Тука вимагає покарання військових ЗСУ за злочини в АТО для "стійкого миру на Донбасі"

03.04.2018, 14:45

Покарання військових Збройних сил України (ЗСУ) за злочини, вчинені ними в зоні АТО, стануть запорукою стійкого миру на Донбасі. Таку думку висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Вчинення злочинів або військовослужбовцями ЗСУ, або бійцями добровольчих батальйонів. Я впевнений в тому, що покарання винних, по-перше, необхідно, по-друге, неминуче. Коли ми будемо чесно і відверто про це говорити - тільки тоді ми можемо розраховувати на стійкий мир на території Донбасу", - зазначив експерт.

За його словами, участь в АТО не може бути індульгенцією для тих, хто скоює злочини. "Я розумію, що будуть в черговий раз звучати заяви про те, що влада садить патріотів, але, вибачте. Я не можу назвати патріотом людину, яка один день зі зброєю в руках захищає нас із вами на сході, а наступного дня йде і грабує цивільне населення", - додав при цьому Г. Тука.

Також він зазначив, що такі поодинокі випадки кидають тінь на всю українську армію, оскільки в переважній більшості випадків злочини жорстко присікаються і караються. Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Росії поки нічого не знає про майбутню зустріч президентів України, Німеччини і Франції для обговорення розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі.

Читайте АСН в Google News