Рашисти тримають у морі до 40 ракет "Калібр" на чергових кораблях

10.06.2022, 14:03

Голова прес-центру сил охорони та оборони ОК Південь Наталія Гуменюк у п'ятницю 10 червня повідомила, що зараз на бойовому чергуванні в Чорному морі знаходяться чотири російські кораблі з крилатими ракетами, наразі до них підтягнуто ще два підводні човни. Сумарний залп із цих кораблів становить до 40 ракет типу "Калібр"


"Зараз 40 крилатих ракет націлені на Україну, це два підводні човни та чотири надводні носії ракет. Крім того, зараз на чергуванні в морі ми зафіксували один великий десантний корабель, решта тримається ближче до пунктів базування в окупованому Криму", - розповіла вона.

Після того, як у Міноборони напередодні повідомили, що українські військові вже отримали протикорабельні ракетні комплекси Harpoon американського виробництва, російсько-фашистські кораблі не наближаються до нашого берега на дистанцію поразки цими протикорабельними комплексами.

Варто відзначити, що для залпу ракетами "Калібр" перебувати в прибережних водах України рашистам не обов'язково - фактично ці пуски вони можуть здійснювати як з рейду в районі Сочі, так і з Каспійського моря.
Раніше УНІАН публікував інформацію про те, що загальна кількість носіїв ракет "Калібр" на Чорноморському флоті та Каспійській флотилії на Росії становить - 20 кораблів. Сумарний залп із них – до 145 ракет.

Читайте АСН в Google News