Спробувати Грузію на смак запропонували в Національному ботсаду ім. Гришка 24-25 вересня організатори фестивалю «Велике грузинське застілля». Цілих 40 ресторанів традиційної грузинської кухні запропонували гостям свята страви з 12 регіонів Грузії: хачапурі по-аджарськи, гурійський пиріг, абхазура.
«Застілля - це частина грузинської культури. Люди за столами не тільки їдять, а й співають, говорять тости, спілкуються», - розповідає тамада свята зі сцени.
Найцікавіша частина свята - всі ці страви можна не тільки пробувати, а й навчитися їх готувати. Шеф-кухарі ресторанів проводять майстер-класи з приготування хінкалі, лобіо, харчо і аджики - всього більше двадцяти безкоштовних уроків.
Шеф Дмитро, працює кухарем з п'ятнадцяти років, розповідає - його мама вчила до кожного продукту підходити індивідуально.
«У грузинських селах такий підхід: на столі повинно бути тільки свіже, - пояснює він. - І я вчився працювати з кожним продуктом окремо. Пробував, наприклад, яка баранина на смак при смаженні, варінні або грилі. Як не крути, найсмачніші продукти виходять на вогні». Саме так готують цими вихідними у столичному Ботсаду.