Британська військова розвідка про початкову військову підготовку в російських школах та вузах

29.01.2023, 10:19

Щоденний тред від військової розвідки у "Твіттері" міністерства оборони Великобританії присвячений курсам військової підготовки, які планується запровадити у російських установах середньої та вищої освіти.
В останні тижні російське міністерство освіти надало більше подробиць реалізації раніше оголошеного плану включення початкової військової підготовки до шкільної програми, повідомляє британська розвідка.
Модуль у складі дисципліни "Основи безпеки життєдіяльності" включатиме поводження з автоматом Калашнікова, ручною гранатою, стройову підготовку та військові вітання, а також застосування засобів індивідуального захисту.
Ці уроки стануть обов'язковими з 1 вересня 2023 року. Крім того, у грудні 2022 року міністерство науки та вищої освіти оголосило про створення програми "Основ військової підготовки" для студентів вишів.
"Ці ініціативи висвітлюють дедалі більше мілітаризовану атмосферу в Росії воєнного часу, а також є (ймовірно навмисним) відсиланням до часів Радянського Союзу: схоже навчання було обов'язковим у школах до 1993 року", - нагадує британська розвідка.

Читайте АСН в Google News