Кривава ДТП в Харкові: Дронову інкримінують неуважність, а швидкість Зайцевої навіть не встановили

16.03.2018, 14:17

16 березня на суді була озвучена вина, яку інкримінують другому учаснику кривавої ДТП з шістьма жертвами в Харкові, водієві Volkswagen Tuareg Геннадію Дронову.

Як повідомляє "Громадське радіо" із залу засідань Київського районного суду Харкова, Дронову інкримінують те, що він перед початком руху не переконався в безпеці свого руху, - заявив на слуханні його адвокат Сергій Перепелиця.

У той же час харківська поліція заявляє, що точна швидкість "Лексуса" другої обвинуваченої у справі Олени Зайцевої не встановлена, але в обвинувальному акті зазначено, що автомобіль рухався з перевищенням швидкості не менше 80 км на годину.

Адвокат же Дронова заявив, що встановити точну швидкість Зайцевої принципово важливо, оскільки від цих даних залежить, міг його підзахисний встигнути побачити небезпеку з боку.

"Тут питання: він переконався в небезпеці автомобіля Lexus, який рухався зі швидкістю 80 км/год або 150 км/год? Це дуже принципова різниця, щоб встановити, чи мав він можливість взагалі побачити таку небезпеку", - говорить юрист.

Читайте АСН в Google News