У Дніпрі розгорівся скандал: люди в камуфляжі оголосили себе "мовним патрулем"

16.11.2018, 09:49

У Дніпрі днями розгорівся черговий скандал з мовного питання. Як повідомляють ЗМІ, група хлопців у камуфляжі зупиняла на вулиці російськомовних громадян і намагалися штрафувати їх.

Про інцидент повідомили місцеві ЗМІ, опублікувавши ряд відео.

Дніпровський депутат Арсен Черних також розповів, що до нього підійшли троє осіб і представились "мовним патрулем". Дізнавшись, що чоловік розмовляє російською мовою, вони запропонували йому проїхати в райвідділ для складання протоколу і оплати штрафу в розмірі 752 грн.

"На моє запитання, яким законом вони керуються була відповідь: "зареєстровано законопроект Андрія Денисенка ...". Я, як юрист пояснив їм різницю між законом і проектом закону. На кого працюєте? На Денисенка? - ні, ми ініціативна група і не представляємо жодну з організацій. Навіщо пристаєте до людей з приводу мовного питання, якщо немає ніякого нормативно-правового акта регулюючого дане питання? - російська мову це мова агресора", - написав Черних на своїй сторінці в Facebook.

Сам Денисенко у відповідь скандал, що розгорівся назвав інцидент провокацією - "російською киселевщиною з розряду про двох рабів, згвалтованих пенсіонерок і розіпнутих хлопчиків". Він звернувся в ГПУ і МВС з проханням розслідувати ситуацію.

Читайте АСН в Google News