Розгляд апеляції на відмову заарештувати екс-депутата Мартиненка перенесли на 12 травня

03.05.2017, 12:53

Апеляційний суд Києва переніс на 12 травня розгляд скарги прокуратури на рішення Солом'янського райсуду Києва, який відмовився заарештувати екс-народного депутата Миколи Мартиненка, після чого відпустив його на поруки.

Рішення про перенесення було прийнято через те, що в апеляційну інстанцію ще не надійшли матеріали з суду першої інстанції, передає Інтерфакс-Україна.

Крім того, за словами прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Романа Симківа, САП має намір клопотати про арешт всього майна, яке належить Мартиненко.

Нагадаємо, 20 квітня Мартиненко був затриманий за підозрою у скоєнні злочинів за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці підозрюють його і ще кількох осіб у розтраті грошей ДП «СхідГЗК» в розмірі $17,28 млн. 22 квітня суддя Солом'янського райсуду Києва Олександр Бобровник відпустив Мартиненка під особисту поруку низки народних депутатів.

Читайте АСН в Google News