Коаліція в новій Раді може так і не з'явитися

23.01.2018, 20:20

Створити дієву коаліцію в наступному складі Верховної Ради України буде вкрай складно через надмірну фрагментацію політичних сил. Про це повідомив голова правління Центру "Пента" Володимир Фесенко на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Проблема у нас в надмірній фрагментації. 7-8 партій, а можливо, і більше можуть пройти 5% -ний бар'єр. І дуже складно буде створити дієву коаліцію в наступному парламенті", - зазначив експерт. За його словами, політична криза в Україні була спровокована навмисно. "Це керована криза, керований розкол", - підкреслив експерт.

При цьому Фесенко додав, що більшості політичних сил в Україні притаманний соціальний популізм, який остаточно вбив лівий рух і ліву ідею в країні. Таким чином, головною лівою партією з претензією на європейськість стала "Батьківщина" і, з серйозними застереженнями, Радикальна партія Олега Ляшка.

Нагадаємо, згідно з соціологічним опитуванням кінця минулого року, більше 40% українців вважають, що в Україні так і не була проведена жодна успішна реформа. Ще 30% громадян вважають, що зроблено приблизно 10% від того, що потрібно.

Читайте АСН в Google News