Луценко: Партія Медведчука могла бути мозковим центром держперевороту

27.03.2018, 09:15

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що партія "Український вибір", яку очолює Віктор Медведчук, може бути мозковим центром глобального плану по державному перевороту. Про це він заявив в ефірі одного з центральних телеканалів України.

"Є питання до діяльності" Українського вибору "як центру антиукраїнської пропаганди. За 2 тижні до подій із затриманням Рубана та Савченко СБУ, військова прокуратура і кримська прокуратура ліквідували кілька антиукраїнських притонів, які за гроші Москви, за планами Москви ... в Дніпрі, Харкові, Львові, Київській та Миколаївській областях організували підривну діяльність ...", - повідомив генеральний прокурор.

При цьому Юрій Луценко уточнив, що мова йде не про військово-підривну, а про політичну - антиукраїнську, сепаратистську діяльність. Луценко заявив, що не виключена причетність Віктора Медведчука до діяльності Рубана та Савченко. Адже на думку глави ГПУ ті не могли діяти "окремо від якогось більш глобального плану". На його переконання, спланований ними теракт в центрі Києва повинен був потягнути наступ Росії на Україну.

Читайте АСН в Google News