New York Times опублікував ще одну статтю про корупцію в Україні

10.04.2016, 15:07

З усіх країн, яких торкнулася публікація «панамських документів», в Україні вони викликали чи не найбільший резонанас, адже в той час, як українські солдати опинилися в оточенні в Іловайську, Президент шукав способи уникнути оподаткування своєї бізнес-імперії. Про це йдеться в статті американського видання New York Times під назвою «Захід допускає корупцію в Україні», яку написав Олівер Буллоу.

«Публікація «панамських документів» в Україні привернула більше уваги, ніж де б то не було. У серпні 2014 року українських солдатів оточили і обстрілювали в Іловайську, а Президент Петро Порошенко, кондитерський магнат, відкривав корпоративний бізнес на Британських Віргінських остовах. Поки українські молоді чоловіки вмирали, захищаючи Україну, їхній Головнокомандувач шукав шляхи, як уникнути українських податків для своєї бізнес-імперії», - пише журналіст авторитетного американського видання.

Разом з тим Буллоу зосереджує свою увагу не тільки на Порошенкові, але й на тому, що для українських бізнесменів виведення коштів в офшори для «відмивання» та уникнення оподаткування є звичайною практикою. Таким чином, вважає журналіст, допускаючи існування офшорних зон, Захід сам створює можливості для корупції.

«Звинувачення полягає не в нескрупульозних українцях самих по собі: не було б стільки корупції, якби не було таких офшорних центрів, як Панама. Якщо ти крадеш гроші, то повинен їх десь відмити, інакше це безглуздо», - йдеться в матеріалі NYT.

Читайте АСН в Google News