counter
Архів Повернутись назад 26 Жовтня 2016
26 Жовтня
Суспільство В Україні програма зупинки епідемії СНІД врятує 150 тис життів В Україні вперше буде профінансована програма зупинки епідемії СНІД в такому обсязі, що в наступному році буде врятовано 150 тис життів. Про це заявив голова Координаційної ради БО «Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ/СНІД», заступник голови Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції СНІДу Дмитро Шерембей під час прес-конференції сьогодні у Києві, передає кореспондент АСН. «Уряд України прийняв неймовірне рішення, яке вимірюється десятками тисяч життів. Вперше в Україні програма лікування людей зупинки епідемії СНІДу буде профінансована в такому обсязі, що в наступному році виживе 101 тис інфікованих людей. Вони отримають терапію, в туберкульозі – більше 30 тис. і сукупність цього фінансування врятує 150 тис. життів», - сказав він.  В.о міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун додала, що завдяки проектам Глобального фонду вперше за 20 років епідемії призупинено ріст смертності та понад 88 тисяч людей з ВІЛ отримали необхідне лікування. "Всі обласні лабораторії забезпечили сучасним обладнанням для діагностики туберкульозу, а хворих на туберкульоз пацієнтів – необхідним лікуванням. Ми надіємося на продовження такої співпраці», – сказала Супрун. Візит Глобального Фонду в Україну триває з метою оцінки реалізації програм із забезпечення сталості послуг щодо ТБ та ВІЛ-інфекції.    
За кордоном Сексуальному насильству піддається більшість жінок-парламентаріїв - доповідь Сексуальні домагання і навіть насильство щодо жінок-парламентаріїв є широко поширеним явищем у всіх країнах світу, йдеться в дослідженні, проведеному Міжпарламентським союзом. Воно було опубліковано під час щорічних зборів групи в Женеві, повідомляє ВВС. З 55 жінок-депутатів з усіх парламентів світу, які взяли участь в опитуванні, більше 80% сказали, що вони зустрічалися з певною формою психологічного або сексуального домагання, а то і насильства. Одна з британських депутаток розповіла, що отримала на свій Twitter більше 500 загроз зґвалтування за чотири дні. Також 65,5% повідомили, що ставали об'єктом образ з використанням відповідних слів і жестів. У доповіді зазначається, принизливі зауваження від колег-чоловіків стали для жінок-парламентаріїв вже звичайним явищем. У доповіді робиться висновок, що всюдисущість сексуальної дискримінації, від принизливої словесної образи до реального насильства, перешкоджає обранню більшої кількості жінок до парламентів, так як вони не почуваються в безпеці. "Якщо представниці еліти стають жертвами сексуальної агресії, що ж говорити про простих людей?" - запитують автори доповіді.
Політика оформление ленты  Савченко прилетіла в Москву підтримати Карпюка і Клиха в суді: українці своїх не полишають Народний депутат України Надія Савченко прилетіла в Москву, де сьогодні Верховний суд Росії розгляне апеляцію на вирок українським активістам Миколі Карпюку та Станіславу Кліху. «З власного досвіду знаю, як важливо коли в залі "суду", коли ти сидиш у клітці, присутні українці. Коли є кому гукнути: "Слава Україні!" і почути у відповідь: "Героям слава!". Микола попередив, що «по етапу» він не поїде. Українці своїх не полишають!» - заявила Савченко у відеозверненні, записаному сьогодні рано-вранці. Також нардеп закликала своїх колег і ЗМІ, що мають акредитацію в Росії, підтримати співвітчизників. Нагадаємо, півроку тому Верховний суд Чечні засудив унсовців до величезних термінів ув'язнення: Карпюка - до 22,5 року колонії суворого режиму, а Клиха - до 20 років. Обох визнали винними у військових діях на території Чеченської республіки в 1994-1995 роках проти російських солдатів. Карпюка в березні 2014 року було викрадено російськими спецслужбами і вивезено до Росії. Клих був затриманий росіянами 8 серпня 2015 року в місті Орлі, куди поїхав до дівчини, з якою раніше познайомився в Криму.  
За кордоном В Apple вперше за 15 років "впала" виручка Американська компаніяApple вперше з 2001 року заявила про зменшення річної виручки. Це випливає з опублікованого у вівторок 25 жовтня корпоративного звіту компанії за четвертий квартал. Так річна виручка компанії срокотилась на 8% і склала 215,6 млрд доларів. Це на 12 млрд менше, ніж у минулому році, йдеться в документі. При цьому у звітності Apple вказується, що за три місяці, починаючи з кінця червня, компанії вдалося продати 45,51 млн смартфонів iPhone. Це виявилося вище припущень аналітиків, проте менше, ніж у третьому кварталі минулого року. Тоді вдалося реалізувати  48,04 млн iPhone. Представники Apple раніше неодноразово заявляли про необхідність зменшити залежність від продажу саме смартфонів, адже приблизно дві третини виручки компанії в останні роки формувалась саме на продажу iPhone. У Apple зазначали, що розраховує на підвищення попиту на планшетні комп'ютери iPad.
За кордоном Нафта за ніч подешевшала відразу на 1% Станом на ранок 26 жовтня ф'ючерси на нафту марки Brent знизилися на 1,2% до 50,18 доларів за барель, а на американську марку WTI - на 1,34% до 49,29 долара за барель, повідомляє Reuter. Аналітики ринку пов'язують таке падіння з повідомленням про зростання запасів нафти в США. "Нафта в обороні цього ранку після даних Американського інституту нафти (API), згідно з якими запаси виросли на 4,8 мільйона барелів проти очікуваного зростання на 1,7 мільйона", - сказав старший ринковий аналітик OANDA Джеффрі Холлі. Як повідомляється в статті видання, падіння ціни на нафту пов'язано також із суперечками всередині ОПЕК щодо  запланованого обмеження видобутку «чорного золота». Друга країна-виробник в ОПЕК Іран заявила, що хоче бути виключена з угоди про скорочення видобутку, оскільки країні потрібно більше грошей для боротьби з бойовиками "Ісламської держави". Лівія і Нігерія, ймовірно, так само не будуть брати участь в угоді, оскільки Іран, Венесуела і Індонезія також навряд чи обмежать видобуток.
Політика оформление ленты  У Москві почали розглядати апеляцію на вирок Карпюка і Клиха. Їх тримають у клітці в Грозному Верховний Суд Росії почав розгляд скарги захисту на вирок українцям Миколі Карпюку та Станіславу Клиху, які отримали 22,5 і 20 років позбавлення волі відповідно за звинуваченням «у вбивствах російських солдатів під час війни в Чечні». Самі ув'язнені беруть участь у суді за допомогою відеовключення з Грозного. Судячи з фото із зали суду, українців у Грозному тримають в тісній клітці. Адвокат ув'язнених на початку засідання звернувся до суду з проханням приєднати до справи документи, які підтверджують, що до моменту винесення вироку термін давності за цими звинуваченнями закінчився, повідомляє Медиазона. Також адвокат повідомив, що суд Чечні грубо порушив процесуальні закони, відмовившись долучити ці матеріали до справи. «Якби суд першої інстанції взяв до уваги ці документи, Клих і Карпюк отримали б право на допит свідків», - уточнив адвокат. У залі присутній народний депутат Надія Савченко, яка з ранку вилетіла з Києва до Москви, щоб підтримати співвітчизників. Савченко одягла вишиванку.
Суспільство З суботи на неділю українці спатимуть на годину довше У ніч на неділю, 30 жовтня, українці перейдуть на «зимовий час», перевівши годинники на 1 годину назад. Згідно з постановою Кабміну «Про порядок обчислення часу на території України», перехід відбудеться о 4 ранку. Загалом в Україні зміна часу відбувається двічі на рік. В останню неділю жовтня годинники переводять на одну годину назад, переходячи на «зимовий час», а в останню неділю березня – на одну годину вперед, встановлюючи на годинниках «літній час». Нагадаємо, у 2011 році парламентарі своїм рішенням зробили «літній час» постійним. Однак згодом скасували таку норму.  У вересні з переведенням годинників трапився конфуз, оскільки медіа, неправильно витлумачивши слова заступника міністра економіки Максима Нефьодова, вирішили, що перехід на літній час відмінили в принципі, що не відповідало дійсності.
Політика Станіслав Клих заявив, що не був у Чечні і що їх утримують у в'язниці з метою викупу Українець Станіслав Клих, апеляцію якого разом з іншим українцем Миколою Карпюком розглядає зараз Верховний суд Росії, заявив, що ніколи не був у Чечні і йому взагалі незрозуміла суть звинувачень суду. «Я жертва курортного сезону в Криму. Я не був у Чечні, але як я можу це довести телевізору? Нас тут тримають за допомогою ФСБ з метою отримання викупу», - заявив, звертаючись до суду, Клих, передає Медиазона. За його словами, в Грозному, де їх тримають, «можна влаштовувати такі тортури, які ні в Москві, ні в Росії неможливо». Українець також заявив, що практично втратив надію вийти на свободу, так як суд не чує і не приймає його аргументи.«Зараз вже ніяких перспектив немає. Можливо, буде обмін. Сподіваюсь на Господа Бога», - завершив він.
Політика Тим, хто не заповнив декларацію, хочуть заборонити брати участь у виборах Політикам, які не зможуть пояснити походження своїх статків в е-деклараціях, заборонять брати участь у виборах. Про це на прес-конференції 26 жовтня заявив народний депутат України Єгор Соболєв, передає кореспондент АСН.  Він нагадав, що за два роки дії Закону "Про очищення влади" люстровано дуже багато чиновників. Більшість з тих, хто працював за Віктора Януковича, пішли за власним бажанням.  "Нелюстрованих залишилося лише декілька десятків... Тепер наша мета - притягнути до відповідальності тих, хто не зможе пояснити походження свого майна в електронних деклараціях", - додав він.  Соболєв повідомив, що наступним кроком у процесі люстрації стане законодавча заборона брати участь у виборах тим, хто не зможе підтвердити та пояснити через електронні декларації походження свого майна та статків. Він зазначив, що відповідний законопроект уже зареєстрований у парламенті.
Політика Засуджений у Чечні Карпюк: «Присяжних не запитали: ви за правду чи за брехню?» Засуджений у Чечні українець Микола Карпюк, апеляцію на вирок якого разом з іншим українцем Станіславом Клихом розглядає зараз Верховний суд Росії, заявив, що його позбавили можливості брати участь у попередній судовій справі і що вона мало суто політичний характер, передає Медиазона. «Звертаю вашу увагу на те, яким чином суддя Ісмаїлов напучував присяжних... не говорив про докази, що виправдовують мене... Присяжних відразу запитали - ви за кого: за Україну чи за Росію? Їх не запитали: ви за правду чи за брехню?» - заявив Карпюк, звертаючись до суду. Нагадаємо, Верховний суд Чечні засудив Карпюка і Клиха до величезних термінів ув'язнення: Карпюка - до 22,5 року колонії суворого режиму, а Клиха - 20 років. Обох визнали винними у військових діях на території Чеченської республіки в 1994-1995 роках проти російських солдатів. Карпюка у березні 2014 року було викрадено російськими спецслужбами і вивезено до Росії. Клих був затриманий росіянами 8 серпня 2015 року в місті Орлі, куди поїхав до дівчини, з якою раніше познайомився в Криму.
Політика Закон про люстрацію виконано на 98%. "Недолюстровані" досі сидять в Адміністрації Президента, МВС, СБУ і ДФС В Україні залишилося 2% тих, хто опирається Закону "Про очищення влади".  Про це на прес-конференції заявила директор Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко, передає кореспондент АСН.  "16 жовтня виповнилося два роки з дня, коли набрав чинності Закон України "Про очищення влади". На час ухвалення закону в Україні на 40 млн людей було 700 тис. чиновників та під заборону підпадали не більше 5 тис. чиновників за Законом "Про очищення влади". Наразі виявлено лише 100 осіб, це не більше 2%, які ще перебувають на своїх посадах... У них є судові рішення чи інші рішення, які дозволяють їм залишатися на своїх посадах в порушення Закону про люстрацію", - заявила вона.  Козаченко підкреслила, що такі "порушники", які працювали за часів Віктора Януковича та не звільнені й досі, є в Адміністрації Президента,  МВС, СБУ і ДФС.  При цьому органи МВС та СБУ фактично вивели "всіх керівників структурних центральних підрозділів з-під люстрації. "Вісім посадовців Державної фіскальної служби й досі перебувають на своїх посадах, хоча підпадають під норми Закону "Про очищення влади". В органах ДФС люстровано всього 111 осіб, але вони не пов'язані з гучними прізвищами та корупційними скандалами, які лунали в країні", - повідомила вона. Також Козаченко додала, що за два роки "люстрація не торкнулася судової влади. По суті, люстрація торкнулася лише екс-голови Вищого господарського суду Віктора Татькова".  За її словами, зараз судова реформа у частині змін до Конституції має усунути в перспективі тих суддів, які підпадають під норми Закону та працювали за часів режиму Віктора Януковича.  Але щодо посад Закон відбувся. Подальші вісім років дії Закону не дозволять цим людям повернутися на свої посади. Тому Закон діятиме як фільтр. 
Політика Своїми указами Порошенко "завернув" люстрацію дев'яти осіб Про це на прес-конференції заявила директор Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко, передає кореспондент АСН.  "Є дев'ять осіб, є дев'ять указів Президента (щодо повернення осіб на свої посади, хоча вони підпадали під норми Закону "Про очищення влади". - АСН). Всі вони належать до вищого офіцерського складу. Та були повернуті з метою забезпечення оборонної здатності та національної безпеки", - сказала вона.  Тільки один випадок, за її словами, "вважається штучним".  "Коли Терещуку надали право та звільнили від люстрації. Бо він не носив вище офіцерська звання та був штучно на дуже стислий термін переведений до Національної гвардії виключно для того, щоб до нього не застосовувалася заборона. А потім знову був повернутий в органи МВС. Але я би цю відповідальність не покладала виключно на Президента. Її треба розділити з Комітетом Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони, за рекомендацію якого це було зроблено", - зазначила Козаченко.   Отже, за ініціативою Петра Порошенка, "9-ть осіб були повернені, а 1-н - з порушеннями, які визнані Міністерством юстиції". 
Економіка Розенко переконує, що підвищення мінімальних зарплат не спричинить підвищення цін Підвищення мінімальної заробітної плати в 2017 році до 3,2 тис. грн. не буде забезпечене інфляцією і не призведе до підвищення цін. Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко після засідання уряду в коментарі журналістам. "Баланс державного бюджету не буде змінений, бюджет буде збалансований, тобто це не інфляційні кошти, це не надруковані кошти. Це кошти, які дає економіка, це кошти, які зафіксовані в державному бюджеті і не призведуть до підвищення цін", - сказав він.  За словами Розенка, за рахунок збільшення мінімальної зарплати як у бюджетників, так і в приватному секторі має зменшитися дефіцит Пенсійного фонду. Він уточнив, що сума витрат, які будуть потрібні для забезпечення підвищення мінімальної зарплати буде опублікована разом з проектом держбюджету на 2017 рік через 2 тижні.
Суспільство оформление ленты  На Донбасі за минулу добу один військовослужбовець отримав поранення У зоні проведення АТО за минулу добу жоден український військовослужбовець не загинув, один отримав поранення, підірвавшись на вибуховому пристрої. Про це повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко під час брифінгу. "За добу жоден український військовий не загинув, один отримав поранення, підірвавшись на вибуховому пристрої. Це сталося на Донецькому напрямі", - сказав він. Лисенко зазначив, що на Луганському напрямі всього за добу зафіксовано 5 обстрілів, один і них із застосуванням важкого озброєння. На донецькому напрямку, зі словами Лисенка, зафіксовано 5 провокацій, з них 3 - із застосуванням важкого озброєння, на Маріупольському напрямі, в результаті ворожих обстрілів пошкоджений спортзал у місцевій школі.
Суспільство оформление ленты  У «ДНР» похвалились затриманням активістки «Правого сектора» На території, підконтрольній «ДНР», була затримана активістка «Правого сектора» і «Організації українських націоналістів» Лілія Коц. Про це передає «міністерство державної безпеки» псевдореспубліки. «Міністерством державної безпеки «ДНР» була затримана Лілія Коц 1988 року народження, українка, уродженка Нового Роздолу Львівської області», - сказано в повідомленні. «Було встановлено, що громадянка Лілія Коц, будучи учасницею заборонених у «ДНР» українських екстремістських організацій ДУК «Правий Сектор» та «ОУН», прибула за завданням зазначених організацій на «територію республіки» для організації викрадення військовослужбовця ДНР», - наголошується в повідомленні . За завданням організації «ОУН» Коц познайомилася у соціальній мережі з терористом «ДНР», якому, висловлюючи симпатію, призначила зустріч для подальшого викрадення та вивезення на підконтрольну Україні територію.
Політика Іспанія може відмовити у дозаправці російському авіаносцю, що прямує в Сирію Іспанія заявила, що може переглянути свій дозвіл на дозаправку в порту Сеута російському авіаносцю «Адмірал Кузнєцов», який прямує в Сирію разом з іще кількома кораблями підтримки і, можливо, підводними човнами, повідомляє ВВС. Після того, як дозвіл уряду Іспанії піддався критиці, зокрема і з боку НАТО, місцеве МЗС заявило, що російські кораблі часто дозаправлялися в цьому порту. "Затребувані дозволи на зупинку зараз розглядаються, ґрунтуючись на інформації, яку ми отримуємо від наших союзників і від російської влади", - заявили в міністерстві закордонних справ Іспанії. Раніше НАТО висловило стурбованість, що російські кораблі можуть бути використані для бомбардування цивільного населення. Військові кораблі Росії в п'ятницю вже пройшли через Ла-Манш, в середу вранці вони мали перетнути Гібралтарську протоку.
Суспільство оформление ленты  Кияни вимагають від Кличка припинити шкуродерство та створити зоополіцію 26 жовтня в Києві під стінами Київської міської державної адміністрації зібралося 500-600 активістів, які вимагають від мера Віталія Кличка створення зоополіції , передає кореспондент АСН.  Люди з тваринами та плакатами, де зображені закривавлені собаки, що помирають від отрути та рук "догхантерів", скандували: "Ганьба!".  В інтерв'ю АСН організатор акції протесту та керівник "Національного реєстру рекордів України" Лана Вєтрова розповіла:  "Ми вийшли на акцію протесту під стіни КМДА, щоб столична влада нас почула. Ми вимагаємо створення у Києві зоополіції . Вона необхідна для того, щоб захистити тварин від "догхантерів", які вбивають тварин, розсипаючи отруту... Ми також виступаємо проти жорсткого поводження з тваринами".  Зоополіція існує в багатьох країнах світу. За її словами, йдеться про невелику мобільну групу, яка зможе оперативно виїхати на місце, надати допомогу тваринам, а також відреагувати на порушення законів, тобто умисне вбивство тварин через розсипання отруйних речовин. "Головне, що сьогодні тварин вбивають не лише "догхантери", а й комунальні служби. Тобто комунальні підприємства з відома мерії закуповують за гроші киян отруту, розсипаючи її, знищуючи тварин. Це відомо усім киянам. Тому треба розформувати такі комунальні служби та створити зоополіцію, яка не буде нелюдськими методами знищувати тварин. Таким чином проблема, зокрема безпритульних тварин, не вирішується", - сказала Лана Вєтрова.  Нагадаємо, акція проходить напередодні засідання Постійної комісії КМДА, яка розглядає петиції киян.  "Але наша петиція щодо створення зоополіції , яка набрала за 1,5 місяця 25 тис. голосів, за надуманим приводом, що начебто є сумнівні голоси з одних і тих самих IP-адрес, була відхилена. Ми впевнені, що таким чином влада штучно сама вигадує будь-які приводи, щоб відхилити цю та інші ініціативи, які невигідні їй. Бо, очевидно, владі вигідно, щоб комунальні підприємства і надалі отримували гроші, купували отруту, вбивали наших тварин", - підкреслила зоозахисниця.  За кілька днів до події у КМДА насправді повідомили, що петиція за створення зоополіції "сумнівна".  Так, 24 жовтня керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко заявив, що виявлені ознаки автоматичного введення інформації без участі громадянина, що прямо заборонено законом... "Щодо петиції із зоополіції - це 625 голосів, тобто 6,2%... Встановлені факти подвійного та потрійного голосування у цих випадках, а також інші факти неперсонального голосування", - розповів він.  Водночас чиновник додав, що вся інформація щодо петиції вже передана до Прокуратури міста Києва для відкриття провадження за ст. 361 "незаконне втручання в електронні системи, що призвело до викривлення інформації".  Відповідна ст.361 передбачає можливе ув'язнення на два роки у разі доведення вини.  Лана Вєтрова не виключає, що сама влада накручує "сумнівні голоси", щоб нівелювати саму ідею петицій... "Але нас не зупинити. Ми будемо вимагати створення зоополіції. А також через суди притягувати до відповідальності "догхантерів". Зокрема, 16 листопада вперше за всю історію відбудеться перший суд над одним із таких шкуродерів", - сказала вона журналісту АСН.  Слід зазначити, що після акції протесту під КМДА люди  з тваринами зайшли до будівлі. Залишаючись на першому поверсі, вони продовжили скандувати усім чиновникам, які проходили повз, вимагаючи припинити вбивство тварин:  "Шкуродери!"              
Політика оформление ленты  У Миколаєві розігнали «Південний форум», а машину Німченка закидали брудом У Миколаєві проукраїнськи налаштовані активісти і волонтери зірвали так званий «Південний форум», який проводився за сприяння руху «Український вибір» в будівлі Миколаївської обласної обладміністрації. Завдяки втручанню поліції протиборчі сторони не побилися. Учасники форуму забарикадувалися в їдальні Миколаївської ОДА, однак кілька протестувальників пробралися всередину будівлі, влаштувавши словесну перепалку з форумчанами, повідомляє кореспондент НикВестей. Організували форум народний депутат від «Опозиційного блоку» Василь Німченко та депутат Миколаївської обласної ради Максим Невінчаний. Після тривалих словестних з'ясувань відносин учасникам форуму довелося ретируватися через чорний вхід, але машину нардепа Німченка закидали брудом.Водночас голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко на своїй сторінці в соцмережі заявив, що на Миколаївщині сепаратистам не буде місця.
За кордоном оформление ленты  Доктор Хаус отримав свою зірку на Алеї слави в Голлівуді У середу, 26 жовтня, один найвідоміших британських акторів Х'ю Лорі, який зіграв роль доктора Хауса в однойменному серіалі, став 2593-м артистом, який отримав іменну зірку на Алеї слави в Голлівуді, повідомляє The Guardian. Привітати актора на церемонію відкриття прийшли його друг і колега по «Дживсу і Вустеру» Стівен Фрай, творець «Доктора Хауса» Девід Шор, актриса Дайан Фарр, яка грає разом із Лорі в серіалі «Шанс», та інші митці. «Цей світ несправедливий, і я маю зізнатися, що мені 57 років і все життя мені неймовірно таланило. Цього було так багато, що майже щодня я чекаю, що мені на голову впаде рояль - просто для того, щоб відновити баланс», - сказав актор на урочистій церемонії відкриття зірки. Лорі також подякував Америці за винахід джинсів, піци і мартіні. Крім численних ролей у кіно і на телебаченні, актор любить співати. Він випустив два блюзових альбоми, співпрацював з такими виконавцями, як Том Джонс, Доктор Джон і Ірма Томас.
Політика Кабмін може ввести смс-інформування в сфері держреєстрації прав на нерухоме майно Кабінет міністрів України схвалив рішення про запровадження реалізації пілотного проекту щодо інформування у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу.  "Пропонуємо взяти поки пілотний проект інформування власників нерухомого майна", - сказав міністр юстиції України Павло Петренко на засіданні. За його словами, для участі в пілотному проекті необхідно буде зареєструватися, і тоді власник отримуватиме інформацію про те, хто цікавиться його майном в державному реєстрі. "Поки що це пілотний проект, але після набуття чинності закону це буде повноцінний проект, загальнонаціонольний. Поки що ми працюємо в тестовому режимі, а через три тижні це буде повноцінна система", - сказав він.  
Суспільство оформление ленты  Київська влада погодилася створити "зоополіцію". Слово за парламентом Київська влада погодилася створити "зоополіцію". Тепер КМДА буде просити нардепів розглянути відповідні зміни до законодавства. Таке рішення прийнято на засіданні Постійної комісії Київради з питань екологічної політики в КМДА 26 жовтня, де була розглянута петиція киян щодо необхідності створення зоополіції, передає кореспондент АСН. Голова комісії Костянтин Яловий відкрив засідання, коли в залі перебували активісти з тваринами та плакатами з закликами про створення зоополіції. "У комісії немає жодного листа щодо того, що петиція набрала не ту кількість голосів чи що є порушення, як повідомлялося. Тому ми розглядаємо цю петицію... Враховуючи, що в залі перебувають активісти, які виступають за створення зоополіції, ми розглядаємо це питання першочергово", - сказав чиновник. У свою чергу, автор петиції та волонтер із захисту тварин Галина Карєва повідомила, що петиція за створення зоополіції набрала 10260 голосів киян.  "Тварини - це не речі, вони також мають права", - сказала вона. Яловий додав, що члени комісії будуть звертатися до відповідних органів влади для розгляду цієї ініціативи. "Ми даємо доручення Департаменту з питань благоустрою та екології, з яким наша комісія підготує відповідні зміни до закону, щоб передбачити проведення у найкоротші терміни засідання круглого столу, де буде обговорюватися ця ініціатива. Також буде створена робоча група, яка проведе відкрите обговорення кандидатури директора відповідного КП для захисту тварин... Я також вже мав розмову з депутатом ( БПП. - АСН) Дмитром Білоцерковцем, який особисто ініціюватиме підготовку змін до закону для створення зоополіції у Верховній Раді, тобто на рівні держави. З нашого боку буде 100% підтримки щодо питання законодавчого забезпечення... Тобто створення зоополіції можливе лише через вирішення питання на рівні держави", - додав він. При цьому, за його словами, на рівні Києва може бути забезпечена технічна частина, реорганізація комунальних підприємств для виконання норм закону, якщо він буде змінений. 
Політика Верховний суд Росії залишив українців Карпюка і Клиха у в'язниці Верховний суд Росії відмовився скасувати рішення чеченського суду, згідно з яким українським політв'язням Карпюку та Клиху присудили більше 20 років ув'язнення в колонії за нібито участь у війні в Чечні і вбивство російських солдатів, повідомляє Медиазона. Судді після більш ніж години наради оголосили тільки вступну та резолютивну частини рішення. «Скасувати окрему ухвалу щодо адвокатів Дубровиної і Іцлаєва, вирок ВС Чеченської республіки Клиху і Карпюку залишити без змін, їхню апеляційну скаргу - без задоволення», - оголосили судді. Після закінчення засідання натовп журналістів кидається слідом за Надією Савченко. Потім адвокат Ілля Новіков заявив, що набуття вироком чинності відкриває нові можливості для переговорів про обмін Клиха і Карпюка. «Ми знаємо, що це можливо, що це буває», - намагався триматися оптимістично адвокат.
Суспільство Уряд почав активніше боротися з незаконною вирубкою лісу Кабінет міністрів України направить в Генеральну прокуратуру і Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) інтерактивну карту з інформацією про незаконне вирубування лісу для відкриття кримінальних справ і притягнення до відповідальності.  Про це під час засідання уряду у середу повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман. "Ми передамо карту в Національне антикорупційне бюро, Генеральну прокуратуру України і вимагатимемо кримінальної відповідальності і реальних термінів ув'язнення для тих, хто безбожно вирубував ліси і контрабандним способом їх продавав", - сказав він. Крім того, уряд затвердив нову редакцію Санітарних правил у лісах, де жорсткішими стали норми для виконання санітарних вирубувань.  Відповідно до цього рішення всі ініціативи щодо проведення санітарних рубок розглядатимуться із залученням громадськості та екологів.
Політика оформление ленты  Прем’єр вивертає кишені: 9 годинників, маєтки, фірми і державна допомога на дитину Дружина прем’єр-міністра Гройсмана торік працювала за 2366 грн на місяць. Такий висновок можна зробити зі щорічної декларації Володимира Гройсмана за 2015 рік. В графі «Заробітна плата, отримана за основним місцем роботи» дохід Олени Гройсман становить 28400 грн. Працювала пані Олена, судячи з декларації, у приватній фірмі ТОВ "Магігранд". Аналогічну назву має торговий центр на батьківщині голови уряду у Вінниці. Цікаво, що кінцевим бенефіціаром «Магігранду» (вигодоотримувачем) є… дружина пана Гройсмана (привіт зарплатам у конвертах). Проте значно більше вона отримала від підприємницької діяльності – 1408247 гривень. І при цьому не посоромилася отримати допомогу на народження дитини – 15253 грн. Набагато цікавішою є структура доходу самого Володимира Борисовича. З зарплатою все передбачувано – 77270 грн. Проте наш прем’єр, виявляється, великий рантьє – заробив понад 1,4 млн грн на здачі в оренду нерухомості. А ще він – великий поціновувач дорогих годинників, який, судячи з декларації, страждає склерозом, оскільки не пам’ятає, скільки коштують його 9 наручних хронометрів. Також невідома йому і вартість ювелірних виробів, власних та його дружини, серед яких переважно – сережки і каблучки Олени та дві пари запонок Володимира. Любить родина нашого прем’єра і нерухомість – землю і будинки. Навіть більше, ніж годинники. У власності самого Гройсмана числиться 8530 метрів квадратних земельних ділянок у Вінниці і області, а також будинок у Вінниці на понад 1000 квадратів і два у передмісті, площею 534 і 461 метрів квадратних. Має голова уряду і п’ять магазинів і складів у Вінниці. Цікаво, що у столиці Гройсман житла не має, проте в декларації зазначені такі собі Бурлака Іван та Бурлака Аліна, які володіють маленькими квартирами по 50-60 квадратів і здають їх в оренду родині Гройсманів. Малоймовірно, що йдеться про чотири окремі квартири у Києві. Виходячи з однакового поштового індексу, мова про одне велике помешкання, що юридично розбите на декілька менших. (І знову привіт податковій: власники, можливо, таким чином уникають сплати податку на надлишкову нерухомість.) Щодо автомобілів, то у родини Гройсманів традиційний джентльменський набір успішного бізнесмена: LAND ROVER у нього і VOLKSWAGEN TOUAREG у дружини. Щодо «кишенькових» грошей, тобто готівки, Гройсман має 2380000 грн і 870000 доларів США, а також 460000 євро. В банку у нього 2111139 грн на одному рахунку та аж 3499 грн на іншому, 21775 доларів США та 16200 євро. У дружини «в кишені» 1600000 грн і 372000 доларів США та у банку – жалюгідні 193549 грн.  
Суспільство Педіатри, сімейні лікарі та терапевти будуть заробляти до 35 тисяч гривень на місяць Лікар зможе обслуговувати не більше 2 тисяч пацієнтів і за кожного отримуватиме 210 грн на рік. Про це під час презентації первинної ланки медичного страхування, яку розпочнуть впроваджувати наступного року, розповів заступник міністра охорони здоровя Павло Ковтонюк, повідомляє кореспондент АСН. Зокрема Ковтонюк зазначив, що первинна ланка медичного страхування передбачає, що людина зможе обрати собі лікаря не залежно від місця прописки чи проживання, з яким потрібно буде підписати договір. «Коли пацієнт вибирає лікаря, він підписує з лікарем угоду. Угода описує, що є допомогою на первинній ланці. Перший напрямок роботи – це рання діагностика, раннє виявлення захворювань, друге – лікування. Лікар первинної ланки лікує все, що не лікує спеціаліст. І третє – це направленість, він повинен бути навігатором пацієнта в системі охорони здоровя, якщо пацієнт все таки захворів і він не може його вилікувати», - пояснив Ковтонюк. Заступник міністра уточнив, що наразі у міністерстві підраховують, чи входитиме у перелік послуг, які покриватимуться страхуванням, надання лабораторних послуг. Фінансувати страхову медицину МОЗ пропонує за рахунок загальної системи оподаткування, а акумулюватись кошти будуть у державному бюджеті. Управляти коштами, які передбачені на медичне страхування, має новостворена при Кабміні агенція, зазначив Ковтонюк. З його слів впровадження первинної ланки страхової медицини розпочнеться з другого півріччя 2017 року.

Афірмації на кожен день: на успіх, гроші та кохання
Афірмації на кожен день: на успіх, гроші та кохання
Афірмації – це позитивні установки, які допомагають змінити звичний перебіг думок та створити бажане майбутнє ....
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої особисті стосунки та комунікацію з бли....
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на піку, що зробить вас особливо ....
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
27 квітня продовжиться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
більше матеріалів




/-1,0920250415802-/ /-pc-/
Top