Депутат Червакова: Шокін відмовився від подвір’я на Різницькій, 11-б, яке захопив Пшонка

09.12.2015, 15:32

Нардеп Ольга Червакова повідомила, що ГПУ відмовилася від подвір’я на Різницькій, 11-б, яке у травні 2013 року захопив тодішній генпрокурор Віктор Пшонка. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«ГПУ відмовилася від ось цього подвір'я на Різницькій, 11-б, яке загарбав Пшонка у травні 2013 року. Лист з проханням скасувати рейдерське рішення Київради і передати земельну ділянку у власність територіальної громади міста ГПУ скерувала до київського міського голови В. Кличка 30 листопада після мого депутатського звернення. Тепер відповідне рішення повинна ухвалити Київрада», - написала Червакова.

Вона зазначила, що після скандального будівництва нової адмінбудівлі ГПУ часів Януковича згадала, що їй потрібна пожежна безпека. Але, за її словами, замість того, щоб виконати приписи, Генпрокуратура захопила частину прибудинкової території двох прилеглих житлових будинків за адресою Різницька, 11-б і Різницька, 13.

«Перед вікнами людей замість квітників та дитмайданчика мав вирости прокурорський паркан. Я займалась цим як журналіст і як представник місцевої громади. Тоді ми обурювались, штурмували громадську приймальню, приводили депутатів, зокрема Ірину Геращенко, погрожували влаштувати наметове містечко на анексованій території двору. Добитися вдалося лише обіцянки нічого там не будувати, але разом з тим небезпека забудови залишалася. При чому забудови цілком законної, оскільки ділянка 0,01 га відійшла в користування ГПУ рішенням Київради (№516/9573 від 22.05.2013)», - написала Червакова.

Тепер же це рішення скасують. Нардеп надала на своїй сторінці і відповідь ГПУ на депутатське звернення, і лист до Кличка.

Читайте АСН в Google News