Ключові висновки американських військових експертів Інституту вивчення війни (ISW) за 30 вересня

30.09.2022, 06:36

Кремль продовжує порушувати свої заявлені процедури «часткової мобілізації» і суперечить своїм заявам, навіть визнаючи систематичні помилки російської бюрократії лише через вісім днів після оголошення мобілізації.

Білорусь, можливо, готується прийняти нещодавно мобілізованих російських військовослужбовців, але навряд чи почне війну в Україні на боці Росії.

Українські війська, ймовірно, практично завершили оточення російського угрупування в Лимані та перерізали критично важливі наземні комунікації, які підтримують російські війська у районі Дробишево-Лимань.
Українські військові зберігають оперативне мовчання щодо українських наземних маневрів у Херсонській області, але заявили, що російські сили перекидають знову мобілізовані війська для посилення лінії фронту на Херсонщині.
ЗСУ продовжували завдавати ударів по російським логістичним, транспортним та військовим об'єктам у Херсонській області.

Російська армія вбивць, ґвалтівників та мародерів продовжує наземні атаки у Донецькій області.

Російські сили, напевно, збільшили використання безпілотників іранського виробництва Shahed-136 на півдні України.

Незалежна російська соціологічна організація «Левада-центр» виявила, що майже половина опитаних росіян занепокоєна мобілізацією, але підтримка російських військових дій знизилася лише незначно — до 44%.

Українські офіційні особи підтвердили своє занепокоєння тим, що кремль мобілізує українських громадян в окупованих областях після оголошення шаленого бункерного карлика путіна про анексію.

Читайте АСН в Google News