як відбувався обмін прикордонниками з Росією У Харківській області пройшов обмін в форматі «два на два», Україна передала Росії двох затриманих на нашій землі росіян, а країна-агресор повернула нам двох викрадених у Сумській області українських прикордонників. Відео показав «Канал 24». Передача військових відбувалася на нейтральній смузі українсько-російського державного кордону в районі пункту пропуску «Гоптівка». Були звільнені Ігор Дзюбак і Богдан Марцонь. «Дуже скучив за рідними... Обійняти їх і ніколи не відпускати і ніколи, нікуди від них не відлучатися», - сказав Богдан Марцонь. Він уточнив, що в РФ з ними поводилися як з полоненими. Дзюбак же уточнив, що в камері перебував із росіянами. Тепер прикордонники поїдуть до Києва. Нагадаємо, вони зникли 3 жовтня 2017 року. Пізніше ФСБ РФ заявила про двох «порушників» кордону. Обмін Дзюбака і Марцоня відбувся в п'ятницю, 2 березня. Росії віддали затриманих 30 червня 2017 року в Херсонській області працівників ФСБ РФ Володимира Кузнєцова і Аскара Кулуба.
Політика Ляшко у деталях розповів, що зробив би зі змерзлим росіянином Навіть ворога в мороз виганяти на вулицю - не по-людськи, але росіянам людяність невідома. Про це в кулуарах Верховної Ради України міркував голова фракції РПЛ Олег Ляшко, передає кореспондент АСН. "Росія в порушення договору говорить про зупинку поставок газу нам. Коли у нас мінус 20. Це ж не по-людськи. Я не кажу, що ми братські народи. Але хто ж так робить? Які братські народи? У мінус 20, щоб наші люди мерзли. Ось вам демонстрація, що таке братні народи. Якби до мене в будинок у 20-градусний мороз зайшов росіянин, я б його не вигнав. Я б його обігрів і нагодував. А потім під зад ногою б дав, коли тепло стало б", - заявив він. Ляшко вважає, що Європа в цій ситуації зайняла неправильну позицію: "Росія сьогодні шантажує Україну тим, що зупинить поставки газу. Європа при цьому сама засовує голову в газовий корупційний зашморг Росії. Замість того, щоб вкладати інвестиції у нашу ГТС, її модернізацію, щоб ми разом заробляли".
Політика Італійські популісти домагатимуться зняття санкцій із Росії Парламентські вибори в Італії стануть загрозою європейській політиці антиросійських санкцій. Таку думку висловив виконавчий директор Інституту світової політики Євген Магда на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Це серйозна загроза для європейської єдності, тому що, хоча популісти в Європі поширені, італійський популізм матиме інше звучання. Популісти, які прийдуть до влади в Італії, будуть каталізатором змін у Європі", - зазначив експерт. За його словами, політичні сили під неформальним лідерством колишнього президента Сільвіо Берлусконі, які мають всі шанси перемогти на виборах, перш за все будуть домагатися скасування або скорочення санкцій проти Росії під приводом поліпшення добробуту населення. При цьому Магда додав, що Ангелі Меркель буде складно переконати майбутнього ймовірного італійського прем'єра Берлусконі в необхідності зберегти єдину санкційну політику. Крім того, на думку експерта, Італія залежна від поставок газу з РФ і в збуті своїх високотехнологічних товарів у РФ. Нагадаємо, 4 березня 2018 року в Італії пройдуть парламентські вибори. За останніми опитуваннями, на виборах, які відбудуться 4 березня, "Вперед, Італіє" може набрати 17-18% голосів, що більше, ніж у її партнерів по коаліції - правоцентристських "Ліги" і "Братів Італії". Скандально відомий італійський політик, лідер партії "Вперед, Італіє" Сільвіо Берлусконі заявив, що готовий стати прем'єр-міністром у 2019 році, коли йому виповниться 81 рік. Відстрочка на рік викликана тим, що поки Берлусконі не може пропонувати свою кандидатуру через обмеження, накладені вироком суду у справі про шахрайство компанії Mediaset, що належить політику.
Наука і технології Міноборони РФ терміново придумує захист від американських Javelin На окупованій території Донбасу з кінця 2017 року «1 АК ДНР» і «2 АК ЛНР» терміново намагаються посилити захист бронетехніки в зв'язку з передачею Україні американських ПТРК Javelin. Про це повідомив нардеп, координатор групи ІС Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook. За інформацією нардепа, майбутні поставки Javelin «порвали не тільки Кремль, але і російських військових на Донбасі на ганчірочки». Він зазначив, що в Росії працівники НДІ Міноборони у форсованому режимі працюють над створенням «ефективного захисту» від американських ПТРК. Україні найближчим часом передадуть 210 ракет і 37 пускових ракетних установок Javelin. «Для воюючої країни зброї багато не буває, тим більше коли йдеться про сучасні високотехнологічні зразки озброєнь, та ще й за рахунок сторони, що допомагає», - заявив Тимчук. Воночас нардеп вказав на те, що, відповідно до держоборонзамовлення, Міноборони України цього року закупить і велику кількість ПТРК українського виробництва.
Кримінал оформление ленты  Переписав. Янукович показав черговий варіант свого звернення до Путіна У п'ятницю, 2 березня, після прес-конференції президента-втікача Віктора Януковича, його адвокати показали пресі такий собі документ, заявивши, що це - "справжній лист Януковича Путіну". Адвокати пообіцяли приєднати документ до матеріалів справи суду щодо державної зради Януковича, і, на їхню думку, він стане "серйозним доказом". Сам же Янукович заявив, що просив ввести поліцейську місію, а не війська. У продемонстрованому листі Янукович на трьох сторінках просторікує про "беззаконня" в країн в 2014 році. "У країні панують хаос і анархія, життя, безпека і права людей, особливо на південному сході і в Криму, - під загрозою", - йдеться у зверненні. Янукович каже, що вичерпав усі політичні і дипломатичні можливості, щоб зупинити кровопролиття, тому звернувся до Путіна за захистом. Водночас на прес-конференції Янукович не зміг пояснити, чому звернувся саме до Путіна.  .   Втім, лист візуально відрізняється від того документа, який демонстрував нині покійний Чуркін на засіданні ООН. Перш за все тому, що складається з кількох аркушів, а не одного, як на фото нижче.
Політика Звільнені прикордонники зустрілися в Києві з родичами У столиці тепло зустріли двох звільнених з російського полону прикордонників. До Києва прибули українські прикордонники Богдан Марцоня і Ігор Дзюбак, яких сьогодні звільнили з російського полону. Звільнені прикордонники зустрілися з рідними, передає кореспондент АСН. Рідні не приховували сліз, обіймаючи звільнених родичів. Після зворушливої ​​зустрічі звільнені розповіли про те, що почуваються добре фізично, проте - не психологічно. Ігор Дзюбак подякував усім українцям за те, що "про них не забували в Україні". При цьому прикордонники не заперечують, що в полоні на них чинився психологічний тиск. Мама Марцоня особисто подякувала президенту Петру Порошенку і керівництву Прикордонної служби. Олег Слободян, речник Держприкордонслужби, розповів, що президент України Петро Порошенко і віце-спікер Ірина Геращенко доклали максимум зусиль для звільнення наших прикордонників.
Політика "Газпром" розриває всі контракти з "Нафтогазом" Російська компанія «Газпром» повідомляє про розірвання всіх укладених раніше контрактів з Україною. Про це інформує голова правління компанії Олексій Міллер. Він додав, що йдеться про контракт на поставку газу споживачам України і про договір на транзит газу в Європу. Про це сказано в повідомленні прес-служби компанії в Facebook. Рішення про розірвання контрактів Міллер пояснює тим, що рішення Стокгольмського арбітражу порушило інтереси компанії «Газпром». «Арбітри аргументували рішення погіршенням стану економіки України. Ми категорично проти, щоб за наш рахунок вирішувалися українські економічні проблеми. У цій ситуації продовження дії контрактів для «Газпрому» економічно недоцільно і невигідно. «Газпром» негайно починає процедуру розірвання контрактів з НАК «Нафтогаз України» на транзит і поставку газу в Стокгольмському арбітражі», - говорить Міллер.
Політика Прикордонники розповіли про російський полон: Ставилися до нас як до злочинців Звільнені з російського полону українські прикордонники розповіли про умови, у яких їх тримали. Так прикордонник Богдан Марцонь розповів, що їх тримали разом зі злочинцями. "Тиск був. Тиск вже в тому, що ми залишилися там разом злочинцями. Це і є психологічний тиск. Нас не били. Доступ дали не відразу. Потім дали доступ послу. Адвокатам, які захищали наші інтереси. Ставилися до нас як до злочинців військових. Немає жодного тут значення. Думаю, що всі подробиці нашої ситуації будуть відомі найближчим часом", - сказав він. При цьому Ігор Дзюбак додав: "Фізично ми почувалися добре. Ніякого фізичного тиску на нас не було", - сказав він. Сьогодні після звільнення прикордонники будуть відправлені на повне комплексне обстеження у військовий госпіталь.
Політика Меркель і Трамп відреагували на презентацію Путіним нового озброєння Американський президент Дональд Трамп і канцлер Німеччини Ангела Меркель відреагувала на презентацію російським президентом Путіним нової крилатої ракети з ядерною боєголовкою. Про це інформує агентство Reuters. «Трамп і Меркель також стурбовані останніми зауваженнями глави Росії Путіна про розвиток озброєнь, а також їхній негативний вплив на міжнародні зусилля з контролю над озброєннями», - повідомив представник уряду ФРН Штеффен Зайбер, якого цитує агентство. Крім цього, агентство передає, що обидва лідери підкреслили, що РФ повинна терміново зупинити обстріли в Сирії відповідно до резолюції Ради безпеки США. «Обидва погодилися, що режим Сирії і його іранські й російські союзники повинні повністю і оперативно виконати резолюцію 2401 (2018) РБ США. Резолюція вимагає термінового припинення вогню в Сирії», - заявила Меркель.
Політика Конфлікт "Нафтогазу" і "Газпрому" має політичне підґрунтя і скоро не вирішиться - політолог Відмова в постачанні газу в Україну стала відповіддю Російської Федерації на рішення Стокгольмського арбітражу. Таку думку висловив політолог-міжнародник, експерт Українського інституту аналізу та менеджменту політики Володимир Воля на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Заяви з боку наших керівників спровокували відповідну реакцію Росії. Вони, нічого особливо не пояснюючи, відповідно відреагували. Тобто ніхто нічого у Росії не виграв - саме таким чином потрібно інтерпретувати зниження тиску і те, що повернули передоплату", - зазначив експерт. За його словами, рішення Стокгольмського арбітражу могли пройти "тихо і спокійно", оскільки є поки ще "технічним" - адже попереду апеляція. Водночас, як пояснив Воля, в РФ "підкоригували" інформацію про те, що Москва програла арбітраж таким чином, що останнє слово залишилося за російською стороною. При цьому він додав, що відносини між "Нафтогазом" і "Газпромом" - це політичне питання, і його розв'язання не варто очікувати найближчим часом. На думку політолога, проблему буде розв'язано не раніше літа, а то й осені, коли йтиметься про новий опалювальний сезон. Нагадаємо, Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги НАК "Нафтогаз України" про компенсацію за недопостачання російським "Газпромом" обсягів газу для транзиту. Про це повідомляє прес-служба компанії. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі "Газпром" повинен сплатити $2,56 млрд дол. США на користь "Нафтогазу". У свою чергу, російська сторона повернула передоплату НАКу за поставки газу і відмовилася продавати енергоресурс, посилаючись на відсутність додаткової угоди.
Політика Порошенко просить українців знизити температуру в будинках Президент України Петро Порошенко приєднався до ініціативи НАК «Нафтогаз України», яка називається «Прикрути» і спрямована на економію газу. Глава держави закликає громадян і держустанови знизити температуру в приміщеннях. Про це сьогодні він написав у себе в Facebook. Ініціативу «Нафтогазу» Порошенко назвав важливою і такою, яка дозволяє громадянам країни «згуртуватися проти провокації Кремля». «Газпром», програвши у Стокгольмському арбітражі Україні, знизив на 20% тиск у газопроводах у себе на стороні, щоб дискредитувати нашу країну. Щоб зруйнувати сценарій - потрібно на кілька днів зменшити температуру на один градус у будинках. Приєднуючись до цієї ініціативи особисто, я закликаю також усі держустанови знизити температуру в приміщеннях по можливості. Прошу також людей на кілька днів прикрутити опалення на один градус, або максимально уникати втрат тепла будинку», - пише він. Порошенко переконаний, що завдяки згуртованості шантаж «Газпрому» провалиться.
Політика Гроші Газпрому за рішенням арбітражу підуть в оплату боргу Януковича Російська сторона не повертатиме гроші Україні за рішенням стокгольмського арбітражу: борг піде в рахунок взаємних розрахунків по газу. Таку думку висловив голова Центру аналізу та стратегій Ігор Чаленко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Суми за двома рішеннями Стокгольмського арбітражу не зміняться і в апеляції. І я схиляюся до тієї думки, що вони будуть погашені взаєморозрахунками або подальшими знижками на транзитні послуги України або підуть в рахунок "боргу Януковича", - зазначив експерт. За його словами, українському керівництву необхідно витримати паузу і не провокувати "ура-патріотизм" у Росії напередодні президентських виборів "з відомим результатом". При цьому він додав, що дестабілізація відносин між "Нафтогазом" і "Газпромом" дасть козирі в руки лобістам будівництва нових потоків в обхід України. Нагадаємо, Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги НАК "Нафтогаз України" про компенсацію за недопостачання російським "Газпромом" обсягів газу для транзиту. Про це повідомляє прес-служба компанії. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі "Газпром" повинен сплатити $2,56 млрд дол. США на користь "Нафтогазу". У свою чергу, російська сторона повернула передоплату НАКу за поставки газу і відмовилася продавати енергоресурс, посилаючись на відсутність додаткової угоди.
Економіка У Мінсоцполітики повідомили, коли погасять борг пенсіонерам ОРДЛО Заборгованість з виплати пенсій жителям окупованих територій буде погашена, коли ці райони повернуться під контроль держави або коли самі пенсіонери переїдуть на підконтрольну територію. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева під час години запитань до уряду у Верховній Раді, кореспондент АСН. "Коли ці території перейдуть під контроль України, як це сталося в двох селах - Травневе і Гладосове. Людям виплачена вся заборгованість, яка була перед ними по пенсіях", - зазначив чиновник. За його словами, уряд має намір продовжити практику повного погашення заборгованості по пенсіях щодо жителів територій, які переходять під контроль української влади. Також, за його словами, відбувається і при переїзді пенсіонерів на українську територію - пенсіонерам виплачується пенсія в повному обсязі. Нагадаємо, два села в кінці листопада 2017 року повернулися під контроль української влади. Згодом там відновили систему пенсійного і соціального забезпечення, в результаті чого мешканці отримали виплати в повному обсязі. У Гладосовому пенсію отримують 15 осіб, у Травневому - 45.
Політика Заява Газпрому про розірвання договору з Україною - блеф і передвиборні "понти" - експерт Заява Газпрому про розрив газового договору з Україною - це блеф і типова передвиборча історія. Про це на своїй сторінці написав представник уряду в ВРУ Вадим Денисенко, передає кореспондент АСН. "Заява Газпрому про початок розриву транзитного договору з Україною - це типова російська реакція, суть якої зводиться до знаменитої фрази Островського: "та не дістанься ж ти нікому". Економічного сенсу в цій історії просто немає і його не потрібно шукати", - пише нардеп . Що насправді стоїть за цим всім? На його думку, перш за все лють від програшу в Стокгольмському арбітражі і бажання підняти ставки в торгах із Європою за газопровід Північний потік-2. По-друге, це типова передвиборча історія з розряду "підйому з колін". "Це блеф? Та тому, що зараз, в період гострих холодів, Газпром навряд чи відключить Європу від газу. А якщо відключить, може назавжди поховати Північний потік-2. Тому що з таким несподіваним партнером ніхто не захоче мати справу. Отже, що буде далі? В наступні кілька днів Газпром дійсно зменшить прокачування газу і частина Європи відчує на собі холод. Далі європейці поїдуть до Москви і після багатоденних переговорів росіяни «змилуйся» і почнуть качати газ", - вважає нардеп. Однак росіяни дійсно можуть в 2019 році різко зменшити транзит газу через Україну, припускає нардеп. І це загрожує величезними збитками Україні. Так що Денисенко радить вже зараз думати, де і як купувати газ, і виділити максимум ресурсів на запуск нових свердловин і альтернативних видів пального.
Політика Експерт розповів, чим Україні стануть корисні вибори Путіна в Криму Президентські вибори в Російській Федерації дозволять Україні в черговий раз актуалізують тему Криму в світі. Таку думку висловив заступник директора Інституту світової політики Микола Белесков на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Те, що відбуваються вибори, зокрема за рахунок окупованих територій - це ще одна можливість для України актуалізувати питання Криму", - зазначив експерт. За його словами, якщо вдасться знайти компроміс стосовно Донбасу, анексія Криму не стане перешкодою на шляху нормалізації відносин Євросоюзу та РФ, хоча формально на всіх рівнях і зустрічах європейські лідери будуть заявляти про невизнання анексії і продовжувати списку санкцій політику. "І це ще один виклик - щоб питання Криму не сходило з міжнародних майданчиків", - додав при цьому політолог. На його думку, зокрема, українська дипломатія повинна використовувати можливість і засідання Ради ООН з прав людини в Женеві для чергової актуалізації теми Криму. Нагадаємо, 18 березня 2018 року в Росії пройдуть вибори президента.
Політика Суд відновив Амосову на посаді ректора НМУ ім. Богомольця Адміністративний суд м.Києва відновив на посаді ректора Національного медуніверситету ім. Богомольця Катерину Амосову. Про це повідомляється на сайті Медуніверситету. "Ухвалою адміністративного суду м.Києва ректор НМУ Катерина Амосова поновлена ​​на посаді. Документом зупинено дію пункту №3 Наказу МОЗ, яким ректор була відсторонена на два тижні у зв'язку з перевіркою", - йдеться в повідомленні. Відзначається, що цим же пунктом наказу МОЗ незаконно поклало обов'язки ректора на Михайла Захараша. Згідно з рішенням суду, Катерина Амосова негайно повинна повернутися до своїх обов'язків ректора НМУ. Нагадаємо, 20 лютого Міністерство охорони здоров'я своїм указом відсторонило ректора медуніверситету імені Богомольця Катерину Амосову від займаної нею посади. Рішення було мотивоване тим, що вона не забезпечила проведення у виші ліцензійного іспиту для студентів-стоматологів. На підтримку керівника вишу студенти організували страйк просто в приміщенні навчального закладу.
Події У Києві поліцейський, який "кришував" наркодилерів, розбив кілька авто при затриманні У четвер, 1 березня, в Києві працівники поліції, СБУ і прокуратури провели спецоперацію із затримання наркоторговців, які працюють під «дахом» поліцейського. В ході слідчих заходів правоохоронці встановили, що розповсюджувач опію ацетильованого (т.зв. ширки) в останні шість місяців платив поліцейському данину за можливість вільно «працювати» на території столиці та області. Після затримання чоловік розповів, що сьогодні повинен сплатити гроші працівнику поліції. Близько 19:00 під час отримання данини був затриманий оперуповноважений Головного управління Національної поліції у Київській області. «В ході затримання 28-річний старший лейтенант чинив опір представникам оперативних спецслужб, а також намагався сховатися на власному авто, розбивши машини, якими були перекриті шляхи відходу», - зазначено в повідомленні. Під час спецоперації було затримано ще одного наркоторговця.
Політика Гройсман незадоволений, що "Нафтогаз" не підстрахувався від підступного "Газпрому" Прем'єр-міністр Володимир Гройсман дорікнув НАК "Нафтогаз України" в тому, що компанія не мала достатніх запасів газу, щоб бути застрахованою від подібних інцидентів, який стався сьогодні, коли "Газпром" заявив, що розриває контракти з українською стороною, передає АСН. "Нафтогаз України" мав би передбачити, виходячи з того, з ким вони мають справу, і зробити деяку перестраховку для того, щоб ситуація не була такою, як вона є зараз. І тому сьогодні всі технічні фахівці працюють, план, сформований для таких випадків, почав діяти. Він розрахований на п'ять днів... Сьогодні ситуація абсолютно контрольована", - заявив Грйосман. Він сказав, що Росія повинна буде виконати рішення Стокгольмського арбітражу. Але Україна не повинна забувати про те, що має справу з країною агресором, повторив прем'єр. "Вони повинні чітко розуміти, що треба мати запаси на випадок таких ситуацій. Але це було вчора. Зараз Міністерство освіти ухвалило рішення, що включно до середи не буде вестися навчання... І ситуація на вівторок, максимум середу буде повністю стабілізована", - заявив Гройсман. Також він заявив, що вже з завтрашнього дня Україна почне отримувати газ за екстреними контрактами з європейськими партнерами: "Завтра, відповідно до контрактів, які "Нафтогаз" підписав, європейський газ буде поставлятися в Україну. І це збалансує систему. І я ще раз повторю - знаючи, що Росія повинна виконати рішення щодо арбітражу, треба було зробити лаг у 10-14 днів запасу, працювати з європейськими постачальниками, щоб зробити "м'який режим". Цього зроблено не було".
Суспільство На Україну насувається новий циклон Завтра, 3 березня, з Балкан в Україну прийде новий циклон, який зумовить складні погодні умови в більшості областей країни. Про це інформує Укргідрометцентр. Температура повітря підніметься, особливо в південно-східній половині України. За інформацією синоптиків, очікується сніг, місцями сильний, на півдні і південному сході - з дощем, а в південній частині, більшості центральних регіонів і Донецькій області місцями буде налипання мокрого снігу та ожеледь. Вітер буде південно-східний з переходом на західний, 7-12 м/с, місцями очікуються пориви до 15-20 м/с, хуртовини. На дорогах України ожеледиця. Вночі 8-15 градусів, а вдень 0-7 градусів морозу; в Донецькій, Закарпатській та більшості центральних областей вночі від -2 до -8 градусів, вдень від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла. У Києві завтра вночі та вранці сильний сніг, а вдень помірний сніг. Вітер буде південно-східним з переходом на західний, 7-12 м/с, хуртовини. На дорогах столиці ожеледиця. Вночі температура 8-10 градусів, вдень 1-3 градусів морозу. У неділю, 4 березня, вночі в Україні, крім західних регіонів і Одеської області, невеликий сніг, у східних областях, а також в Сумській і Полтавській областях - помірний сніг, заметіль; вдень невеликий сніг в північних областях; на решті території без значних опадів. У Києві в цей день буде невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер західний, 7-12 м / с. Вночі температура 8-10 градусів, вдень 4-6 градусів морозу.
Суспільство Названо найбільш лякаючий фільм жахів у світі Стало відомо, яка стрічка була визнана найстрашнішою в світі. Про це інформує NME. Іспанська кінострічка «Уїджі: Прокляття Вероніки» Пако Пласа була названа найстрашнішим хорором за всю історію. Рейтинг картини на порталі-зібранні рецензій Rotten Tomatoes склав 100 Уїджа - є дошкою для спіритичних сеансів виклику душ мертвих. Її ще називають дошкою Диявола, бо спілкування з потойбічним світом для живої людини не обходиться без наслідків», - йдеться в описі фільму. Сказано також, що ця дошка володіє «сильною владою відкривати ворота жахливому злу». Перші користувачі в інтернеті відразу поділилися своїми враженнями про фільм. Одна з них повідомила, що фільм «наскільки страшний, що неможливо просто». В основу стрічки були покладені реальні події, які відбулися з іспанської школяркою в 1991 році. Дівчинка померла після гри з Дошкою Уїджі.
Політика оформление ленты  Порошенко провів газове засідання Президент України Петро Порошенко терміново скликав збори через заяву "Газпрому" про розірвання всіх контрактів з Україною. Незважаючи на те, що в "Нафтогазі" повідомили, що не отримували від російського монополіста ніяких документів про розірвання, Україна стурбована подібними заявами. "На засіданні РНБО було проведено енергетичний штаб, були прийняті вичерпні рішення щодо скорочення споживання газу, які дадуть нам можливість пройти без будь-яких надзвичайних обставин режим холодів і спробу Російської Федерації заподіяти труднощі Україні. Ми твердо і спокійно пройдемо цей кризовий момент", - заявив Порошенко. Також глава держави заявив, що уважно вивчив контракти з Газпромом і вони не передбачають такої процедури розірвання. "Контрактами не передбачено право їх розірвання в односторонньому порядку. І подібні заяви «Газпрому» можуть пояснюватися тільки небажанням виконувати свої контрактні зобов'язання і я впевнений - якщо це станеться, то "Нафтогаз" звернеться в арбітраж за додатковою компенсацією збитку", - заявив Порошенко. Також президент України заперечує тези, озвучені раніше російською стороною про те, що Стокгольмський трибунал базував своє рішення на користь нашої країни, грунтуючись на її важкому економічному становищі. Також Порошенко зауважив, що перехід українських ТЕС на мазут значно здорожить вартість електроенергії, але Україні треба протриматися всього кілька холодних днів, а далі "почнеться потепління зі сходу і півдня".
Політика оформление ленты  У парламенті нарахували аж 8 бездомних депутатів Журналісти проекту Бігус.инфо  нарахували у Верховній Раді 8 бездомних депутатів. Серед них опинилася нова депутат від "Радикальної партії Олега Ляшка" Валерія Заружко. У неї було раніше власне агентство нерухомості, але півроку тому вона його закрила. Та так, що аж сама залишилася "без житла". Принаймні в декларації депутата не вказано нерухомого майна. Зате є дві хутряні шуби, 300 000 гривень, 300 000 доларів і 50 000 євро готівки. У народного депутата і лідера "Національного корпусу" Андрія Білецького теж немає житла. Згідно з декларацією, немає навіть авто. Він вказав, що лише орендує квартиру і користується партійної машиною. Немає ніякої нерухомості і у Вадима Івченка, Ірини Сисоєнко, Володимира Соляра, Юрія-Богдана Шухевича і Андрія Кисельова. Бездомним у 2016 році після продажу 250-метрової київської квартири також раптово залишився Ігор Шкіря.
Політика Єврокомісія стурбована газовим скандалом Ситуація, що склалася в питанні поставок російського газу на територію України, викликає велике занепокоєння. Про це сказано в заяві віце-президента ЄК з енергетичних питань Мароша Шефчовича, інформує УНІАН. На думку комісії, ця ситуація викликає стурбованість як щодо прямих поставок газу в Україну, так і, можливо, щодо транзиту газу в Європейський Союз. «Тому комісія закликає зацікавлені сторони, компанії, а також відповідні міністерства України і РФ знайти термінові рішення відповідно до рішень Стокгольмського арбітражного трибуналу. Комісія готова керувати процесом, який у минулому виявився ефективним у спірних ситуаціях», - сказано в заяві. Для цієї мети віце-президент закликав міністрів енергетики РФ і України оцінити ситуацію, а також узгодити наступні кроки.
Політика У Раді закликали реформувати СБУ і не давати їй "кошмарити" бізнес У Раді закликали реформувати Службу безпеки України, щоб вона не могла "кошмарити" бізнес. Про це, виступаючи з трибуни Верховної Ради України, заявив народний депутат Сергій Лещенко, передає кореспондент АСН. "Ми підготували проект закону про реформування СБУ - єдиного органу, що залишився не реформованим взагалі. Ми зареєстрували законопроект про позбавлення української спецслужби невластивих їй функцій, законопроект про інституційне посилення спроможності СБУ", - заявив він. А саме, Законопроект №8057 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення інституційної спроможності Служби безпеки України" був зареєстрований у парламенті 23 лютого. У ньому йдеться про законопроект 8057, який не дозволить СБУ займатися "рекетом бізнесу", вимагати гроші під виглядом боротьби з фінансуванням тероризму, проводити обшуки в українських IT-компаніях. Слід зазначити, що тема необґрунтованих перевірок з боку бізнесу була піднята в ході години запитань до уряду. Так, член Комітету з питання податкової політики Тетяна Острікова поставила запитання першому віце-прем'єру про те, коли закінчаться "кошмарення бізнесу з боку єдиної нереформованої служби в країні". На що Кубів зазначив, що процес реформування органів влади відбувається згідно з планом і законодавчими ініціативами, які подані до парламенту. Що стосується проекту закону Лещенка, то він пропонує: - розслідування контрабанди та незаконного обігу технічних засобів отримання інформації віддати Національній поліції; - розслідування фінансування тероризму та легалізацію доходів віддати органам, що здійснюють контроль за дотриманням податкового законодавства; - виключити з переліку пріоритетних завдань СБУ заходи, спрямовані на протидію правопорушенням у сфері економічної діяльності, а також корупційних правопорушень; - заборонити використання ресурсів СБУ для втручання в господарську діяльність, якщо вона не становить загрози для державної безпеки; - виключити зі структури служби спеціальні підрозділи в сфері боротьби з корупцією та організованою злочинністю. Також Лещенко сказав, що за вказівкою СБУ на нього відкрили кримінальне провадження.
Дозвілля Памела Андерсон відверто розповіла, як утримує біля себе молодого коханця 50-річна Памела Андерсон розкрила деякі зухвалі секрети свого сексуального життя з молодим бойфрендом - футболістом Аділем Рамі. Зараз пара живе у Франції і заявляє, що їхні стосунки перейшли на новий рівень. 32-річному Рамі подобаються ігри з перевдяганням, зізналася зоряна блондинка. Йому подобається, наприклад, образ сексуальної покоївки. "Він фантастичний, я його люблю, звичайно, треба бути дуже хороброю, але мені подобається насолоджуватися такими речами. Ох, я напевно не повинна про це розповідати. Я погана дівчинка, не «фільтрую, про що говорю», - сказала вона в інтерв'ю The Sun. Андерсон, також визнала, що Рамі допомагає їй пережити менопаузу і не виключає, що футболіст стане її наступним чоловіком. Нагадаємо, раніше АСН розповідала про роман Андерсон і Путіна.
Політика Відмова Газпрому постачати газ в Україну вдарить по самій Росії Відмова Газпрому постачати газ вдарить по самій Росії. Про це в ефірі 112 каналу заявив екс-міністр енергетики Юрій Продан. "Ми вже не перший раз маємо шантаж з боку Газпрому. Я двічі проходив цей шантаж, будучи заступником міністра у 2005 році. Надзвичайно складна ситуація була в 2009 році, коли не тільки була припинена поставка газу в Україну, а й транзит до Європи", - заявив він. Тому, на думку Продана, сьогодні Газпром просто шантажує Україну: "Щоб знову заявити: Україна там краде газ. Але я хочу сказати, що працівники Нафтогазу і Укртрансгазу вже мають досвід. Сьогоднішні дії повинні бути такими, щоб ми не допустили проривання транзиту, забезпечили його поставки в Європу. Сьогодні ситуація не настільки складна, як було в 2010 році. Думаю, що за ці кілька днів до потепління ми знизимо споживання, добровільно-примусово. І збалансуємо питання, продовжимо поставки в Європу". Продан упевнений, що Україні необхідно залучати Європу в переговорний процес, як це було в 2015 році. А також іти в Стокгольмський суд, де Україна вже має досвід, щоб довести неправомірні дії РФ. Процес у суді буде однозначно непростим. Але в України є всі козирі, адже контракт із РФ повинен діяти до 2019 року. "Це буде гірше тільки для Газпрому. Європа тоді буде шукати інші обхідні шляхи поставок газу", - упевнений він. За його оцінками, Європа остаточно відмовиться від проекту Північний потік-2.
Культура На весілля принца Гаррі запросили три тисячі британців Британський принц Гаррі і актриса Меган Маркл (США) запросили до себе на весілля 2 640 рядових підданих Великої Британії. Про це в п'ятницю, 2 березня, повідомили в Кенсингтонському палаці. Запрошені зможуть подивитися на прибуття пари і їх гостей на вінчання на території Віндзорського замку, а також на те, як парочка буде виїжджати з палацу. «Міс Маркл і принц Гаррі хотіли, щоб в день весілля представники громадськості змогли розділити веселощі і радість з ними», - сказано в повідомленні Кенсингтонського палацу. Серед запрошених буде 1,2 тис. осіб з «усіх куточків Британії», яких виберуть лорди-намісники - представники королівського монарха в регіонах Великої Британії. На урочистий захід були запрошені 200 осіб з благодійних та інших організацій. На захід також були запрошені 530 осіб, що працюють на королівську сім'ю, ще 610 осіб, які забезпечують проживаючих на території замку і забезпечують його роботу. Весілля відбудеться 19 травня 2018 року в Віндзорському замку. Вінчання буде в каплиці Святого Георгія.

Як правильно спілкуватися з енергетичними вампірами
Як правильно спілкуватися з енергетичними вампірами
Проти енергетичного вампіризму існує багато способів захисту: це і амулети, і обереги, і візуалізації та змови....
Найзагадковіші та найпотаємніші Знаки Зодіаку
Найзагадковіші та найпотаємніші Знаки Зодіаку
Загадкові та потайливі люди завжди викликають інтерес у оточуючих Астрологи виділяють п'ять Знаків Зодіаку, як....
Ворожіння на майбутнє: три незвичайні способи дізнатися про долю
Ворожіння на майбутнє: три незвичайні способи дізнатися про долю
Існує безліч способів ворожіння, завдяки яким ви можете дізнатися про своє майбутнє Однак багато хто з них зас....
Що таке свідомий сон і як у нього потрапити
Що таке свідомий сон і як у нього потрапити
Свідоме сновидіння — це стан між фазами сну та неспання Вхід у цей стан є ключем до реалізації бажаного та упр....
Найефективніший ранковий ритуал для підвищення настрою та працездатності
Найефективніший ранковий ритуал для підвищення настрою та працездатності
Ранок — найважливіший час дня, адже день найчастіше минає так, як ми його починаємо Саме тому намагайтеся щодн....
більше матеріалів




/-2,1378381252289-/ /-pc-/
Top