Громадськість назвала найвідкритіше міністерство в Кабміні

22.03.2017, 13:12

Рівень відкритості та прозорості Кабінету міністрів оцінюється на рівні 63%, одним із найпрозоріших в уряді є Міністерство енергетики і вугільної промисловості.

Про це повідомила експерт урядово-громадської антикорупційної ініціативи «Разом проти корупції» Оксана Величко під час засідання уряду, презентуючи результати проведеного ними дослідження. 

За її словами, оцінювання проводили за трьома критеріями: відкритість, відсоток виконання заходів та амбітність самих заходів. 

«Весь Кабмін ми оцінили на 63% прозорості... 40% - це виконання, 56% - це амбітність по всіх міністерствах», - сказала вона.

Одним із найпрозоріших у цьому проекті, як розповіла експерт, стало Міністерство енергетики і вугільної промисловості, за критерієм відсотка виконання найкраще впоралися Міністерство юстиції та Державна аудиторська служба, одним з найбільш дисциплінованих є Міністерство молоді та спорту. 

Водночас прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про відсутність прогресу у боротьбі з корупцією в енергетиці. «Прозорість міністерства збільшилась, а корупція в енергетиці не зменшилася, це дисонанс», - сказав він.

Читайте АСН в Google News