Вечірнє звернення Володимира Зеленського за підсумками 52 дня війни Росії проти України

17.04.2022, 02:49

Президент України Володимир Зеленський опублікував своє щовечірне звернення до народу.

У своїй промові він вкотре звернувся до західних партнерів з проханням надати важку зброю, включаючи літаки, щоб за його допомогою деблокувати Маріуполь Донецької області.

Про це повідомляє АСН-Україна з посиланням на нічне звернення Зеленського.

Президент України відзначив, що при відмові надати таке озброєння, партнери можуть також сприяти в організації мирних переговорів з окупантами щодо Маріуполя.

"Або партнери дадуть Україні всю необхідну важку зброю та літаки, причому без перебільшення негайно, щоб ми могли знизити тиск окупантів на Маріуполь та деблокувати його. Або - переговорний шлях , на якому також роль партнерів має бути визначальною", - заявив Зеленський.

"Ситуація в Маріуполі залишається максимально жорсткою. Просто нелюдською. Такою її зробила російська федерація", - сказав Зеленський.

Що ще сказав президент України

Зеленський також розповів, що один із символів цієї війни – зруйнований міст у місті Ірпінь під Києвом, через який проводилася евакуація біженців, буде перетворено на меморіал.

 

Пообіцяв Президент України забезпечити житлом тих, хто втратив його під час війни, а також ветеранів, лікарів та інших співробітників соціальних служб.

Читайте АСН в Google News