Мінсоцполітики неохоче співпрацює з благодійниками в реабілітації дітей військових

19.10.2016, 14:56

Діалог з Міністерством соціальної політики щодо співпраці в рамках програм реабілітації дітей учасників бойових дій на Донбасі проходить важко.  Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі розповіла представник благодійного громадського обєднання «Покоління майбутнього» Лариса Кадуріна.

«Ми розпочали конкретні кроки співпраці з Міністерством соціальної політики, надали листа з описом нашої програми з проханням про допомогу. Ми розпочали такий діалог з міністерством. Хочу сказати, що поки що іде він важко», - зазначила вона.

Зі слів Кадуріної, звернутися до міністерства їх спонукала інформація щодо розкрадання коштів, які виділяються на реабілітацію дітей, яку розповсюдили ЗМІ.

«Ми бачили в пресі чимало матеріалів, коли така допомога, такі гроші - 1 мільйон гривень, як виявилось, виділяються і, на жаль, вони використовуються не за призначенням і просто розкрадаються... Але я дуже сподіваюся, що міністерство і не лише соціальної політики, але й, можливо, інші інстанції, які відповідають за цей напрямок роботи, вони звернуть увагу, і гроші будуть виділятися не на тих, хто їх дуже успішно і вміло розкрадає, а на тих хто їх справді використовує безпосередньо на діточок», - сподівається Кадуріна.

Водночас вона наголосила, що програми реабілітації дітей, які постраждали під час конфлікту на Сході, повинні розроблятися на державному рівні, а не окремими благодійними організаціями.  

Читайте АСН в Google News