counter
Архів Повернутись назад 27 Липня 2016
27 Липня
Суспільство оформление ленты  Хресна хода дісталася Києва (онлайн) Сьогодні в Києві завершується хресна хода, організована Українською православною церквою Московського патріархату. Протягом усієї ходи правоохоронці заявляли про наявність у колоні провокаторів, які можуть використовувати ходу і молебень для дестабілізації ситуації в Україні. «Аналітична служба новин» веде онлайн-трансляцію хресної ходи в Києві. 18:23 Автобуси з учасниками сьогоднішнього молебню переважно вже на шляху додому, частина людей ще молиться у лаврі. На цьому ми закінчуємо наш онлайн. Дякуємо, що були з нами. 16:42 В колоні були помічені екс-регіонали Юрій Бойко, Нестор Шуфрич і Вадим Новинський. 16:39 Рух у центрі Києва частково відновлено. Зараз паломники чекають на вечірню молитву, яка має початися о 17:00. Також було знято деякі поліцейські пости. 15:23 У Києві госпіталізували двох учасників молебню. 14:11 Молебень завершився. Колона віруючих попрямувала до Києво-Печерської лаври. 13:23 На Володимирській гірці розпочався молебень з нагоди Дня хрещення Русі. 11:56 На Володимирській гірці зібралося 4,5 тисячі осіб, ситуація під контролем. 11:09 На Володимирську гірку в Києві продовжують прибувати віруючі (фото). 10:49 Паломники вирушили в бік Володимирської гірки. 10:41 Київський метрополітен повідомив, що залежно від пасажиропотоку може закрити станцію метро «Арсенальна». 10:35 Ситуація в центрі Києва залишається спокійною, хіба що спостерігаються великі черги перед металодетекторами. 10:28 Охороною громадського правопорядку в Києві займаються близько шести тисяч правоохоронців. 10:10 Через встановлену огорожу і металодетектори в центрі Києва багато людей не можуть вчасно потрапити на роботу, бо змушені простоювати в чергах, які утворилися перед рамками. 9:46 Перед проходом через рамки в бік Європейської площі з Майдану Незалежності вже утворилася довга черга. 9:33 Нагадаємо, сьогодні в Києві рух буде перекрито на таких вулицях і площах: вулиця Грушевського - від Шовковичної до Європейської площі, Європейська площа, Володимирський узвіз - від Поштової до Європейської площі, вулиця Трьохсвятительська, вулиця Хрещатик - від Майдану Незалежності до Європейської площі , вулиця Паркова дорога - від Європейської площі до алеї Героїв Крут. 9:04 На Хрещатику біля Майдану Незалежності встановлено металодетектори.
Суспільство Притула розповіла, про що вона говорила з Шереметом у його останній вечір В останній вечір Олена Притула і Павло Шеремет розмовляли про блогера Сергія Іванова. Про це Притула написала на своїй сторінці у Facebook. «Ми намотували кола з Пашею, збираючи заповітні 10 тисяч кроків. Перед цим він прочитав пост Сергія Іванова, який написав чергову гидоту про мене. Паші було дуже боляче, ми витратили ОСТАННЮ НАШУ РОЗМОВУ на цього покидька. Ми говорили про те, що у деяких людей є покликання - завдавати іншим людям болю. Тієї миті ми не знали, що є ще й інші люди, які вже виношували план його вбивства», - написала Притула. При цьому вона зазначила, що свідомо ставить знак рівності між тими, хто підірвав Шеремета, і тими, «хто в останній вечір отруїв його життя». «Так не можна. Треба покласти край цьому цькуванню й ненависті у Facebook. Це вбивство словом», - написала вона. Читайте також: Геращенко не виключив російський слід у вбивстві Шеремета Нагадаємо, У Києві вранці 20 липня внаслідок вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Вибух стався о 7:45 ранку, коли Шеремет від'їхав від будинку і проїхав кілька десятків метрів.
Економіка НБУ визнав ще один банк неплатоспроможним Правління Національного банку України віднесло Державний земельний банк до категорії неплатоспроможних. Про це повідомляє прес-служба НБУ. За інформацією регулятора, Держзембанк було визнано проблемним у березні 2016 року в зв'язку з виявленням конфлікту інтересів у банку. «Вимоги Національного банку України щодо усунення порушень законодавства України Держзембанк не виконав. Жодних належних рішень керівних органів банку щодо розв’язання існуючих проблем до НБУ не надходило. Крім того, ситуація почала погіршуватися», - йдеться в повідомленні. У НБУ наголосили, що оскільки протягом терміну, встановленого законом, діяльність банку не було приведено у відповідність до вимог Національного банку, регулятор зобов'язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних. «У банку не було розміщено вклади фізичних осіб, тому навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб відсутня», - наголосили в НБУ.
Суспільство оформление ленты  Лінію розмежування за добу офіційно перетнули 32 тисячі осіб Минулої доби лінію розмежування на Донбасі в зоні АТО перетнули понад 32 тисячі осіб. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби. За інформацією прикордонників, через КПВВ проїхали 4,7 тисячі автомобілів. «Сьогодні вранці для перетину лінії розмежування через КПВВ «Зайцеве» на в'їзд з неконтрольованої території перебувало 10 автомобілів, а у зворотному напрямку - 150. У контрольному пункті «Мар'їнка» на в'їзд чекало 250 транспортних засобів, а на виїзд - 150. Значну кількість транспорту зафіксували у КПВВ «Новотроїцьке» - 50 авто на в'їзд і 100 на виїзд. У КПВВ «Гнутове» на в'їзд перебувало 10 автомобілів, а на виїзд - 15», - сказано в повідомленні. Загалом через КПВВ «Зайцеве» прослідувало 8420 осіб і 1075 транспортних засобів, через «Мар'їнка» - 4985 осіб і 1055 транспортних засобів, через «Новотроїцьке» - 7345 осіб і 1515 транспортних засобів, через «Гнутове» - 4860 осіб і 1050 транспортних засобів та через «Станицю Луганську» - 6645 осіб.
Суспільство оформление ленты  Нардеп назвав двох підозрюваних у виведенні «чорної сотні» «Беркута» з Києва В допомозі «чорній сотні» «Беркута» на Майдані підозрюють голову ГО «Ніхто крім нас» Олександра Ковальова та члена організації Чобітька. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат Володимир Ар'єв. «Ось персони, яких підозрюють у виведенні «Беркута» з Києва і знищенні засобів убивства Небесної сотні. У слідства є версія, що на прохання кривавого міністра МВС Захарченка «беркутят»-убивць вивели з революційного Києва двоє колишніх афганців з організації «Ніхто крім нас» - Чобітько (на фото з колорадською стрічкою) і власник хіпстерської бороди Олександр Ковальов, сепар за поглядами і голова міської організації «Ніхто крім нас» у Києві (на фото - біля Донецької ОДА під час захоплення будівлі терористами)», - написав він. Він також зазначив, що Ковальов володів незаконними відвалами в Донецькій області. «Він і сховав цю зброю. Ковальов останнім часом перебував у Києві, жив на бульварі Лесі Українки, їздив на позашляховику з номерами АА4004ВР. Решту «помічників» зараз опрацьовують. Найприкріше те, що вони стояли на Майдані, хоча, швидше за все, як «кроти» тодішнього МВС. Оприлюднюю ці дані після того як голова слідчої групи Горбатюк сам їх і розкрив», - додав він.
Суспільство оформление ленты  Люди продовжують прибувати на Володимирську гірку в Києві На Володимирську гірку в Києві продовжують прибувати віруючі. Про це повідомляє прес-служба столичного управління Національної поліції. Людей звозять на автобусах, до охорони правопорядку залучено велику кількість правоохоронців. «У місцях проведення заходів встановлено близько 20 рамок металошукачів, а також використовуються ручні металошукачі. Аби виключити влучання зброї, вибухівки та інших небезпечних предметів у місця скупчення людей, усі учасники заходів проходитимуть через ці рамки, а правоохоронці оглядатимуть речі прихожан і перевірятимуть документи, які засвідчують особу», - йдеться в повідомленні. Читайте також: Хресна хода дісталася Києва (онлайн) Правоохоронці також звернулися до учасників з проханням дотримуватися вимог чинного законодавства, негайно звертатися до поліцейських у разі виявлення підозрілих предметів або громадян і сприяти правоохоронцям у виконанні покладених на них завдань із забезпечення правопорядку та громадської безпеки.
Суспільство У липні в Києві демонтували понад сотню незаконних МАФів За перші двадцять днів липня комунальне підприємство «Київблагоустрій» демонтувало 101 незаконну тимчасову споруду загальною площею понад 4 тисячі квадратних метрів, повідомляє сайт Київської місної державної адміністрації. Зокрема, найбільшою з прибраних обʼєктів виявилася низка нелегальних ролетних рядів на ринках біля станції метро «Святошин» та на вулиці Садовій у Жулянах. Лише ці два ринки містили кілька десятків ролетів, власники яких не мали дозвільних документів, у тому числі й на оренду займаних земельних ділянок. Серед інших великих демонтованих тимчасових споруд – нелегальний магазин на проспекті Правди, 100, три комерційних павільйони на проспекті Ватутіна, 52, торговельний ряд із сорока ролетів на Московській площі та інші. Загальна кількість демонтованих протягом перших шести з половиною місяців  поточного року незаконних споруд становить 1140 одиниць.  
За кордоном У захопленому приміщенні полку поліції в Єревані взято в заручники чотирьох лікарів В Єревані озброєні люди, які захопили будівлю полку поліції, взяли в заручники бригаду лікарів швидкої допомоги, котрі прибули на їхню вимогу для надання допомоги потерпілим. Про це ТАСС повідомив начальник управління зі зв'язків з громадськістю та інформації поліції Вірменії Ашот Агаронян. За його словами, після нічної перестрілки на території полку патрульно-постової служби, захопленого озброєною групою, залишалося ще двоє потерпілих. «Правоохоронці запропонували надати їм медичну допомогу, однак отримали відмову. Пізніше члени озброєної групи зажадали лікаря і після прибуття бригади швидкої допомоги взяли лікарів у заручники», - зазначив Агаронян. Наразі поліція вживає заходів для звільнення лікарів. Як повідомили в міністерстві охорони здоров'я Вірменії, група захопила в заручники чотирьох медиків.
Економіка Кабмін виділив 32 мільйони гривень на реконструкцію Бортницької станції аерації Кабінет Міністрів виділив 32 мільйони гривень на реконструкцію Бортницької станції аерації в Києві. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко. Він зазначив, що кошти в сумі 32 056 623 гривні виділено для реалізації в 2016 році п'ятого пускового комплексу першої черги проекту «Реконструкція споруд очищення стічних каналізаційних вод і будівництво технологічної лінії з обробки та утилізації осадів Бортницької станції аерації». «Крім того, ухвалення постанови дозволило залучити на реалізацію проекту кредитні ресурси обсягом близько 108 млрд ієн японського уряду на вигідних для України умовах. Реконструкція БСА зменшить техногенні ризики в Києві і забезпечить вищий технологічний рівень цього об'єкта», - наголосив Зубко.
Суспільство У Києві забруднення повітря діоксидом азоту перевищило допустиму норму У Києві забруднення повітря діоксидом азоту минулої доби досягло 4-5 середньодобових гранично допустимих концентрацій. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій. «За даними постів спостереження Центральної геофізичної обсерваторії, рівень забруднення діоксидом азоту минулої доби досяг 4-5 середньодобових ГДК (гранично допустима концентрація) і формальдегідом 3-4 ГДК. Це райони Бесарабської і Московської площ; вулиць Довженка, Попудренка, Каунаської; проспектів Перемоги, Оболонського; бульвару Л. Українки», - сказано в повідомленні. Читайте також: Київська влада розповіла, чому над містом з'явився смог Спекотна погода та слабкий вітер у приземному шарі збережуться в столиці до 31 липня, згідно з прогнозами Гідрометцентру.
Суспільство оформление ленты  Сьогодні вакцину від сказу отримає Харків, решта областей – упродовж тижня Перша партія вакцини від сказу, яку на прохання Міністерства охорони здоров’я в рамках міжнародних закупівель придбав для України ЮНІСЕФ, уже сьогодні має прибути до Харківської області, решта областей отримає її впродовж тижня. Про це в коментарі інформаційній агенції АСН повідомили у прес-службі МОЗ. «Перші партії вакцини ще напередодні виїхали до Харкова, а решта вакцин буде надано регіонам упродовж тижня», - повідомили в МОЗ. Також у міністерстві уточнили, що одержаних доз вакцини, а загалом їх 91 393 штуки, має вистачити. «Цю кількість доз було надано нам у відповідних заявках з регіонів. Тобто фактично їх має вистачити всім», - зазначили у прес-службі відомства. Нагадаємо, раніше МОЗ повідомляв, що до України прибула партія антирабічної вакцини. Впродовж останніх півроку в країні спостерігався критичний дефіцит цієї речовини. Як відомо, вакцина для профілактики сказу не є плановою, а потрібна лише тим людям, яких безпосередньо покусали тварини. Сказ – смертельна інфекційна хвороба з тяжким ураженням центральної нервової системи, що спричиняється вірусом. Зараження людини сказом відбувається переважно через укуси хворою твариною. Такі випадки особливо почастішали влітку. Критична ситуація склалася через те, що МОЗ не зміг вчасно закупити вакцину від сказу для людини. Водночас вакцина для профілактики сказу у тварин в Україні є в достатній кількості.  
Політика У РНБО впевнені, що за хакерськими атаками на українські компанії стоїть Росія Підготовку та розробку програм для хакерських атак на українські компанії було сплановано в Росії і вона тривала не менше ніж півроку. Про це заявив керівник Служби з питань інформаційної безпеки апарату Ради національної безпеки і оборони Валентин Петров, повідомляє прес-служба РНБО. «Це був процес, що тривав не менше півроку, внаслідок якого було уражено не лише українські енергетичні компанії - це була тільки верхівка айсберга - було уражено низку інших великих підприємств, а також один з національних телеканалів», - зазначив він. За словами Петрова, українські фахівці виявили, що сліди хакерських атак, здійснених на українські енергетичні підприємства, ведуть до російських серверів, «і є всі ознаки участі російських програмістів у розробці різних систем для цього». «Вітчизняні криміналісти під час аналізу вірусу виявили велику ймовірність того, що вірус був створений і мав усі налаштування для роботи з кириличним алфавітом», - повідомив він. Керівник Служби з питань інформаційної безпеки також пояснив, що прообраз того вірусу, який застосовувався проти енергетичних компаній України, в 2007 році активно поширювався росіянином на одному зі спеціалізованих форумів. «Він поширював... програму, яка пізніше стала вірусом для ураження українських компаній. Тобто за створенням і походженням цього вірусу стоїть російський громадянин», - наголосив Петров. Крім того, на думку керівника Служби з питань інформаційної безпеки апарату РНБО, підтвердженням того, що вірус було підготовлено і запущено саме з території РФ, є той факт, що тимчасові настройки на комп'ютері, на якому створили цей вірус, збігаються з часовим поясом Москви і Санкт Петербурга.
Економіка Кабмін виділив додатково 100 мільйонів гривень на «теплі кредити» Уряд виділив 100 мільйонів гривень додатково на відшкодування українцям частини сум «теплих кредитів» при проведенні енергоефективних заходів. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає прес-служба КМУ. «Буде мобілізовано додатково 100 млн гривень на стимулювання фізичних осіб до придбання енергоефективного обладнання і матеріалів. Ми переглянули орієнтовні обсяги фінансування цих заходів і спрямували прогнозовані надлишкові кошти на програму «теплих кредитів», - розповів Зубко. Він зазначив, що прийнято рішення підвищити до 35% розмір відшкодування і зробити однакові умови для всіх позичальників - як тих, які отримують і які не отримують субсидії. «Програмою вже скористалося близько 150 тисяч домогосподарств, залучено кредитів на суму понад 2 млрд гривень», - сказав він.
Політика Луценко підписав повідомлення про підозру Онищенку 27 липня генеральний прокурор Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру народному депутату України Олександру Онищенку. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар Луценка Лариса Сарган. Як інформує прес-служба ГПУ, зараз організовано виконання вимог ст. 278 КПК України щодо вручення письмового повідомлення про підозру Онищенку. Онищенка підозрюють в організації газової схеми, під час розслідування якої вже затримано 12 осіб. За попередніми даними, внаслідок викритої газової схеми державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн, з яких 1,6 мільярда - це кошти, одержані завдяки перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства. 1,3 мільярда - неоплачена сума ренти за користування надрами. Онищенко перебуває за межами України.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Анна Шумейко Ідея створення Фонду енергоефективності правильна, але запрацювати він може не скоро Ідея створення Фонду енергоефективності є правильною, але запрацювати він може не скоро. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловила експерт з енергоефективності Національного екологічного центру Анна Шумейко. «Україні дуже потрібен довгостроковий механізм державної підтримки проектів енергоефективності. Зараз його немає. Створення цього фонду обговорюється уже кілька років поспіль, але було дуже багато питань до якості таких розробок і щодо того, як забезпечити довгостроковість роботи механізму. В Україні зараз є Держенергоефективності, про нього знають, зокрема й завдяки програмі «теплі кредити», але через те, що така програма перезатверджується щороку, довіри до її діяльності не дуже багато. А от у разі створення Фонду енергоефективності ми вже зможемо говорити, що це буде захищена стаття в бюджеті», - говорить Шумейко. Водночас, за словами експерта, створення Фонду енергоефективності може затягтися у часі. «Наразі ми знаємо, що існують якісь чернетки, самого законопроекту немає. Це означає, що процес його створення може затягнутися. В найоптимістичнішому випадку фонд буде створено на початку чи в першій половині наступного року. Ми знаємо, що в уряді є офіційно затверджений план зі створення фонду і в ньому ухвалення відповідного законопроекту планують завершити до кінця цього року», - вважає експерт. Нагадаємо, 27 липня віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що законопроект щодо створення Фонду енергоефективності може з'явитися у Верховній Раді вже цієї осені.
За кордоном У Чехії суд засудив українця за перевезення нелегальних мігрантів У Чехії суд виніс обвинувальний вирок щодо громадянина України за пособництво нелегальним біженцям. Про це повідомляє ТАСС. За словами представника чеської поліції Яни Кроутилової, українець намагався перевезти до Німеччини на власному автомобілі чотирьох громадян В'єтнаму. Автомобіль було зупинено поліцією під час вибіркової перевірки на швидкісній автотрасі в краї Височина за 96 км на схід від Праги. Крім водія, в автомобілі перебувало четверо громадян В'єтнаму: 27-річна жінка і троє неповнолітніх. В'єтнамці, як було встановлено, не мали дозволів на перебування в ЄС. Українець, який проживає в Чехії, отримав від нелегальних біженців фінансову винагороду за їхнє перевезення до Німеччини. Представник поліції повідомила, що винний дістав умовний термін покарання, не назвавши його тривалість.
Суспільство Чоловік із сином намагалися виїхати з України за документами, виданими в «ЛНР» У Харківській області чоловік збирався виїхати з України з неповнолітнім сином за документами, виданими терористичною організацією «ЛНР». Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби. За інформацією прикордонників, чоловік із сином прямували до Москви на автобусі через пункт пропуску «Гоптівка». «Житель Луганщини 1969 року прямував автобусом до Москви зі своїм 13-річним сином. Серед наданих на паспортний контроль документів прикордонники виявили згоду від матері дитини на вивезення його за кордон, яке було видано нотаріусом на території в межах Луганської області, тимчасово не підконтрольної українській владі», - йдеться в повідомленні. Після проведення фільтраційно-перевірочних заходів зазначених осіб відправили для оформлення необхідних документів для виїзду дитини за кордон.
Суспільство оформление ленты  Вогняний смерч у Білорусі (відео) У Республіці Білорусь, на Гомельщині, під час гасіння пожежі на полі виник міні-смерч. В епіцентрі опинилися екіпажі двох пожежних машин. Ніхто не постраждав. Вогняний смерч - атмосферне явище, яке викликається об’єднанням розрізнених осередків пожежі в один великий. У такому випадку повітря над загальним осередком розігрівається і стає розрідженим. Через перепад тиску потоки холодного повітря починають втягуватися в пожежу, внаслідок чого навколо виникає поривчастий вітер, а в епіцентрі - стійко спрямовані потоки повітря, які вгвинчуються по спіралі на висоту до п'яти кілометрів. Температура в центрі пожежі може досягати 1000 ºC, при тому все, що є поряд, «всмоктується» у вогонь. Так триває доти, доки в районі пожежі не згорить усе, що може горіти. Вогняні смерчі в історії спалили безліч міст. Київ же зазнав на собі силу стихії двічі. Вперше під час Подільської пожежі 1811 року, вдруге - ц 1941 році, під час підривів на вулиці Хрещатик, під час відступу РККА з міста. Ось як виглядає вогняний смерч, коли досягає неконтрольованого масштабу.
Суспільство Порошенко оголосив низку територій України заповідниками і пам'ятками природи Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про території та об'єкти природно-заповідного фонду загальнодержавного значення». Про це повідомляє прес-служба глави держави. Указом низка територій та об'єктів природно-заповідного фонду оголошується заказниками та пам'ятками природи загальнодержавного значення, змінюються кордони певних територій та об'єктів природно-заповідного фонду, а також створюється в межах села Крива Руда Семенівського району Полтавської області дендрологічний парк загальнодержавного значення «Криворудський». Реалізація указу дозволить зберегти біологічне та ландшафтне різноманіття, унікальні та особливо цінні природні комплекси і сприятиме поліпшенню екологічного стану довкілля в Дніпропетровській, Івано-Франківській, Київській, Луганській, Полтавській, Тернопільській, Херсонській та Черкаській областях.
Економіка оформление ленты  Експерт: Наступного року уряду доведеться витратити на субсидії понад 80 мільярдів гривень Сума, яку уряду доведеться витратити наступного року на забезпечення субсидій, може перевищити 80 мільярдів гривень, бюджет країни не витримає такого навантаження. Про це у коментарі інформаційній агенції АСН повідомила експерт з енергоефективності Національного екологічного центру Анна Шумейко. «80 мільярдів - це щонайменше! Це майже 10% державного бюджету, країна довго не витримає. Необхідно терміново впроваджувати систему монетизації субсидій. Треба, щоб населення могло реально отримати на руки ці кошти і бачити, на що вони витрачаються. Адже зараз люди цих грошей (субсидій) не бачать. На що їх витратити – вирішує держава. Відповідно, у громадян не виникає потреби економити ресурси», - вважає експерт. Анна Шумейко також наголосила: якщо в експертному середовищі щодо питання монетизації субсидій думка однозначно позитивна, то в уряді така одностайність відсутня. «Розенко кілька разів цю думку озвучував. Але інколи він говорить, що так треба робити (монетизувати субсидії), а потім наступного разу – уже навпаки. Урядовці посилаються на те, що громадяни можуть витратити ці кошти не за призначенням. Насправді ж неважко встановити обмеження, щоб ці кошти можна було витратити або на сплату субсидій, або на впровадження енергоефективності», - наголосила експерт.
Суспільство оформление ленты  Розгляд справи Платона довірено судді, яка переслідувала активістів Майдану Засідання Печерського районного суду з вибору запобіжного заходу В'ячеславу Платону, якого вчора було затримано в Києві, розпочалося о 15:00. Як повідомили «Аналітичній службі новин» захисники Платона, справу розглядає суддя Москаленко К.О., яка належить до списку тих, хто брав участь у переслідуваннях активістів часів Майдану. Зокрема, суддя Москаленко «узаконювала» позбавлення прав за поїздки до Межигір'я. При цьому сьогодні сторону захисту Платона не поінформували належним чином про засідання - повідомлення було одержано за 20 хвилин до його початку. Незважаючи на це, адвокати встигли з'явитися до суд до початку засідання. Зараз воно триває. Як розповіли адвокати Платона, підставою для арешту стало рішення суду Молдови, прийняте 23 липня, при цьому, як вони стверджують, ГПУ не переклала документи про рішення на затримання з молдавської мови. Під час затримання представників ГПУ та СБУ одразу було повідомлено про наявність у Платона громадянства України. Нагадаємо, вчора СБУ повідомила, що в Києві з фальшивим паспортом України затримали молдавського політика та бізнесмена В'ячеслава Платона. Пізніше повідомлялося, що Платон може дати свідчення проти керівництва Молдови у справі про виведення з країни мільярда доларів.
Суспільство Уряд надав державні фінансові гарантії організаторам «Євробачення-2017» 27 липня на окремому позачерговому засіданні Кабінету Міністрів було прийнято рішення про надання державних фінансових гарантій організаторам конкурсу «Євробачення-2017». Про це повідомила прес-служба Міністерства культури. У відомстві переконані: будь-які занепокоєння з приводу проведення в Україні у 2017 році пісенного конкурсу «Євробачення» є безпідставними. Також у повідомленні зазначається, що рішення про оголошення міста-господаря пісенного конкурсу буде прийнято вже найближчими днями за результатами фінального обговорення членами оргкомітету. Нагадаємо, 25-26 липня 2016 року відбувся фінальний етап відбору міста й арени для підготовки та проведення у 2017 році конкурсу «Євробачення», під час якого було проінспектовано міста. До фіналу вийшли Київ, Дніпро та Одеса.
Суспільство оформление ленты  Спливають останні години подання заяв на вступ до вишів Станом на 27 липня на вступ до вищих навчальних закладів подано 1 954,7 тис. заяв, загалом документи подали 574,1 тисячі абітурієнтів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства науки й освіти. Директор департаменту вищої освіти Олег Шаров звертає увагу абітурієнтів, що прийом документів на вступ до вишів на основі 11 класів закінчується сьогодні о 18 годині. «Спливають останні години, в які ще можна подати заяви на вступ до вищих навчальних закладів. Список рекомендованих на навчання за бюджетний кошт буде доступний для всіх 1 серпня. З 1-го по 5 серпня рекомендовані до зарахування повинні будуть принести оригінали своїх документів до ВНЗ, де вони отримали місце держзамовлення, і 6-го опублікують остаточні списки зарахованих на бюджет», - зазначив Шаров. Станом на сьогоднішній ранок до п'ятірки найпопулярніших за кількістю поданих заяв вишів увійшли: КНУ ім. Т. Шевченка - 60 832 заяв, ЛНУ ім. Івана Франка - 55 537 заяв, НУ «Львівська політехніка» - 53 475 заяв, НТУУ «Київський політехнічний інститут» - 45 175 заяв, КНТЕУ - 39 тисяч заяв.
Політика Бойовики відмовляються обговорювати питання звільнення заручників Представники бойовиків уникають обговорення питання звільнення заручників і не дають інформації про місцезнаходження багатьох українців. Про це за підсумками засідання Тристоронньої контактної групи написала на своїй сторінці у Facebook прес-секретар представника України в групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер. За її словами, координатора від ОБСЄ в підгрупі з гуманітарних питань Тоні Фріша не допустили до незаконно утримуваних в ОРДЛО. Водночас на території, підконтрольній Києву, експерти міжнародних організацій можуть відвідати будь-який СІЗО і поспілкуватися з тими, хто порушив українське законодавство. «В ОРДЛО в'язниці закриті для представників ОБСЄ, Міжнародного комітету Червоного Хреста, Лікарів без кордонів та інших міжнародних організацій. Такий стан справ у гуманітарних питаннях не повинен залишатися без особливої ​​уваги лідерів країн «Нормандської четвірки», - написала Оліфер.
Політика оформление ленты  Луценко особисто вручив підозру судді Вищого господарського суду У середу, 27 липня, генеральний прокурор Юрій Луценко особисто вручив повідомлення про підозру судді Вищого господарського суду Віктору Швецю. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури. Швеця підозрюють у замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайства) за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах; завідомо неправдивому повідомленні органу досудового розслідування про скоєння злочину зі штучним створенням доказів обвинувачення, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб; а також у свідомо неправдивому показанні, скоєному з корисливих спонукань. Крім того, Швецю було роз'яснено його права та обов'язки, передбачені ст. 42 КПК України, і вручено пам'ятку про права та обов'язки підозрюваного.
Суспільство Аваков розповів про підсумки хресної ходи в Києві Автобуси з учасниками сьогоднішнього молебню здебільшого вже на шляху додому, частина людей ще молиться в лаврі. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. За його словами, провокацій та сутичок вдалося уникнути - злагоджено спрацювали Нацполіція і Нацгвардія. «Невелика групка маргіналів з шести осіб, які намагалися розгорнутим плакатом «Донбасс - это русский мир!» нести киянам благість, відпочивають тепер в одному з райвідділів поліції. Слідчим цікаві ці особистості та їхні аргументи, на молебень вони не потрапили», - написав Аваков. Він також зазначив, що десяток складаних ножів, вилучених на рамках безпеки, повернули власникам перед посадкою до автобусів додому. Крім того, четверо патріотів, які намагалися різкістю рухів зупинити цей церковний захід, попросили не створювати шансів для провокації антиукраїнських сил і після розмови хлопці поїхали додому.
Суспільство Підполковник СБУ виявився причетним до пограбування інкасаторського авто в Куп'янську Управління внутрішньої безпеки СБ України спільно з Національною поліцією викрило співробітника СБУ, причетного до збройного нападу на інкасаторський автомобіль у Харківській області. Про це повідомляє прес-служба СБУ. У СБУ нагадали, що 21 липня в Куп'янську організована злочинна група скоїла збройний напад на інкасаторський автомобіль і викрала 4,6 мільйона гривень. Правоохоронці оперативно встановили особу одного з нападників, яким виявився підполковник управління СБУ у Харківській області. Читайте також: На Харківщині у інкасаторів вкрали 2,4 мільйона гривень «Під час обшуків за місцем тимчасового проживання підполковника правоохоронці вилучили майже 50 тисяч доларів США, пістолети Макарова та «Люгер» з бойовими патронами», - йдеться в повідомленні. Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України. Підполковнику оголошено про підозру у скоєнні злочину і затримано відповідно до ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.
Події оформление ленты  Доба в АТО: Бойовики другий день поспіль зазнають серйозних втрат Минулої доби в районі проведення антитерористичної операції російські окупаційні війська 39 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції. Найбільше, 22 обстріли, зафіксовано на маріупольському напрямку. Зокрема, із заборонених Мінськими угодами 120-мм мінометів, а також мінометів калібру 82 мм, гранатометів та стрілецької зброї противник вів вогонь по Красногорівці. «Не припиняють російські окупанти збройні провокації і на донецькому напрямку, де зафіксовано 17 випадків порушення режиму припинення вогню. Гарячою точкою залишається Авдіївка. Там противник бив по наших опорних пунктах зі 122-мм артилерії, 120- і 82-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», - йдеться в повідомленні. Як заявив спікер Адміністрації Президента з питань АТО, загиблих серед українських військових немає, проте було поранено трьох бійців. При цьому було ліквідовано чотирьох бойовиків, ще шістьох поранено. Крім того, внаслідок детонації боєприпасів, загинули ще 12 бойовиків.

Страсна п'ятниця. Що робити в цей день. Прикмети і заборони
Страсна п'ятниця. Що робити в цей день. Прикмети і заборони
Перед Великоднем триває Страсний тиждень А ось п'ятниця, суворий день цього тижня, який має безліч обмежень, з....
Гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше почуття ініціативи та рішучості допоможе ....
Сон у ніч з 2 на 3 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 2 на 3 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
3 травня о 3:33 розпочнеться 25-й місячний день Фаза Місяця - спадна
Любовний гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути себе більш енергійним та пристрасним, що допоможе....
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
більше матеріалів




/-1,042909860611-/ /-pc-/
Top