Рис виявився дуже небезпечним для здоров'я

05.12.2021, 14:00

Біолог з університету Індіани Чжен Чжоу встановив, що рисові зерна здатні накопичувати миш'як та інші токсини, що потрапляють в людський організм у процесі перетравлення їжі, пише Independent.

Дослідження показали, що в основному миш'як потрапляє в їжу через місцеві ґрунтові води. У деяких країнах - наприклад, Індії та Бангладеш близько 25% джерел вологи містять сполуки миш'яку, що робить негативний вплив на життя місцевого населення. У

Якщо говорити про середні цифри, то близько 70-80% миш'яку потрапляє в рис з води. Стільки ж проникає в тіла людей і тварин при перетравленні їжі. Його високий вміст в воді, трубах, посуді та інших предметах побуту часто сприяє розвитку порушень мозкової діяльності і в роботі людського організму.

Читайте АСН в Google News