Коли в Україні з'явиться свій "Макрон". Політолог назвав неблизьку дату

23.01.2018, 18:45

Молодий харизматичний політичний лідер, подібний французькому президентові Еммануелю Макрону, в Україні з'явиться тільки до 2024 року. Про це повідомив голова правління Центру "Пента" Володимир Фесенко на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Немає зараз конкретного популярного претендента на цю роль. Вакансія відкрита. Наш Макрон може з'явиться не на цих президентських виборах, а в 2024 році. Взагалі вибори 2024 року будуть виборами зміни поколінь - і з точки зору логіки зміни генерацій, і з точки зору готовності виборів, бо зміни будуть і в електораті також", - зазначив експерт.

За його словами, претендент на роль молодого і харизматичного лідера країни повинен з'явитися з уряду, а популярним серед виборців стане завдяки телевізору. При цьому Фесенко додав, що вже цьогоріч політичні еліти будуть активно шукати і, можливо, висувати таку постать на передній план.

На думку політолога, в зв'язку з цим у багатьох політичних партіях можливі своєрідні праймеріз. Нагадаємо, згідно з соцопитуванням кінця минулого року, більше 40% українців вважають, що не проведена жодна успішна реформа. Ще 30% громадян вважають, що зроблено приблизно 10% від того, що потрібно.

Читайте АСН в Google News