counter
Архів Повернутись назад 26 Червня 2016
26 Червня
оформление ленты  Блог: 
Політика Олексій Гарань Механізм політичної відповідальності реалізується через вибори Вибори є найкращим показником політичної відповідальності. Саме через них і реалізується цей механізм. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, професор Києво-Могилянської академії Олексій Гарань. «Насправді механізм політичної відповідальності може бути реалізований або через вибори, або, скажімо, якщо мова йде про члена Кабінету Міністрів або керівника будь-якої партії, через відставку. Наприклад, партія програла вибори - лідер партії може йти у відставку. Важко уявити собі ситуацію, коли партія весь час втрачала б рейтинги (з 20% в 1998 році опустилася до 3-4%), а лідер залишався б незмінним. У такому випадку він повинен йти у відставку. Якщо знайдено якусь невідповідність у службовця або його дії суперечать політичній етиці, такий службовець теж іде у відставку. Наприклад, Зорян Шкіряк пішов у відставку з посади голови Державної служби з надзвичайних ситуацій після того, як йому закинули те, що він неефективно діяв у Непалі і взяв свою кохану з собою. Але в цілому я б сказав так: механізм політичної відповідальності перш за все реалізується через вибори. У цьому сенсі можна вважати, що в Україні поступово цей механізм з'являється. Працює демократія на виборах. Того, хто не виконав свої обіцянки, карають. Так. Ющенко дискредитував себе - його покарали. «Наша Україна» зникла, соціалісти в 2006 році перейшли на сторону Януковича, наступного разу їх виборці не переобрали. "Партія регіонів" і комуністи теж були покарані. Ми бачимо це за результатами виборів», - зазначив політолог.Гарань підкреслив, що насправді механізм політичної відповідальності, який реалізується через вибори, не одномоментний. «Думаю, що в перспективі буде так, як і на Заході, де політики за власним бажанням йдуть у відставку, якщо зробили щось не те. Перші приклади у нас ми вже бачимо. Для Заходу це, звичайно, досить характерно, а у нас - лише поодинокі випадки», - підсумував політолог.
Події Бойовики протягом дня 55 разів обстріляли українські позиції Тривають обстріли російськими окупаційними військами позицій сил АТО. Протягом минулої доби підтверджено 55 випадків відкриття вогню, 25 з них на Донецькому, 19 на Маріупольському, 6 на Луганському напрямках і 5 по ділянках місцевості. Про це передає прес-центр штабу АТО. Найбільш небезпечним був Донецький напрямок, де ворог обстрілював наші опорні пункти неподалік Авдіївки, Зайцевого, Майорська, Кірова і Ленінського з автоматичних гранатометів, мінометів різних калібрів і самохідних артустановок, а поруч з Дослідним, Новоселівкою Другою і Новгородським - з мінометів. В цілому по наших позиціях було випущено близько 130 мін і понад 100 снарядів. На Маріупольському напрямку російські окупанти вели вогонь з кулеметів і гранатометів по опорних пунктах поблизу Новотроїцького, Березової, Богданівки, Талаківки і Широкиного, а по укріпленнях неподалік Мар'їнки і Тарамчука - з 82-мм мінометів. На Луганському напрямку позиції ЗС України в районі Попасної і Золотого потрапили під вогонь стрілецької зброї, крупнокаліберних кулеметів, зенітних установок, а поруч з Новозванівкою - мінометів. Неприцільним вогнем ворог провокував українських військових на вогонь.
Політика Рада розгляне зняття імунітету з Онищенка 5 липня Верховна Рада розгляне зняття недоторканності з депутата Верховної Ради Олександра Онищенка на найближчому пленарному засіданні, яке відбудеться 5 липня. Про це заявив спікер Андрій Парубій у неділю на брифінгу в Трускавці, де проходить Форум місцевого розвитку. «Відповідно до закону, регламентний комітет повинен надати час підозрюваному для особистих пояснень. Це час - п'ять днів. З часу подачі у Верховну Раду України подання про згоду на зняття недоторканності Онищенка вже пройшло більше часу», - сказав він. «Я особисто контролюю, щоб цей час не затягувався, і у мене є сподівання, що першого ж пленарного дня - це буде вівторок через тиждень - дане питання буде розглянуто у порядку денному. Я впевнений: як усі інші подання були прийняті, так і це подання теж буде підтримане Верховною Радою», - додав Парубій. Нагадаємо: 15 червня директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник повідомив, що в рамках розслідування зловживань під час реалізації газу, видобутого за спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування», в якому фігурує народний депутат Олександр Онищенко, встановлено склад злочинної групи. Десять з 20 учасників організації були затримані і пізніше заарештовані.
За кордоном Польща організує зустріч голів МЗС країн ЄС для обговорення Brexit Голова МЗС Польщі Вітольд Ващиковський організовує в понеділок 27 червня у Варшаві саміт голів міністерств закордонних справ більшості європейських країн. Про це повідомляє видання Dziennik Gazeta Prawna, передає Радіо Польща. Мета зустрічі - обговорення підсумків референдуму в Великобританії. Вона стане відповіддю на зустріч міністрів шести країн-засновників ЄС 25 червня в Берліні. Міністр Ващиковський послав вранці через польські посольства запрошення для міністрів закордонних справ країн ЄС, які не були запрошені головою німецького МЗС Франком-Вальтером Штайнмайєром на засідання в Німеччину. Ващиковський запропонував 27 червня провести робочий ланч. «Потрібно вирішити, як ЄС буде функціонувати в ситуації, що склалася, яку модель переговорів з Великобританією потрібно обрати. Ми вважаємо, що немає підстав для поспіху. Поки Сполучене Королівство не вийде з ЄС, ми сприйматимемо його як повноправного члена Союзу», - сказав Ващиковський.
Події Внаслідок подвійного ДТП на Львівщині постраждало 9 осіб, серед них 4 поліцейських У Львівській області сталося подвійне ДТП. В результаті травмовано дев'ятеро осіб, у тому числі чотири співробітники поліції. Як повідомляє Головне управління Нацполіції у Львівській області, перше ДТП сталося опівночі на трасі Київ - Чоп, у селі Ясенів Бродівського району. В результаті зіткнення ВАЗ-2108 з возом були травмовані п'ять осіб - водій підводи і двоє його неповнолітніх пасажирів, а також водій і пасажирка автомобіля. Постраждалі були госпіталізовані до Бродівської районної лікарні. Для оформлення ДТП прибув наряд поліції. Місце зіткнення було відзначено спеціальними конусами, також поліцейські встановили знак «Увага, ДТП». Крім того, по обидва боки від місця події стояли патрульні автомобілі з увімкненими проблисковими маячками. Під час оформлення ДТП, о 01:20, водій вантажного автомобіля DAF врізався в патрульний автомобіль Toyota Prius. В результаті було травмовано четверо поліцейських. Троє постраждалих отримали медичну допомогу у Бродівській районній лікарні, ще один - у Львові.
Суспільство У Києві затримали банду викрадачів автомобілів В орендованому зловмисником гаражі вилучили, крім щойно викраденої Toyota, два автомобілі, а також різноманітне приладдя для вчинення злочинів і речові докази, що підтверджують їх причетність до інших викрадень. Затримані чоловіки - раніше судимі, повідомляє ДТП.Київ. Близько третьої ночі двоє чоловіків на Mercedes заїхали у двір будинка на бульварі Кольцова. Зловмисникам знадобилося кілька хвилин, щоб нейтралізувати сигналізацію припаркованого автомобіля Toyota і відкрити іномарку. Вже на двох машинах злодії вирушили до гаражного кооперативу, де вони орендували один з боксів. Саме в гаражі їх затримали оперативники карного розшуку київського Главку поліції. Оперативники на місці події вилучили ще 2 автомобілі - Mercedes, на якому пересувалися злочинці, і Honda, яка перебувала в розшуку. Також було вилучено пристосування для злому автомобілів, станції радіозв'язку, кілька мобільних телефонів, засоби, які блокували сигнали про місцезнаходження дорогих іномарок, а також номерні знаки, речі з автомобілів, навіть дитяче крісло.
Суспільство Ситник: Спеціалізований суд сприятиме боротьбі з корупцією Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що надалі боротися з корупцією без антикорупційного суду буде досить важко. Про це передає прес-служба НАБУ. Він зазначив, що ще кілька місяців тому була надія на те, що Україна зможе обійтися без спеціалізованого суду. Однак наразі, коли перші провадження НАБУ розглядаються в суді, думка А.Ситника змінилася. Директор Бюро розповів, як у одного з фігурантів кримінального провадження за фактом розкрадання газу в рамках спільної діяльності з ВАТ "Украгазвидобування" тільки в одній банківській скриньці було знайдено 500 тис. доларів США, отриманих злочинним шляхом. «Однак суд першої інстанції, якому був відомий цей факт, обираючи для підозрюваного запобіжний захід, надав альтернативу арешту у вигляді застави, що виявилася значно меншою, ніж ця сума. Подібні ухвали говорять на користь концепції створення антикорупційних судів, які будуть мати гарантії незалежності і, відповідно, приймати рішення, засновані на положеннях законодавства», - переконаний А.Ситник. На його думку, коли суди виносять несправедливі ухвали, у них є лише одна мета: забезпечити звільнення підозрюваних і перешкоджати слідству. Тому надалі без антикорупційного суду боротися з корупцією буде важко.
Політика НАБУ встановило частину фігурантів списку «чорної каси» Партії регіонів Частина фігурантів документів «чорної каси» Партії регіонів уже встановлена, заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник. За його словами, отримані його відомством дані оцифровані, наразі проводиться графологічна експертиза. «Частина осіб із числа згаданих у списках, наданих НАБУ Віктором Тріпаком і Сергієм Лещенком, встановлена, тривають допити. Інші особи встановлюються», - зазначив він в інтерв'ю для «5 каналу». За словами Ситника, частина фігурантів списку покинули Україну. Глава бюро повідомив, що наразі слідчі збирають зразки почерків осіб, які згадуються в документах, встановлюються витрати, під якими підписувалися конкретні особи. Ситник також підкреслив, що ніхто з тих, хто заявляв про підробку своїх підписів на документах, так і не з'явився в НАБУ для співпраці зі слідством.
Події У Харкові спалахнула текстильна фабрика Учора, 25 червня, близько 17:14 на вулиці Великій Панасівській сталася пожежа у виробничому приміщенні текстильного підприємства. Про це повідомляють у відділі зв'язків із громадськістю та ЗМІ ГУ ДСНСУ в Харківській області Про займання, що виникло на четвертому поверсі чотириповерхового будинка, повідомили робітники, які проводили ремонтні роботи електромережі. Вони намагалися загасити вогонь за допомогою вогнегасників, але їм це не вдалося. Всього до ліквідації пожежі було залучено 30 рятувальників. На момент їх прибуття вогнем був охоплений ткацький цех площею 80 кв.м. Горіло обладнання, а також текстильні бавовняні волокна і нитки в бобінах. «Внаслідок займання утворилася велика кількість диму, тому проводити гасіння пожежі без апаратів захисту органів дихання було неможливо. У процесі ліквідації вогню були задіяні 6 ланок газодимозахисної служби, подано 3 пожежних стволи», - розповіли в прес-службі. Вогонь було локалізовано о 18:35, а о 19:15 повністю ліквідовано. За попередніми даними, причиною пожежі могло стати коротке замикання електромережі.
Суспільство ГУР: Військові РФ на Донбасі продовжують звільнятися через низьку зарплатню Військовослужбовці Російської Федерації на Донбасі продовжують звільнятися через низький рівень матеріального забезпечення. Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України в Facebook. «У підрозділах 3 окремої мотострілкової бригади (Горлівка), 1 АК (Донецьк) ЗС РФ тривають випадки звільнення особового складу зі служби і небажання продовжувати контракти в зв'язку з низьким рівнем грошового забезпечення військовослужбовців (до 8 тисяч російських рублів) і призупиненням видачі продовольчих пайків членам їх сімей», - йдеться в повідомленні. Також повідомляється, що командний склад підрозділів ЗС РФ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей одночасно з виконанням бойових завдань продовжує створювати умови для особистого збагачення.«Встановлено, що командування 2 окремої мотострілкової бригади 2 АК (Луганськ) ЗС РФ контролює тіньовий оборот алкоголю на тимчасово окупованій території Луганської області, отримуючи надприбутки, які використовуються для придбання дорогих подарунків вищому командуванню ЗС РФ», - йдеться в повідомленні.
Суспільство На Майдані відбулася акція підтримки кримськотатарських політв'язнів На майдані Незалежності в Києві в рамках кампанії LetMyPeopleGo відбулася акція підтримки 14 кримськотатарських політв'язнів, обвинувачених окупаційною владою в тероризмі. Читайте також: Джемілєв назвав усіх кримських татар, що незаконно утримуються окупантами в кримських «застінках». Як передає УНІАН, організаторами акції виступили громадська ініціатива «єЄромайдан SOS», представники Меджлісу кримськотатарського народу, Української гельсінської спілки з прав людини, ініціативи «Крим SOS» і Кримськотатарського ресурсного центру. Приводом для проведення акції був день народження одного з політв'язнів - Еміра-Усейна Куку. Всього в акції взяли участь понад 100 чоловік. Організатори тримали плакати з написами «Свободу політичним в'язням Кремля!» і «Бути кримським мусульманином - не злочин».
Економіка Україна і Польща узгодили створення нових митних переходів Україна і Польща продовжать розвивати міждержавну інфраструктуру. Про це заявив спікер ВР Андрій Парубій за результатами зустрічі з маршалом Сейму Польщі Мареком Кухтинським у Трускавці. «Ми змогли обговорити і міждержавне співробітництво, зокрема, дуже конкретні плани зі створення, поліпшення і модернізації інфраструктури між Польщею та Україною. Нові митні переходи, залізничні сполучення, сполуки автобанів. Також ми багато часу приділили переговорам з питань міждержавного співробітництва в широкому регіональному вимірі», - повідомив Парубій. За словами спікера, відбулося обговорення важливих тем щодо перспективи співпраці Європа-Карпати, залучення України до участі в дискусії і форумах Вишеградської четвірки, де з першого липня Польща починає головувати. Не оминули увагою питання про прискорення отримання Україною безвізового режиму з ЄС, а також можливого членства в Євросоюзі.
Події На Грибовицькому сміттєзвалищі призупинили пошуки зниклого комунальника На Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова призупинено роботи з пошуку зниклого внаслідок пожежі і зсуву сміття працівника комунальної служби. Про це повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій. «Станом на 26 червня на території полігону твердих побутових відходів поблизу с. Збиранка Жовківського району доля співробітника комунального підприємства «Збиранка» залишається невідомою. Пошукові роботи припинено», - йдеться в повідомленні. Відзначено, що на території полігону проводиться інженерно-геодезичний моніторинг за зсувом звалища, за результатами якого виявлені постійні зміни досліджуваного зсуву. «До завершення моніторингу рекомендовано припинити будь-які роботи на зазначеній території об'єкта. Керівництвом Головного управління ДСНС у Львівській області прийнято рішення про повернення пожежно-рятувальних підрозділів до постійного місця дислокації», - доповіли в відомстві.
Суспільство В районі будівництва Керченського мосту знайдено понад 2000 вибухонебезпечних предметів В районі фортеці Керч, що знаходиться поруч з будівництвом Керченського мосту, знайдено і знищено 2075 вибухонебезпечних предметів. Про це повідомляє прес-служба кримського управління МНС Росії. «Роботи з виявлення вибухонебезпечних предметів проводяться не лише на суші. Водолазним розрахунком обстежена акваторія Чорного моря в прибережній зоні фортеці Керч загальною площею 10000 м2. Таким чином, станом на сьогоднішні  фахівцями-піротехніками виявлено й утилізовано 2075 вибухонебезпечних предметів, серед яких - артилерійські снаряди та інші боєприпаси часів Великої Вітчизняної війни», - повідомляє прес-служба. За інформацією відомства, з 1 червня вибухотехніки обстежили в районі фортеці Керч ділянку місцевості загальною площею 16,23 гектара. Як повідомляється, до складу групи, що працює в фортеці Керч, входять 25 осіб. Це піротехніки, кінологи, фахівці робототехнічного управління і медичний працівник. Очікується, що роботи з розмінування території фортеці Керч, розташованої на мисі Ак-Бурун в районі Керченської протоки, триватимуть до 17 серпня.
Політика Парубій: Маршалок Сейму Польщі запропонував механізм, який може прискорити вступ України до ЄС В рамках форуму місцевого розвитку в м.Трускавець маршалок Сейму Польщі Марек Кухчиньський запропонував певний механізм, який зможе прискорити вступ України до ЄС. Про це в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу «112 Україна» повідомив спікер ВР Андрій Парубій. «Маршалок Польщі запропонував певний механізм, як можна прискорити вступ України в ЄС за допомогою деяких процедурних моментів, які можна змінити в статутних документах Європейського Союзу. Він узяв на себе цю ініціативу і сказав, що спробує її найближчим часом. Ми не можемо нічого стверджувати наперед, ми можемо лише запевнити, що польська сторона як була, так і залишається великим другом і стратегічним партнером України», - сказав Парубій.  Нагадаємо, під час форуму місцевого розвитку в м.Трускавець Львівської області маршалок Сейму Польщі Марек Кухчиньський повідомив, що на економічному форумі в польській Криниці представники Польщі планують запропонувати створення міжпарламентської асамблеї країн Вишеградської четвірки (Чехія, Угорщина, Польща та Словаччина), Румунії та України .
Події У Миколаєві боєць ЗСУ і студент вдома виготовляли вибухівку для продажу Офіцери військової прокуратури Південного регіону України спільно з оперативниками СБУ в Одеській області знешкодили небезпечний канал постачання вибухівки, передає «Громадське радіо». «Під час розслідування встановлено, що військовослужбовець-контрактник військової частини Сухопутних Військ ЗСУ в Миколаєві і цивільна особа (студент) організували в «домашніх» умовах виготовлення вибухових пристроїв. Вибухівку вони камуфлювали під мобільні телефони, флешки, побутові електроприлади і збували їх за ціною від 2500 грн», - повідомили у військовій прокуратурі. Потужностей однієї саморобної бомби вистачало, щоб убити людину. Під час процесуальних дій вилучено й інші докази злочинної діяльності. За клопотанням військової прокуратури, 26 червня місцевий суд в Миколаєві обрав обом зловмисникам запобіжний захід у вигляді утримання під вартою або заставу, відповідно понад 990 тис. грн. - для військового і 520 тис. грн. - для цивільного чоловіків.
Події Бойовики здійснили 11 обстрілів позицій ЗСУ Протягом доби ситуація в районі проведення АТО дещо стабілізувалася, але при цьому російсько-терористичні війська 11 раз обстріляли позиції Збройних Сил України. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО на сторінці в Facebook. «На Донецькому напрямку вночі під ворожими обстрілами тричі виявилися опорні пункти поблизу Троїцького. Ворог з території тимчасово окупованого Калинового, прикриваючись мирним населенням, бив з мінометів калібру 82 і 120 мм, при цьому випустивши 56 мін», - сказано в повідомленні. Також зазначається, що з автоматичних гранатометів бойовики вели вогонь поблизу Зайцевого і Новгородського, а біля Новоселівки Другої - з важких мінометів. На Маріупольському напрямку опорні пункти сил АТО неподалік Новотроїцького та Гранітного російські окупанти обстрілювали зі стрілецької зброї, а поблизу Мар'їнки - з БМП. На Луганщині зафіксовано один неприцільний обстріл у напрямку укріплень українських підрозділів у районі Новозванівки з 82-мм мінометів, метою якого була провокація на вогонь, зазначили в штабі.
Політика Через Brexit зустріч Порошенка з лідерами ЄС перенесли на вечір Невідкладні консультації європейських лідерів у зв'язку з виходом Великобританії з Євросоюзу скорегували графік програми візиту Президента України Петра Порошенка до Брюсселя в понеділок, 27 червня. Про це в Брюсселі повідомили в керівному інституті ЄС, передає Укрінформ. «Запланована зустріч Президента Порошенка з президентами Європейської ради Дональдом Туском, Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером, Європарламенту Мартіном Шульцом і високим представником ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федерікою Могеріні з ранку понеділка у форматі робочого сніданку перенесена на вечір. Тому президенти Туск і Юнкер проведуть переговори з українським лідером за вечерею», - розповів дипломат ЄС. Він пояснив, що в понеділок Президент Європейської ради Туск проведе термінові зустрічі з Президентом Франсуа Олландом у Парижі і Канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні. «Лідери обговорять наслідки Brexit», - зазначив співрозмовник агентства. Крім цього, за програмою візиту, у Брюсселі Президент України Порошенко проведе зустріч з Президентом Європарламенту Шульцом. За результатами переговорів, у приміщенні законодавчого органу ЄС президенти зроблять заяви для преси. Також, як повідомив представник України при ЄС посол Микола Точицький, під час візиту глави держави Україна і ЄС підпишуть два двосторонні документи: Угоду про співпрацю з Європейською організацією з питань юстиції та Угоду про асоційовану участь України в дослідницьких і навчальних програмах Євратому.

Віщий сон: як його побачити?
Віщий сон: як його побачити?
Считается, что вещие сны – прерогатива избранных С этим утверждением можно поспорить
Що означає побачити себе уві сні
Що означає побачити себе уві сні
Кожен хоча б раз у житті бачив у своїх снах незрозумілі та загадкові події Ми вже не раз писали про те, до чог....
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Запам'ятовувати сновидіння може кожен із нас, навіть якщо здається, що це неможливо Проста методика допоможе з....
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Згадайте, яка у дитинстві у вас була найулюбленіша іграшка? Це важливо! Психологи стверджують, що ті чи інші з....
Гороскоп на 5 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 5 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваша енергія та пристрасть будуть на піку Можл....
більше матеріалів




/-0,84712791442871-/ /-pc-/
Top