Порошенко розповів, з чим Україна йде в НАТО і ЄС

23.11.2018, 09:46

Глава держави Петро Порошенко, виступаючи напередодні в парламенті щодо законопроекту про внесення поправок до Конституції за курсом на НАТО і ЄС, повідомив, що Україна йде в Північноатлантичний альянс "не з порожніми руками".

"Протягом останніх років створили сильну, боєздатну армію", - сказав Порошенко, додавши, що у армії є колосальний досвід відбиття агресії РФ, а ЗСУ посилять східний фланг НАТО.

Він вважає, що у країни є моральне право претендувати на вступ в ЄС, так як на Сході вона захищає не тільки себе, але і "всю європейську цивілізацію".

При цьому він назвав поправки до Конституції щодо вступу в НАТО і ЄС сигналом Москві про "остаточне і безповоротне розставання".

Однак же, за його словами, не всі іноземні партнери поділяють прагнення України.

"Так, на Заході не все в захваті від нашої наполегливості, і багато хто за звичкою звикли озиратися на Москву", - заявив президент.

Нагадаємо, Верховна Рада на засіданні в четвер, 22 листопада, підтримала поправки до Конституції з приводу курсу країни на членство в ЄС і НАТО. Це рішення підтримали 311 депутатів при мінімумі в 226 голосів. Документ ще повинні розглянути в лютому, однак за нього повинна буде проголосувати конституційна більшість - мінімум 300 осіб.

 

Читайте АСН в Google News