counter
Архів Повернутись назад 01 Травня 2017
1 Травня
Події При сходженні на Еверест загинув найвідоміший альпініст Знаменитий швейцарський альпініст Улі Штек загинув під час акліматизації на Евересті. Про це повідомляє BBC. Альпініст Улі Штек, був відомий великою швидкістю сходжень і неймовірною витривалістю, за яку отримав прізвисько «швейцарська машина». У 2012 році Штек вже підкорював Еверест, а цього разу він хотів піднятися на вершину за іншим маршрутом і без кисневого балона. Штека знайшли на Евересті і на вертольоті доставили в столицю Непалу Катманду. У Федерації альпінізму Непалу припускають, що під час акліматизації альпініст послизнувся і впав, отримавши смертельні травми. Ще 26 квітня Улі Штек на своїй сторінці в соцмережі писав, що за один день піднявся на 7 тисяч метрів від базового табору, а потім повернувся назад, вважаючи, що активна акліматизація - це найкращий спосіб звикання до великій висоті. У 2015 році Улі Штек всього за 62 дні підкорив всі 82 альпійських піки вище чотирьох тисяч метрів. У тому ж році він всього за 2 години 47 хвилин зійшов на одну з найзнаменитіших вершин у світі - Північну стіну Ейгера. Це фантастичний результат для перших альпіністів, які підкоряли цю вершину. У них цей шлях займав кілька днів.
Суспільство Путінські байкери прорвалися до Польщі і їдуть на Берлін Байкери клубу «Нічні вовки» перетнули кордон Польщі і прямують у бік Варшави. Відзначається, що в групі, яка змогла пройти білорусько-польський кордон, всі байкери є громадянами ЄС - Польщі, Німеччини та Словаччини, передає РАР. Всього кордон перетнули 6 людей - поляк, словак і чотири німці. Вони всі є учасниками мотопробігу «Дорогами перемоги», мета якого - до 9 травня дістатися до Берліна. У Варшаві група має намір покласти квіти до пам'ятника Невідомому солдату, після чого відвідати Освенцим і Вроцлав. Нагадаємо, мотопробіг клубу «Нічні вовки», підтримуваного особисто Путіним, стартував у Калінінграді. Однак в білоруському Бресті байкерів не пропустили в Польщу. Передбачалося, що байкери проїдуть за маршрутом: Росія, Білорусь, Польща, Словаччина, Угорщина, Чехія, Австрія і Німеччина.
Події оформление ленты  У Львові було затримано більше 30 учасників масової бійки У Львові правоохоронці в неділю, 30 квітня, затримали понад 30 осіб, які брали участь у масовій бійці, повідомили в прес-службі  Нацполіції Львівської області. Молоді люди зібралися біля стадіону СКА на вулиці Клепарівській. Правоохоронці про це дізналися о 14:45 і на місце інциденту відразу були направлені екіпажі патрульної поліції. За словами начальника ГУ Нацполіції у Львівській області Валерія Середи, було затримано більше 30 осіб, у яких вилучили заборонені предмети. Зараз встановлюються особи затриманих і обставини бійки. Крім того, вирішується питання про відкриття кримінального провадження. Нагадаємо, в березні у Львові вже відбувався масовий конфлікт у мікрорайоні Левандівка. Так, 27 березня побилися учні одного з училищ, які приїхали з районів області, а також місцеві хлопці, які вимагали від учнів платити їм «данину».
Політика оформление ленты  Росія на травневі свята готує провокації на Півдні України - Херсонська ОДА На Півдні України на травневі свята готуються провокації на замовлення з Російської Федерації. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв. «Друзі, надійшла інформація, що на травневі свята на Півдні України, зокрема і в місті Херсоні, готується низка провокацій за проплаченим замовленням із Росії. Тривожні сигнали надходять також із Харкова», - підкреслив Гордєєв. За його словами, метою таких дій країни-агресора є дестабілізувати ситуація на Півдні України.«Я зараз звертаюся до кожного мешканця нашого обласного центру і закликаю не піддаватися на провокації і не підтримувати їхні агресивних дій. Проведіть час краще з рідними і друзями», - підкреслив глава Херсонської ОДА. Він запропонував різні варіанти відпочинку: відвідати Каменську Січ у Бериславському районі, провести пікнік на дачі, з'їздити на рибалку.
Події В Енергодарі затримали жінку, яка задушила і викинула з вікна 12-річну дочку В Енергодарі Запорізької області була затримана жінка 1972 року народження, яка 30 квітня о 14:50 викинула з вікна квартири свою дочку 2005 року народження, повідомили в прес-службі Нацполіції в Запорізькій області. Дівчинка, яка випала з 9-го поверху, загинула від отриманих травм. Її матір знайшли і затримали в міському парку через кілька годин після трагедії. «В ході оперативно-розшукових заходів жительку Енергодара 1972 року вдалося затримати в районі місцевого парку. Зараз жінка затримана згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України», - розповіли правоохоронці. Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. За інформацією місцевих ЗМІ, жінка працювала вчителем і бібліотекарем у школі. Родичі повідомили, що у жінки були психічні розлади, однак вона не перебувала на обліку в лікарів.
Суспільство У Миколаєві на два святкові дні заборонені масові заходи У Миколаєві в зв'язку з контртерористичними заходами були заборонені масові заходи 1 і 2 травня, повідомили в прес-службі міськради. У мерії міста наголосили, що заборона введена у зв'язку із загрозою терактів. «Заборонити проведення масових заходів на території міста Миколаєва 1 і 2 березня 2017 року», - сказано в рішенні виконкому міськради. Також у місті підвищать заходи безпеки. Це рішення було ухвалене з урахуванням інформації про рівень терористичної загрози, яку мерії надали управління Нацполіції і СБУ. Нагадаємо, раніше глава Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв повідомив, що на півдні України на травневі свята готуються провокації на замовлення з Російської Федерації. «Надійшла інформація, що на травневі свята на півдні України, зокрема і в місті Херсоні, готується низка провокацій за проплаченим замовленням з Росії. Тривожні сигнали надходять також із Харкова», - підкреслив Гордєєв.
Події Рейс Москва - Бангкок потрапив у «повітряну яму», постраждали 27 пасажирів Літак «Аерофлоту», що летів із Москви до Бангкока (SU-270) потрапив у «повітряну яму». В результаті постраждали 27 пасажирів. Як повідомив ТАСС завідувач консульським відділом посольства РФ Володимир Соснов, всі постраждалі пасажири були направлені в лікарню. Серед постраждалих було 24 росіянина і 3 таїландці.Соснов уточнив, що чотирьох росіян вже виписали. Посольство РФ в Таїланді відкрило гарячу лінію після інциденту з авіарейсом із Москви. Номер телефону дипмісії РФ в Бангкоку +66 90 403-3645. Раніше повідомлялося, що літак приземлився о 04:20 за київським часом в аеропорту Суваннапхум. Найбільші травми отримали пасажири, які перебували у хвостовій частині літака. Раніше в «Аерофлоті» розповіли, що особливість турбулентності в тому, що вона виникає не в хмарах, а в чистому небі з хорошою видимістю, де метеорологічний радіолокатор не може вловити її наближення. У зв'язку з цим екіпаж ніяк не може передбачити потрапляння в «повітряну яму» і попередити про це пасажирів.
Економіка Українцям з 1 травня підвищили пенсії Відповідно до закону «Про державний бюджет України на 2017 рік», з понеділка, 1 травня, до 1312 гривень підвищується прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, повідомили в прес-службі Пенсійного фонду. Крім того, до 1684 грн підвищується прожитковий мінімум для працездатних осіб. У бюджеті на 2017 рік прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць встановлено у розмірі: з 1 січня 2017 року - 1544 грн, з 1 травня - 1 624 грн, з 1 грудня - 1700 грн. Для дітей до 6 років: з 1 січня - 1355 грн, з 1 травня - 1426 грн, з 1 грудня - 1492 грн. Для дітей віком від 6 до 18 років: з 1 січня -  1689 грн, з 1 травня - 1777 грн, з 1 грудня - 1860 грн. Для працездатних осіб: з 1 січня - 1600 грн, з 1 травня - 1684 грн, з 1 грудня - 1762 грн. Для осіб, які втратили працездатність з 1 січня - 1247 грн, з 1 травня - 1312 грн, з 1 грудня - 1373 грн. Відзначається, що в зв'язку зі зміною прожиткового мінімуму проведено перерахунок пенсій. Зокрема, збільшено мінімальні розміри пенсій та доплати за понаднормовий стаж, мінімальні пенсійні виплати. Також підвищилися і соціальні виплати: допомога на догляд інвалідам війни, ветеранам війни та членам їхніх сімей, жертвам нацистських переслідувань, пенсії за особливі заслуги перед Україною. В цілому підвищення торкнеться понад 8,2 млн пенсіонерів.
Суспільство оформление ленты  У Харкові поліція затримала учасника мітингу, який напав на проукраїнського активіста У Харкові поліція затримала одного з учасників першотравневого мітингу, який напав на проукраїнського активіста. Як повідомили в StudMedia в своєму мікроблозі Twitter, учасник мітингу ніс плакат, який не сподобався проукраїнському активісту і той ударив по ньому рукою. У відповідь мітингувальник тріснув хлопця по потилиці. Видео конфликта между участником первомайского митинга и проукраинским активистом.#Харьков pic.twitter.com/dfVepHMiBH — StudMedia (@StudMedia) 1 мая 2017 г. Одному з демонстрантів на першотравневій демонстрації біля ІстМузею порвали плакат.Поліція відвела його в автобус.Відео: pic.twitter.com/Z8dPvG9CyL — Громадське Харків (@Hromadske_kh) 1 мая 2017 г. Крім того, наголошується, що одна з учасниць першотравневого мітингу в Харкові принесла на захід кульки в кольорах «ХНР». Після цього проукраїнські активісти заблокували підхід до монументу, де мітингувальники збиралися покласти квіти. Проукраїнські активісти дозволили учасникам акції покласти квіти тільки за умови, що захід пройде під українськими прапорами. За інформацією журналістів «Громадського Харків», в цілому мітинги в Харкові проходять без бійок, проте повсюдно присутні словесні перепалки. «Була млява спроба вирвати у «комуністів» мегафон, до рукоприкладства не дійшло. Проукраїнські активісти кричать «Слава воїнам АТО», - зазначили журналісти. Комуністи принесли на мітинг плакати з вимогою зупинити АТО, називаючи її «громадянською війною».
Суспільство Російські окупанти на Донбасі готують бойовиків до параду 9 травня - розвідка Російським окупаційним командуванням проводиться підготовка до пропагандистських заходів 9 травня. Про це повідомили в прес-службі Головного управління розвідки Міноборони України. Відзначається, що мета «параду» в окупованій частині Донбасу - створення іміджу повноцінних «збройних сил народних республік». Терористам т.зв. 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) видали парадну форму чорного кольору. Разом з тим, за даними розвідки, терористи полку змушені закуповувати за власні кошти білі ремені і фурнітуру. Нагадаємо, 1 український військовослужбовець загинув, 7 - поранені в ході АТО 30 квітня. Російсько-терористичні війська не припиняють обстрілів сил АТО. Від початку доби ворог 54 рази відкривав вогонь по опорних пунктах українських військ.
Економіка Кабмін з 1 травня знизив соціальні норми, за якими розраховуються субсидії Кабінет міністрів знизив норми споживання комунальних послуг, встановлені для розрахунку розміру субсидій для населення України. У прес-службі уряду відзначили, що були переглянуті окремі соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами з урахуванням фактичного споживання енергоносіїв домогосподарствами. Так, з понеділка, з 1 травня знизилися соцнорми на використання теплової енергії, електрики і газу. Так, соцнорми споживання газу знижено до 5 куб. м з 5,5 куб. м на 1 кв. м опалювальної площі. Крім того, в будинках, обладнаних будинковими та/або квартирними приладами обліку норми споживання теплової енергії знижені до 0,0431 Гкал з 0,0548 Гкал на 1 кв. м опалювальної площі на місяць в опалювальний період. Норми електрики для індивідуального опалення знижені до 51 кВт-год з 65 кВт-год на 1 кв. м опалювальної площі на місяць в опалювальний сезон.
Політика оформление ленты  Японія направила свій найбільший корабель до Корейського півострова Найбільший есмінець морських сил Японії - вертольотоносець «Ідзумо» - був спрямований владою країни до Корейського півострова. Корабель відправили охороняти американські судна постачання авіаносця "Карл Вінсон», передає ВВС. «Ідзумо» вийшов з бази ВМС США Йокосука, на південь від Токіо, незабаром повинен зустрітися з американським судном і супроводити його до острова Сікоку. Японія вперше з 1947 року використовувала свої сили самооборони за межами країни в інтересах союзників. У конституції країни прописана заборона використовувати збройні сили в будь-яких цілях, окрім самооборони, так як «народ Японії назавжди відмовляється від війни». Разом з тим в 2015 році прем'єр Японії Сіндзо Абе підписав закон, що дозволяє використовувати збройні сили за межами країни. Нагадаємо, 29 квітня Північна Корея провела черговий невдалий запуск балістичної ракети.
Політика Ще в одній країні погрожують виходом з Євросоюзу Кандидат в президенти Франції Еммануель Макрон заявив, що його країна може вийти зі складу Європейського Союзу. Макрон зазначив, що Євросоюз повинен провести реформи або зіткнутися з перспективою проведення Frexit, передає ВВС. Разом з тим, кандидат у президенти заявив, що є проєвропейцем і завжди відстоював «європейську ідею» і політику ЄС, оскільки вважає це дуже важливим для французького народу. Але, за його словами, багато жителів Франції незадоволені станом ЄС зараз. «І я не хочу так робити, бо наступного дня ми отримаємо Frexit або знову «Національний фронт», - зазначив Макрон. Нагадаємо, в березні ще один кандидат у президенти Франції - Марін Ле Пен - висловила думку, що Євросоюзу загрожує швидке зникнення. «Євросоюз помре, бо люди більше не хочуть його (існування). Амбітні і гегемоністські імперії приречені на загибель», - заявила тоді Ле Пен. Однак пізніше вона сказала, що не є супротивником Європейського Союзу.
Події Слідком Росії почав розслідування НП з літаком «Аерофлоту» Московське міжрегіональне слідче управління на транспорті Слідчого комітету РФ проводить перевірку за фактом травмування пасажирів рейсу Москва - Бангкок. У Слідкомі повідомили, що близько 02:50 за київським часом, за 40 хвилин до посадки в аеропорту Бангкока, літак Boeing 777 авіакомпанії «Аерофлот», що вилетів з аеропорту Шереметьєво, потрапив у зону турбулентності. В результаті частина пасажирів отримала різні травми, передає ТАСС. Слідчі опитають екіпаж і пасажирів після їхнього повернення. Зараз з'ясовується точна кількість потерпілих. Разом з тим у прес-службі «Аерофлоту» заявили, що тайські лікарі не діагностували у пасажирів рейсу SU270 Москва - Бангкок важких травм або травм, що становлять загрозу життю. Відзначається, що у деяких пасажирів були зафіксовані забої, у кількох людей - переломи кінцівок. Зараз госпіталізовані 15 громадян РФ і двоє громадян Таїланду. Нагадаємо, 1 травня літак Boeing 777, що виконував рейс SU 270 Москва-Бангкок, за 40 хвилин до посадки потрапив у «повітряну яму».
Події оформление ленты  У Дніпрі стався конфлікт між представниками профспілок і «соціалістами» Під час демонстрацій в Дніпрі сталося зіткнення між колонами незалежних профспілок і «соціалістами». Коли демонстрація профспілок зупинилася на площі біля міськради, щоб послухати виступ одного з організаторів, з нею порівнялася колона з прапорами «соціалістів», передає сайт «События Днепра». Представники профспілок намагалися вручити «соціалістам» листівки, але спортивні чоловіки не дали це зробити. Почалася бійка, яку швидко розняли поліцейські. У підсумку «соціалісти» дійшли до центральної площі Героїв Майдану, після чого організатори оголосили, що червоні прапори треба здати і демонстранти розійшлися. Нагадаємо, раніше інцидент стався на мітингу в Харкові, де учасник акції намагався влаштувати бійку з проукраїнським мітингувальником.
Суспільство Затримання в Британії українських нелегалів підтвердили в посольстві Міністерство закордонних справ України підтвердило задеражаніе в Великобританії сімох українців. Як повідомили в прес-службі посольства України в Британії в своєму мікроблозі Twitter, британська прикордонна служба підтвердила затримання 30.04 біля міста Орфорд сімох громадян України під час нелегального перетину кордону Великої Британії. «Посольство продовжує вживати заходів для належного консульського супроводу цього інциденту з метою захисту прав громадян України», - відзначили в посольстві.   1/2 Британська прикордонна служба підтвердила затримання 30.04 біля м.Орфорд 7 громадян України під час нелегального перетину кордону ВБ — Ukraine's Emb. to UK (@UkrEmbLondon) 1 мая 2017 г. Нагадаємо, раніше з'ясувалося, що вітрильна яхта українців сіла на мілину недалеко від міста Орфорд. Човен подав сигнал лиха вранці в неділю, 30 квітня. Берегова охорона направила на місце події рятувальників. Яхта була зареєстрована в місті Пул у Корнуоллі, на південному заході Англії.
Суспільство Теплі травневі свята: в Україні 2 травня повітря прогріється до 26° У вівторок, 2 травня, в Україні буде по-літньому тепло, повідомили в прес-службі Укргідрометцентру. Опадів не буде, проте в Закарпатті та Карпатах під впливом атмосферного фронту збільшиться вологість повітря і очікується невеликий дощ, передає Інтерфакс-Україна. Температура в західних (крім Закарпаття), північних регіонах, Вінницькій та Черкаській областях вночі 4-9° тепла, на заході на ґрунті місцями заморозки 0-3°, вдень 16-21° тепла; на решті території вночі 8-13°, вдень 21-26°. У Києві 2 травня опадів не очікується, температура вночі 5-7°, вдень 18-20°. У середу, 3 травня, в Україні також без опадів, тільки в Карпатському регіоні дощі і грози. Температура в північних і західних областях (крім Закарпаття) вночі 4-9° тепла, вдень 15-20°; на решті території вночі 8-13°, удень 21-26°. У Києві 3 травня також не прогнозується дощ, температура вночі 6-8°, вдень 16-18°.
Суспільство Прикордонники не пустили в Україну 8 іноземців через події в Одесі в 2014 році Державна прикордонна служба України заборонила в'їзд у країну восьми іноземцям, які могли брати участь у подіях 2 травня 2014 року в Одесі, повідомили в прес-службі відомства. Всього було затримано 8 осіб - громадяни Киргизстану, Білорусі та Росії. Всі вони міцної статури і прибули нібито для участі в спортивних змаганнях, зазначили в ДПСУ. Зокрема, семеро громадян Білорусі і Киргизстану прилетіли рейсом Мінськ - Одеса, а громадянин Росії прибув з Дубаї до Борисполя. Прикордонники з'ясували, що ці особи прибули в Україну на запрошення однієї з громадських організацій, яка раніше організовувала заворушення в Одесі. Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі відбулися масові заворушення, почалися вони в центрі міста, на Дерибасівській і продовжилися в будинку профспілок і на Куликовому полі. За офіційними даними, загинуло 48 осіб, з них шестеро були вбиті з вогнепальної зброї в центрі міста.
Події оформление ленты  У Вінниці сталася бійка молодих людей у масках з літніми мітингувальниками У Вінниці молоді люди в масках влаштували конфлікт з представниками лівих сил під час мітингу, присвяченого Дню солідарності трудящих 1 травня. У прес-службі поліції Вінницькій області розповіли, що близько 20 молодих людей, які не поділяли політичні погляди мітингувальників, намагалися перешкодити проведенню заходу і почали виривати з рук прапори. «Конфліктну ситуацію швидко припинили працівники поліції, які витіснили з натовпу молодих людей і змусили їх покинути територію проведення мітингу. Поліцейські не допустили подальшого розгортання конфлікту і забезпечили правопорядок до завершення заходу», - підкреслили правоохоронці. Окремо наголошується, що серед учасників інциденту постраждалих не було. Поліція встановила учасників події, їхнім діям буде дано правову оцінку. Разом з тим, як зазначив кореспондент Укрінформу, молоді люди представляли громадську організацію «С14», вони скандували «Україна понад усе!» Та «Комуняку на гілляку».
Суспільство На «Євробачення-2017» в Україну вже прибули 200 представників із 20 країн Для участі в міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2017» в Україну прибули близько 200 представників з 20 країн світу, повідомили в прес-службі Державної прикордонної служби. Більшість учасників прилетіли в аеропорти «Бориспіль» і «Київ», одна команда прибула через автомобільний пункт пропуску «Платонове» в Одеській області. Прикордонники припускають, що 20% будуть користуватися автомобільними пунктами пропуску. Ще 10% гостей і учасників конкурсу очікується на залізничних напрямках. Відзначається, що учасників конкурсу на кордоні пропускають в пріоритетному порядку. Нагадаємо, Церемонія відкриття «Євробачення-2017» відбудеться 7 травня на площі Конституції в Києві. Під час проведення конкурсу в Києві обмежать рух для транспорту і пішоходів.
Політика оформление ленты  Ангела Меркель відмовилась носити головний убір в Саудівській Аравії Канцлер Німеччини Ангела Меркель проігнорував строгий дрес-код і не стала покривати голову під час переговорів з королем Саудівської Аравії Салманом бен Абдель Азіз аль-Саудом. Відповідно до законів країни, жінка повинна носити довгий одяг, що закриває її волосся в громадських місцях, але пані Меркель це не стала враховувати, пише Independent. Після зустрічі з королем, Меркель також поспілкувалася з місцевими жінками-підприємцями. Канцлер ФРН підкреслила, що країна встала на шлях змін, однак поки далека від того, що можна назвати рівністю. Журналісти відзначили, що на початку квітня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей також відмовилась носити традиційний для Саудівської Аравії головний убір. Не покривали голову також Гілларі Клінтон і Мішель Обама.
Події У лікарні Чугуєва повісився 23-річний військовий У медичній частині в місті Чугуєві Харківської області покінчив життя самогубством 23-річний військовий строкової служби, повідомили в прес-службі поліції області. Відзначається, що військовий був жителем Донецької області. Його тіло виявили 24 квітня о 19:20 в коридорі медичної частини в Чугуєві. «На місці події встановлено, що військовослужбовець строкової служби покінчив життя самогубством, повісившись на поручнях сходів», - розповіли правоохоронці. Вранці того ж дня він був госпіталізований з невротичним розладом. За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України. Нагадаємо, 19 березня на території військової частини в Полтавській області знайшли мертвим 28-річного старшого лейтенанта Збройних сил України. Як повідомили правоохоронці, на тілі загиблого було виявлено вогнепальне поранення.
Події оформление ленты  У Херсоні відбулося відразу 2 бійки на першотравневих мітингах У Херсоні в понеділок, 1 травня, в День солідарності трудящих відбулися зіткнення на площі Героїв і в парку Слави. Так, на площі Героїв зібралося понад півсотні представників лівих сил, включно зі сталіністами. Вони несли червоні прапори, плакати і вимагали зниження тарифів і скасування АТО на Донбасі. У багатьох на одязі були червоні стрічки. Їхніми опонентами були колишні воїни АТО, представники «Правого сектора» і національно-патріотичних організацій, передає Укрінформ. В один момент противники підійшли близько один до одного, словесна перепалка швидко переросла в бійку. Бійку припинили поліцейські, велика кількість яких перебувала неподалік. Крім того, ще один мітинг пройшов у парку Слави біля пам'ятника Невідомому солдату. Тут зібралося в цілому близько 150 осіб. Тут теж сталася бійка, в яку довелося втрутитися правоохоронцям.
Суспільство оформление ленты  У Стамбулі поліція застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів У Стамбулі поліцейські застосували сльозогінний газ і гумові кулі проти близько 200 мітингувальників, які спробували прорватися на центральну площу міста Таксим, яка була центром протестів проти влади в 2013 році. 1 травня влада Стамбула заборонила масові акції в центрі міста, поліція оточила підходи до площі, передає агентство Agence France-Presse. У зіткненнях постраждали кілька людей, десятки осіб були затримані поліцією. За попередніми даними, близько 60 осіб затримали в районі Бешикташ. Мітингувальники мали намір розгорнути плакати з антиурядовими гаслами. Вони виступали проти поправок до конституції, що розширюють повноваження президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана. Нагадаємо, 16 квітня в Туреччині відбувся референдум, більшість турків висловилися за зміну конституції країни і введення президентської форми правління. Відразу після підбиття підсумків голосування по всій країні пройшли акції протесту.

Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
більше матеріалів




/-0,65983915328979-/ /-pc-/
Top