Під час Майдану російські офіцери ФСБ тричі приїжджали до Києва - Наливайченко

07.02.2018, 15:35

У грудні 2013 - січні 2014 року групи офіцерів Федеральної служби безпеки (ФСБ) тричі приїжджали до Києва. Таку думку висловив екс-голова СБУ Валентин Наливайченко на судовому засіданні, передав кореспондент ASN.

"Тричі групи високопоставлених російських генералів і офіцерів ФСБ приїжджають в Україну в січні 2014-го і в грудні 2013-го. Тричі приїжджають 30 генералів і офіцерів, після цього - 6, після цього - 7", - зазначив політик.

За його словами, приїжджі представляли той підрозділ, який відповідав за захист конституційного ладу РФ і аж ніяк не були працівниками міжнародного секретаріату.

При цьому Наливайченко додав, що російські офіцери під час своїх візитів побували на антитерористичному полігоні, а також у Центральному апараті Генштабу України, що не могло статися без відома президента Віктора Януковича. На думку політика, саме ці групи офіцерів підготували основу для агресії РФ.

Нагадаємо, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд прийняв рішення про початок спеціального судового провадження стосовно четвертого президента України Віктора Януковича. За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Читайте АСН в Google News