Повна безгосподарність: половина автобусів "Київпастрансу" простоює через поломки

18.05.2018, 17:08

Половина автобусів "Київпастрансу" стоїть на базі через поломки, а столична влада закуповує нові транспортні засоби. Таку думку висловив експерт "Європатруль" В'ячеслав Коновалов на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"З 500 автобусів половина парку стоїть під парканом - тому що безгосподарність, тому що запчастин немає, ще щось", - зазначив експерт. За його словами, в разі якоїсь поломки автобуси "Київпастрансу" не ремонтуються - через відсутність запчастин, а накопичення подібних несправностей призводить до того, що технічні засоби просто стають на майданчик в автопарку.

"Потім кажуть, що потрібно купувати нові автобуси", - додав Коновалов. При цьому він уточнив, що, наприклад, до "Євро-2012" місто закупило декілька десятків автобусів, у яких двигун був змонтований таким чином, що для того, щоб поміняти мастило, потрібно було повністю демонтувати двигун.

Нагадаємо, київська міська влада прийняла рішення про підвищення в два рази з 14 липня плати за проїзд у громадському транспорті. Мер Києва Віталій Кличко пояснив підвищення "вимушеним заходом".

Читайте АСН в Google News