Лукашенко розповів ще страшних історій: "Хотіли підірвати вузол зв'язку ВМФ Росії"

02.07.2021, 22:04

На минулому урочистому заході до Дня Незалежності Республіки Білорусь Олександр Лукашенко наговорив багато цікавих речей, які зараз просто заполонили всі новинні стрічки пострадянського медійного простору.

Однією з таких історій стала "новина" про те, що розкриті "сплячі терористичні осередки" нібито намагалися підірвати вузол зв'язку Військово-морського флоту Росії в Вілейці, повідомляє білоруське агентство "Белта".

Олександр Лукашенко заявив, що зловмисники створили Telegram-канал "Загони самооборони Білорусі". Власником каналу нібито є громадянин Німеччини, який раніше мав громадянства України і Росії.

За словами Лукашенка, на даний ресурс підписані 2,5 тисячі передплатників.

"Це їхній бойовий резерв. Ми їх знаємо в обличчя. І увагу: власник чату - громадянин Німеччини пан де Хоффман, раніше громадянин Росії і України. Основний модератор цього дійства громадянка Росії Трубнікова", - заявив він.

За його словами, "загін самооборони" намагався знищити велику кількість лісозаготівельної техніки в лісгоспах.

"Прізвище виконавиці, яка сама зголосилася, Н. Матвєєва. Перехоплена групою" Альфа ", арештована і дає свідчення. Найближчим часом ми вас ознайомимо з ними, - заявив Лукашенко.

При цьому він додав, що "терористи" нібито хотіли вночі підпалити колону автомобілів, а після виставити відео в інтернеті.

"Це було 8 червня - її затримання. Замах не вдалося", - підкреслив Лукашенко.

Він також додав, що зловмисники нібито намагалися підірвати вузол зв'язку Військово-морського флоту Росії в Вілейці.

Читайте АСН в Google News