Вчені підтвердили ефективність вакцини Pfizer проти мутацій коронавируса

09.01.2021, 08:30

Вчені Техаського університету, спільно з компанією Pfizer провели лабораторні дослідження дії вакцини компаній BioNTech і Pfizer проти нових видів мутацій коронавируса

Про це повідомляє агентство DW.

Вакцина від COVID-19 виробництва BioNTech / Pfizer ефективна в боротьбі з ключовою мутацією, що є у нових варіантів коронавируса, в тому числі тих, що набули широкого поширення в Великобританії і Південній Африці. Про це в четвер, 7 січня, повідомило онлайн-видання The New York Times з посиланням на ще не пройшли рецензування лабораторні дослідження компанії Pfizer і вчених медичного факультету Університету Техасу.

Лабораторні дослідження проводилося на крові людей, яким зробили щеплення від коронавируса вакциною Pfizer / BioNTech.

За даними провідного фахівця компанії Pfizer в області розробки вакцин Філа Дормітцера, вакцина виявилася ефективною проти 16 нових мутацій коронавируса, включно з "британським" штамом N501Y.

"Таким чином, ми протестували 16 видів мутацій і ні в одному випадку не помітили жодного впливу (мутації на ефективність вакцини. - Ред.)", - підкреслив Дормітцер. "Однак це не означає, що так буде і з 17-м видом мутації", - додав він.

Також компанія Pfizer хоче додатково досліджувати штам коронавируса E484K, який виявили в Південній Африці. Вчені пояснили, що хоч цей штам і схожий на "британський", однак має "ряд додаткових мутацій".

Читайте АСН в Google News