Поліція отримала право контролювати ввезення автомобілів на єврономерах

23.06.2018, 07:30

Кабінет Міністрів дав право поліції контролювати ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією. У постанові Кабміну №479 «Про реалізацію експериментального проекту по створенню умов для запобігання ухиленню від сплати митних платежів» йдеться про те, що відтепер поліція буде присутня на території пунктів митного контролю в пунктах пропуску та інших місцях, де органи ДФС здійснюють митні процедури.

Постанова була опублікована на офіційному порталі уряду і вона відразу ж набрала чинності. Відтепер патрульні цілодобово зможуть контролювати процес ввезення автомобілів, наявність всіх документів на нього і припиняти всі можливі схеми ухилення від легального ввезення транспортних засобів в Україні, - повідомляють ТСН.

Крім того, поліції дали доступ до автоматизованої системи митного оформлення "Інспектор-2006". Метою нововведень є боротьба з порушенням митних правил і припинення будь-яких корупційних схем.

Експеримент триватиме до 31 грудня 2018 року. А ймовірність продовження контролю буде залежати від результатів, які покажуть звіти ДФС, МВС і Мінфіну.

Читайте АСН в Google News