ISW: Рокировки на болотах — признак подготовки к затяжной войне

13.05.2024, 08:10

У Раді Федерації країни на болотах повідомили, що старий кремлівський дід призначив нового міністра оборони замість шойгу та запропонував на цю посаду колишнього віце-прем'єра Андрія Білоусова. Крім того, повідомляють про призначення Сергія Шойгу секретарем Ради Безпеки країни на болотах. Раніше він звільнив Миколу Патрушева з посади секретаря Радбезу фашистської Росії. Як заявив прес-секретар кремля Дмитро Пісків, патрушів звільнено з посади «у зв'язку з переходом на іншу роботу», про його призначення має бути оголошено найближчим часом.
Перестановки в Міноборони на росії та заміна Сергія Шойгу на Андрія Білоусова свідчать про те, що російський старий диктатор робить кроки для підготовки до затяжної війни в Україні та конфронтації з НАТО в майбутньому, стверджує у своєму зведенні американський Інститут вивчення війни (ISW).

Призначення білоусова на пост міністра оборони є важливою подією у рамках спроб створити всі економічні умови для затяжного конфлікту, зазначають експерти. Біловус не має військового досвіду, проте це не можна назвати аномальним — шойгу також не мав досвіду служби в армії.

Майже десятирічне перебування білоусова на посаді міністра економічного розвитку та участь в управлінні різними інноваційними проектами, у тому числі з розробки безпілотників, підготувало його до керівництва відомством, яке під час шойги стикалося з обвинуваченнями в корупції та зазнало уїдливої критики.

Білоусов має більш репутацію ефективного технократа, а джерела стверджують, що він перебуває у добрих стосунках із путіним.

Путін, ймовірно, має намір використати досвід білоусова для об'єднання військової та економічної політики. Ці зусилля свідчать, що кремль продовжує готуватися до затяжної війни в Україні, підсумовує ISW.

Читайте АСН в Google News