ВРЮ вирішує, чи давати дозвіл на арешт суддів, які працюють на окупантів

01.11.2016, 13:53

Члени Вищої ради юстиції ніяк не можуть вирішити, чи погодитися з клопотанням заступника генпрокурора Юрія Столярчука про дозвіл на затримання та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для судді  Краснолуцького міського суду Луганської області Віктора Долотіна.

Судді кілька годин перебувають у нарадчій кімнаті, повідомляє кореспондент ASN. Перед цим представник ГПУ Роман Шарко надав докази (ухвали суду) того, що Долотін відправляє "правосуддя" у «ЛНР».

Однак у членів ВРЮ виник сумнів, чи може Генпрокуратура ставити питання про затримання і обрання запобіжного заходу для будь-якого судді, «адже новий закон про судоустрій і статус суддів не вказує, хто має звертатися до ВРЮ з подібними клопотаннями. Раніше процедура була  прописана: генпрокурор звертається до голови ВСУ, а той - до ВРУ».

Шарко ж зауважив,  що нині Столярчук обґрунтував своє клопотання на основі кримінально-процесуального кодексу, який визначає, що стосовно посадових осіб подібні клопотання здійснюють представники прокуратури. Зауважимо, на черзі у ВРУ – розгляд ще трьох аналогічних справ про суддів.  

Читайте АСН в Google News