counter
Архів Повернутись назад 01 Вересня 2016
1 Вересня
За кордоном Росія відзвітувала про ліквідацію другої людини в ІГІЛ Міністерство оборони РФ повідомило про ліквідацію 40 бойовиків терористичної організації «Ісламська держава», в тому числі прес-секретаря терористів. «30 серпня 2016 року внаслідок удару російського бомбардувальника Су-34 в районі Мааратат-Умм-Хауш провінції Алеппо було знищено велике скупчення бойовиків ІГІЛ чисельністю до 40 осіб», - йдеться в повідомленні російського оборонного відомства. У відомстві з посиланням на розвідку повідомили, що серед загиблих - польовий командир Абу Мухаммад Аль-Аднаном, більш відомий як «офіційний представник з роботи із засобами масової інформації» терористів ІГІЛ. «Абу Мухаммад Аль-Аднаном вважався другою особою в ІГ після його ватажка Абу Бакра аль-Багдаді і був відомий своїми закликами до проведення терактів у країнах західної Європи і США», - повідомили в Міноборони РФ.
За кордоном У Києві затримані викрадачі елітних позашляховиків У Києві співробітники поліції затримали викрадачів елітних автомобілів. Минулої ночі в Оболонському районі міста злочинці заволоділи позашляховиком «Range Rover», який стояв у дворі житлового будинку. Про це пише Сегодня. Злочинці встигли навіть відігнати іномарку в інше місце, де злочинці поміняли номери і заклеїли розбите скло. Незабаром після викрадення співробітники столичного управління карного розшуку разом з бійцями спецназу затримали підозрюваних. Поліція встановила, що грабіжники в деяких випадках телефонували власникам елітних іномарок і вимагали викуп за повернення викраденого транспортного засобу. В ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів поліція встановила, що злочинці готуються до нового злочину. В основному злочинці діяли вночі. Наразі відомо про п'ять викрадень, вчинених цим угрупованням. Зловмисники проживали в орендованих квартирах. Деякі із затриманих раніше притягувалися до кримінальної відповідальності.
Суспільство Прокремлівські бойовики 25 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО - штаб У районі проведення антитерористичної операції (АТО) протягом середи, 31 серпня, проросійські бойовики 25 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України (ЗСУ). За добу було зафіксовано 14 випадків порушення режиму тиші на Донецькому, 10 - на Маріупольському і один - на Луганському напрямах, повідомили в прес-центрі штабу АТО. Зокрема, на Донецькому напрямі члени НЗФ обстрілювали позиції українських військових в Авдіївці з 120-мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а позиції в Верхньоторецькому - зі стрілецької зброї. По Зайцевому бойовики відкривали вогонь з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, також зафіксована снайперська активність. «На Маріупольському напрямі терористи застосували стрілецьку зброю в Мар'їнці, Новотроїцькому, Старогнатівці і Богданівці. Також по Старогнатівці бойовики били з мінометів 82-мм калібру, а по Павлополю - з автоматичних станкових гранатометів», - повідомили в прес-центрі штабу АТО. У Широкиному бойовики застосували великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, тут також активізувався снайпер. На Луганському напрямі противник вів вогонь зі стрілецької зброї по позиціях біля Станиці Луганської.
Суспільство Від початку 1 вересня бойовики дотримуються режиму тиші на Донбасі Від початку доби, 1 вересня, проросійські окупаційні війська дотримуються режиму припинення вогню в зоні проведення антитерористичної операції (АТО). Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив спікер прес-центру штабу АТО Іван Ареф'єв. Міністр оборони Степан Полторак підтвердив, що станом на 9 ранку на Донбасі не було зафіксовано порушення режиму припинення вогню. «Мені кожні 15 хвилин надходить інформація щодо ситуації на сході України. Я сьогодні вранці був приємно здивований, що на 9:00, починаючи з 00:00, у нас немає жодного обстрілу», - сказав він. При цьому в штабі АТО не виключили, що з боку терористів можуть бути провокаційні обстріли. Раніше повідомлялося, що 31 серпня проросійські бойовики 25 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України. За добу було зафіксовано 14 випадків порушення режиму тиші на Донецькому, 10 - на Маріупольському і один - на Луганському напрямах. Нагадаємо, на засіданні контактної групи в Мінську була досягнута домовленість про безстрокове припинення вогню на Донбасі з опівночі 1 вересня.
Політика У Держдепі повідомили про готовий план на випадок вторгнення Росії в Україну США і Європа розробили план на випадок повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Про це в інтерв'ю «Голосу Америки» заявив спеціальний координатор Держдепартаменту США щодо санкцій Деніел Фрід. «США і Європа мають напрацьований план на випадок, якщо Росія буде розгортати війну в Україні», - повідомив він. Представник Держдепу також додав, що Росія давно б напала на Україну, якби не економічні санкції США і Європи проти російських компаній і влади. «Якщо війна почне розгортатися знову, то у нас є опція посилення санкцій. Ми це вже обговорювали з Європою. Ми знаємо, що робитимемо в такому випадку. Але я не хочу вдаватися в деталі гіпотетичного сценарію, який може статися. Ми обговорювали це з німцями, французами, поляками і британцями», - продовжив Фрід. Раніше повідомлялося, що, за даними СБУ, президент Росії Володимир Путін мав намір використовувати будь-які активні військові дії України для виправдання повномасштабного вторгнення в Україну.
Економіка Україна очолила рейтинг вартості життя для іноземців Україна посіла перше місце в категорії «Вартість життя» рейтингу Expat Insider щодо доступності життя для іноземців, пише «Голос Америки». Згідно з даними рейтингу, 45% експатріантів, які проживають в Україні, вважають вартість життя надзвичайно доступною, що майже втричі перевищує середній рівень задоволення вартістю витрат на життя серед експатріантів в цілому в світі (14%). Відзначається, що Україна також посіла друге місце в категорії «Персональні фінанси». За даними рейтингу, майже три чверті респондентів (74%) вважають, що їхній чистий прибуток перевищує суму, необхідну для того, щоб дозволити собі життя в Україні. Для порівняння в цілому в світі цей показник становить 48%. В опитуванні Expat Insider, одному з найбільших досліджень переваг і оцінок експатріантів, взяли участь 14 тис. респондентів в 191 країні світу.
Політика Гройсман повідомив про успішний запуск системи е-декларування Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що система електронного декларування в четвер, 1 вересня, повноцінно запрацювала. «Система електронного декларування з 1 вересня повноцінно запрацювала. Вітаю всіх, хто боровся за те, щоб це все ж відбулося!» - написав він на своїй сторінці в Facebook. Голова уряду додав, що Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації (ДССЗЗІ) напередодні, 31 серпня, затвердила надання атестата на комплексну систему захисту інформації (КСЗІ) системи е-декларування. Раніше повідомлялося, що 15 серпня відбувся запуск системи електронного декларування без сертифіката КСЗІ. У Transparency International заявили, що обробка персональних даних без КСЗІ ставить під удар доказову силу внесеної в систему е-декларування інформації.
На Донбасі шестеро бойовиків загинули і 11 отримали поранення - розвідка Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нові втрати серед російських найманців на Донбасі. За даними української військової розвідки, протягом доби шестеро бойовиків загинули і 11 отримали поранення. Зокрема, втрати підтверджені серед військовослужбовців 11 окремого механізованого полку (Макіївка), 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) і 1 окремої мотострілкової бригади (Комсомольське) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, а також 2 (Луганськ) і 7 ( Дебальцеве) окремих мотострілкових бригад 2 АК (Луганськ) ЗС РФ. Згідно з відомостями ГУР, втрати особового складу 7 омсбр (Дебальцеве) частково пов'язані з тим, що командування навмисне направляє на передові позиції так зване «м'ясо» (молоде поповнення) без проходження курсу бойової підготовки в рамках примусової мобілізації. «Поранення отримав тільки примусово мобілізований Водолазький Олександр Анатолійович (25.10.1982 р.н.), який не проходив початкову військову підготовку і ще не був належним чином оформлений в списках особового складу 7 омсбр», - заявили в розвідці.
Політика Мільярдера Новинського можуть позбавити недоторканності через напад на священика - ЗМІ Генеральна прокуратура України (ГПУ) готує подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського, повідомляє «Українська правда» з посиланням на джерела в ГПУ. За даними джерел, подання готують у зв'язку з побиттям Новинським православного священика. У Генпрокуратурі не спростували і не підтвердили цю заяву. «Коментувати інформацію будемо після її надходженя», - сказала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган. Нагадаємо, 23 червня 2016 року в місті Корець Рівненської області народний депутат України, мільярдер Вадим Новинський напав на митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського УПЦ Московського патріархату Олександра Драбинко. Раніше повідомлялося, що в липні 2016 року депутати Верховної Ради проголосували за зняття з народного депутата Олександра Онищенка недоторканності і дали дозвіл на його арешт.
Політика Порошенко заявив, що вже упродовж 12 годин на фронті не стріляють Президент України Петро Порошенко констатує встановлення режиму повного припинення вогню на Донбасі вже упродовж 12 годин. Про це він сказав під час зустрічі зі студентами та викладачами Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» з нагоди Дня знань та початку нового навчального року, передає кореспондент АСН. Він нагадав, що 26 серпня видав директиви представникам України в Тристоронній контактній групі запропонувати з 1 вересня режим повного припинення вогню. «За 12 годин і 5 хвилин, я хочу вас привітати, цей режим дотримується – на фронті не стріляють», - заявив Президент. За його словами, за весь цей час був лише один неприцільний постріл зі стрілецької зброї, «немає ні артилерійських залпів, ні танкових атак, ні мінометів».
Політика Ще чотири центри надання адмінпослуг відкриють на Донбасі - Порошенко Ще чотири центри надання адмінпослуг будуть відкриті на прифронтовій території на сході України. Про це повідомив Президент України Петро Порошенко на зустрічі зі студентами і викладачами Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» з нагоди Дня знань та початку нового навчального року, передає кореспондент АСН. «Ми вже домовилися з нашими партнерами з США, фондом «Відродження», який брав участь у фінансуванні (відкриття центру надання адміністративних послуг в Донецькій області, в якому вчора взяв участь Президент), левову частку витрат взяла на себе облдержадміністрація, територіальна громада міста, ми будемо відкривати ще чотири центри надання адміністративних послуг на прифронтовій території», - сказав Порошенко.
Події П'яний полковник СБУ влаштував ДТП під Києвом: опубліковані фото У Київській області п'яний полковник Служби безпеки України влаштував аварію. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції області. ДТП сталася 28 серпня на 60-му км автодороги «Київ - Харків». «Водій автомобіля Honda CR-V рухався в напрямі Києва, але якоїсь миті не впорався з керуванням і протаранив Chevrolet Aveo, який їхав у попутному напрямі. В результаті аварії водії транспортних засобів отримали травми, але від госпіталізації відмовилися. Винуватцем аварії виявився 37-річний киянин, працівник СБУ. В ході медобстеження було встановлено, що вміст алкоголю в його крові склав 1,8 проміле», - сказано в повідомленні. За цим фактом розпочато кримінальну справу, що перебуває в юрисдикції прокуратури Бориспільського району Київської області. Проводиться досудове розслідування.
Політика Порошенко назвав ключову умову забезпечення миру на Донбасі Президент України Петро Порошенко заявив, що 409,3 км неконтрольованого кордону повинні взяти під контроль українські силовики і прикордонники. Про це він сказав під час зустрічі зі студентами та викладачами Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» з нагоди Дня знань та початку нового навчального року, передає кореспондент АСН. «Ви знаєте, що є ключовою умовою забезпечення миру на Донбасі? Це 409,3 км неконтрольованого кордону з Російською Федерацією, який повинні взяти під контроль спочатку представники поліцейської місії ОБСЄ, потім до них приєднаються українські силовики і прикордонники», - сказав він. Раніше повідомлялося, що 1 вересня на Донбасі бойовики дотримуються режиму повного припинення вогню вже протягом 12 годин.
За кордоном У Нідерландах оприлюднили нові відомості щодо катастрофи МН17 Суд зобов'язав Міністерство безпеки і юстиції Нідерландів опублікувати нові документи про катастрофу Boeing MH17, який був збитий на сході України в липні 2014 року, повідомляє NLTimes. Відзначається, що документи розкривають деякі аспекти дій нідерландського уряду після катастрофи. Згідно з оприлюдненими даними, уряд Нідерландів від спочатку вважав, що бойовики відповідальні за катастрофу літака. У документах також обговорюється кількість жертв катастрофи і те, що нідерландська сторона на ранніх стадіях розслідування виступала за проведення судового процесу в Нідерландах. Нагадаємо, що Boeing авіакомпанії Malaysia Airlines розбився 17 липня 2014 року в Донецькій області. Літак здійснював рейс MH17 за маршрутом Амстердам - ​​Куала-Лумпур. На борту було 298 осіб, всі вони загинули.
За кордоном У Білорусі росіяни побили чоловіка за український прапор У Мінську громадяни Росії побили місцевого жителя за український прапор в автомобілі. За словами постраждалого Артура Хоменка, інцидент стався після того, як той обігнав на дорозі машину Toyota з російськими номерами. Водій у відповідь почав підрізати опонента, а потім на світлофорі вибіг з автомобіля і напав з кулаками на чоловіка. Про це повідомляє місцевий телеканал Белсат. «Я опустив скло, водій автомобіля Toyota підійшов і відразу вдарив мене в обличчя. Коли я спробував вийти з авто, він тримав однією рукою двері, а другою намагався бити мене», - говорить потерпілий. Агресивні пасажири Toyota почали завдавати шкоди автомобілю білоруса. Чоловік також зазначив, що причиною конфлікту став не стільки обгін, як український прапор, розташований на лобовому склі автомобіля. «Прибийте хохла, у нього хохляцький прапор!» - вигукували росіяни.
Події оформление ленты  Поліція розкрила справу про вбивство відомої біатлоністки Демиденко Поліція затримала підозрюваного у вбивстві відомої біатлоністки Олени Демиденко, що сталося три роки тому. Про це повідомили в прес-службі поліції Сумкої області. «У тяжкому злочині обґрунтовано підозрювався її 28-річний співмешканець. Чоловік покинув країну і був оголошений в міжнародний розшук по лінії Інтерполу», - повідомили в поліції. За даними поліції, підозрюваний після вбивства скоїв крадіжку на території іншої країни і був затриманий правоохоронцями. На підставі міжнародних договорів і Мінської конвенції днями він був повернутий в Україну. Зараз підозрюваний перебуває у слідчому ізоляторі Глухівського відділу поліції. Йому оголошено про підозру у вчиненні вбивства. Найближчим часом кримінальне провадження з обвинувальним актом буде спрямовано до суду. За скоєне чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення. Нагадаємо, 28-річну Олену Демиденко знайшли вбитою 18 червня 2013 року у власному будинку. Смерть жінки настала від множинних колото-різаних ран. За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство».
Політика У ЄС оцінили запуск системи е-декларування і закликали виправити всі помилки У представництві Європейського Союзу в Україні заявили, що всі технічні проблеми, з якими стикнулась система електронного декларування після запуску, повинні бути вирішені якомога швидше. «Кінцевий успіх системи електронного декларування буде оцінюватися не за її формальним запуском, а за її ефективним і безперебійним функціонуванням. Воно передбачає, зокрема, кримінальну відповідальність за подачу неправдивих декларацій», - сказано в заяві, опублікованій у Facebook. У представництві ЄС підкреслили, що повна відповідальність за управління системою повинна залишатися за Національним агентством з питань запобігання корупції. На думку ЄС, запуск системи е-декларування є ще одним важливим кроком у боротьбі проти корупції в Україні, а також ключовим фактором для продовження успішного процесу реформ. Нагадаємо, система електронного декларування в четвер, 1 вересня, повноцінно запрацювала.
Політика оформление ленты  «Елітні» камери і порожні коридори. СБУ показала «таємні в'язниці» в Харкові (відео) Харківське видання 057.ua опублікувало відео, зняте під час перевірки харківського відділення Служби безпеки України (СБУ) на наявність «таємних в'язниць». Відзначається, що під час свого робочого візиту до Харкова голова СБУ Василь Грицак запропонував усім охочим переконатися у відсутності «таємних в'язниць» і вирушити на «позапланову перевірку» в слідчі ізолятори СБУ на території обласного управління СБУ. Згідно з повідомленням видання, начальник управління СБУ в Харківській області Едуард Кріцин провів журналістам екскурсію по ізоляторах, показав кімнату для відпочинку персоналу, кухню і ванну. Кріцин також показав «елітні» камери, які були облаштовані спеціально під «Євро-2012», в яких є туалети і душові кабінки. «Всі приміщення, які використовують для бесід із затриманими, сьогодні були порожні. В СБУ повідомили, що останній раз в ізоляторі допитували затриманого цієї ночі», - повідомили журналісти 057.ua. Раніше повідомлялося, що в понеділок, 29 серпня, міжнародні правозахисні організації Amnesty International та Human Rights Watch заявили, що з СБУ в Харкові звільнено 13 ув'язнених, зокрема одну жінку. За їхніми даними, щонайменше п'ять осіб утримуються в Харківському управлінні СБУ, з яких троє затриманих перебувають там вже більше 17 місяців.
Політика Печерський суд видав ордер на арешт міністра оборони РФ Шойгу Печерський районний суд Києва видав дозвіл на затримання міністра оборони РФ Сергія Шойгу. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відповідне рішення суду. «Клопотання... про дозвіл на затримання підозрюваного з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою - задовольнити», - йдеться в рішенні суду. Постанова втрачає законну чинність 26 лютого 2017 року або до вказаної дати з моменту приводу підозрюваного або відкликання рішення прокурором. Рішення оскарженню не підлягає. Нагадаємо, що ГПУ повідомила про підозру міністру оборони РФ Сергію Шойгу і ще 17 російським високопосадовцям. На думку відомства, дії підозрюваних призвели до загибелі не менше 2 263 і поранень не менше 8 394 військових ЗСУ та інших військових формувань, а також матеріальних збитків у вигляді знищення військової техніки, озброєння та іншого військового майна на суму 1,3 трлн грн.
Економіка У МВФ розповіли, коли обговорюватиметься «українське питання» У Міжнародному валютному фонді (МВФ) очікують, що засідання ради директорів з питання про виділення Україні наступного траншу відбудеться в другій половині вересня. Про це під час брифінгу у Вашингтоні сказав голова Департаменту зовнішніх зв'язків МВФ Джеррі Райс, передає УНІАН. За його словами, точна дата засідання буде озвучена найближчим часом. Райс додав, що обсяг кредитного траншу, який може бути наданий Україні, буде озвучений вже за підсумками засідання ради директорів. За його словами, на поточний момент Україна і МВФ обговорюють суто технічні моменти, які не несуть жодних фундаментальних розбіжностей. «У цьому немає нічого незвичайного, йдуть переговори, і ми максимально близькі до узгодження позицій», - сказав Райс. Нагадаємо, що міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що Україна «дуже близька» до отримання чергового траншу кредиту від МВФ. При цьому Україна очікує отримати від МВФ $1 млрд, а не $1,7 млрд, як було заявлено раніше. Програма фінансової допомоги МВФ у розмірі $17,5 млрд була схвалена в березні 2015 року строком на чотири роки. У 2015 році Україна отримала два транші за програмою в обсязі $5 млрд і $1,7 млрд.
Політика Франція і Німеччина мають намір продовжувати співпрацю з Росією і Україною в "нормандському форматі" Президент Французької республіки Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель висловлюють свою серйозну стурбованість політикою безпеки ситуацією на сході України, зокрема, вздовж лінії розмежування. Про це говориться у спільному комюніке, оприлюдненому на сайті посольства Франції в Україні. Вони знову підтверджують свою налаштованість докладати і надалі всіх зусиль в рамках Нормандського формату з метою повного виконання Мінських угод, повідомляє посольство Франції в Україні. У той же час лідери обох держав «висловлюють свою повну підтримку домовленості, отриманої в рамках тристоронньої контактної групи, про припинення вогню, яке повинно бути введено в усіх зонах конфлікту з нагоди початку навчального року. Вони відзначають, що цей крок повинен стати початком тривалого припинення вогню» - йдеться у спільній заяві обох лідерів. Обидві країни в черговий раз підтверджують свою незмінну прихильність підтримці суверенітету і територіальної цілісності України.
Суспільство оформление ленты  Двоє постраждалих в ДТП під Броварами велосипедистів - у важкому стані Серед постраждалих в результаті ДТП під Броварами велосипедистів, двоє перебувають у важкому стані. Про це в коментарі телеканалу "112 Україна" повідомив перший заступник міністра молоді та спорту Ігор Гоцул. На місці події працюють правоохоронці, туди ж приїхали представники місцевої влади. "Зараз четверо в реанімації, за висновком лікарів, двоє можуть бути переведені з реанімації в загальне відділення, а двоє перебувають у важкому стані. Сюди приїхало керівництво області, міста Броварів. Створено комісію, завдання якої визначити винних і допомогти постраждалим. До комісії входить міський голова Броварів, заступник губернатора Київської області, головний лікар, представники поліції, досить велика кількість фахівців ", - розповів Гоцул. Фото: Еспрессо

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,3043859004974-/ /-pc-/
Top