Борис Джонсон готовий знову поборотися за пост прем'єра Британії Ім'я нового прем'єра може стати відомим уже у понеділок

22.10.2022, 09:00

Консерватор Джеймс Даддрідж розповів телеканалу Sky News, що Джонсон планує взяти участь у гонці за лідерство.

Депутат від консерваторів Джеймс Даддрідж повідомив головного політичного кореспондента Sky News Джона Крейга, що розмовляв телефоном з колишнім прем'єр-міністром.
«Я збираюся це зробити, Даддерсе!», - процитував політик слова Джонсона, з яким вони розмовляли телефоном. Наразі екс-прем'єр має повернутися з відпустки на Карибських островах.

 

Очікується, що екс-канцлер Ріші Сунак також розпочне свою власну кампанію, але ні він, ні пан Джонсон офіційно не оголосили, що візьмуть участь у гонці за лідерство.

Ті, хто хоче потрапити до бюлетеня для голосування, мають отримати 100 кандидатур від депутатів-консерваторів до понеділка, а це означає, що максимальна кількість людей, здатних балотуватися, дорівнює трьом.

Якщо три кандидати подолають поріг, депутати проведуть голосування, при цьому двох найкращих кандидатів буде винесено на голосування членів партії, а переможця буде обрано до п'ятниці, 28 жовтня.

Але якщо депутати-консерватори об'єднаються довкола одного кандидата, конкурс завершиться у понеділок.

Читайте АСН в Google News