США показали ще 5 відео небезпечних маневрів російських винищувачів

01.02.2018, 07:59

Військово-морські сили США продемонстрували ще 5 відеозаписів, на яких відображені небезпечні маневри російського винищувача Су-27. Відео опублікувала прес-служба 6-го флоту ВМС США.

Все відео з різних ракурсів показують епізод, як винищувач країни-агресора проводив небезпечне перехоплення американського літака EP-3 Aries над Чорним морем біля тимчасово окупованого Криму. В ході перехоплення Су-27 здійснив жорсткий поворот біля американського літака і підійшов на 1,5 м до правого крила.

Після цього він виконав різке зниження і влаштував посилену турбулентність американському літаку і його членам екіпажу. За словами капітана ВМС США Білла Елліса, відеоролики показують, як російський Су-27 перехоплює EP-3 з дуже близької позиції на тій же висоті і з приблизними горизонтальним відстанню між крилами всього в п'ять футів.

Він додав, що найменша помилка російського льотчика може привести до катастрофи, а дуже близька відстань «не залишає можливості для помилки і для наших екіпажів не залишається часу і простору щоб зробити коригувальні дії». Нагадаємо, інцидент з перехопленням стався 29 січня в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем біля анексованого Криму. США висловили сильну заклопотаність тим, що сталося.

Читайте АСН в Google News