Президента просять визнати Маріуполь, Кривий Ріг та Запоріжжя - зонами надзвичайної ситуації

14.09.2018, 15:29

Українці вимагають визнати Маріуполь, Кривий Ріг та Запоріжжя - зоною надзвичайної екологічної ситуації. Відповідну петицію зареєстрував Олег Харченко вчора, 13 вересня, на сайті Президента України.

Автор петиції зазначив, що в містах Маріуполь, Кривий Ріг, Запоріжжя розташовані видобувні і металургійні підприємства групи «Метінвест», які відносяться до 1 класу шкідливості.

"Використання на цих підприємствах старого, немодернізованого обладнання супроводжується надмірними викидами в атмосферу забруднюючих речовин, - підкреслив Олег Харченко. - Збільшення обсягів виробництва супроводжується значним смородом і задимленням, що погано впливає на самопочуття і призводить до різкого погіршення стану здоров'я жителів міст".

У петиції до Президента зазначено, що всупереч національним інтересам України в частині екологічної безпеки, за сприяння чиновників, Міністерство екології та природних ресурсів видає дозволи на наднормативні викиди забруднюючих речовин, які становлять реальну загрозу життю українців.

Олег Харченко додав також, що в даний час в Україні фактично здійснюється контроль, але не міряються викиди в атмосферне повітря підрозділами Державної екологічної інспекції.

"Це дозволяє забруднювачів безконтрольно і безкарно нехтувати екологічною безпекою країни. Ситуація з техногенним забрудненням атмосферного повітря є катастрофічною для здоров'я жителів міст, які змушені жити в стані постійної загрози", - зазначив автор петиції.

Читайте АСН в Google News