Лікарі в Україні видають десятки фіктивних лікарняних на день

19.01.2018, 12:31

Сьогодні у лікарів в Україні є можливість видавати десятки фіктивних лікарняних на день. Про це повідомила координатор проекту урядово-громадської ініціативи "Разом проти корупції" Оксана Величко на прес-конференції, передає ASN.

"За рік працівниками Фонду соціального страхування перевіряється 254 013 листків непрацездатності. Це близько 11%. Щорічно в бюджет Фонду повертається більш 1,5 млн грн і ще на суму 1 млн грн попереджаються неправомірні виплати коштів", - зазначила експерт.

За її словами, на сьогодні статистику за кількістю виданих лікарняних дуже важко зібрати - як по лікарнях, так і по окремих лікарях. При цьому Величко додала, що є інформація про те, що один з лікарів видав 75 ​​лікарняних за зміну, що наштовхує на сумніви стосовно чесності роботи такого медика.

Одна з лікарень видала 20 тис. лікарняних. "Це дуже багато, і говорить про те, що ознаки корупції тут є", - додала експерт. Нагадаємо, за підсумками 2017 року, згідно з соціологічним опитуванням, 80% українців визнали боротьбу з корупцією провальною і вимагають створення Антикорупційного суду.

Читайте АСН в Google News