Політолог про пропозиції Пінчука: «Якого дідька?! Він не має морального права!»

30.12.2016, 14:23

Пінчук заявами про відмову від євроінтеграції та виборів в ОРДЛО - показав, що він справжній агент Кремля. Таке в інтерв'ю ASN заявив політолог Віталій Бала.

"Перше. У свій час я вважав, що Пінчук дуже мудрий бізнесмен, бо він першим пішов з політики. Але його останні заяви щодо необхідності перегляду європейського курсу, виборів на окупованому Донбасі та домовленостях Росією, - показали, що, напевно, я помилився, вважаючи його мудрим та далекоглядним. Те що він пропонує, викликає одне питання: якого дідька?", - сказав політолог.

На думку Бали, Пінчук не має морального права коментувати зовнішні відносини України, пропонувати плани виходу з кризи, бо останні два з половиною роки відсидівся "у тиші":

"Чи ти витратив хоча б частину своїх сотень мільйонів доларів для припинення війни, забезпечення переселенців з Донбасу? Ні. Всі ці два з половиною роки ми бачили лише тишу. Але зараз він "вискочив з конопель" та пропонує нам - план Путіна... Я вважаю, що агентами Кремля треба називати не тих, хто у нас критикує дії влади, а тих, хто озвучує плани Путіна. У даному випадку ми побачили агента Кремля. Він показав себе у повній красі. Тим більше, що заяви Пінчука контроверсійні навіть заявам його тестя (АСН: екс-президента Леоніда Кучми)", - долав він.

Нагадаємо, що бізнесмен Віктор Пінчук пропонує Україні прийняти компроміси у відносинах з Росією і відійти від євро інтеграційного шляху, провести вибори на окупованому Донбасі до звільнення його територій, тощо. Про це йдеться у статті Пінчука в розділі "Думки" в газеті The Wall Street Journal. На його думку, Україна має зробити болючий вибір і піти на "болючі компроміси" заради миру.

Читайте АСН в Google News