На Закарпаття привезуть іноземних послів для спілкування з жителями регіону - Клімкін

10.10.2017, 15:59

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін має намір організувати візит іноземних послів для спілкування з жителями регіону з «мовного» питання. Про це він повідомив у своєму мікроблозі Twitter.

«Запрошую наших європейських партнерів відвідати Закарпаття. Планую візит іноземних послів у цей регіон, безпосереднє спілкування з його жителями», - написав голова МЗС.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто відхилив повторну пропозицію Клімкіна спільно відвідати Закарпатську область, щоб разом з представниками угорської національної меншини обговорити новий закон України «Про освіту». Сіярто заявив, що його український колега запізнився і закарпатських угорців слід питати про їхню думку до схвалення закону.

Як відомо, 28 вересня закон України «Про освіту» набрав чинності. Закон визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова, але, відповідно до освітньої програми, можуть викладатися одна або кілька дисциплін двома і більше мовами - державною, англійською, іншими офіційними мовами ЄС. Особам, які належать до національних меншин, гарантується право на навчання рідною мовою поряд з українською мовою в окремих класах (групах) комунальних закладів дошкільної та початкової освіти.

Читайте АСН в Google News